thecaliph19
profili

  • ibrahim keloğlan

    bir gün daha bitti ama ne ölüm haberi ne tutuklama haberi gelen katildir. dün yazdığım entry hala geçerli aklımdan köşeye sıkışıp attığı bakış gitmiyor eros'un. iş yaparken, boş takılırken ve sporda sürekli kafamın içindeydi. reelslerim kedi videolarıyla doldu taştı o da sürekli hatırlatıyor.

    bir şeyi çok merak ediyorum bu katilin bulunduğu wapp grupları vardır. bir kişi çıkıp ulan orospu çocuğu nasıl yaparsın bunu demiş midir?

    aslında bu kararı veren hakimin ve katili savunan avukatın da ifşalanması lazım. bunca delile rağmen nasıl yalan söylenir ve bu yalanlar ile aklanabilir? şu videoyu izleyip serbest bırakan hakim nasıl adaletin temsilcisi olabilir?

    tüm illerde ilçelerde hayvan hakları için yürüyüşler yapılmalı. başakşehir değil kadıköy beşiktaş ümraniye her ilçede olmalı.

    bu sadece bir kedi ölümü değil. bugüne kadar adaletin sağlanamadığı her olay, her öldürülen masum canlının, her şiddet gören her tecavüze uğrayan canın hesabıdır. bu son damlaydı ve bu son damla bardağın en acı damlasıydı.

  • bilgehan alım

    internette ismi her aratıldığında tayini çıkmasına rağmen engelli bir memurun tayinini onaylamadığı ve ölümüne sebep olduğu çıkacaktır.

  • 19 ekim 2023 chp'nin gönderdiği kısa mesaj

    28 mayıs'taki seçimden sonra ülkede kediler hariç hiçbir canlı umrumda olmadığından beni ilgilendirmeyen durumdur.

    halkımız kaçak mültecilere de evet dedi yabancı askerlere de evet dedi.

  • izmir'de metro çalışanlarının 40k ücret istemesi

    bu chp kadar komedi bir parti yok. bütün belediyelerinde asgariye normalden fazla zam yaptı sırf akpye laf sokmak için.

    o belediyelerin hepsinde işçiler daha çok isteyip greve gitti. hizmet aksayınca hem oylar gitti hem de işçilere deli gibi asgari ücret verdikleriyle kaldılar.

    yemin ederim chpyi rezil et desen bu kadar olmaz.

  • 5 yıldızlı otel vs kamp

    ikisi de gereksizdir benim için. bir tanesinde 1 hafta için 3 4 aylık maaşınızı veriyorsunuz. bunun parasını çıkarmak için 1 hafta boyunca gereksiz şeyler yiyorsunuz, israf ediyorsunuz. her etkinliğe katılayım her yemek saatine yetişeyim diye hep telaş.

    diğerinde kamp alanında başka insanların rezilliklerini, taşkınlıklarını çekiyorsunuz düzgün duş tuvalet yok. güneşte yanıyorsunuz. böceği sineği ayrı.

    en güzeli 3 yıldız sabah kahvaltısı veren düzgün bir pansiyon bulun. maksat uyuyacak yer ve duş.
    istediğiniz saatte dönün istediğiniz yerde istediğinizi yiyin. para verdik diye baklava üstüne karpuz yemeye çalışmaya gerek yok bence.

    araban varsa çıkarsın istediğin yeri gezersin saatlerce denizine girersin dönersin mis gibi klimada uyursun sabah kahvaltı et yine git gez.

  • 20 mayıs 2023 van'dan gelen mülteci ordusu

    beğenin ya da beğenmeyin kılıçdaroğlu'na oy vermeyen herkes bunun ortağıdır. bu kaçaklar size veya yakınınıza zarar verdiğinde doktora veya polise gitmeyin. bunu siz istediniz.

    edit: kaçak yerine mülteci kelimesini kullandığım için bazı yazar arkadaşlar uyardı. teşekkürler, düzelttim.

  • kılıçdaroğlu 2. tur adaylığından çekiliyor iddiası

    1 adaylıktan çekiliyorum
    2 barı açıyorum
    3 ayla'yı yanıma alıyorum, bitmiştir.

  • kitap okurken hayatı kaçırmak

    sanki her hafta sonu başka yere tatile gidiyor da yanına kitap alıp, o anı kaçıracak.

    yatmadan 30 dk önce okuyup bırakıyoruz hayatın kaçtığı yok sabah köleliğe devam.

  • 13. cumhurbaşkanı kemal kılıçdaroğlu

    oy vermemeye devam edin aferin. sosyal medya tamamen kapandığında akp ile başarılar size

  • muharrem ince

    kendisi askeri, kışladan çıkarın diyen ilk genel başkan sanırım. 24 saat olacak neredeyse türk ordusu halkına sahip çık.

    sen bu ülkeye mevcut isimler içinde cumhurbaşkanı olabilecek en doğru isimdin ama bu halk yine hata yaptı. geçmişten ders almaz bu millet. yazık oldu. 5 sene önce senin deprem konuşmanı dinleselerdi bugünü belki ilk saatlerde atlatacaktık.

  • melek mızrak subaşı

    yine ülkemizin gereksiz abartı terörüne giyinişiyle, saç rengiyle katkı sağlamış kadındır. yaptıklarına veya yapmadıklarına bakılmaz da fiziksel özelliklerine bakarlar.

    88li bir insana göre aşırı yaşlı durmaktadır.

  • kader baştan belliyse neden cehenneme gideceğiz

    bir ara din üzerine çok yoğunlaşmışken biri bana bu işler okyanusa benzer çok dibe dalarsan vurgun yersin demişti. sonra gerçekten bıraktım bu işleri çünkü kimsenin bilme imkanı yok.

    ibrahimi dinlerin hepsini okudum, anladım. bana kalırsa tek gerçek tanrı, insanın vicdanıdır diyerek yoluma devam ediyorum.

    kaderimi belki değiştiririm belki değiştiremem belki tanrı var belki yok belki inanmadığım için cehenneme gideceğim belki de okuyup sorguladığım için teşekkür alacağım bilemem.

    olay vicdanda bitiyor. gece yatarken vicdanım sessiz ise gerisinin önemi yok benim için.

  • çalışmayan kadınla evlenmeyen erkek

    benimdir bu. ne yazık ki günümüzde çalışmayan kadın denildiğinde aklıma hep " sizinle eylendi, benimle evlendi", "kocam bey", "canım çekti diye gitmiş gofret almış" diye bütün gün storyler atan çatal bıçak takımını paylaşan kadınlar geliyor aklıma.

  • kemal kılıçdaroğlu'nun yabancı seçmen açıklaması

    biz 1 oy bile önemli derken ana muhalefet partisi başkanı 400-500 bin yok rahat olun diyor. arkadaşlar arasında yapılmış espri veya ironi değil dikkatinizi çekerim.

  • suriyelileri dağıtan türk'ün gözaltına alınması

    her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alan akp ile ortağı milliyetçi hareket partisi yine şaşırtmadı.

  • ibb'nin sahil bandındaki büfeleri yıkması

    kacak oldugu icin mesela

  • evlen artık yaşın geçiyor terör örgütü

    herkesi anlarim da insanin yeni bosanmis akrabasi da evlen artik dedigi zaman hahahhaha siktir deli diyesi geliyor.

  • seferihisar'da kadınlara tekme tokat saldıran adam

    olayın başlangıcı olmadığı için olayı bilmiyoruz ama sosyal medyada ilk tekmeyi (videoda) kadın attığı halde bundan hiç bahsetmeyenler direkt adamı idama göndermiş.

    adamın bir bacağında kıyafet sıyrılmış büyük ihtimalle köpek ısırdı veya ısırmaya çalıştı veya adam bunu göstermek için sıyırdı ve olaylar gelişti.

    kadınlar veya adam haklı bilemem ama şu bir gerçek ki sokak köpeklerine artık önlem alınmalı. kaç tane çocuğa, insana saldırdılar son aylarda.

    bu olayı mesela 6-7 köpeğin yaşlı bir adama saldırdığı mobese kayıtlarından izleseydik bambaşka yorum yapacaktık.

    bir tarafı idama yollamadan önce biraz düşünelim, olayı öğrenmeye çalışalım ve empati yapalım.

    edit: olayin biraz daha oncesi geldi. yurume yolunda, kosu yolunda tasmasiz kopek gezdirmek suc mu bilmiyorum. iki taraf da birbirine saldiriyor.

    https://twitter.com/…rim/status/1492630526599045121

  • yazarların sahip olmak istediği küçük özel güçler

    hayvanlarla konusmayi isterdim boylece toplu tasimaya binerken siraya girmelerini anlatabilirim.