praemoderor35
profili

  • ince'nin ittifaktan whatsapp mesajıyla ayrılması

    güldürmüştür.

    bizim zihnimizdeki siyasiler derin adamlar.
    takım elbiseler, e kasa zırhlı mercedes’ler, 7\24 etrafta gezen mit üyeleri. 80 milyonluk ülkeyi yönetmeye aday insanların tavrı trajik.

    hanımı: çıktın mı ittifaktan ?
    ince: akşam mesaj atarım ya..

  • istanbul'da oturulası semtler

    orta gelir için: burhaniye (üsküdar)
    orta-üst gelir için: koşuyolu acıbadem (kadıköy)
    zengin için: beykoz villalar bölgesi.
    semi allahü limen hamideh: boğaz, yalı.

  • 25 ocak 2023 fenerbahçe spor kulübü açıklaması

    ben anlamıyorum, abdülkerim ve ahmet çakar önderliğinde 2 senedir fenerbahçe amigoluğu yapılıyor. diğer tarafta rıdvan var. diğer tarafta ahmet ercanlar emre bol var. beriki tarafta güntekin ve bein var. youtube’a demirkol ve serdar ali lokomotiflik yapıyor.

    bu saydıklarımın hepsi galatasaray düşmanlığı üzerine bir kariyer kurdular kendilerine.. zaten ana akım medyanın %90’ı ali koç tarafındaydı..
    daha ne isteniyor? ulan akp bile halk tv, tele 1 falan bıraktı. bunlar 0 karşıt görüş istiyor. o kadar da değil.

  • gizemi çözüldüğünde rahatlatacak şeyler

    araba kaportasını asfalta kadar modifiye ile indirip, tümseklerde yengeç gibi yan-yan geçenler hangi motivasyon ile bu işe giriyor?

  • mercedes'in en güvenilmez marka olması

    bmw 3. mercedes 24.sırada öyle mi? hem de arızada? hem de kronik hastalıkta ?
    bu araştırma ya bmw genel merkezinde yapılmış, veya yayınlayan editör disleksi hastası haberi yok. 3.ihtimal göremedim.

  • 19 kasım 2022 ronaldo ve messi'nin fotoğrafı

    louis vuitton için çekilmiştir. 2 futbolcu da eş zamanlı paylaşmıştır.
    dünya tarihinin en ikonik fotoğrafı artık biliniyor.

    buyrun: görsel

    edit: tahtanın yorumunu soranlar olmuş yapalım. bu fotoğraf eşitliği, kilitlenmeyi temsil ediyor. siyah ve beyaz piyon birbirlerini kilitlemişler. messi’nin siyah kalesi beyaz piyonu yerse, ronaldo’nun veziri kaleyi yer, bu olursa messi’nin veziri ronaldo’nun vezirini yiyor, ronaldo’nun şahı ise messi’nin vezirini yiyor. bu olduktan sonra pozisyonel avantaj messi’de, taş avantajı ise ronaldo da oluyor. ustalıkla hazırlanmış bir tahta.

    edit 2: messi’nin dövmeli kolunun altında daha 2 oyuncunun da taşları var. tahtanın o kısmını görmüyoruz. atlar ortada yok mesela. aşağıda daha önce aldıkları taşlar var, içlerinde eksikler var. bir yandan bilinmezlik ve felsefesik mesaj kaygısı da gütmüş marka.. yani hala oyunun kaderini bilmiyoruz anlamı da çıkar.. anlıyoruz ki görmediğimiz kısımda daha komutan taş var. üzerine çok düşünülmüş harika bir fotoğraf. mükemmel.

    edit 3: yanılmamışım. teyitlenmiş. ilk hamle kimde nereye yapacak bilemeyiz ama yenişememe konusu teyitlenmiş. tahta dizilimi: görsel

  • kürt seçmen mansur yavaş'a oy vermez

    bir adam var.

    dindarlardan oy alıyor, solculardan alıyor, kürtlerden alıyor, eski merkez sağ anavatan ve doğruyol tabanı olan akplilerden alıyor, atatürkçülerden alıyor, yetmiyor erdoğan’ın kalesi karadeniz’e akp’yi gömüp geçiyor rize hariç... alıyor, herkesten alıyor..türkiye’nin açık ara en büyük ve kalabalık ili istanbul’u alıyor, erdoğan meydana iniyor yine alıyor. 2 kez alıyor. bu adam öyle susarak değil, hiçbir konuda fikir belirtmeyerek değil, herkesle her şeyle kavga ederek, 3.5, 4 senedir linç edilerek anketlerde fark atıyor. kredi vermiyor devlet, avrupa’dan daha ucuzunu buluyor, iftira atıyorlar gülüp geçiyor, akplilerin kalesinde kahveye giriyor, 1-2 kişi hariç herkesle muhabbet kuruyor.

    sonra biz diyoruz ki, aday kim olmalı.

    mansur yavaş iyidir hoştur ama winner değil, kılıçdaroğlu dürüsttür temizdir ama winner değil.
    meral akşener ilkelidir ama winner değil.

    bizim elimizde erdoğan’ı daha önce yenmiş, bundan sonra da yenecek, yazıyla bir, rakamla 1 kişi var.

    (bkz: ekrem imamoğlu)

    ve en, en önemlisi… bu adam hiçbir konuda hakkını yedirmiyor. senelerdir çoğu seçimde güvenliği sağlayamamış kılıçdaroğlu gibi değil, kazandığı seçimi melih gökçek’e hibe etmiş mansur yavaş gibi değil,
    1000 avukatı ysk önüne yığacağım diyip sonra ortadan kaybolan muharrem ince gibi değil, erdoğan’ın bizzat iptal ettiği seçimde çıkıp diyor ki “ben kimsenin hakkını yemem, kimseye de hakkımı yedirmem” sonra paşalar gibi mazbatasını alıyor.

    biz muhalifler olarak bu winnerlığı çok özledik kardeşim. kimse suyu bulandırmasın.

  • kadınlar alfa erkeklere aşık olur betayla evlenir

    evlilikle alakası yoktur.

    kadınlar alfayla ya da betayla evlenebilir. bu mantıkla tüm alfaların bekar olması gerekiyor, ki istatistik olarak saçmalıktır.
    ama işin özü şudur. kadınlar alfa erkeklere aşık olur, beta erkekleri ise sever. alfalık; kadınlarda teslimiyet ve sığınma duygusunu tetiklerken, betalık; kadınların o kişiyi çocuğu gibi sevmesini sağlar.

    örneğin gerçek hayatta çok imkanı olan bir senaryo olmasa da, eyşan ömer’e aşık değildir, ömer’i sever. çocuğu gibi şefkat duyar. oysa aynı eyşan ezel’e aşıktır. ona şefkat değil tutku ve ihtiras duyar.

    •edit: doğal seçilim kadın için alfa erkek ister, sorumluluklarını vereceği ve korunma duygusunu yaşayacağı birini aratır. yani hayvani içgüdüler kadına bu şıkkı teşvik eder.

    oysa hayvan atalardan kalma içgüdülerden uzaklaşan ve tırnak içinde insan medeniyetini içselleştirmiş kadın kafam rahat etsin diye beta erkek seçer. hatta beta seven kızlar flört evresinde hoşlandıklarından genelde “çocuk” diye bahseder. “yan ofisteki çocuk” “üst sınıftaki çocuk” “karşı apartmandaki çocuk” gibi..
    flört evresindeki kadın alfa erkekten ise “çocuk” diye bahsetmez. onu tanımayan arkadaşına ismiyle anlatılır. bunlar hep kelimelere sıkışmış kalmış bilinçaltıdır.

  • 17 haziran 2022 pkk'nın türkiye'yi tehdit etmesi

    ne güzel danışıklı dövüş lan.

    onlar orta açıyor, a haber yayınlıyor. dünya 5 dakikalığına iğrençleşiyor. akp’nin 7 haziran’da iktidarı kaybettiği ilk seçim sonrası doğuyu kana bulayıp, halkı tekrar akp etrafında konsolide eden de bunlar değil miydi?
    hani hep büyük resim diye kafa s*ken, yatay çizgili krem rengi tişört giyen dayılar varya, keşke biraz iq’ları yetse de kendileri görse büyük resmi. aslında kim kimin müttefikiymiş.

    bakın beyler-hanımlar, ataşehir'de şimdiki ismiyle mustafa kemal, eski adıyla 1 mayıs mahallesi vardır.
    mahalle 70'lerden beri fanatiklik derecesinde sol bir mahalleydi. zamanında elin arjantilisi gelip belgesel çekti o mahalleyle ilgili.
    mustafa kemal ne kadar asi bir mahalle olsa da, bireysel suç oranı yok denecek kadar azdı. taa ki o bölgeye 2010'lardan sonra pkk girene kadar.
    mahallede artık uyuşturucu işi gırla. bunların girdiği bir yerde uyuşturucu olmaması imkansız.
    birinci ağızdan anlatayım; bu zevatlar polisle çatışıyordu, sonra koşarak gidip cemevi bahçesinden içeri atlıyordu. mahallenin alevi dedesi artık bunlara yalvardı ''bizi rahat bırakın, olay çıkarıp-çıkarıp bu kutsal mekana kaçmayın'' diye. amaç ne? polis biber gazıyla cemevine girsin, provakasyon olsun.
    bu örgütün tıynetini anlatmak için yeterli bir örnektir sanıyorum.

    bunu niye anlattım? pkk her zaman en büyük zararı sol fraksiyonlara vermiştir. bu haberdeki gezi örneğine de şaşırmadım. onu da karalamak istiyorlar. bir olayın kime fayda sağladığını düşünerek, gerçek müttefikleri tespit etmeye biz devam edeceğiz..

  • 29 nisan 2022 sedat peker'in sahalara dönmesi

    adamın anlattığı şeylerle ülkenin alt-üst olması lazımken, hiçbir şey olmadı.. adam da kabuğuna çekildi.. ulan bakanlar el ele vermiş breaking bad extended edition çekiyor, ve bu adama niye sustun diyorlar.. daha ne anlatsın lan, bundan sonrası zaten darth vader’i kabineye katıp gezegen patlatmak olur.

  • cristiano ronaldo

    --- spoiler ---
    ekşicilere göre st oynayan birinin gol atması ile goat olunuyor anlık goatlık sıralaması; 1-mohamed salah liverpool 26 20
    --- spoiler ---

    hayır gerizekalı 5 şampiyonlar ligi kupası bilmem kaç tane lig şampiyonluğu portekiz’le avrupa şampiyonluğu, kulüpler tarihinin en golcü futbolcusu milli takımlar tarihinin en golcü futbolcusu olduğu için ve bunlara 37 yaşında devam edip, dünyanın en zor liginde de yapabildiği için goat diyoruz

  • hazal kaya

    --- spoiler ---
    kadın olduğu için linç ediliyor
    --- spoiler ---

    alakası yok. insanlar türkiye’de o kadar adaletsiz o kadar dar bir fanus içindeki, en basit olayda dahi liyakatsizlik görmeye katlanamıyor artık.. çünkü insanların burasına geldi.. sanırım annesi bir yapımcının avukatıymış, ee haliyle kendisinin sektördeki varlığı da bir nebze açıklandı..

    aşk-ı memnu’da en iyi rol yaptığı sahneler hep kardeşi bülent ile olan sahnelerdi.. çünkü kendisini oynuyordu. bülent’e üstten bakan sıkılgan abla imajı zaten hazal kaya’nın kendisidir..

    ortalama bir görünüşe sahipsin televizyon için, kötü bir oyuncusun ve bunun yanında iyi bir fiziği de yok, ee haliyle insanlar bu kadar projede bu kadar başrolde görünce bu kızı, haliyle giydiriyor.. bu insanların değil kendisini geliştirmediği için bu hanımın suçu..

    kıvanç ilk dizilerinde oyuncu bile değildi, konu mankeniydi resmen. öyle boş boş takılıyor, görünüşü sayesinde para kazanıyordu.. ama adam kendisinin farkına vardı, yeterli olmadığını gördü. kendisini geliştirdi.. açın kuzey güney’de ali’nin ölüsünü gördüğü morg sahnesindeki “oğlum burası soğuk lan” dediği sahneyi izleyin, gelişimini görün adamın..

    demem o ki, dış görünüş vs insanın elinde olan şeyler değil, hadi oradaki eleştirileri es geçelim, ama oyunculuk anlamında bu kadar yetersizken insanlara bu kadar cevap verebilmesi, bence kendi haddi değil.

  • mansur yavaş'tan 200 bin aileye doğalgaz desteği

    orta-üst gelire sahip insanları salak gibi hissettirecek haber.

    amerika neden süpergüçtür bilir misiniz? devlet halkına bakmaz, devletin görevi halkına bakmak değildir. devlet iş imkanı yaratmalıdır, sadece ilkokul eğitimine yatırım yapmalıdır. ülkesinin sınır güvenliğini korumalıdır. ve bunun gibi şeyler. ama sosyal devlet olayı yalan dolandır. halkına bakan devletten bir bok olmaz. lise ve sonrası eğitimden hastaneye her şey özelleşmelidir.

    edit: bunları yaparsan bir kere nüfusunu kontrol altına alırsın. milyonlarca işsiz üniversiteli kalmaz, alt ve orta-alt kesim geleneksel mesleğe yönelir. iyi para kazanırlar. işçilik pahalı bir şey olur, insanlar badanacılığı tamirciliği küçümsemez. oralarda da istihdam olur. üniversitelerin kaliteli eğitim verir.

    `edit2:` dm’den norveç isveç örnekleri verip sosyal devlet övgüsü yapmayın. hepsini toplasan istanbul kadar nüfusu olmayan ülkelerin ekonomik sistemini buraya uygulayamazsın.. senin bölgen bir kere kan gölü, burada panda yok develer var beyler. burada savunma sanayine gelirlerinin yarısını ayırmazsan söküp takarlar seni bazı islamik örgütler.
    biraz şu ülkeyi coğrafyasına göre yorumlayın.. ortadoğu’da petrol bitmeden türkiye huzura kavuşamaz. 30-40 sene sıkın dişinizi.. lakin şu an model olarak kuzey ülkeleri saçmalıktan başka bir şey değil.. adamların polisi halkla kartopu savaşı yapıyor, sen burada polis çevirmesinde kulaklıktaki müzikten dolayı, polisi duymayıp ilerlesen, canlı bomba diye vurulma ihtimalin var.

  • beren saat'in garip sezen aksu paylaşımı

    ne güzel yazmış işte, nesini anlamıyorsunuz ki.
    ben mealini yapayım.

    “biz dizide oynarken (hatırla sevgili) bu tarz siyasi göndermeler yapardık. rte de o dizide iyi şiir okuyan bir genç olarak canlandırıldı. kendisinin edebiyata merakı bilinen bir şey, ki zaten şiirleriyle halkın gönlüne girdi..dolayısıyla; özellikle sezen aksu gibi edebiyatı ve yeteneğiyle öne çıkan bir sanatçıya, üstelik kendisi şiir için hapis yatmışken, bu kadar saldırması anlamsız”

    demek istemiş.

    edit:türkçeyi türkçeye çevirerek deli fav aldım. sağolun. sözlükte bu kadar mülteci olduğunu bilmiyordum

  • ilk öpüşülen insanla bugünkü durum

    kadıköyde denk gelince birbirimizi görmemezlikten geliyoruz. bir kere kadife sokakta bir bara girdim, kendisi de oradaydı. kalkacaksanız oturacağım, demem üzerine, biz yeni geldik başka yere gidin dedi. asgari müşterek saygı ile nefret ediyoruz efendim.

    bir kaç yıl öncesine kadar doğum günlerimde, “iyi ki doğdun ama sonuncusu olsun” gibi modern bir beddua mesajı atardı. trafik kazası yaptığımda, “keşke hastaneye çiçek değil de, mezarına çelenk göndersem” diye de halimi hatrımı sorardı..

    bir gün telefonunda bir fotoğrafımı bulmuş sevgilisi, çocuk beni aradı, “hala birlikte misiniz” diye sordu, dedim “yok ama başka fotoğrafım varsa da sil” çocuktan sonra kendisi beni aradı “fotoğraf olayını yanlış anlama, kiralık katil için saklıyorum, param olunca pekmezini akıttıracam” dedi. o gün bu gün çelik yelekle dolaşıyorum. ama iyi yani.

    şu olaylar bir geçsin düzeleceğiz inşallah

  • cristiano ronaldo

    ekşi sözlükte 16-17 yaşında bir dolu yazar var. biz dalgasını geçiyoruz şaka zannediyoruz ama daha reşit olmayan binlerce ergen var burada..

    ronaldo 37 yaşında, bu tipler 5-6 senedir, yani 11-12 yaşından beri avrupa’dan futbolu takip ediyor olsalar, ronaldo’nun en erken 31-32 yaşlarına denk gelmişler. ve bu gerizekalılar 23 yaşındaki ronaldo’yu izleyen bizlerden daha iddialı yorum yapıyorlar.

    bak aklı kısa ergen, ronaldo’nun prime zamanındaki çalımcılığını izlememişsin, gollerini görmemişsin, neler yapabildiği hakkında hiçbir fikrin yok, youtube’daki 3 dakikalık videolardan anlaşılacak bir büyü değildi, izlemen lazımdı.

    peki ne oldu? cristiano tarihinin en dominant pas yapan takımı barcelona’ya karşı rakip oldu, ispanya’ya geldi. dolayısıyla estetiktir çalımdır, cart curt işleri bıraktı, güçlenip net bir bitirici oldu. çünkü o barcelona’yı durdurmanın başka yolu yoktu. prime messi, xavi, iniesta, puyol, alves, david villa..

    ve 2008 -2012 arası barcelona’yı bilin bakalım kim bitirdi. şampiyonluk maçında, nou camp’ta, 100 bin kişinin önünde, mesut’un pasında cristiano ronaldo bitirdi. üstüne bir de calma hareketi yaptı. (sakin ben buradayım)

    sonra barcelona yine şampiyonluk aldı, ama bir daha hiçbir zaman o 2008-2012 arasındaki dominasyonu yakalayamadı.

    peki sonra ne oldu, kimsenin ciddiye almadığı la la liga’yı önemsemeyen real madrid, şampiyonlar liginde 5 senede 4 kere şampiyonluk alarak hem tarihe geçti, hem de barcelona’yı tamamen bitirdi. kimin önderliğinde,bakınız; cristiano ronaldo

    kısacası bu adam ispanya’ya geldi, tarihin en iyi futbol oynayan takımından önce bayağı dayak yedi, yılmadı çalıştı, son 3 senesinde üst üste 3 ucl alıp, o messili barcelona’yı paramparça edip, gitti.. (barcelona’ya en çok gol atan futbolcu)

    sizin sindirmediğiniz bu…
    messi ve barcelona’nın 8 tane yiyip kepaze olduğu süreci hazırlayan sportif olarak bu adam… ister buradan yak, ister oradan…

  • 14 eylül 2021 barcelona bayern münih maçı

    yok değişim sürecindeymiş barcelona, yok ortalaması 19’muş. beyler; 30 yaş üstüyseniz eğer barcelona’nın zaten bu olduğunu bilirsiniz. barcelona bizim türk takımlarına içerde 2-3 atan, burada ise yenebildiğimiz, ortalama üstü bir avrupa takımıydı. tarihi boyunca hiçbir zaman bırakın real madrid’e rakip olmayı, manchester united, liverpool milan ya da bayern kadar büyük olmadı olamadı…barcelona messi’den önce ajax kadar bile cl kupası olmayan, tek cl’sini de taa 90’larda kazanmış bir takımdı. yaşınız küçükse siz barcelona’yı avrupa’nın devlerinden zannedebilirsiniz, ama değildi beyler, rakamlar yalan söylemez. casillas’ın dediği gibi barcelona modadır geçer ve moda geçti…
    olay messi ve harika bir jenerasyon yakalayan şanslı bir avrupa takımının hikayesiydi, haliyle bitti…

  • 19 ağustos 2021 dolandırılmaya çalışılmam

    aynı zamanda bir ihbardır..

    bir kaç gündür başlığı açıp açmamakta kararsız kalmıştım lakin “birileri bunu yer ve emekleri hiç olur” düşüncesiyle olayı ekran görüntüleriyle açıklamaya, bizim aşırı saftirik halkımız adına bir bilgilendirme yapmaya karar verdim.

    şimdi olay bizim “ist-beylerbeyi burhaniye” mahallesindeki konutumuzu 1.250.000 tl değerle satışa çıkarmamızla başladı. “sahibinden” “ emlak jet “ vb sitelere ilanımızı girdik.

    halim vanessanickli… bu kişiden bir mesaj aldık. görsel

    tabii anlam verememekle beraber verdiği mail üzerinden gerekli bilgileri verdik. ama gelen maille beraber profesyonel dolandırıcı olduklarını anladık. kadın esat yönetiminden girdi, kocasının öldürülmesinden çıktı. kocası sanayici imiş..

    evet arkadaşlar şimdi söyleyeceklerime daha çok şaşıracaksınız. bu ablanın bana göndermek istediği yani ülkesinden kaçırmak istediği para tamı tamına 5.2 milyon dolar güvenilir birini arıyormuş..tek şansı buymuş..

    göndereceği kutu ise şifrelenmiş yüksek güvenlikli bir gadget…5.2 milyon doları bana getirecek kurye kutu içeriğini bilmiyormuş ne taşıdığından habersiz olacakmış. para bana ulaştıktan sonra %10’u benim olacakmış. kendisi sağ salim gelince parasını ona verecekmişim.

    attığı maillerin tamamı dediğim üzere aynı zamanda ihbardır:

    görsel

    görsel

    şimdi gelelim asıl dümene. ben biraz araştırdım. arkadaşlar mülkü olanlara bir şekilde ulaşıyorlar. böyle absürt hayvani paralar teklif ediyorlar. tabii siz başta oo bana 5 milyon dolar gönderiyor, göndersin ne olacak ki diyorsunuz. ardından bahaneler başlıyor. ya gümrüğe rüşvet lazım 20 bin dolar. tabii siz diyorsunuz ki eğer zeki çevik bir türkseniz, olm ne olacak kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez, tarlayı falan satıp gönderiyorsunuz. ardından bir mail daha geliyor, ya gümrükten geçti sınırda polis tuttu, sana zahmet bir 10 bin de ona rüşvet… e tabi bitmiyor, o para size yaklaştıkça masraflar çıkıyor, bir bakıyorsun artık mail gelmiyor, bir bakıyorsun istanbul il sınırına kadar gelmiş kurye kayıp, bir bakıyorsun toplamda 200-250 bin tl dolandırılmışsın… aman dikkat diyeyim.

    şükür dostum esad ve sanayici koca ile de dolandırılmaya çalışıldık. tabii yetmedi bize biri daha yazdı. lan dadandılar mı ne? görsel

  • trafikte en çok küfredilen hareket

    senin hata yapmayacağına güvenerek makas atan yavşaklar. ben 1 saniye dalgın olup hızımı kesmesem 130 km ile çarpışacağız. bunlar direkt yargılanmalı. çünkü bu direkt adam öldürmeye teşebbüs.

    ben hızımı kestiğim için o küçücük aradan kıl payı geçiyor malak, ama kendini fernando alonso zannettiğine eminim.

  • muse'un en iyi şarkısı

    1-hysteria
    2-time is running out
    3-plug in baby

    bugün de anketimizi doldurduk şükür.
    her defasında kendime yemin ediyorum ama her anket başlığında aynı şey oluyor. bunun adı aşk mı dersin.

    (bkz: anket görünce dayanamamak)