lostdiary23
profili

  • belediye seçimlerinde chp'ye oy vermiyorum

    kordon çimlerinde bağdaş kurup önde kokulu körfez arkada kadifekale gecekonduları eşliğinde bira içmeyi chp'li belediye sayesinde yapabildiğini düşünen izmir'liler sayesinde gerçekleşmeyecek kampanya...
    biri yazmış akp gelirse rant olur diye. kadifekale'yi yıkar villa yaparmış akp. şu haliyle memnun musunuz? teleferik tepesi hariç bir tane ağacınız yok. her yer gecekondu... tepecik mahallesi ve şehir içinde kalmış kerhanenizi kültür varlığı olarak mı görüyorsunuz?

  • akınsoft'un robotlarını erik dalı'nda oynatması

    (bkz: konya dynamics)

  • şehit askere haciz gelmesi

    hemen gaza gelmeyin. olay gayet kanuni.

    şehit olmak ayrı şey, borçlu olmak ayrı şey!

    şehitlerin borçlarını devlet üstlense diğer borçsuz şehitlere haksızlık olur. onlara da ekstra tazminat ödemesi mi yapacağız?

    rahmetli kaza yapmış ve tazminata mahkum edilmiş. ödeyemeyince de icra hakkı doğmuş.

    avukatın görevi müvekkilinin hakkını savunmaktır ki görevini yapmış. şehit ailesi borçtan reddi miras ile kurtulabilir. şehitlik tazminatı ile şehit dul maaşına haciz koyamazlar.

    sözcü öyle bir vermiş ki haberi, tamamen acıtasyon!

  • volkswagen golf

    ikinci el, dört senelik arabaya 115 bin domalırken arka koltuğa mor ışıkla bi bakın. sperm izleri olabilir.

  • evli erkeği mastürbasyona iten sebepler

    cinselliğin kadınlar tarafından ödül - ceza sistemine çevrilmesindendir.

  • kadınları çekici yapan detaylar

    gri haşortman altı. patik ya da panduf. hello kitty'li pijama üstü.

    ne bilim ben öyle seviyom.

  • instagram

    e nerede paylaşçaz direksiyon ve tabak fotolarımızı?

  • bütün işsizleri memur yaparak işsizliği bitirmek

    (bkz: işsizleri öğrenci yaparak işsizliği bitirmek)
    şu an yapılıyo zaten..

    ha sen memur yaparsan, emekliliği, ölüm parası, kalanlara dul ve yetim aylığı, yetiminin çeyiz parası, kızı bekarsa ömür boyu maaş... bi daha düşün derim.

  • recep tayyip erdoğan

    karşısında kendinden daha çılgın bir muhalefete ihtiyaç var.
    adam cumhurbaşkanı ama siyasi lider gibi gündemi kendi yaratmak istiyor. lozan ne alaka?

    kemal kılıçdaroğlu çıksa ve dese ki

    "reis haklı. o zamanın koşullarında becerilememiş. o zaman ordumuzun son atımlık barutu ile iç isyanlarla uğraşılmış ve zaten deniz gücü olmadığı için adalara asker gönderme imkanımız bile yoktu. son padişahımız bile gemimiz olmadığı için ingilizlerin gemisi ile kaçtı!
    reisin arkasındayız. göndersinler meclise yunanistana savaş ilanını hemen onaylayalım ve ecdad topraklarını hemen geri alalım. atina'ya girmemiz iki gün. böylesi bir savaşta en önde başkomutanımız recep tayyip erdoğan'ın yanında yer alırım. "

    bunu duyan akp seçmenini düşünsenize!

  • türkiye'de üretilen otomobillere ötv indirimi

    olması gerekendir.

    türkiye'de üretim-montaj ne olursa olsun fabrika kurmuş, yatırım yapmış, en az bilmem kaç kişiye istihdam sağlamış firmaların "sadece türkiye'de ürettiği modellerde" % 50 ötv indirimi yapılmalıdır.

    örnek: ford, hyundai, toyota, fiat, renault... adamlar senelerdir türk işçi istihdam ediyorlar. modeller çıkarıyorlar. üretip avrupa'ya da gönderiyorlar. hyundai'den aldığın ötv yüzdesi volkswagen ile aynı! vw ise türkiye'de ferit şahenk ile anlaşmış, en düşük donanımlı araçlarını en yüksek fiyata satan bir alman üreticisi... ne olur türkiye'de montaj fabrikası açsa? en azından lastikleri burada takılsa? sadece sileceklerini burada taksalar bile yan sanayi coşar...

  • tsk'nın outlook mail altyapısını kullanması

    yanlış bilgidir. tsk kara net alt yapısını kullanır. hiçbir bilgisayar bizim bildiğimiz manada internete bağlı değildir. (bkz: intranet)
    outlook linki çıkması bilgisayardaki varsayılan posta işlemcisinin outlook olmasından kaynaklanır.

  • hicri takvime göre mevsimlerin denk düşmemesi

    islam'da kutsal kabul edilen geceler aslında hep aynı güne denk gelmiyor. mesela kadir gecesi her sene 11 gün geri gidiyor. zaten gizli olmasının sebebi de bu. daha sonra hz. muhammed'e sora sora rivayetlere göre ramazan ayı içinde olduğu, son 10 gece içinde olduğu, son üç gece içinde olduğu sonucuna hadislerle ulaşılmış. mezhepler kadir gecesini farklı gecelerde kutlar.

    araplar için tüm günler yaz mevsimi olduğundan, ayın halleri çölde rahatlıkla görülebildiğinden hicri takvim sıkıntı yaratmamıştır, aksine kolaylıktır. "hilali gördüğünüzde orucu bırakın bayram yapın!" deniyor. ya hava bulutluysa o gece diye bir stres yok çünkü bulut yok!

    ekvatora yakın olunca en geç iftar 18.30 oluyor, gün dönümleri çok etkilemiyor oruç saatlerini.
    islam'daki ibadetlerin hepsi arap coğrafyasına ve kültürel mirasına göredir. evrensel falan değildir!

  • mezuniyet cübbesinin bokunun çıkması

    anaokulunu bitirene cübbe, ilkokulu bitirene cübbe, lise bitince cübbe falan derken cübbenin ve cübbenin taşıdığı mananın iyice bokunun çıkması durumu.
    cübbe nedir? neden vardır?

    cübbenin mantığı ben mezun olduğum ve çalışmalar yapacağım alanıma kendi inançlarımı, hayat görüşümü karıştırmayacağım, pozitif bilimin izinde tarafsız olacağım demektir. hakim ve savcılar ya da avukatlar da cübbe giyer çünkü onlar da ahmet, mehmet, ayşe olarak değil, toplumun vicdanını temsil ederek salonda bulunurlar.
    cübbe kültürü osmanlı'da da vardır. medreselerde, enderunda da giyilmiştir.
    ve bir ağırlığı, önemi vardır.
    şimdi bakıyoruz 5 yaşındaki velede de giydiriyorlar, elinde iphone zorunlu lise öğretimini zorla bitirmiş pelinsu'ya da giydiriyorlar.

    bu da çocukların gereksiz altı boş bir özgüven ve şımarıklıkla yetişmesine katkıda bulunuyor. ne yani anaokulunu bitirmek için ne gibi bir üstün başarı sergilenmiş olabilir ki?

    hele iki senelik yüksek okul mezunları daha bir saçma. teknikerlik ne zamandan beri bir disiplin - uzmanlık alanı oldu da cübbe giyiliyor? makine teknikerliği meslektir, lisans mezunu olmak ise alanda uzmanlıktır. (bkz: bachelor's degree)

    bana göre milli eğitim bakanlığı'nın bir karar alarak 4 yıllık fakülte mezunu harici mezuniyet törenlerinde cübbe giyilmesini yasaklaması gerekiyor.

  • derste hocanın ses kaydını alan öğrenci

    dersi slayttan okuyup ders işlediğini düşünen hoca profiline karşılık öğrenciler not tutmak yerine slaytın fotoğrafını çekmeyi tercih ediyorlar. slayt her değiştiğinde ünlü görmüş paparazzi gibi foto çekiyorlar ama kafaları derste değil. dinleyemiyorlar hiçbir şeyi.

    slaytları istiyorlar, veriyorsun, bu sefer aynı slaytlar dönem başında lostdiary hoca ders notları diye kırtasiyede spirallenmiş satılıyor. midterm and final questions-extended pack versiyonu bile var.

    slayta konu başlıklarını koyup dersi olması gerektiği gibi karşılıklı fikir alışverişi içinde anlatıyorsun bu sefer de slayt yok mu diyorlar. yok diyorum. neredeyse hepsi yine dersi dinleyip dersi derste anlamak yerine ses kaydını açıyorlar. vizeden önce oturup dinleyeceklermiş...
    derste face, instagram ve baş belası snapchat uygulamaları ile trivia crack şu sıralar moda.. akıllı telefon akıllı ama gençlik bir garip.
    her şey canlı olsun, heyecanlı olsun, her şey eğlendirsin istiyorlar. sıkıldıkları bir şeyi hemen ileri sarmak istiyorlar. bir üniversite hocası ise bu talepleri nasıl karşılayabilir ki? o sanal dünya zaten hız ve heyecan bağımlılığı yapmış, 50 dakika ders tabi ki bayar!

  • youtube'daki akıllara zarar pkk propagandası

    israil kadar olabilseydik bir gün sonra hepsinin cesedini yan yana serer, propagandanın kralını yapardık..

  • suriyeli sığınmacılar

    ülkedeki sayıları o kadar arttı ki suriye'de kalanları geçti nüfusları. şimdi tayyip erdoğan çıkıp "tanımıyorum cenevre sözleşmesini! sikerim mültecisini de savaşını da" dese ve bunları suriye'ye zorla geri gönderse yemin ederim iç savaş son bulur.

    suriye'deki küçük gruplar meydanı geniş buldular kendi aralarında counter strike oynuyorlar. bunlar geri dönse bunları öldür öldür bitmez. bence suriye'ye barış gelir.

    "ama onlar insan tamam mı?" diyecekler için söyleyeyim. az önce oğlumun geçmek bilmeyen kulak ağrısı için acildeydim. 10 hastanın yarısı suriyeli. kadınların hepsinin karnı burnunda ve etraf arap çocuk bahçesi gibi. 1 saat sıra bekledik acilde! acil serviste!

    bu ülkenin imkanları bana yetmiyor kardeşim! adamın boğazını ben doyuruyorum, hastalanınca ben tedavi ettiriyorum, ilacını cebinden alıyorum vergilerimle.. sikerim mültecisini sığınmacısını!

  • duş alırken banka kasası açar gibi çeşme ayarlamak

    çare: (bkz: termostatik armatür)

    yoksa kısa dalgadan arap radyosu arar gibi çevirir durursun...

  • 27 kasım 2015 boğaziçi'nde pkk kutlaması

    (bkz: 27 kasım 2015 cambridge'de ira kutlaması)

    başlık böyle olsaydı ingiliz polisi ve mahkemeleri ne yapardı? aynısını yapmak gerekir.

    aq kopya ile cevapların sınav salonunda okunması ile boğaziçine girmiş, 8 senede bir dersten geçememiş tiplerin hala öğrenci statüsünde beslenmesi saçmalıktır.

  • hacca yürüyerek veya deve ile gitme zorunluluğu

    "insanlar içinde haccı duyur; gerek yaya, gerekse uzak yollardan (derin vadilerden) gelen yorgun düşmüş develer üstünde sana gelsinler."

    (hac, 27)

    ayet açık. kesin ve net bir emir. uçakla veya otobüsle demiyor. nasıl gelirlerse gelsinler de demiyor.
    dinciler başörtüsü ayetlerinin sorgulanamayacağını ve üzerinde içtihat yapılamayacağını söylerler ama hacca uçakla giderler...
    halbuki allah'ın emri dinlense hac mevsiminde beytullah'ta bu kadar izdiham olmaz. eskiden bizim memleketten hacca gidenler 3 ayda gidip 3 ayda ancak dönerlermiş. hacı ünvanının bir değeri varmış.. müslüman sayısı ve ulaşım kolaylıkları artmaya devam ettikçe izdiham kaçınılmaz! arafatta o kalabalığın içinde kızkaçıran atsan en az 1000 kişi bir birini ezer.

  • kredi kartı borç sorgulama

    çok güvenilir bir site... bütün bilgilerimi çekinmeden girdim. borcumu söyleyemedi ama olsun.
    bir de altına uyarı koymuşlar. 3. şahıslara kesinlikle kredi kartı bilgilerinizi vermeyin diye... sen kaçıncı şahıssın sayın amına koduum?