ayiyasamaratansomonbaligi5
profili

  • inatla yüz yüze eğitime devam edilmesi

    ülkenin eğitimi velinin eline bırakılamaz. ben başta ne güzel işte hem virüsten korunuyoruz hem de eğitim veriyoruz sanıyordum ama müthiş yanılmışım. liseleri, ortaokulları bilmiyorum ama ilkokulda dönüş çok sancılı oldu. çocuk okul kültürünü tamamen unutmuş. ne sıraya giriyor, ne sabırlı olabiliyor. okul koridorlarında deli gibi koşuyor. her teneffüs kafa kafaya geliyorlar. şişlikler, morluklar, dikişler daha yeni bitti. yok yani mümkün değil zaptedemiyoruz. akademik anlamda da bir facia yaşandı. çocuğun evde yaptığı her şeye aferin denilmiş. çok başarılısın, harikasın, muhteşemsin denilmiş. müthiş bir özgüven verilmiş, dolayısıyla kendinden başarılı olan diğerlerine tahammülleri yok. ve bunu aşırı içselleştiriyorlar. okumaya geçeni kıskanıyor, daha güzel resim yapanı kıskanıyor, hatta sırf bu yüzden strese girip okula gelmek istemiyor. nedeni ne diyorsun, açık açık benden daha güzel resim yapan var diyor. çıldırmamak elde değil.

    bonus: aşı oluuun!

    öneri: lütfen çocuklarla evde beraber oynadığınız oyunlarda, çocuğunuz oyunu kaybettiyse bunu ona uygun dille anlatın. oyunlarda kaybetmenin de kazanmanın da olduğunu bilmeli. her kaybettiği oyunda ağladığı için “tamam tamam sen kazandın” yaparsanız okul hayatında onu bekleyen zorluklarla mücadele etmesini beklemeyin.

  • b12 vitamini eksikliği

    et yiyin et yiyin diyenlere de ayrı sinir oluyorum. olm et yiyoruz vücut almıyor, ince bağırsak emmiyor işte.

    uzun zamandır unutmuştum. bir ara iğnelerle falan düzeldi. geçen bir baktım millet deri ceketle geziyor, bende arkı mont yine de titriyorum. parmak uçlarınız öyle uyuşuyor ki kalem tutamıyorsun. gittim test yaptırdım yine eksik. yalnız şuna dikkat edin , ülser tedavisi olanların içtiği proton pompa hapları b12 eksikliği yapıyormuş. muhtemelen benimki de ondan oldu. yine mala bağladık. ben de diyorum niye depresyondayım, mala bağladım, üşüyorum ... halbuki hiç depresyona falan girmemem lazım muhteşem bir ülkede, muhteşem insanlarla güle oynaya, içe, geze yaşıyoruz.

    not: sanki ırksal özelliklerimiz b12 emmeye gömmeye müsait değilmiş gibi geliyor bana.

    not 2: vay arkadaş! ne vitaminmiş bee kimsede yok! iyi o zaman normalim ben de eheh.

  • ios 13

    niye güncellemiyeahk kardeş? mis gibi adet döngüsü takip ediyor. hatta bunda ne kadar geç kalmışlar yuh diyeceğim tuttu. güzel olmuş güzel.

    not: ahahah çok güldüm diye mesajlar geliyor. herkesi kendiniz gibi sanmayın. ben gerçekten kadınım çakallar. şunu da yazdırdınız en sonunda.

  • ismail saymaz

    bırakın adam gazeteciliğe devam etsin. "parti kursa oy veririm" cilere inanma. onlar senin bitmeni isteyenlerdir. sen yanına alabildiğin kadar genç çocuk al yetiştir. dürüst, korkusuz, ilkeli gazeteciler kazandır bize. her yere de artık beleş çıkma yav. biraz önce anlattığım amaç için para kazanmak lazım. hey gidii... vaktinde anlatırdım bir ismail saymaz var derdim. o kim derlerdi. şu şu haberleri o yaptı ya derdim. habere araştırmaya devam. ve beleş çıkma artık yeter.

    tanırız sıkı solcudur.

  • bakire olmayan kızlara tavsiyeler

    öncelikle güzel bir meslek edinin. kiranızı, faturalarınızı, tatilinizi karşılayabilecek durumda olun. hiçbir şekilde ailenize muhtaç durumda kalmayın. kimseye boyun eğmeyin. çok okuyun. birden fazla dil öğrenin. tamamen bağımsızlığınızı kazanın. ondan sonra nerede öküz varsa uzak durun. sizin sahip olduğunuz niteliklere sahip olmayan tüm erkekleri savurun gitsin.