cokonemlidegilzaten52
profili

  • ermeni soykırımının utancıyla yüzleşin

    bizi öldüremediğiniz, topraklarımızı elimizden alamadığınız için en ufak utanç duymadığımız gibi 100 yıl önce bu topraklarda türkün canını ve malını koruyan atalarımızla gurur duyuyoruz. çocuklarımıza, sokaklarımıza, okullarımıza onların ismini verecek, binlerce yıl adlarını yaşatacağız.

    (bkz: talat paşa)
    (bkz: enver paşa)
    (bkz: cemal paşa)

    mora'da, girit'te, kıbrıs'ta, batı anadolu'da, hocalı'da türklere yapılan katliamları ve elimizden alınan toprakları da hiçbir zaman unutmayacağız.

    zira bir an unutursak batı emperyalizminin gözünü bile kırpmadan türk çocuklarını yeniden katledeceğinin, gazze'de yaptıkları katliamın çok daha büyüğünü türklere yapacaklarının farkındayız.

  • türkiye'de yaya geçidinde durulmamasının nedeni

    yeterince ceza kesilmemesi.

    her gün binlerce kişiye biner lira caza yazsalar 1 yıl sonra herkes yaya geçitlerinde durur. hem yollar daha güvenli hale gelir, hem de devlet kendisine kaynak bulur.

  • atatürk yaşasaydı türkiye'nin benzeyeceği ülke

    (bkz: güney kore)

    atatürk'ün yaşamasına gerek yok, 1945'te karşı devrimi başlatmayıp, en azından 80'lere kadar kemalizm ile devam ederek halkımızı eğitebilseydik, devrimleri oturtabilseydik, bugün en azından bir güney kore, en iyi ihtimalle de bir japonya olabilirdik.

  • burası kürt bölgesi zafer partisinin ne işi var

    türklerin kendi ülkelerinde maruz kaldığı binlerce ırkçılıktan bir diğeridir.

    siz oylar bölünmesin diye taviz verdikçe bu pkk ve fetö sempatizanlarını daha da cesaretlendiriyorsunuz.

    chp'nin sonradan esenyurt adayını neden değiştirdiğini de bir araştırmanızda fayda var. genel seçimde sizin oylarınızla akp eskilerini, taraf yazarlarını meclise soktular, bu seçimde bunlara oy vererek kimleri belediyeye soktuğunuza emin olun.

    link

    edit: işbu başlıktaki entrylerinden de görebileceğiniz üzere bu ırkçı türk düşmanlarının en büyük korkusu atatükçülerin gerçekleri görmesi ve belediyelerden elde ettikleri rantı kaybetmek. bunun için atmayacakları iftira, söylemeyecekleri yalan yok.

    ümit özdağ ve zafer partisi'ne sabah akşam organize bir şekilde saldırmalarının tek sebebi bu.

  • atatürk'ün türk aydınlanmasını başaramama sebebi

    atatürk son derece başarılı oldu.

    kazanılamaz denen savaşları kazandı, yapılamaz denen devrimleri yaptı. ölene kadar da sorunsuz bir şekilde bu kararları uyguladı.

    atatürk öldükten sonra iktidara gelenlerin karşı devrimi başlatıp, ülkeyi karanlığa boğmalarından atatürk'ü sorumlu tutmak kendi başarısızlıkları için başkalarını suçlamayı adet edinen zihniyetin ürünüdür.

    sen yüzde 5'i bile okuma yazma bilmeyen, hastalıklarla boğuşan, dünya savaşından ağır yaralar alarak çıkmış bir ülkeden dünyanın o zamanki süper gücü olan ingiliz ordusunu çıkart, yok sayılan kadınlara her türlü hakkı ver, ekonomide imkansız denecek büyüme oranlarını yakala, tarihte görülmemiş bir modernleşme hareketini hayata geçir ama hayatında başkalarını linç etmekten başka hiçbir başarısı olmayan insanlar göbeğini kaşıyarak sana başarısız desin.

    aynı ülkede yaşamak zorunda olmasak çok komik insanlarsınız. ama sizin gibilerden bir tane bile kalmayana kadar gerçekleri türk gençlerine bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğiz.

  • tusaş t/f-x

    bugün ilk uçuşunu yapmış, çok güzel haber. umarım abd f16 ve f35 verecek diye geliştirilmesinde bir gevşeme olmaz. bu uçak bizim ve müttefiklerimiz için çok önemli.

    uçağın en önemli parçalarından biri olan burnundaki aesa radarını aselsan üretiyor, diğer aviyonikler de çok büyük oranda yerli üretim.

    yerli motoru da şu an tasarım aşamasında ama onun seri üretime geçmesine nereden bakarsan daha bir 10 yıl var, kolay değil. yine de bir yerden başlamak lazım. 2028'te teslim edilecek olanlar yabancı veya ortak üretim motorla üretilir, ilerleyen yıllarda yerli motor devreye sokulur.

    sihalar da ilk çıktığında yabancı motorları vardı, şimdi bir çoğu tei'nin ürettiği yerli motorla uçuyor. bu işler adım adım oluyor.

    bürokrasimizi fetö ve benzeri amerikan mandacılarından daha önce kurtarabilseydik, bugün savunma sanayimiz de, motor teknolojimiz de çok daha ileride olurdu. ama geç olsun, güç olmasın.

  • 28 ocak 2024 ürdündeki amerikan üssüne saldırı

    aşağılık kompleksli batı özentileri sormaz ama ben sorayım,

    ne işi var senin askerlerinin ürdün'de?

    tanım: bir kuzey amerika ülkesinin askerlerinin ülkelerinden binlerce kilometre uzakta öldürüldüğü saldırı.

    edit: amerikan mandacıları çok alınmış lafıma, o zaman türkiye'nin suriye'de ne işi var demişler. ulan suriye ile bizim 900km sınırımız var, sizin tapındığınız abd'nin ürdün ile kaç km sınırı var? ürdün'den abd topraklarına ne saldırı yapıldı da, oraya üs kurdu?

    aksine abd suriye'ye, iran'a, yemen'e, filistin'e aylardır operasyon yapıyor. en son bizim pyd'ye karşı kullandığımız sihayı bile ürdün'deki üssünden kaldırdığı uçakla düşürdü.

    abd pkk/pyd'ye ağır silahlar vermekten, askeri eğitim vermekten vazgeçsin, türkiye iki ayda oradaki teröristleri yok eder, akabinde de suriye'den çekilir, merak etmeyin. abd arap baharı diyerek suriye'yi bölmeseydi, ne pyd olurdu, ne de milyonlarca sığınmacı, türkiye'nin de müdahale etmesine gerek kalmazdı.

    edit2: bazı arkadaşlar da saf saf bana cevaben abd'nin neden ortadoğu'da olduğunu açıklamış. arkadaşım işbu entry abd'yi demokrasi ve insan hakları savaşçısı diye yutturmaya çalışan yurdumun mandacılarının palavralarını ifşa etmek için yazıldı. yoksa abd'nin neden ortadoğu'da olduğunu biz de gayet iyi biliyoruz.

    bu entryleri yazıyorsak 100 yıl önce kurtuluş savaşını engellemeye çalışan bu mandacıların bugün de cahil insanları kandırıp, türkiye'yi birilerinin sömürgesi haline getirememeleri için yazıyoruz.

  • türkiyeliyim vs türküm

    türk olarak bizim için önemli olan din değil, ülkemizin çıkarları olduğu için doğrusu türküm olmalıdır. türkiyeliyim tanımı etnik farklılıkları vurgulamakta ve toplumu ayrıştırmaktadır.

    içinde bulunduğumuz coğrafyada etnik ve mezhepsel ayrılıkları kaşımanın sonu her zaman kanlı iç savaşlar ve parçalanan devletlerle sonuçlanmıştır.

    suriye'de, ırak'ta, lübnan'da, ukrayna'da, kafkaslarda, balkanlarda yaşanan iç savaşlar türkiye'de yaşanmadıysa bunu atatürk'ün kurduğu milli ve üniter devlet yapısına borçluyuz.

    bir gün bizim çocuklarımızın üzerine de bomba yağdırılmasını istemiyorsak, kimsenin cumhuriyetin kolonlarıyla oynamasına müsaade etmemeliyiz.

    "ne mutlu türküm diyene!"

  • 19 aralık 2023 thy pilotlarının öldüğü kaza

    (bkz: olaylara meslek grubuna göre tepki göstermek)

    iki genç insan olmaları ölmelerine üzülmemiz için fazlasıyla yeterli.

  • 23 kasım 2023 özdağ'ın gizli protokolü açıklaması

    ümit özdağ'ı tebrik ediyorum, türk milletinin çıkarlarını kılıçdaroğlu'na tek tek dayatmış, pkk'ya, fetö'ye ve milli ve üniter devlet yapısını yıkmaya çalışanlara hiçbir açık kapı bırakmamış.

    tabii atatürk'ün partisinin başındaki bir insana böyle bir metni imzalatmak zorunda kalmak atatürkçüler olarak üzerinde uzun uzun düşünmemiz gereken çok acı bir durum.

    umarım chp bir gün tekrar atatürkçülerin partisi haline gelir ve böyle metinler imzalamak zorunda kalmazlar.

    ne demişti atatürk düşmanlarının katlettiği ahmet taner kışlalı?

    “göğsünü gere gere ‘ben kemalistim’ diyemeyenin chp’ye genel başkan olmaya hakkı bulunmamalıdır."

  • youtube premium'a ciddi ciddi para ödemek

    burada asıl sorgulamamız gereken neden izlediğimiz kanalların yüzde 90'ı türkiye'de üretilen içerikler ve reklamların tamamı türkiye'de satılan ürünler olmasına rağmen youtube üzerinden bu içeriklere ulaşım sağlamak zorunda kalıyoruz?

    biz reklam izleyerek ya da aylık bir ücret karşılığında youtube'a para kazandırıyoruz, youtube da bu paranın küçük bir kısmını içerik üreticisine iletiyor. halbuki yerli bir video platformu üzerinden yapsak, hem bizim daha az para ödediğimiz, hem içerik üreticilerinin daha çok para kazandığı, hem de youtube yerine yerli platformun kar ettiği bir ortam yaratabiliriz.

    yabancı içeriklere yine youtube üzerinden ulaşılmaya devam edilir.

    umarım birileri bu konuya el atar.

  • dindar nesil projesinin geri tepmesinin nedenleri

    (bkz: akıntıya karşı kürek çekmek)

    avrupa'nın 15. yüzyıldan, bizim 19. yüzyıldan itibaren başlattığımız aydınlanma hareketinden vazgeçip, aklın ve bilimin sorgulayıcılığı yerine, değişmez dogmaların peşine takılmak 21. yüzyılda artık sürdürülebilir bir eylem değildir.

  • 2024 yerel seçim anketi

    chp'ye oy veren tek bir atatürkçü bile kalmaması temennisiyle zafer partisi'ne oy verdiğim anket.

  • 19 eylül 2023 azerbaycan'ın karabağ operasyonu

    teröristlerin karabağ bölgesine yeni yerleştirdikleri mayınlara basıp hayatını kaybeden polisler nedeniyle başlatılan terör operasyonudur.

    insanlıktan nasibini almamış, barışın kıymetini bilmeyen, cesurca savaşmaya da yüreği yetmeyen bu aciz asalaklara misliyle cevap verilmesini umut ettiğim operasyondur.

    vatanını, halkını koruyan türklere 100 yıl sonra bile halen soykırımcı iftirası atanların 21. yüzyılda yapılan bu terör eylemlerine sessiz kalması bunların insan hakları ve demokrasi ile zerre ilgileri olmadığını, sapına kadar ırkçı ve türk düşmanı asalaklar olduğunun en büyük göstergesidir.

  • 9 eylül 2023 sezgin tanrıkulu açıklaması

    bir kemalist ve ateist olmama rağmen desteklemediğim için aktroll olmakla suçlandığım adamın türk ordusu ile ilgili iğrenç açıklamalarından bir digeri.

    ekşide fetö'ye laf ettik diye de aktroll iftirasına maruz kaldım.

    ekşide pkk'ya laf ettim diye de aktroll iftirasına maruz kaldım.

    ekşide atatürkçü oldum diye de aktrol iftirasına maruz kaldım.

    ekşide yunanistan ve rum kesimine karşı türkiye'yi savundum diye de aktroll iftirasına maruz kaldım.

    ekşide türkiye ve türklerden ölesiye nefret etmediğim için de aktroll iftirasina maruz kaldım.

    o zaman yine açık açık yazalım bu sahtekarlara, iftiracılara. bir kemalist ve ateist olarak sizin partinize oy veren tek bir atatürkçü, tek bir türk, tek bir vicdanlı insan kalmayana kadar mücadele edeceğim, elimden ne geliyorsa yapacağım. sizin gerçek yüzünüzü herkese tekrar tekrar göstereceğim.

    hadi şimdi atatükçülere, vatanseverlere iğrenç iftiralarınızı atmaya devam edebilirsiniz. sizden tiksinmeyen, sizin gibi olsun.

  • kk'nın ulusalcılar yüzünden kaybettik demesi

    bu arkadaşın ulusalcılar dediği bildiğiniz atatürkçüler.

    evet doğru söylüyor, ben bir atatürkçü olarak kendisine oy vermedim. bizim yüzümüzden kaybetmişse ne mutlu bize.

    madem atatükçülerden oy almak istiyordu neden danışmanlarını atatürk karşıtı isimlerden seçti?

    neden kemalizme hakaret eden, fethullah gülen'i öven taraf yazarını izmir 1. sıradan aday gösterdi?

    neden khk ile görevden alınanların (büyük kısmı fetö iltisaklı olan kişilerin) tamamını devlete geri almayı vadetti?

    neden atatürkçülere kurulan ergenekon ve balyoz kumpasları zamanı adalet bakanlığı yapan sadullah ergin'i aday gösterdi?

    neden atatürkçü partiler yerine oy oranı çok daha düşük olan akp eskileri ile ittifak yaptı?

    neden oy oranları yüzde 1 bile olmayan akp eskilerine bol keseden vekillik dağıttı?

    neden anketlerin tamamında kendisinden 4-5 puan fazla alan mansur yavaş'ı değil de, kendisini aday gösterdi?

    durup geriye bakınca oy vermediğim için hiçbir pişmanlık duymuyorum, umarım belediye seçimlerinde çok daha ağır bir yenilgi alır.

    madem atatürkçüleri ulusalcı diyerek ötekileştiriyorsunuz, seçimlerde de oylar bölünmesin goygoyu yaparak atatürkçülerden oy beklemeyin o zaman.

    edit: bir de zamanında akp ile yetmez ama evetçilik oynayan oral çalışlar'a şikayet etmiş beyefendi bizi.

    çok aktroll iftirasına maruz kaldım seni desteklemedim diye ama artık senin de, seni destekleyenlerin de, seni desteklemeyenlere aktroll iftirası atanların da kim olduklarını herkes gördü.

  • suriyeli kız çocuğunu istismar eden türk

    suriyeli sığınmacıların bir an evvel vatanlarına geri dönmesinin ne kadar elzem olduğunu gösteren binlerce acı olaydan bir diğeri.

    umarım türkiye ve suriye işbirliği yaparak bu insanların tarlalarını yakıp göç etmeye zorlayan pyd'ye karşı birlikte mücadele ederler. arap kardeşlerimiz de bir an evvel vatanlarına döner, güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamaya devam ederler.

    ama sığınmacıların türkiye'de kalmasını isteyenler, suriye'yi bölmek isteyenler ne türkleri, ne de arapları zerre düşünmüyor. bunların tek derdi suriye'nin kuzeyinde pyd'nin devletleşmesi ve batının suriye politikasına destek vermek.

    alman merkezli basın organı dw suriyeli arapların suriye'ye geri dönmesi durumunda buradaki kürt nüfusun demografik yapısı bozulur diye açık açık haber bile yaptı. bunu bile bile halen arap nüfusun vatanlarına dönmesine engel olmak isteyenleri ben iyi niyetli bulmam.

    link

    siz türkiye ve araplardan yana mısınız? yoksa almanya ve pyd'den yana mısınız?

    zira ümit özdağ arapların ve türklerin çıkarlarını savunuyor. almanlar ise pyd'nin ve batının çıkarlarını.

  • abdullah öcalan ve fetullah gülen'in ortak noktası

    çok kullanışlı olmaları.

    biri kürt halkını sömürerek küresel sermayenin çıkarları için mücadele etti, diğeri müslümanları sömürerek.

    küresel sermaye bunlar sayesinde cebinden 5 kuruş para çıkmadan istihbarat elde etti, operasyonlar yaptı, kendi çıkarlarını korudu, milyarlarca dolar kazandı.

    tabii küresel sermayenin bu topraklarda kullandığı kişiler bu ikisi ile sınırlı değil.

  • türkler ırkçı mıdır

    türklere ırkçı diyenler ırkçıdır.

    koca bir milleti genelleyerek böyle bir iftira atmak ırkçılığın daniskasıdır. 21. yüzyılda halen bu denli ırkçılık yapabilen akıl ve bilimden nasibini almamış böyle insanların ne düşündüğü de kimsenin umrunda olmaz. umarım yargı önünde bu ırkçılıklarının ve iftiraların bedelini öderler.

    tanım: hayatında abd'ye, avrupa'ya gitmemiş, hayatında ırkçılık nedir görmemiş, dünyadan bihaber yazar beyanı.

    türkiye'de batıdaki ırkçılığın 100'de 1 bile yoktur, zira türkler tarihten beri sürekli farklı milletlerle bir arada yaşamışlardır. kültürlerinde ırkçılık yoktur.

    tabii tarihten bihaber, edirne'den öteye çıkmamış, aşağılık kompleksli batı özentileri her konuda olduğu gibi bu konuda da türkleri aşağılamayı kendilerine borç biliyorlar.

  • atatürk'ün ingiliz ajanı olduğu iddiası

    ingilizlerin işgal ettiği istanbul'dan ingiliz gemisiyle kaçan vahdettin'i kahraman ilan edenlerin, ingiltere'ye karşı savaşan, zaferler kazanan mustafa kemal ve arkadaşlarına böyle saçmasapan iftiralar atmaları normaldir.

    bunlar zamanında amerikan emperyalizmine karşı türk halkının çıkarlarını koruyan atatürkçülere de amerikancı dediler, gizli tanık yaptıkları pkklıların beyanlarıyla atatürkçüleri hapse attılar, amerikan'ın yardım ve yataklık ettiği casusluk örgütü feto'yü ise kahraman ilan ettiler.

    e fethullah gülen gibi adamları kahraman ilan eden beyinlerin, mustafa kemal gibi vatanseverleri hain bellemelerine şaşırmamak lazım.

    ama tarih atatürkçüleri her daim haklı çıkarmaya, kıblesi abd olan bazı çakma dincilerin gerçek yüzünü de her daim ifşa etmeye devam ediyor. bu gidişle herkes atatürk'ün değerini anlayacak, hiç merak etmeyin.

    "türk, öğün, çalış, güven"

    edit: türkiye yunanistan ile savaştı, ingiltere ile savaşmadı diyenler, yunan ordusunun tamamen ingiltere'nin kışkırtmasıyla, ingilizlerin finansmanıyla ve yine ingiltere'nin temin ettiği silahlarla, adeta ingiltere'nin paralı askerleri olarak andolu'yu işgal ettiklerini ya bilmiyorlar ya da yaptıkları kara propaganda gereği bilmiyor taklidi yapıyorlar.

    neymiş ingiltere silah kullanmadan istanbul'dan ve çanakkale'den çekilmiş. lloyd george fellik fellik her yerden asker temin etmeye çalıştı burada direnebilmek için ama gerek müttefikleri, gerekse savastan bıkan kamuoyunun baskıları yüzünden yeterli sayıda asker temin edemediler. e anadoluda tek bir yunan askeri bile bırakmayan 100bin kişilik türk ordusu üzerlerine yürürken ne yapmalarını bekliyordunuz? 300 spartalıyı oynamalarını mı?

    unutmayın türk ordusunun zaferinin neticelerinden birisi de ingiltere başbakanının görevinden istifa etmek zorunda kalması olmuştur. bu nasıl bir işbirliği ki atatürk yüzünden koltuklarından oldular.

    türkiye'de atatürk'e karşı yapılan bu kara propagandanın temeli 60'larda abd'nin kurduğu komünizmle mücadele derneklerine kadar dayanır. burada yetiştirilen çakma amerikan dincileri abd'nin çıkarları için her türlü yalanı, kara propagandayı yaparlar. fetö de bunların en başında gelir.