shiftetelli20
profili

  • adıyaman'da bakan ve vali araçlarının tekmelenmesi

    benim adıyaman'daki kuzenim iki güne kadar yardım edin diyordu. üçüncü günde cesedi çıkarıldı. artık soğuktan mı, susuzluktan mı, kanamadan mı öldü; bilmiyorum! otopsi de yapılmayacak, diğerleri gibi toplu mezarlıkta gömülecek. haber verirlerse tabi... halamı gömmüşler sonradan haberimiz oluyor. 24 akrabam falan vefat etti. geri kalanı nerde, kime ne oldu; onu bile bilmiyorum. haber aldığım 24 kişiden 18 tanesine bu güne kadar hiçbir yardım gitmedi. kalan 6 kişinin sadece cesedi çıkarıldı, yardım dediğim o. ben gidecektim şehre girişi yasakladılar, yakınlarımın tek tek ölüm haberini alıp evimde oturmaya mecbur edildim.

    bu bakan starlink'i reddetti, her yere ulaştık dedi, devlet burada dedi! adıyaman ile kimse ilgilenmedi. adana tarafındaki viyadükler ve tüneller çökmüş, doğu tarafındaki yollar ayrılmış. fotoğraf atıyorlar, büyük proje dediği yollar hep toprak üstüne asfaltmış! telefon yok, elektrik yok, su yok, ışık yok. babamdan haber alamadım ilk, otelde kalıyordu. otel yıkılmış. polisi aradım kayıtlara bakın dedim, kimse geri dönmedi. altı üstü 30 saniyelik işti. ben iki gün boyunca google'dan cenaze listelerini taradım. iki gün sonra telefonla kendim ulaştım, şükür hayattaymış o. polis hala geri dönmedi ama. hayatta kalanlar ilk iki gün su bile içemedi. günlerce cesetler yollarda bekledi. siz bu felaketin kışın olduğuna üzülüyorsunuz değil mi? insanlar şunu diyor: "allah'tan kış günü oldu da ölülerimiz mundar olmadı." bu sözü düşünmek insana kafayı yediriyor! o insanlar sevdiklerinin sesinin giderek kısılmasını, tek tek sessizliğe gömülmesini izledi. valisi, yardım edin diye valiliğe toplanmış halka güldü. inanılmaz! bu nasıl bir kötülüktür!

    adıyaman doğru düzgün haberlere bile çıkmadı. iller sıralanırken adı bile geçirilmedi... halbuki şehir yok olmuştu. sadece mehmet metiner bu insanlarla dalga geçtiği zaman dikkat çekti, insanlar fotoğraflar gönderdi. bunun üzerine göstermelik olarak ulaşım bakanını dalga geçer gibi gönderdiler... onu da az daha linç edeceklerdi. haksızlar mı siz söyleyin!

    şimdi de bu tür görüntüler yayılmasın diye interneti kısıtladılar. allah sizi bildiği gibi yapsın! şebeke çekmiyor, insanlar internetten yardım dileniyor. hükümet yardım etmiyor, bari bırakın insanlar kendi kendini kurtarsın!

    edit: çok fazla başsağlığı mesajı aldım. tek tek cevap vermek benim için çok zor. hepinize teşekkür ederim. sizlerden tek isteğim adıyaman için de gündem oluşturmanız. sağ olun!

  • mersin'de 600 limon ağacı kesilen çiftçi

    kim yapacak, oradaki köylüler yapmıştır. sebebi? sebep yok. köylü milletinde böyle bir kıskançlık var. bazen şehirden veya başka bir yerden gelip araziyi ekip biçenler oluyor. bu kişiler genelde bilinçli geldiğinden elde ettikleri ürünler de iyi oluyor. köylüler de kıskanıyor. arsa sahibi köyde yaşamadığından rahat bir şekilde ya tarlaya hayvanları daldırıyorlar, ya da böyle bir gece vakti tüm ağaçları kesiyorlar. bilenler bilir. sadece benim gördüğüm onlarca kişi var böyle. sonunda ya arsa sahibi ile köylü kavga eder ya da arsa sahibi araziyi terk eder. hafife almayın. en kötü haberlerde görürsünüz üç beş parça toprak için birbirini vuran köylüleri.

    bazı köylerde etrafı sağlam çitlerle veya duvarla çevrili, güvenlikli arsalar görürsünüz. sebebi köylü girip mahvetmesin diyedir. ben anlam veremiyorum bu duruma. hiç düşünmez ki o kişiler belki yüz binlerce lira ile o çiftliği kuruyor, köyü güzelleştiriyor falan... belki ilerleyen yaşları için kendine yaşam alanı oluşturuyor. umrunda olmaz, bir geçe girer, talan eder, çıkar. hiç öyle aldanmayın köylü güzellemelerine. köylü cahildir, paragözdür, kıskançtır, empati duymaz, acımasızdır... en namuslu kişi benim der ama başkasının karısına kızına bakarak öyle bir iç geçirir ki, elinden bir şey gelmeyince de kadınlı erkekli namus dedikodusu yayarlar. köylü gördüğünüz zaman selam bile vermeyin.

    (bkz: köylüleri niçin öldürmeliyiz)

    edit: üç dört sayfalık başlıkta bile köylünün kötülüğüne aynı şekilde uğramış yazar arkadaşların örnekleri var: (#145148969) (#145148060) (#145148107)

  • 11 eylül 2022 kyriakos mitsotakis açıklamaları

    üzgünüm ama akp ordunun da içinden geçtiği için eleman doğru söylüyor.

    şu an türk ve yunan hava kuvvetleri yunanların lehine ve en modern uçaklar olan f-35'ler ile modernize edilmiş rafale'ler de gelince hava kuvvetlerinde iyiden iyiye yunanlar üstün olacak. herkes iha-siha diyor ama bu araçların hava çatışma olayı diye bir şey yok, onun için yapılan şeyler değil.

    biz bugün şimdiki rusya'nın, 80 yıl önceki polonya'nın mağrurluğunu yaşarsak sonumuz da aynı olur. yunanların şu an işgal gibi bir durumu olmaz ama çok sağlam direnebilecekleri ve karşı tarafa ciddi zarar verebilecekleri donanımları var. asla düşmanı hafife almak olmaz.

    yine çok çok üzgünüm ama sen daha ayağında terlikle dolaşan suriyelilerle baş edemedin. türkiye eskisi gibi değil.

  • 21 mayıs 2022 chp istanbul mitingi

    bir "liderlik vasfı yok" lafı almış başını gitmiş. siz tapacak adam arıyorsunuz.

    bu adam hırsızlık yapar mı: yapmaz.
    bu adam demokrasiyi getirir mi: getirir.
    bu adam liyakate önem verir mi: verir.
    bu adam suçluları yargılatır mı: yargılatır.
    bu adam yeşili korur mu: korur.
    bu adam fedakar mı: evet.
    bu adam hukuku düzeltir mi: düzeltir.
    bu adam modern mi: modern.

    daha ne gibi bir vasıf bekliyorsunuz amk? bu kafayla akp semtinde oturup chp semtine gezmeye gidersiniz ancak. chp şehirlerine camdan ekmek banarsınız.

  • öğrencisinin sorusunu çözemeyen öğretmen

    edebiyat dersinde çokça yaşanır. sebepleri:

    1) çözümü sakin bir kafa isteyen uzun paragraf sorularının okul içinde her an stresli ve tetikte olan öğretmene çözdürülmek istenmesi. biraz zor bir soruysa mümkün değil odaklanıp çözemiyorsun; çünkü aklın orada değil, aklın "iki üç tane geri zekalı merdivenin orada şakalaşırken biri, diğerini merdiven boşluğundan atacak mı?" sorusunu çözmeye çalışıyor.

    2) binlerce yazarın on binlerce eseri var. bunları hiç kimse ezberleyemez. ama öğrenci "bunu kim yazmış." diye gelip soruyor. ulan cevaba baksana... cevap kimse o yazmıştır işte.

  • 3 mayıs 2022 metropoll seçim anketi

    bu millet cidden iflah olmaz. ülkenin geldiği noktaya bak ve bundan sorumlu olan akp hala %30'larda geziyor. buna akp'li yöneticilerin bile şaşırdığına yemin edebilirim. hele hele mhp gibi hiçbir varlığı ve anlamı olmayan parti nasıl %7 alıyor, o daha da enteresan. ülke parti seçmiyor, resmen takım tutuyor.

  • 11 nisan 2022 ümit özdağ cnn türk yayını

    özdağ'ın tüm siyasi görüşünü bir yana bırakarak söylüyorum. yandaş medya, muhalifleri bölen biri gördü mü sinek gibi üşüşüyor. zamanında muharrem ince de hergün bir kanaldaydı, tutmadı.

  • milli beka hareketi başkanının özgeçmişi

    normal bir şirkete bu tarz bir özgeçmişle gittiğimi düşünüyorum da... (düşünemedi)

    döverek kapı dışarı ederler herhalde. hemen gidip 5/b sınıf başkanlığımı, 6/a kızılay kolu başkan yardımcılığımı özgeçmişime ekleyeyim.

  • ankara başkent olmasaydı konya'dan farkı olmazdı

    konya'dan ziyade hem ekonomik hem de kültürel bakımdan çorum ve yozgat'ın benzeri olarak şeytan üçgenini tamamlardı. talih kuşu konmuş şehre.

  • devlet kurumlarının karşı karşıya gelmesi

    karakter sığmadı, başlık "6 ekim 2021 devletin kurumlarının karşı karşıya gelmesi" olmalıydı.

    olay istanbul büyükada'da yaşanıyor. büyükada iskelesinin üst katı önceki yönetim (akp) döneminde bila erdoğan'ın yönettiği tügva’ya kiralanmış. ibb şubat 2020’de katın intifa sözleşmesine aykırı olarak üçüncü kişilere devredildiğini tespit ediyor ve dava açıyor. dava ibb lehine sonuçlanıyor. buna rağmen tügva binayı devretmiyor. zabıtalar olay yerine geliyor. tügva'yı savunmak için polis içeri giriyor ve barikat kuruyor. zabıtayı içeri sokmuyor. böylece devletin iki kurumu, üniformalı memurlar olan zabıta ve polis, karşı karşıya gelmiş oluyor. bu hiç hoş bir görüntü değil. artık kurumlar halk için, yargı için çalışmalı; partiler için değil...

    kaynak

    edit: 2000 liraya, üç tarafı deniz gören koca binanın üst katını kiralamışlar. o paraya adalar'da, bırak denizi güneş gören ev bile bulunmuyor. haram olsun!

  • maaş 5 bin tl ama başvuru yok

    o iş, düzgün bir iş olsaydı torpilin tek kıstas olduğu ülkemde belediyedekiler ilana gider miydi? geçiniz...

    edit: kesin bi bokluk var demiştim. ev kirasının 3 bine çıktığı yerde 5 bin versen nolur?

  • türk erkeğinde oğlunu sanayiye gönderme fantezisi

    akademik olarak başarısız bir çocuğu zorla okutan ve 30 yaşında hayat kuramayıp hala anne-babanın eline baktıran aileye göre oldukça mantıklı bir plan yapan ailenin fantezisidir.

  • osmanlı viyana'yı alsaydı

    hiçbir şey olmazdı. neden? çünkü budapeşte, atina, bükreş, belgrad'ı da almıştı. ne onlar açısından ne de bizim açımızdan pek değişen bir şey olmadı. bunun sebebi ilkin o dönemde kapitalist aygıtların gelişmemesi, ikincisi osmanlı savaşlarının en büyük amacının ekonomi olmasıdır. osmanlı imparatorluğu, o çağda benzerlerinin de yaptığı gibi fethettiği yerlerden tek beklentisi, ödemelerini düzgün yapmasıdır.

  • kadın dövene müdahale edilir mi sorunsalı

    edilmez.

    1) adam manyak çıkar cinnet haliyle sizi öldürebilir.

    2) adam manyak çıkar size cinnet geçirtir katil olabilirsiniz.

    her iki durumda da kadın size çemkirir ve "sana ne" der, hatta polise biz şakalaşıyorduk, diye ifade verir. sıkıntılı durum varsa ara 155'i geç. kimsenin canı sizinkinden daha değerli değil.

  • çayın gümrük vergisinin %145'ten %7'ye düşürülmesi

    üzmeyen, aksine sevindiren bir haberdir. %80'lere yakın akp'ye oy veren iller düşünsün.

    afyon'un haşhaş geçimi için abd'ye kafa tutan ecevit nerde, samanı bile ithal eden iktidar nerde?..

  • sigara içen kızları beğenmeyen ana kuzusu erkek

    sigara içen kişi, kadın veya erkek fark etmeksizin itici olduğu için hak verdiğim erkektir.

  • gaziantep'de çöpe atılan yeni doğmuş kız bebek

    eskiden cami avlusu, yetimhane, karakol veya hastane önüne falan bırakılırdı. çöp nedir? basbaya ölsün diye atılmış. hiç mi vicdan kalmadı? yazık!

  • yunanistan'ın türk dizileri kaldırılsın haberi

    yunanların ve ermenilerin bitmeyen kini artık gına getirdi, denen deli saçması bir haberdir. adamlar hala binlerce yıllık meselenin peşindeler.

  • sokağa çıkma yasağı iç savaş planıdır

    sokağa çıkma yasağı ilan edilirse nasıl geri vites yapacağını ölümüne merak ediyorum.

  • savaşta bedellilerin nasıl savaşacağı sorunsalı

    bir yıl boyunca askerde çaycılık, temizlikçilik, kantincilik, fırıncılık, aşçılık, depoculuk vs. işlerde amelelik yapan adam ne yapacaksa onlar da onu yapacak. sanki herkes komandoydu. askerdeki iş gücü ve mal israfını görmemiş gibi konuşmayın.