elaleminfendi39
profili

  • kemal kılıçdaroğlu'nun çürüme makalesi

    bilmem kaç tane seçimi kaybettiği halde yüzsüzlüğü, arsızlığı, pişkinliği elden bırakmamış, hem kendisini hem partisini her seçimde rezil rüsva ettiği halde istifa etmeyi düşünmemiş, rakibi tarafından tüm ülkeye hatta dünyaya rezil kepaze edilmekten gocunmadan şamaroğlanı olmuş, basiretsiz, liyakatsiz ve beceriksiz bir bunağın makalesi. ve ne diyor biliyor musunuz? tam demokrasi!
    ulan bu ülkede her şey olunuyor da bi rezil olunmuyor gerçekten.
    bence bunların alayı, iktidar muhalefet el ele verdiler bizi deniyorlar. bizim üzerimizde bir şeyler deniyorlar yani bunun başka açıklaması yok.

    edit: düzeltme

  • erkek bedeninin kadın bedeninden güzel olması

    ya bi siktirin gidin amk küfür ettirdiniz gece gece.
    dünyada fit ve orantılı bir kadın bedeninden daha güzel bir şey varsa o da fit ve orantılı iki kadın bedenidir.

  • kılıçdaroğlu yeniden seçilsin diyen 95 vekil

    şaka maka son seçimlerde ülkeyi allah korumuş da bu bunak ve gerzek çetesi ülkenin başına gelmemiş. gerçekten söylüyorum bakın cahil diye hakir gördüğümüz insanlar ilk kez işe yaradılar ve ülkeyi kurtardılar.
    bizi rte ye ve ona oy veren cahil güruha minnettar bıraktılar ya allah gani gani belalarını versin bunların.

  • 14 ekim 2023 mcdonalds'ın gönderdiği sms

    abd ye kızıp iphone parçalayan, cocacola yerine fanta içerek protesto yaptığını sanan gerizekalıların yaşadığı bir ülkede başka nasıl bir önlem alacaktı ki?

  • dübürden ğırt diye ses gelene kadar taharetlenmek

    aga bu tarikatçiler aslında dübürlerine bir şey sokmayı çok istiyorlar ancak bunu açık açık söyleyemiyorlar gibi geliyor bana.
    yani işleri güçleri götle ve göt deliğiyle bu adamların. var bi niyetleri de açıktan dillendiremiyor garipler.
    bak dil dedim şimdi bir sürü fantazi gelir akıllarına.

    edit: imla

  • almanya'ya göçen türk doktorun ilk nöbet günü

    görevinizi yapın işinize bakın. ikide bir orayla burayı karşılaştırmayın.
    kıyas iki denk varlıkla olur. burada zor ve çetin ülke şartlarında yaşam mücadelesi verenlere nispet yapar gibi paylaşımlardan gına geldi artık.
    sokacam avrupasına da medeniyetine de. yok ulan işte burda. napalım amk ölelim mi? olmayacak da. hiç bir zaman olmayacak, olamayacak!

    siz de artık orada olduğunuzun farkına varın ve oralı olun. ne demişler? roma'da romalı gibi yaşa. geldiğin yerin eksiklik ve acziyetini yanında götürüp her seferinde iki yeri kıyas etmek sana bir bok kazandırmayacak.
    işine bak, işini yap.
    canın medeniyetsizlik, eğitimsizlik çektiğinde, keşmekeşe susadığında, kabalık görmek istediğinde, kavgaya dövüşe hasret kaldığında gene buraya bekleriz.

    edit: elinde poşetle kapıda bekleyen vs diye aklınca küçümsemiş bu doktor kardeşimiz. hayırdır hasta randevuya gelirken smokinle ya da gece elbisesiyle mi gelmeli? alışverişten geliyor olabilir, bir emaneti olabilir hatta bak sana bişey diyeyim belki sana bahçesinden çam sakızı çoban armağanı bir şeyler koparmış olabilir. senin köylü diye aşağıladığın bir çok gönlü güzel eli bol anadolu insanları da var kardeşim bu ülkede.
    hem belki elinde bir çantayla bekleyen ilaç mümessilidir. hani şu eşantiyon hediye alabilmek, ilaç şirketinin kesesinden tatile gitmek için senin gibi çomar doktorların takla attıkları mümessiller. çok şaapma yani. neyse kısacası hastanın da doktorun da asili var çomarı var. herkesin hak ettiğini bulması dileğiyle.
    imkanı ve fırsatı olduğu halde ülkesini terketmeyen, hizmetini ve emeğini yurttaşlarından esirgemeyen, daha iyi ve konforlu bir hayat standardından bizler için fedakarlık eden tüm doktorlarımıza müteşekkiriz ve minnettarız.
    gurbete giden sizlerden de en azından orada türk milletini güzel temsil etmenizi ve başarılı olarak adınızdan söz ettirmenizi diliyoruz. hepsi bu.

  • istanbul'un girişine yazılması gereken söz

    bok var, siz de gelin.

  • 754 bin suriyeli bebek doğdu

    deprem günü yerleştirildikleri yurt odasında bile s.kişmekten başını kaldıramayan bir topluluk bunlar.
    esad'ı tebrik ederim. iyi çaktı bunları bize.

  • chp hiç kimseye altın tabakta başkanlık sunmaz

    tabii ki. önce elinde şantaj yapmaya yarayacak bir seks kasedi sonra da cumhuriyetin ve atatürkçülüğün dibine bomba koymaya ant içmiş teröristsever, kansız ve yüzsüz bir dersim çetesi olması gerekiyor.
    bu şartları yerine getiren başkanlığı alır. almakla kalmaz 10 defa seçimlerde rezil rüsva edilip tüm ülkenin taşşak geçtiği arsız, onursuz, yüzsüz, ezik bir leblebi kafa bile olsa ekipçe sinek boku kadar gururlu, onurlu olmadıkları için istifa etmek akıllarına bile gelmez.
    zor iştir yani başkanlık etmek o partide.

    cumhuriyetin ilk yıllarında istiklal mahkemelerinde yargılanıp, yağlı urganla asılacak tipler aynı cumhuriyetin kurucu partisinde cambazlık yapıyorlar. yazıklar olsun.

    edit2: bak şimdi de ne demiş (bkz: 29 haziran 2023 kk'nin yeşil sol parti açıklaması)

    ya hani bir laf var ya sövsen ceza siksen zina diye. işte öyle bir durum.
    senin de, seni adam yerine koyup lider belleyen tayfanın da, seni eleştirenlere troll diyen partililerin de allah gani gani belasını versin.
    ulan var ya böyle en sevdiklerinizle en zayıf olduğunuz anda en tarifsiz acılarla, yürek yangınlarıyla sınanın. derman dilemeye, of çekmeye mecaliniz kalmasın.

    edit1: düzeltme

  • dizel vs benzin vs hybrid vs elektrikli

    elektrikli araç kullanımı full şarj süresi ortalama 10 dk ya ve bu şarjla alınacak menzilin 800-1000 km mesafeye çıkmadığı sürece içten yanmalı motorların yerini kolay kolay tutmaz.

    bence fosil yakıt tüketimini düşürmek için öncelikle elektrik teknolojisine sefer görev niteliği belli olan iş makineleri ve ticari araçlarda geçilmesi gerekir.
    batarya ve akü saklama/muhafaza kabiliyeti yüksek olan bu araçlar uzun mola ve off vakitleri olan makineler. hatta bunlara şehirlerarası çalışan otobüsler de dahil edilebilir.
    dozer, ekskavatör, tır, otobüs, vinç, kamyon gibi sadece ağır işlerde ve ticari faaliyetlerde kullanılan araçlar tıpkı modern trenler gibi elektrikle çalıştırılabilirler.

    şahsi kullanıma konu otomobiller için elektrik yukarıdaki şartlara uygun bir ortam olana kadar gereksiz bir konu. ne demek istediğimi elektrikli bir araçla uzun yola çıkanlar anlayacaklar.
    böyle şeylerde her zaman en kötü ihtimal hesap edilmelidir.
    elektrikli bir araçla bir yayla seyahati ya da kamp yapmak çok risklidir. yolda şarj bitse en yakın benzinlik/şarj istasyonu 200 mt bile olsa çekici ile gitmek zorundasınız. uzun yolda hız yapmaya kalkarsanız şarj süresi yani menzil yarı yarıya azalıyor vs.

    bir diğer konu ise motorlu araba kişisel zevk meselesi. tasarruflu modeller olduğu gibi performans odaklı kullanım sunan modeller de var. yani bir insan sadece o motoru modifiye ederek kullanmak isteyebilir. bununla birlikte motor teknolojisi neredeyse elektrikli arabalar kadar tasarruflu ve ekonomik bir noktaya geldi sayılır.
    istasyon şarj maliyeti benzinli ya da dizel bir aracın yakıt maliyetinden çok da az değil.

    demem o ki elektrikli araç ticari ve sınai faaliyetlerde kullanılsın. bunun yanında motor teknolojisi geliştirilerek yakıt maliyeti ana kalem gider olmaktan çıkacak bir noktaya gelsin.
    lüks segment araçlarda 5 lt / 100 km ve altı, orta ve alt segment arçalarda 3 lt / 100 km ve altı karma yakıt tüketimi ortalamasının yakalandığı, bir piyasada elektrikli araç çok tercih edilmez.

  • fethiye'de köpekbalığı görülmesi

    mısır'da rus turisti yiyen köpekbalığı olayından sonra bir daha açıkta denize girenin kendi payıma amk.

  • chp istanbul'u nasıl alır

    kk seçime son 2 ay kala yurtdışına tatile gitsin yeter. gerisini biz hallederiz.
    hatta şimdiden gitsin. yeter ki gelmesin leblebi kafa.
    10 defa yenilmiş bugün halen 16 lı masa kurmaktan bahsediyor kamil.

    edit: düzeltme

  • yunan sahil polisinin 700 mülteciyi öldürmesi

    halbuki ülkelerine girmeye müsaade ederek gelişi güzel dört yana dağılmalarına göz yummalılardı.
    hatta her birine sosyal yardım adı altında maaş bağlayarak sınırsız sağlık ve gıda yardımı yapılmalıydı.
    yazıklar olsun yunanistan'a. yıl olmuş 2023 halen vatansever ülke olarak kalmışlar.

    edit: vatandaşlık verip oy kullanma hakkı vermeden de olmaz diyen suserler var. duy sesimizi yunanistan. mültecilere önce bedavadan vatandaşlık sonrasında seçme hakkı vermeden kimse senin samimiyetine inanmaz.

  • aleyna tilki ile bir ömür vs 1 milyar dolar

    bu versusa aleyna bile 1 milyar dolar diye cevap verir.

  • ilk turda kılıçdaroğlu'nun %52 aldığı iddiası

    diyelim ki gerçekten de bir hile var ve kk oyları düşük gösterildi, peki millet ittifakı ve kk bu konu hakkında ne yaptı?
    tek yaptıkları göz göre göre oylarımızı çaldırmak mı oldu?

    bilmem kaç senedir muhalefette olan bir parti, 9 seçim kaybetmiş bir genel başkan ve yanındaki diğer partiler bunca senedir seçimlerde ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar mı?
    kk ve millet ittifakının tek tecrübesi muhalefette kalma becerisi mi? lan bak düşündükçe sinirden dağı taşı sikesim geliyor. amknun dünyasında uğraştığımız işlere, dertlerimize bak.

  • hindistan'da yaşanılan dışkı savaşı festivali

    ulan biz yere düşen bir şeyi üfleyip yesek bile ağzımız burnumuz yara bere içinde kalıyor adamlar direkt bok yese gene bir bok olmuyor.
    ne kadar boktan bir durum ve bu entry de ne kadar bok sözcüğü kullandım.
    bu entryi okuyunca bile mikrop kapacak insanlar var ama bu hindulara bişey olmuyor.

  • kılıçdaroğlu aday olursa oyum muharrem ince'ye

    vay beee adam 10 seçim kaybetmiş ama ümidi kırılmamış, ince 1 seçimde yapayalnız bırakıldığı mücadelesinde kaybettiği için ve adam kazandı dediği için ümidi kırılmış.
    vay amk ya ne enteresan bir durum.

    oyumuz muharrem ince'nin. muharrem ince bu ülkenin son şansı. anlayın artık şunu.
    anlamazsanız da gidin daha parti içinde koltuk sevdasından başka işi olmayan 75 yaşındaki sözde demokrat dedenize oy verin.

  • imamoğlu'nun istiklal caddesi'ne koyduğu banklar

    bakın açık açık söylüyorum. bu ülkede esas sorun kansızlık ve şerefsizliktir.
    her ne sebeple olursa olsun böyle bir tiwiti atamaz kimse. tek bir sebep olabilir, terörist olmak.
    bu tiwiti teröristten başkası atamaz.

    yok abi! ülke bölünmüş ve ayrışmış resmen. terör eylemi olmuş, bomba patlamış, kaç ölü var o bile bilinmiyor ama sosyal medyada sağcısı solcuyu, muhalefet iktidarı, iktidar muhalifleri suçluyor.
    bizim ülke olarak dış mihraklara, düşmana falan ihtiyacımız yok.
    kendi belamızı kendimiz sikeriz biz.

    birlik kaybolmuş, millet bilinci yok olmuş, kenetlenme ne kimse hatırlamıyor.
    iktidar yandaşları da muhalifler de düne kadar lanetledikleri bir konuda parti ve lider tam dönüş yaptığında birlike sorgusuz sualsiz dönüyor.
    hepsi birbirinden farksız, koca bir millet dönme dolap gibi fır fır başı döndü ama halen sorgulama yok, tepki yok, birlik yok, kolektif bilinç yok.
    menfaat ve ikbal için koskoca ülkenin içinden geçtik sonunda. aferim bize, hepimize.

    allah belamızı vermiş çoktan. terörist yapamaz bizim birbirimize yaptığımız kötülüğü.

    edit: allah kahretsin editi.

  • türkiye iq ortalamasının 86'ya düşmesi

    hiç de fena değil bence. bu ülkenin başkentini 25 sene boyunca kendi partisi tarafından boş damacana gibi kapı önüne konulan biri yönetti arkadaşlar.
    baktılar seçimle gitmiyor kendileri dayanamayıp aldılar görevden.
    mecliste boş vakitlerinde yelizlik yapan bir makam şoförü var bu ülkenin.
    binlerce vatandaş "bu kadar insan aptal olamaz" diyerek, tahsili olmayan, 20 yaşında, iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir tosuncuğa hayali hayvan çiftliği için milyarlar kaptırdı bu ülkede.
    jet fadıl' ı söylemiyorum bile.
    üniversite diplomasının varlığı tartışma konusu olan biri iki dönemdir cumhurbaşkanı, ana muhalefet lideri 70 küsür yaşında, bilmem kaç seçimdir kaybettiği halde gitmeyi aklından bile geçirmeyen bir ihtiyar.
    daha çok sayarım da sabah sabah enerjim yok.
    dolayısıyla 86 iq iyi bile sayılır. öpüp başımıza koyalım.

  • savaş çıkarsa türk kadınlarına çok acıyacağım

    ülkemizde nenesini yunana ingilize s.ktiremediği için üzüm üzüm üzülüp büzüm büzüm büzülen namlı gavatlar var. malum milli mücadeleyi vaktiyle engelleyerek baltalamak istemiş şimdi ise keşke yunan galip gelseydi diyebilen bir esfeli safilin sürüsü mevcut.

    "eski" savunma bakanıymış bu piç. görev yaptığı süre içerisinde böyle bir söz söylemeye götü yemez ama ıskartaya çıkınca atış serbest.
    yoksa vaktiyle denize döküldüğü tarih çok da eski değil.
    kendi tarihini bizimkiler gibi fesli delinin birinden öğrenmediyse ezikliğini dışarı vuruyor demektir.

    bu nedenle kendisine cevap vererek o seviyeye düşmemek gerekir.
    iş belaltı tahrik, küfür ve hakarete kalırsa bu piçe bayrağının rengini unutturacak küfürler edebiliriz. malum türkçe bu konuda çok detaylı ve zengin bir içeriğe sahip.