jfn11
profili

  • türkiye-iran sınırına duvar örülmesi

    türkiye'ye göçleri değil, olası bir sıkıntı durumunda türkiye'den göçleri engellemek için yapılan duvar.

    kolay mı lan öyle ülkeden kaçıp gitmek.

  • 21 nisan 2017 ebru şallı'dan güzel olmam

    (bkz: hg harun abi)

  • 2017 ekonomik krizi

    (bkz: #60115908)

    daha bir sene bile olmamış şunu yazalı. ne dedik:

    "bi yanda hergün işine trenle, metroyla giden, öğle yemeğini evden sefertasıyla getiren, 40 pound'luk manchester maçına "biletler çok pahalı maça gidemiyorum" diyen ingiliz halkı; bir tarafta "siktir lan golf de araba mı", "kredi çektim bmw 3.16i aldım, araba canavar", "eve 500bin lira verdim ama evin içini bir gör", "android kullanan pis fakirler", "maç biletleri 300 liradan satışa çıkmış, feda olsun" diyen türk halkı.

    bu görgüsüzlüğün, üretmeden yemenin, etine buduna bakmadan ülkesinden petrol fışkırıyormuş gibi, arap gibi yaşayan türklerden, necip ingiliz halkı hesabını er ya da geç sorar.

    türkiye şu anda kendisinde olmaması gereken bir zenginliği yaşamaktadır. üretimi olmadığı, eğitimi ve ahlakı çökmüş, yozlaşmış bir ülke olduğu için bu zenginlik sürdürülebilir değildir.

    en kısa zamanda bir revizyon gelecek, her toplum hak ettiği refah seviyesine ulaşacaktır."

    kriz değildir sözün özü. düzeltmedir.

  • türkiye'den siktir olup gitmek

    arkadaşlar şunun anlaşılması gerekiyor ki ülkenin artık kurtuluşu kalmadı. ülkenin bu haliyle ve bugünkü yönetim anlayışıyla 2023'ü gormeyi birak, bana göre maksimum 1-2 senesi var. gelecek gerçekten çok karanlık ve korkunç, daha kötüsü düzelme ihtimali yok. yıllardır yazdık çizdik, bugünün geleceğini söyledik ve geldik sona...

    ben bu entry'de şöyle gidersiniz böyle gidersinizden ziyade, en azından gidene kadar neler yapabilirsiniz / yapmalısınız bunlardan bahsedeceğim.

    bu entry troller / çomarlar / fakirler için değildir. daha çok orta üst sınıf için geçerlidir.

    - öncelikle sosyal medyadaki siktir olup gidin, bu ülkenin sizin gibi insanlara ihtiyacı yok diyen, çok büyük ihtmalle eğitimsiz, esnaflık yapan, ülkeye zerre katkısı olmayan insanlara itibar etmeyin, cevap vermeyin, muhattap almayın, enerjinizi boşa harcamayın.

    - sosyal medyadaki parti ve devlet aleyhindeki bütün paylaşımlarınızı silin. durum çok ciddi. geri dönüşü olmayan bir yola giren ülkede, iki üç boktan like için kendinizi bitirmeyin. bu adamların neler yapabileceğini kestirmek az buçuk mümkün olmuştur diye düşünüyorum. bu işler şaka değil.

    - paraportunuz yoksa çıkartın, us / uk / schengen vizelerinden en az ikisini güncel bulundurun.

    - evinizde ve işyerinizde(eğer güvenliyse tabi), kaçabildiğinizde en azından bir süre idare edebilecek bir para bulundurun. 1000 usd / 1000 euro / 1000 gbp gibi. tl bulundurmayın. ben şahsen bahsettiğim üç para biriminden de bulunduruyorum.

    - cumhuriyet altını vs. yerine plaka altınlardan alın, kaçarken taşıması kolay olur, işlenmemiş olduğu için değer kaybetmez. altın toptancılarından kestirebilirsiniz ya da kuyumculardan atıyorum 20gr'lık kartlar alabilirsiniz.

    - saat, kalem, cüzdan, kolye vs. gibi takıları alabiliyorsanız pahalısından alın ve takmamazlık etmeyin. kaçmanıza yardımcı olabileceği gibi, kaçtığınız yerde de iş görür.

    - ailesi ya da kendisi ege kıyılarında yaşayanlar: ufak da olsa bir tekne alın.

    - dil bilmeyenler / yurtdışında geçerli bir işi olmayanlar: maalesef en kötü durumda olan sizlersiniz. moral bozmak istemiyorum fakat artık çıkması kesin olan iç savaşta eğer partiden değilseniz, az buçuk modernseniz, sesiniz de biraz çıkıyorsa siz, aileniz çok kötü şekilde öldürüleceksiniz. o yüzden sessiz kalın, kimseyle dalaşmayıp kaderinize razı olun. gerçekten yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

    kinyas'tan dil bilmeyenler için azerbaycan bakü bir opsiyon olabilir gibi bir ekleme geldi.

    - evli & çocuklular / yurtdışında geçerli bir işi olanlar: kurulu düzeni bırakıp gitmek zor fakat en kısa zamanda karar verip herekete geçmesi gereken grupsunuz. çocuk ne olacak ev kredisi ne olacak diye düşünmeyip bir an evvel iş aramaya başlayın. gitmezseniz emin olun iki üç seneye çocuk falan da kalmayacak ortada.

    - bekarlar / yurtdışında geçerli bir işi olanlar: diyecek tek bir şey var: iş / yüksek lisans arayın. hemen.

    sakın iş bulamam / beni neden alsınlar / ya herkes de beni bekliyordu gibi cümlelerle enseyi karartmayın. başvurmadan çabalamadan bilemezsiniz. şansınızı deneyin. kanada, avustralya göçmenlik başvurularını inceleyin. green card başvuru zamanını kaçırmayın.

    umarım ülkeyi terk etmek isteyen herkes iç savaş çıkmadan terk edebilir ülkeyi. sonumuz çok kötü arkadaşlar, bize çok fena kıyım yapacaklar.

    herkese bol şans.

  • osman gazi köprüsü

    dun parali olduktan sonra kac aracin kullandigi bilgisi hicbir yerde bulunamamaktadir.

    akpli gardaslarimiz suraya yazsalar da ogrensek cok talep var miymis?

  • gerekirse suriye'ye tek başımıza gireriz

    (bkz: nadanı terk etmedin yaranı arzularsın)

    ayrıca;

    (bkz: yaramı girersin)

  • gaziantep ve kilis'i ele geçireceğiz

    ahdhasdhsahsah.

    ya olm adamlar her allahın günü şehirleri bombalıyor, kilis'in 30%'unu göçe zorlamış, tank vuruyor obüs patlatıyor, adam öldürüyor, burdaki klavye delikanlıları da gelmiş he yav he, götüne obüs girer bilmem ne diyor.

    o obüs'ün namlusu girebilse zaten şimdiye girerdi genç. uçak bile kaldıramıyorsun geçin bu boş lafları. buradan atıp tutmakla olmuyor, icraat nerde onu söyle sen.

    ciddiye alınması gereken açıklama. bizde bu basiretsizlik olduktan sonra ankara'ya kadar yürür bu medeniyetsiz maymunlar.

  • aydın'da ucuz halıya hücum eden çomar tayfası

    --- spoiler ---

    insanların demek ki evlerine serecek halıları yok ki böyle bir izdiham yaşanıyor.

    --- spoiler ---

    ben de sizin yıllardır türkiye'de yaşayıp anadolu çomarını tanıyamamış, türk toplumunu anlayamayan beyninizi sikeyim.

    tamamen aç gözlülükten kaynaklanan durumdur. "halıya ihtiyaç var demek ki" diye düşünen adam da süzme gerizekalıdır. bizim millet bedava mezar bulsa içine girer, kurşun sıkılsa bedava diye üstüne atlar. evinde 60 tane halı olsa bedava diye 20 tane daha alır depoya kaldırır, öyle bir açlık hali.

    ulan bilmesek adamlar evinde yıllardır halısız yaşıyor da o günü beklemiş sanıcaz. teallam ya.

    edit: üsttekinin, önce "insanların demek ki evlerine serecek halıları yok ki böyle bir izdiham yaşanıyor" yazıp sonra "işin özünü kaçırdınız, bu insanların paraya ihtiyacı var demek ki" diyerek kıvırmalarını izliyoruz.

    olm paraya herkesin ihtiyacı var şunu bi anlayın önce, ama az ama çok havadan gelen para herkese tatlı gelir. benim de ihtiyacım var ben de gideyim halı avına çıkayım o zaman. hay allahım ya bu nasıl kafa amk. hayır fotodaki tipleri de görmesek homeless'lar istila etti dükkanı zannedicez. oradakilerin hepsinin altında arabası yoksa (doblo), gelin beni sevin.

  • ahmet davutoğlu'nun ülkeyi yönetememesinin nedeni

    (bkz: davutoğlu hangisiydi lan)

  • rte'nin kabristanına alternatif isimler

    (bkz: ağaoğlu my grave)

  • senin anneni babanı semtini biliyorum akıllı ol

    (bkz: burası bağcılar welcome to cehennem)

    edit: başlığın başta kalakalması. gene de:

    (bkz: ra ta ta ta ta ta ta ta ta ta ta vazgeçmem)