extracts and licences13
profili

  • bugün seçim olsa doğru aday yine kılıçdaroğlu

    eren erdem çok değil daha bir önceki seçim döneminde onun istifasını isteyen bir kılıçdaroğlu muhalifiydi.

    kuvvetle muhtemel bunun kendisinin siyasi kariyerini bitme noktasına getirdiğini görünce iflah olmaz bir kılıçdaroğlu destekçisi oldu ve tekrar parti üst yönetiminde görevlendirildi.

    işte bu yüzden sırf kılıçdaroğlu'nun istifa edip emekliliğe ayrılmasıyla bu iş düzelmez bütün avanesinin de istifası gerekir diyoruz. biatçı anlayış kırılmalı.

  • hastalanan kedisine 5 bin tl masraf yapan kız

    yan ödemeler hariç 90 bin lira'nın üstünde maaş alan ve hiçbir kredi ödemesi olmayan her ikisi de devlet memuru emeklisi annesi ve babasıyla yaşayan bir arkadaşım var. oldukça da tutumlu hatta cimri bir adamdır. hani cebinde akrep var derler ya aynen öyledir.

    bir ankara kedisi vardı. hayvan böbrek hastası oldu. diyalize girmeye başladı. profesörler de dahil gittiği veteriner hekimler uyutalım demişler.

    hayvan aylarca hayvan hastanesinde yattı. çıktı aylarca haftada 3-4 kere veterinere götürdüler.

    arkadaşımın maaşı masrafları karşılamaya yetmedi. bütün birikimini bitirdi. sağdan soldan borç aldı. borç istediğinde uyutmasını tavsiye eden yakınları ve arkadaşlarına küstü. arkalarından ağır galiz küfürlere varan laflar etti.

    en sonunda tüketici kredisi çekti. o da yetmeyince bir tüketici kredisi daha çekti. hatta en son kedileri öldükten sonra bir miktar para da kliniğe taktılar, kavga dövüş ölümden onları sorumlu tutup borçlarını ödemediler.

    arkadaşımda kedinin ardından ağlama krizleri ve uyku problemleri başladı, kafasının donuk ve sisli puslu olduğundan bahsediyordu. depresyona girdi ve psikiyatrist ve psikoloğa başladı. gittiği dr içlerinde reçeteli olanlar da bulunan ilaçlar verdi. toparlanması aylar sürdü.

    neyse demem o ki bazı insanların evcil hayvanlarının sağlığı söz konusu olduğunda gözleri para görmüyor.

  • psikolojisi düzgün kadın bulmanın imkansızlaşması

    psikolojisi düzgün insan yok be kardeşim. üstelik bu türkiye'ye özgü değil, dünyada da durum bu.

    moskova'da yaşayan arkadaşım var antidepresan kullanıyor, almanya'da yaşayan arkadaşım var antidepresan kullanıyor, belçika'da yaşayan arkadaşım var antidepresan kullanıyor, hollanda'da yaşayan arkadaşım var antidepresan kullanıyor, amerika'da yaşayan arkadaşım var antidepresan kullanıyor.

    üstelik yaşadıkları ülkelerde o ülke standartlarının üzerinde kazanan, yaşayan, iyi pozisyonlarda çalışan insanlar.

    tüm dünyada kadın erkek bütün insanlar anksiyeteyle, depresyonla, sosyal fobiyle, uyku problemleriyle vs mücadele ediyorlar.

  • erkeklerin ömür boyu sakladıkları kablo dolu kutu

    ne zaman içlerinden biri atılsa bir iki vakte lazım olur.

  • cin çıkarma seansında boğularak öldürülen suriyeli

    suriye'deki alışkanlıklarını aynen burada devam ettiriyorlar. entegre oldukları falan yok. zaten entegre etmeye çalışan da yok. üstelik sayıları o kadar çok ki kendi aralarında takılıyorlar. ölen de suriyeli, cin çıkartan hoca da suriyeli. resmen burada kendi komunitelerini, gettolarını kurdular. sebep olanları allah bildiği gibi yapsın.

    her yerdeler. anadolu'daki şehirlerin merkezlerini de ele geçirdiler. adapazarı çark caddesinde oturan bir arkadaşım komşularının çoğunun vatandaşlık almış sığınmacılar olduğunu söyledi. başka bir arkadaşımın eşi maltepe'nin merkezinde öğretmen, sınıflarda çok sayıda suriyeli çocuk varmış.

  • köpek saldırısından kaçan çocuğa araba çarpması

    yeter artık. bu kaçıncı yaralanan ölen çocuk.

    köpeklerin yeri sokaklar değildir. sesi çok çıkan ama sayıca az olan itperestlerin oluşturduğu kamuoyu baskısına boyun eğmemeliyiz. itperestler köpek öleceğine çocuk ölsün kafasında rehabilite edilmeleri şart varlıklar. çocuklarımızı onların insafına bırakamayız. biz kuvvetli bir kamuoyu baskısı oluşturmalıyız. bir çocuğumuzun canı kadar değeri yok tüm köpeklerin canlarının.

    bir an önce ivedilikle amerikan modeline geçilmeli. tüm sokak köpekleri toplanmalı ve kısa bir süre içinde sahiplenilmeyenler uyutulmalı.

    yoksa daha çok çocuk için üzülürüz.

  • 2022'de bitlis'te kuduz olan çocuklar

    artık bu sokak köpeği sorunu çözülmeli. dünyanın hiçbir medeni ülkesinde sokak köpeği yok.

    bizde de amerikan modeli uygulanmalı. toplanan köpekler, kısa bir süre içinde sahiplenen çıkmazsa uyutulmalılar. bu haliyle özellikle çocukların can güvenliği yok. defalarca çocuklar öldü, yaralandı. şimdi de kuduz salgını.

    batılı ülkeler boşuna sokak köpeğine izin vermemezlik yapmıyorlar. kuduz çok riskli ve ciddi bir hastalıktır. şakası yoktur. bir salgın olması durumunda önünün alınması çok zordur. o köpeklerin tümünün canı tek bir çocuğumuzun canı kadar değerli değildir.

    ekleme: lütfen bu başlığa yazıp gündem olmasını sağlayalım.

    ekleme: ne kadar acı. ''köpek öleceğine çocuk ölsün'' diye mesaj atan oldu. lütfen bu başlığa bir şeyler yazıp gündemde tutun. bunu çocuklarımız için yapın lütfen. kamuoyu baskısı oluşturamazsak sokak köpeği sorunundan kurtulamayacağız.

    ekleme 3: hatta şimdi birisi “bütün çocuklar ölsün. tek bir köpeğin kılına zarar gelmesin” diye mesaj attı. bu itperestlerde zerre akıl, izan, insanlık yok. yok saymak gerekir.

  • 14 haziran 2022 motorin zammı

    yakıt istasyonlarında kuyruk olmasın diye benzin ve dizele farklı günlerde zam yapıyorlar. daha ne yapsınlar bizim için? şükredip kıymetini bilmemiz gerek.

    benzin yine bir nebze de çarşı, pazar ve market fiyatlarının daha da kanatlanmaması için mazota zam yapılmaması hatta sübvanse edilerek indirim yapılması gerek.

  • berna laçin'in su ve kahve fiyatına isyan etmesi

    bu tip yerlere gitmesi konusunda kadın eleştirilmiş ama hayır kadın da haklı. kadın termosuna kahvesini doldurup bebek sahile gidip otursa orada da public sex yapanlar, dal taşak banklarda yatanlar var.

    ne yapsın kadın? mecburen görece güvenli yerlere gitmeye çalışıyor. oralar da çok pahalı ama.

  • evde atletle dolaşmamız gerekmiyor

    kişi kendinden bilir işi.

    kendi standartları o kadar yüksek ki herkesi kendileri gibi sanıyorlar.

    bunlar, vatandaş bir eli yağda bir eli balda yaşıyordu da son zamlardan sonra standartları biraz düştüğü için mızmızlanıyor sanıyor. insanların ekonomik durumu, hayat standartları zaten kötüydü. son zamlardan sonra barınma, beslenme, ısınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanır, hatta karşılayamaz hale geldiler.

    bu iş yavaş yavaş fransız devrimi öncesi fransa kraliçesi marie antoniette'ye atfedilen, onun ekmek bulamayan halk için söylediği söylenen ekmek bulamazlarsa pasta yesinlere doğru evriliyor.

  • ingiltere'de yaşanan akıl almaz köpek saldırısı

    verilen linkte köpeğin sahipli olduğu, köpeğe yetkililerce el konulduğu ve köpeğin sahibine ceza verileceği açıkça söyleniyor.

    ingiltere'de tıpkı medeni dünyanın geri kalanı gibi sokak köpeği yok. dötünüzden element uydurmayın.

  • kredi kartı borcunun tamamını ödemek

    sibel kekilli'nin porno sektörüne kredi kartı borcu yüzünden girdiğini öğrendiğimden beri düzenli yaptığım şey.

  • diego maradona

    italya'da düzenlenen 1990 dünya kupası yarı final maçlarından biri italya-arjantin maçıdır ve napoli'de oynanır. napolili taraftarlar italya'yı değil arjantin'i destekler. şehrin belediye başkanı maçtan sonra "bize yılın 364 günü italyan değilsiniz diyorsunuz. bir gün italyan olmamızı istediniz, biz de olmadık." der.

    italya'yı ekonomik ve kültürel olarak sırtında taşıyan kuzey italyalılar, güneylileri italyan olarak kabul etmez ve güneylilere etiyopyalı der.

    maradona arjantinlidir ve kulüp kariyerini sürdürdüğü napoliyi şampiyon yapmıştır. napolililer arjantin'i destekler. maçın sonunda italya elenir, arjantin turu geçer ama finalde federal almanya'ya kaybeder. italya üçüncülük maçında ingiltere'yi yener. turnuva sonunda arjantin 2., italya 3. olur.

    düşünebiliyor musunuz, dünya kupası yarı final maçı, turnuva italya'da, sahada italya var ve italyan taraftarlar rakip takımı destekliyorlar.