kargsuleyman6
profili

  • fransa'nın doğusunda kurulacak kürt devleti

    (#146771552)

    arkadaş şöyle yazmış: “fransa üniter bir devlettir. lakin milliyetçi/kemalistler fantazyasına uymayacak ana dilde eğitim, ademi merkeziyet gibi medeni ilkelere sahiptir.”
    ya yanlış biliyor, ancak bildiğini zannediyor. ya da kötü niyetli, yalan söylüyor.

    sadece briton dilinde tabela bile kullanmak yasak fransa’da. ya fransızca ya da iki dilde kullanılabiliyor. anadilde eğitim filan zaten hayal.
    görsel
    görsel

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/breton_language

    “therefore, no other language may be used as a language of instruction in state schools. the toubon law implemented the amendment, asserting that french is the language of public education.”

    çeviri: “bu nedenle, devlet okullarında eğitim dili olarak başka bir dil kullanılamaz. toubon yasası bu düzenlemeyi hukukileştirerek, fransızcanın eğitim dili olduğunu ilan eder.”

    geçenlerde fransız anayasa mahkemesi yine bask dilinde eğitim vermenin anayasaya aykırı olduğu yönünde bir karar verdi.

    http://basquetribune.com/…he-supremacism-of-french/

    edit piafh: ama daha karpuz kesecektik, niye gittin ki?
    görsel

  • aylık geliri 100 bin üstü olan erkek

    ya gerçekten mütevazi insanlara bayılıyorum. burada “buyurun benim” yazan arkadaşın (#143379430) akşam yemeğine bakar mısınız?
    (#142327955)
    o kadar para kazansa da, halktan kopmamış. adam dimes şişesinde ayran içiyor. halbuki ona christofle karaf filan yakışırdı.
    (bkz: ben ikna oldum kanka)

  • kına gecesinde damada özel şov yapan gelin

    valla islam alimi degilim ama muslumanliga gore bir kadinin yabanci erkeklerin oldugu bir ortamda kicini sallaya sallaya "shake shake that" diye dans etmesi zannederim "gercek islam bu degil" sifatina uygundur.

  • 45 uçak kadar su taşıyan helikopterimiz var

    o yüzden rusya’dan uçak geldi herhalde. gelmeseymiş o zaman

  • cemal metin avcı

    kendi kızı varmış. insan bir an düşünmez mi. anlamak mümkün değil. profilinde de gazi'nin fotoğrafı var. sana kaldı atatürk aşağılık köpek.

  • alman dendiğinde zihinde oluşan ilk imge

    sene 89 olması lazım. ben 11 yaşında filanım. alanya'da tatildeyiz. hayatımda ilk defa üstsüz turist görüyorum. alman olduğunu nasıl biliyorum, şimdi hatırlamıyorum. belki isveçli filan. bir deniz yastığı var, altında da mavi bir bikini. inanılmaz güzel olarak hatırlıyorum memelerini ama belki de yıllar ile birlikte kafamda estetik yapmış olabilirim. büyük ama yukarı kalkık memeler. evet, alman denildiğinde benim aklıma o hanım geliyor.