goldencrab15
profili

  • 9 eylül 2022 kılıçdaroğlu açıklamaları

    mansur yavaş'ı ima etmemektedir.

    adam daha dün mansur yavaş ile açılış yaptı, esnaf gezdi ve mansur yavaş'ı övdü.

    "şimdi bazı sermayedarlar, birtakım medya üzerinden, bazı kurmaylarımın beşli çetelerle görüştüğüne dair haberleri devreye sokacakları bilgisi geliyor."

    mansur yavaş beşli çete ile mi görüşüyor, ne alaka? ayrıca mansur yavaş, kılıçdaroğlu'nun kurmayı değil, ankara büyükşehir belediye başkanı.

    bunun dışında şu an hem iktidar, hem de muhalefetteki bazı gruplar tarafından bir operasyon yapıldığı görülüyor. ben mansur yavaş'ın yerinde olsam, "ismimin hiçbir şekilde cb adaylığı için anılmasını istemiyorum. anan kişiyle muhataplığımı keseceğim. kararı zamanı gelince altılı masa verecek" derdim. böylece muhalefete yapılan operasyonu boşa düşürürdüm.

    not: şu muhteşem yayının linkini buraya da koyuyorum. neler olduğunu ekonomi perspektifiyle anlamak isterseniz, mutlaka izleyin:

    https://www.youtube.com/watch?v=-3kwnamj8aq

  • kulüpler birliği'nin kılıçdaroğlu'na cevabı

    hepiniz beter olun. bir gs'li olarak söylüyorum. hepiniz batın, o kulüpler tek tek satılsın. zaten artık hiçbiri lefter'in, saba'nın, oktay'ın, usta'nın takımları değiller. sadece adlarını kullanıyorlar. senelerdir futbolun ve sporun ırzına siyaset geçmemiş gibi ana muhalefet lideri üstelik destek vererek konuşunca akıllarına gelmiş siyasetin karışmaması gerektiği beyefendilerin. tekrar söylüyorum batın ve artık sadece adları kalan o kulüpler haraç mezat satılsın.

    hepinizi toplasak bir bü öğrencisinin, bir lgbti aktivistinin, bir kemalist teyzenin, bir cesur ve onurlu gazetecinin tırnağı etmezsiniz. 20 senede bu hale geldiniz, inşallah daha da kötü olacaksınız.

  • tulpar soğuk hava dalgası

    eğer evsizleri ve sokak hayvanlarını bu kadar düşünüyorsanız gidin arabistan çölünde yaşayın. kuma sıçarsınız, kumla duş alırsınız. yetti artık bu anlamsız duyar kasmalarınız.

    doğanın kanunu ve dengesi gereği 3 ay yaz olacak, 3 ay kış olacak, aralarda da baharlar olacak. binlerce yıldır durum böyleydi. hayvanların da evrimsel süreçleri buna göre gelişmişti. ama insan denen biz şerefsiz mahlukatlar doğanın amına koyduk ve mevsimlerin dengesini bozduk. şubat ayında 19 derece hava gördü istanbul. ocak sonundan beri yağmur yağmıyor. aralıkta da tek damla yağmadı.

    sokak hayvanlarına ve evsizlere karda da yardım edebilirsin ama susuz kalırsak kimse kimseye yardım edemez. sokak hayvanları ve evsizlerle beraber topluca geberir gideriz. ben barajların coşup dolmasını istiyorum. susuz kalmak istemiyorum.

  • 27 nisan 2020 taksim meydan'ındaki anıta saldırı

    fatih tezcan denen müptezel trolleriyle her gün atatürk'e rahatça hakaretler edip iftiralar atarken, sivili üniformalısı onlarca polisin 7/24 cirit attığı taksim'de elbette bu saldırılar da olabilir.

    neyle mücadele ettiğimizin ciddiyetinde olun baylar/bayanlar. komiklikler yapacak, twit atıp gevşeyecek bir durumda değiliz. bu ülke artık atatürk'ün ülkesi değil. erdoğan'ın ve islamcıların ülkesi... o yüzden mücadele zorlu ve ağır geçiyor, geçecek. haberiniz olsun.

    ekleme: evet bu ülke atatürk'ün ülkesi, orospu çocukları. herkes bunu kafasına soksun. o ve bir avuç arkadaşı kurdu cumhuriyeti, anladınız mı? zamanındaki arkadaşlarının çoğu bile başkenti işgal edilmiş, fiilen yıkılmış, milli mücadeleyi baltalamak için her şeyi yapan saltanatın götünü yalamaya devam etmek istiyorlardı. atatürk "kafalar kesilir" dedi ve hepsini susturdu. o zaman susan dedelerinizin aksine siz meydanı boş bulup konuşuyorsunuz.

    tekrar edelim türkiye cumhuriyeti ve gazi mustafa kemal atatürk birbirinden ayrılamaz. türkiye cumhuriyeti atatürk'ün ülkesidir. zorunuza gidiyorsa, siktirin gidin arabistan'a.

  • 17 haziran 2018 yenikapı mitinginin yatmış olması

    (bkz: göklerden gelen bir karar vardır)

  • chpliler 1. turda akşener'e oy vermeli

    arkadaş siz bela mısınız, her gün farklı bir başlık açıp millet ittifakında fitne çıkarmaya çabalıyorsunuz.

    hedef akp seçmeni, tamam mı kardeşim? herkes gidiyor akplilerden oy istiyor, birbirinden değil. ince de akşener de oradan istiyor, sonra kim kalırsa hep beraber ona veriyoruz. ha genel propaganda sırasında birbirimize oy geçişi olabilir, mesele yok. ama birbirimizi hedef almak yok.

    ne hasta bekler sabahı
    ne taze ölüyü mezar
    ne de şeytan, bir günahı
    erdoğan'ın fitneyi beklediği kadar

    kampanya: (bkz: ince mi akşener mi tartışması yapmama kampanyası)

  • sarayın boşaltılma anı

    cahil bilmiyor ki avrupa'da görünce ağzımızın suları akan o saraylar yüzlerce yıl önce yapılmış. kralların kraliçelerin hüküm sürdüğü, halkın fakirlik içinde yaşadığı zamanlarda. bizde de var dolmabahçe, beylerbeyi gibi. yani o saraylar çok güzeldir ama aynı zamanda zulümlerin simgesidir.

    mesela fransa'da başkan olup itibar için 1100 odalı saray yaptıracağım de de gör ebeninkini. adam parasını çar çur ettirir mi? amerika'da hangi başkan beyaz saray götüm kadar, yenisini yapalım diyor? ama dünyaya hükmediyor adam o götüm kadar yerden.

    türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanının makamı da çankaya köşküdür. atatürk düşmanı yeni türkiye kurucuları bunu zorla milletin parasını gasp ederek değiştirmişlerdir.

    akşener ve chp kurmayları kesinlikle kullanılmayacağını söylüyorlar. evet gerçekleşmesi zor bir rüya ama ya gerçekleşirse?

  • 23 nisan 2018 binali yıldırım'ın çıldırması

    (bkz: 23 nisan 2018 kemal kılıçdaroğlu meclis konuşması/@goldencrab)

    blitzkriege maruz kalan birinin tepkilerini gördünüz.

    ne kadar doğru ve olması gereken bir strateji olduğu sırf buradan belli. hele erdoğan'ın ne hale geleceğini düşünün. aynen devam etmeli muhalefet. her gün, her dakika ani şoklar, ani kararlar, saldırgan açıklamalar devam etmeli... toparlanmalarına fırsat verilmemeli. neye cevap vereceklerini şaşırmalılar.

    not: efendi insan olmak yok. efendi olursan bütün hakların elinden gider. burası isveç değil. olmasını isterdik ama olmadı ve bu yolu açanlar biz değiliz. artık dişe diş insanlar lazım mücadele için.

  • istanbul'da ulaşım 24 saat olsun kampanyası

    üst edit: farketmeyenler için beyaz masa telefon: 153, twitter hashtagi: #istanbulda24saatulaşım, ve change.org kampanya linki:

    https://www.change.org/…bul-da-ulaşım-24-saat-olsun

    ankara'da ulaşımın 24 saat olmasından sonra kendi çapımda başlattığım kampanya.

    dünyanın en büyük metropollerinden biri olan istanbul'da metrobüs ve çoğunluğu havaalanına ekspres hatlar olan 10 güzergah hariç ulaşım gece 24'de bitiyor. hatta birçok otobüs ve vapurlar 22 veya 23'de son buluyor. ankara ve izmir'de ulaşım kesintisiz oluyorsa istanbul'da hayli hayli olması gerekir.

    bu kapsamda dün gece alo 153'ten beyaz masa'yı aradım. ayrı bir dilek ve öneriler kısmı yok. otobüs seferleri kısmından cevap veren çağrı merkezi görevlisine o an içimden geldiği şekilde, ankara'da 24 saat ulaşım kararı alındığını, istanbul gibi bir metropolde de böyle olması gerektiğini, istanbul'da da belediye başkanının değiştiğini, ilk etapta haftasonları ve gece 2 gibi bir vakite kadar yapılabileceğini söyledim. mümkünse bu önerim değerlendirilsin dedim. görevli talep kaydımı oluşturdu ve iett'ye ileteceğim dedi.

    bu iş toplam 2 dakikamı aldı. gündüz vakti belki 5 dakikaya çıkabilir. bir sonuç alır mıyız bilinmez ama böyle bir talebi olan herkesin en azından 5 dakika ayırıp bunu iletebileceğini düşünüyorum. varsa sosyal medya hesaplarınızdan veya başka bir yolla bütün tanıdıklarınıza da iletin. çok kişi bir anda bu talebi iletirse, ankara'daki durumun da etkisiyle benzer bir karar aldırabiliriz belki.

    bu konuda sizlerin attığınız önemli adımları ve başlıkta paylaşılacak duyumları ve gelişmeleri buraya da taşıyacağım.

    edit: fekologystic'in açtığı twitter hashtagi: #istanbulda24saatulaşım ile twitter'da duyurularınızı yapabilirsiniz. twitter'da özellikle @vasipsahin, @mevlutuysal_bsk, @ibbpr, @ietttr ve @ibbbeyazmasa hesaplarını da mentionlayın.

    edit2: onuraydin'in paylaştığı, özgür öz isimli birinin açtığı change.org kampanya linki:

    https://www.change.org/…bul-da-ulaşım-24-saat-olsun

    edit3: başlıktaki sayıca az ama önemli bazı eleştiriler üzerine şunu ekleyeyim. amacımız bütün hatların aynen geceleri devam etmesi değil. ama bir ucu büyükçekmece öbür ucu tuzla olan 20 milyonluk bir şehirde havaaalanı ekspres hatları hariç sadece metrobüs ve 5-6 adet hattın çalışması hiçbir anlam ifade etmiyor. bana göre bunun en az 30-40 tane olması lazım. en basiti metrolar, tramvaylar ve küçük motorlarla devam edebilecek vapur seferleri var. hiçbiri devam etmiyor. iett bünyesindeki planlamacılar hat ve nüfus yoğunluğuna bakarak hangi otobüs güzergahlarının devam edebileceğine karar verebilir. metro, tramvay ve vapurlar da aynen metrobüs gibi seyrek aralıklarla devam eder. metro 24 saat olamıyorsa atıyorum 3'e veya 4'e kadar çalışır. 6'da tekrar başlar.

    yeter ki niyet insan hayatını kolaylaştırmak olsun, illa ki bir yolunu bulurlar.

    "ne işiniz var gecenin o saati dışarıda, sizi gidi alkolikler" kafasındaki örümceklere cevap vermiyorum, siz de vermeyin. kendi kendilerine çalıp oynasınlar.

  • teyitorg

    ingiliz büyükelçiliği böyle bir siteye neden para ayırma ihtiyacı hisseder sizce? çoğunlukla türklerle ilgili haberlerin doğru olup olmadığını teyit edecek bir oluşumdan onlara ne?

    https://teyit.org/…ploads/2016/10/gelir-tablosu.pdf

    bu şaibeli yardım, yetmez ama evetçi, pkk destekçisi, atatürk düşmanı kurucusunun geçmiş twitleri ve son atatürk teyidi (daha doğrusu teyit edememesi, zira bakılan 2-3 kaynakta bulunmaması böyle bir sözün söylenmediğine kanıt olamaz. sonuç belirsizdir) ile beraber düşünüldüğünde hala bu siteye güvenebiliyorsanız, siz bilirsiniz.

    bbc hakkında şöyle derler: çok düzgün bir yayın kuruluşu imajı vardır, gerçekten de büyük ölçüde kaliteli ve doğru yayınlar yapar. bu sayede güven kazanır ve senede 2-3 manipülatif haberi çok güzel yedirebilir.

  • ali nesin

    ya bu yetmez ama evet'in ve liberal safsataların modası geçmemiş miydi? bu "canım atatürk de şöyle böyleydi..." lafları... nostalji mi yapmak istiyorlar acaba? akp cici çocukken atatürk'e laf ederlerdi sadece. şimdi malum zat ile eşitleme çabalarına giriştiler. yeni yetmez ama evetleri bu. bakın adalet teyze bile enayi olduğunu kabul etti. siz niye hala etmiyorsunuz? cumhuriyette koltuk işgal eden nuray dert 1, bu adam 2.

    babanı yakmaya çalıştılar be adam. sen hangi zihniyetle hangi zihniyeti eşitlemeye çalışıyorsun hala? o baban ki türk edebiyatının en güçlü kalemlerinden biriydi ve en büyük atatürk sevenlerdendi. ideolojisi, atatürk'ü sevmeye, saygı duymaya ve hakkını vermeye engel değildi. ona azıcık saygı duyuyorsan sus biraz.

    siz iflah olmaz kronik vakalarsınız. beyniniz bu safsatalardan süngere dönmüş. laik ve modern insanların hemen hemen hepsi bugün atatürk'ün kıymetini anladı, hem de çok acı bir şekilde. eğer bir gün bu ülke normale dönerse atatürk'e saygısını sevgisini koruyarak yaptıklarına eleştirel gözlerle de bakarlar. ama bu zamanda hala atatürk'e vurmaya, onu birileriyle aynı seviyeye getirmeye ve önemsizleştirmeye çabalıyorsan sana sadece yazıklar olsun denir.

  • 1 ocak 2017 ahmet mahmut ünlü'nün attığı tweet

    sen devamlı laik ve modern insanları dolaylı yoldan hedef tahtası haline getir, dinin güzel yanlarını vurgulayacağına devamlı kafir, gavur adeti diye insanların yaşam tarzlarını ve kültürlerini aşağıla, gölcük sahillerinde zina yaptınız eğlence yaptınız, depremde gününüzü gördünüz de, seni dinleyen muhafazakar insanları radikalize et, öteki insanlara düşmanlaştır, ışid'in kandırabileceğı kıvama getir.

    ondan sonra ışid kötü, insan öldürmek günahtır diyip işin içinden sıyrıl. ne de güzel müslüman oldun değil mi?

    algı malgı yok ortada. kimin ne olduğunu biz biliriz 7.4 yetmedi milerden. fırsatını bulunca dildeki kötülüklerin nasıl eyleme geçtiğini biliriz. ışidi belki amerika kurdu ama ona katılıp kafa kesenler bir anda yerden bitmedi.

  • erdoğan başkan olursa hilafet sistemine geçeceğiz

    hangi ülke bu halifeliği kabul edip biat edecekmiş erdoğan'a buna da cevap versin dilipak. iran mı, suudi arabistan mı, katar mı?

    bu herifleri palazlandıran, böyle açık açık konuşabilmelerine olanak tanıyan bütün herkese lanet olsun!

  • ahmet altan

    kendisi gibi 2010 yılından önce akpyi savunmamak ahlaksızlıkmış bazı suserlara göre.

    esas ahlaksız sizsiniz. hem de ahlaksızın en önde gidenlerisiniz. sanki akp'yi sevmeyen herkes darbeci, elitist, baykalcıymış gibi hala eski alışkanlıklarınızla manipülasyon yapıyorsunuz. bugünlerin yaşanmasında bu adam gibi sizlerin de payı var. o kopasıca elleriniz 2010'da evet demeseydi bugün hsyk ve yargı bu halde olmayacaktı. kuddusi okkırlar, ali ismailler hala yaşıyor olacaklardı.

    malum zatın sümüklü mendilleri ne yaparsanız yapın o günahlarınızdan sıyrılamayacaksınız. her zaman islamcıdan demokrasi bekleyen salaklar olarak anılacaksınız.

  • tuğrul türkeş'in bakanlık teklifini kabul etmesi

    bir tanesi bana nasıl böyle bir teklif yapılır diye genel başkan yardımcılığından istifa eder, diğeri teklifi kabul eder. akla ister istemez ilber hoca geliyor:

    (bkz: mhp balansı yerinde olan bir parti değil)