alibarutmed9
profili

  • 12 mayıs 2023 merdan yanardağ tweet'i

    türkiye'nin demokrasi ve özgürlüğe kavuşmasını istemeyen rus itlerinin hazırlığıdır. dikkat edilmelidir.

  • sokaklar şortlu erkeklerden geçilmiyor diyen hoca

    üst edit: hadisli kaynaklı entry girdik diye islama da saldırmış olduk. ulan iyice histerikleştiniz. hadisler islamda güvenilir kabul edilen kaynaklardır. kısaca islamda göbek ile diz kapağı arası erkekler için avrettir örtülmelidir. canı istemeyen örtmesin dinden çıksın daha iyi bir dünya olacaktır eminim ki. ama bu dinde yok da demeyin ya. var ulan işte.

    üst edit 2: ben şort giyen taraftayım.

    islamın emrini anlatan hocadır. inandığınız dini bilin. ya inkar etmeyin böyle bir şey yok diye çünkü islam bunu emreder, ya da delikanlı gibi çıkın müslüman değilim diyin ki samimi olun.

    sadece şortunuza değil karınızı nasıl s..ceğinize, g.tünüzü nasıl sileceğinize kadar karışan bir din. niye şaşırıyorsunuz ki? bize de mi sıra geldi diye.

    kaynak isteyenlere direkt olarak verelim:

    hz. peygamber (asm) bir hadisinde, "müslüman erkeğin uyluğu (diz kapağı ile kalçası arası) avrettir." buyurmaktadır (müsned, ııı, 478).

    diğer bir hadiste de erkeğin örtülmesi farz, bakılması haram olan yerlerinin "göbeği ile diz kapağı arası" (ebû dâvûd. li-bâs, 37; dârekutni, 1, 230, 231)

    hadis de islamda güvenilen kaynaklardandır. bir şeyin islama uygun olması için illa ki kuran'da yazması gerekli değildir islam peygamberinin hadislerini de dikkate alır tüm müslümanlar.

    arkadaşlar basit bir google aramasıyla bile çok kolayca ulaşabileceğiniz bir konuda kaynak istemeniz dahi inandığınız dini anlamadığınızı ve sorgulamadığınızı gösteriyor. üzgünüm ben tanrı olsam sizi cennete almam.

    islamda hüküm verilirken 4 kaynak dikkate alınır:
    1- kitap
    2- sünnet
    3- icma
    4- kıyas

    kitap her zaman önceliklidir. haklısınız. kitapta var olmayan hükümleri verirken öncelikle sünnete yani peygamberinizin sözlerine ve davranışlarına danışılır.
    icma ise imamların görüş birliği anlamına gelir. kuranda ve sünnette yer almayan hükümlerde imamlar zihinsel çaba göstererek bu hükümleri verirler/bulurlar. kıyas bunların en zayıfıdır. kesin bilgi de ifade etmez sadece önceki imamların veya benzer olayların yorumlarını kıyas ederek hükme varmaya çalışan bir yoldur.

    arkadaşlar bakın inandığınız din ile ilgili sizi fena bozarım. bana öğretmeye çalışmayın islam tam olarak bu. ya gözünüzü açın görün ya da götünüz başınız oynamasın.

  • 2022 macaristan gp

    ferrari takımının afişte hata yaparak başladığı yarış.

    görselde kırmızı aracın ıslak zeminde medium lastik taktığını görüyoruz.

    görsel

    (bkz: eşşekler adam olur bu ferrari adam olmaz)

  • ikitelli osb'nin işçi bulamaması

    asgari ücretten yüksek dediği de 500 liradır he.

    bulamayıp batmanızı diliyorum ayrıca sıfır çevre regülasyonu bunlarda. ikitellinin havası solunabilecek gibi değil. geçen hafta gittim hala öksürüyorum sigara içen insanım bir de düşün. sigara içmekten daha kötü bir havası var. ölçsek havada tehlikeli miktarda kurşun ve kobalt çıkar. eminim buna.

  • d&r yerine kitap alınabilecek sağlıklı adres

    (bkz: amazon.com.tr)

  • recep tayyip erdoğan'ın pubg'ye pepsi demesi

    ak gençliğin evine taşınır tabi e-spor pepsi mepsi. sadece ak gençlikte vardır konsol alacak güç.

    (bkz: playstation herkesin alabileceği bir şey değil)

    not:coca-colaspor.

  • neden sevgilin yok

    ananın amından dolayı yok.

    edit: neyini beğendiniz bu kadar bunun

  • said nursi

    fetönün akıl hocasıdır. mide bulandıran istismarcı tiplerden biridir.

    edit: kudurun tarikatçiler. türkiye cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olmayacaktır.

    edit2: ne kadar deli takipçisi fetöcü varmış. engelle engelle bitmiyor. ekşi sözlük inanılmaz bir sirk. bu tiplerin kesin whatsapp grupları var çok organize küfür ediyorlar.

    edit3: bu entryden ısrarla götü yanan varsa eczacı arkadaş var, yanık kremi gani gani dükkanda. ona yönlendireyim.

  • tc no'nu nasıl okuyorsun