youtuberdedex5510
profili

  • çocuğunun duvarı boyamasına izin veren anne

    çocuğuna dur demeyen annedir. çocuk sahibi olmadan önce, böyle yapan insanlara "aoow, çocuğa dur bile demiyor" dediğine kesin eminim.
    çocuk duvara hilti ile girip anasını s... ses çıkarmaz.
    o çocuk okula başlayınca, prens/prenses olmadığı şamar gibi vurulur yüzüne ve uyum sorunları başlar. annesinin konfor alanından çıkmıştır artık. hoş geldin yeni sorunlar.
    yanlışı doğruyu öğretmek lazım. kendi öğrensin dediğinde büyük bir risk alırsın. çoğu öğrenemez.

  • dinar'da açlıktan birbirini yiyen köpekler

    memleketin bir çok ilinde gördüğüm manzara. bir çok küçük il ve ilçede daha vahim görüntüler var.
    şemdinli'nin derecik yolu üzerinde binlerce köpek var, van'da binlerce köpek var. aklınız şaşar. dağ taş köpek. kendilerini de yiyorlar, bulduklarını da.
    bir de bunları beslemeye çalışan bir kadın vardı. beslendikçe ürüyorlardı. durum tam bir kaos ve vahşet.
    iyilik böyle bir şey değil. iyilik onbinlerce köpeği barınağa atmak ve tıkmak değil, bu bütçeyi karşılayamaz kimse.
    üremenin önüne geçilmesi lazım. kontrol tamamiyle kaybedilmiş durumda. birileri yazdıklarımı kıçından anlayıp özel mesaj yoluyla küfür eder diye bazı şeyleri 10 defa yazdım yazdım ve sildim.
    olm biz de hayvan seviyoruz ancak mantıktan uzak değil. bu işin sonu yok...

  • bir insanın bir insana verebileceği en güzel şey

    hakkını vermek yani değerini bilmek yani hakkını gasp etmemek.

  • dilan polat'ın işyerine çökme tehdidi ifşası

    +aloo ben murtaza
    -buyrun efendim
    +mediamarkt genel merkezi mi orası?
    - evet efendim
    +söyle patronuna, tabelaları söksün, murtaza yazsın, dükkanı da bana devretsin, not al gelince söylersin, unutmazsan sevinirim.
    sevinirim ne ya? *.

  • 21 yaşındaki genç kızın yaşadığı aile baskısı

    tiktok hesabı 14.8k olan tiktokçu.. ilgisiz kalmış ve dikkat çekmek için böyle bir video çekmiş gibi duruyor. videolarında hiçbir baskı altında yaşamadığı çok açık.
    manitasıyla da gayet uyum içerisindeymiş.
    21 yaşındasın sen, ne baskısı? çarp kapıyı git kendine hayat kur diyeceğim ama bedava yaşayıp, gezmek daha iyi olsa gerek.
    bu kuşağın sorunu da bu, la bari minare çalacaksın, kılıfına da uydur. ne bileyim depresif videolar at.
    edit: hesabını gizliye çevirmiş, yani arasanız da bulamazsınız. buradan bana özel mesaj atıp, başkaları bu baskıyı yaşıyor diyerek küfür edenlere sesleniyorum. yahu tabii ki bir sürü aile baskısı gören insan var fakat ben bu entry o insanların başlığına yazmadım, başlıkları bile yok, sahipsiz çoğu. kadının en büyük düşmanı kadındır diye boşa dememişler. gerçekten zor durumda olanların sesi çıkmıyor maalesef.

  • 11 eylül saldırılarının olduğu gün yapılanlar

    televizyon ve 56k modemin verdiği limitler dahilinde görüntüleri izlemeye çalıştım. excel dosyasıyla yapılmış komplo teorilerini inceledim. bir tanesi çok ilginçti, uçak sefer sayısı ne bileyim numarası falan bunları excel'e yazıp yazı stilini değiştirince 2 uçak ve kule şekli çıkıyordu.
    edit: yazarın birisi excel yazmayı öğrenseydin demiş, bir "c" harfi için beni engellemiş. cevap bile yazamadım ama düzelttim.
    son edit: başıma bir şey gelmesin diye tırnak işareti ekledim, kod q33ny (bir yazar arkadaş söyledi.
    word belgesi de olabilir...

    görsel

  • telefonla aranmaktan nefret etmek

    karnıma ağrı girmesine neden olan çağrı. kimin aradığı umrumda değil, telefon çaldığı an kötü oluyorum.
    mesleki deformasyon. telefonla kötü haber aldığımız için böyle olduk.
    son 4 yıldır telefonum her zaman sessizdedir.

  • youtube'daki tamir videolarının işe yaramaması

    yarım yamalak, atlaya atlaya izlendiği için püf noktalar kaçırılmaktadır.
    oysaki al 1,5 hıza izle.
    kendi adıma binlerce teşekkür yorumu aldığım onlarca videom olduğunu söyleyebilirim. bu mesela el emeğim göz nurum bir videom. keşke herkes görüp öğrense. mesela şu videom çözüm değil de nedir?
    bazı videolarım var, altı allah razı olsun dolu.
    kalp ve like bırakmaktan ellerim yoruldu.
    bilmediğim konularda ben de video izliyorum ve kanal kendisini belli ediyor. özellikle elektronik ile ilgili tamir videoları hakkında yazarın yaptığı tespit kısmen doğru. sallayan sallayana.
    beyaz eşya arızalarının hepsine video çektim ve hepsi doğru bilgi. sorun şu ki; kişinin tamire eli yatkın değilse yapamaz. bana beyaz eşya tamircileri sürekli hakaret ve küfür ediyorlar. ekmeğimizi elimizden aldın diye. kömürü bitik çamaşır makinesinin, insafsızca kartını değiştirirken iyiydi değil mi? müşteri motor kömürünü değiştirir misin? teklifinde bulununca gider tabii zoruna.
    edit: clickbait asla yapmadığım bir şey. arayan istediğini bulsun diye uğraştım. tüm etiketler konu ile ilgili.

  • köpektaparların skandal ses kaydı

    çitadan, kaplumbağadan, kartaldan da behsedilen ses kaydı. sokak köpekleri hariç her şeyden bahsedilen, duygusuz ve insafsızca sözlerin sarf edildiği bir ses kaydı olmuş.
    o başıboş köpekler ve kedilerin sayılarının kontrolsüzce artması diğer canlıların yok olmasına yol açtı.
    mala anlatır gibi anlatıyorum anlamıyorlar. geçen bir videoda kedi güvercini yakalıyor, 1 denyo videoya çekiyor, öteki denyo bakıyor. video altına da "doğanın kanunu" yazmışlar. altında onlarca kedinin yaptığını destekler tarzda (doğa kanunu) yorumu vardı. sizin ben doğa kanunu anlayışınızı sikeyim... amkoduklarım, sen bu iki türe pozitif ayrımcılık yaparsan, kontrolsüzce üremelerinin önüne geçmezsen doğa kanunu ne yapsın? besin zincirinde kedinin en fazla düşmanı köpek oluyor o da yakalarsa... peki güvercinin suçu ne? serçenin, sincapların suçu ne amk? suçu; bu iki türe evde beslenebilir olması ve sempatikliği yüzünden pozitif ayrımcılık yapılması. atlayayım sizin hayvan sevginize. ya tamam insan da zararlı tür, hayvan severlerin içinde de sorunlu olanlar var, hayvanlara düşman olan da var. ayarsız bir milletiz, amk orta yol yok, hep uçlarda yaşıyoruz, eleştiriye tahammülümüz sıfır...sincapların, sığırcık kuşlarının, serçelerin, yaban güvercinlerinin, saka kuşlarının, bülbüllerin kanları elinize bulaştı. kedi konusunda ansiklopedi çıkaracak kadar bilgim var. bu hayvanlar zevkine avlanırlar çünkü dürtüleri bu şekilde. evde bilgisayar kablosuna avcılık yeteneklerini geliştirmek için saldıran bir hayvan (size göre oyun) bu dürtü, bu kadar...
    amk az akıl ya valla billa yıldım amk...
    köpeklerin yeri sokaklar değildir, afrika yaban köpekleri ve dingo köpekleri vardır ki zaten bunların da nesli kurtlara dayanır. afrika'da mıyız amk? kedinin, köpeğin yeri evdir bu kadar, ev hayvanıdır. müstakil evin vardır, alırsın 1 kedi 2 köpek bitti gitti. her yıl 4 yavru , 4 yavru alıp sokağa atmazsın. valla aşırı gerildim şu an. yeter bu kadar entry...

  • kalbinizi en çok kıran cümle

    binbir emek vererek çektiğim tamir videolarımda yorum niyetine yazılan hakaret ve cehalet barındıran cümleler.
    görsel.
    takmamam lazım ama olmuyor. ben ne yaptım size? ne kötülük gördün? belki birisi düşer umuduyla bu yorumu emeğime yazarken keşke biraz düşünseler. ben dönüşüm videosu çekmiyorum, canlı yayın açmıyorum, rezil videolar çekmiyorum...
    bunlara zamanla alıştım ama hâlâ yaralıyor diyebilirim.
    birde görsel böyle mükemmel insanlar var ki hemen motivasyonum artıyor.