boyle nick olmaz olsun kesin alinmistir10
profili

  • 8 nisan 2022 rusya'nın tren istasyonunu vurması

    balon rusya'nın 2022'nin ortasında katliam yaptığı olay.

    3 5 tane avrupa ülkesi ve abd'nin 4 5 milyar dolar gibi komik bir rakam denilebilecek silah yardımı ile ukrayna ordusu gibi bir ordu karşısında rezil kepaze olan bir ülkenin yenilginin acısını sivillerden çıkarması.

    demek ülkelerin top yekün savaştığı bir dünya savaşı olsa şu an rusya'nın toprakları paylaşıma açılmıştı bile.

    bu günler geçtikten sonra rusya'da hükumetin devrilmesi, batı yanlısı birinin iktidara gelmesi ve tüm nükleer gücünün elinden alınması gerekiyor.

  • 420 bin usd'ye satılan pokemon kartı

    o paraya sunu yaparsin bunu yaparsin diyen fakirleri gostermis kart. alan kisi dediklerinizin kat be kat fazlasini yaptigi/yapabildigi/yapabilecegi icin aliyor zaten amk.

    bunlar sey saniyor heralde. ulan kirada oturuyorum, sabah 9 aksam 7 calisiyorum ama yine de alayim su pokemon kartini.

  • borsaya başlayacaklara öneriler

    eğitim adı altında paranızı kaptırmayın ona buna.

  • oxford üniversitesi'nin geliştirdiği korona aşısı

    oxford ve diger bilim insanlari niye burayi okumuyor ki? milyarlarca dolar para ve zaman harciyorlar. asisi bulunmazmis. biri haber versin.

  • devlet memurlarının kendini geliştirmemesi

    a grubu kariyer memurlar kendini gayet de gelistiriyor. ozellikle dil konusunda. bugun bir cok uzman ya da mufettis ingilizce konusamasa da okuma ve yazma becerisi ust duzey. catir catir ingilizce konusan bir ton memur var. ikinci hatta ucuncu dil bilen memurlar dahi var. ayrica cogu kurumda bu kisilere yuksek lisans ve doktora yapmalari konusunda tavsiye vardir.

    b grubu memurlar icin kendini gelistirme gibi bir sey zaten soz konusu degil. mevzuat ve temel bilgisayar bilsin yeter zaten. buro sorumlusu doktora yapinca ne olacak?

  • burdur'da berberin 150 kişiye virüs bulaştırması

    bulastirmamis temas kurmustur. baslik dogru degil.

  • 7 mart 2020 fenerbahçe denizlispor maçı

    ersun yanal... simdi degilse ne zaman?

  • 16 şubat 2020 galatasaray yeni malatyaspor maçı

    penaltı değil.

    malatyalı futbolcu emre akbaba'yı tutup evine götürmeye çalıştı. emre istemedi.

  • suriye milli ordusu

    teroristleri oldurdu ya da rehin tuttu diye vahsi denilen ordu. mensuplari 40 yil boyunca coluk, cocuk, kadin, bebek oldurseydi ya da carsi iznine cikmis askeri yaninda hamile karisi varken ensesinden kursunlasaydi burada cok fazla sempatizan toplardi eminim.

  • ersun yanal

    türkiye'de yabancı sınırı bu şekilde olduğu sürece şampiyon olamayacaktır.

    bunun iki sebebi var.

    3 büyükler artık anadolu takımlarında parlayan yerlileri almıyor. geçmişte yapılan transferler için örnek vermek gerekirse umut bulut, burak yılmaz, selçuk inan, volkan şen, ozan tufan, zafer biryol, mehmet topuz, şener özbayraklı, tarık çamdal, serdar kesimal, gökhan ünal vs... liste uzar. artık bu iş bitti. anadolu takımları kaliteli yerlilerini kendilerine sakladıkları gibi bir de sınırsız yabancı hakkından dolayı özellikle afrika'dan genç, hızlı ve teknik futbolcuları ucuza takımlarına getirmeye başladılar. yabancı sınırı kalktığından beri 3 büyükler üst üste galibiyet almayı unuttu. artık hiçbir maça kesin gözüyle bakılamıyor.

    gelelim ersun yanal'ın şampiyon olduğu sezona.

    kadroya bakalım,

    fenerbahçe 2013-2014 sezonuna bir önceki sezon ligi ikinci bitirmiş kadrosunu korumuş, üzerine 30 milyon euro harcayarak emenike, alper, bruno alves gibi transferler yapmış ve ihtiyacı olmayan bir çok futbolcudan kurtulmuş olarak girdi. ayrıca avrupa'da ve türkiye kupasında elenerek tüm kondisyonunu ligde harcamak gibi bir avantaj yakaladı. fenerbahçe sezon boyunca 40 maça çıkarken bu sayı ligi ikinci bitiren galatasaray'da 54 idi mesela.

    forvet mevkinde kuyt, sow, webo ve emenike var. emenike ve webo maçlara genelde sonradan giriyorlar. sonradan girmelerine rağmen skora inanılmaz derecede katkı yapıyorlar. genelde 11 başlayan kuyt ve sow'da da durum farklı değil. zaten o sezon 74 tane gol atıyor fenerbahçe. en yakın rakibi galatasaray drogba, burak yılmaz, sneijder, formda olan umut ve selçuk inan gibi futbolculara sahip olmasına rağmen sadece 59 gol atabiliyor.

    şimdi gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere.

    güçsüz anadolu takımları vs haftada bir maça çıkan diri fenerbahçe.

    şimdi paylaşacağım istatistik fenerbahçe'nin kazandığı şampiyonluğun sebeplerinden bir diğerini ortaya koyuyor. 80 sonrası atılan goller ve alınan puanlar. (+2= berabere bitmesi gerekirken fb galibiyeti, +1=mağlubiyetle bitmesi gerekirken beraberlik)

    4. hafta kasımpaşa maçı. 90+2'de gelen gol. +2
    8. hafta kayseri erciyes maçı. 90+4'te gelen gol. +2
    10. hafta bursa maçı. 90+4'te gelen gol. +2
    12. hafta antalya maçı. 90'da gelen gol. +2
    13. hafta beşiktaş maçı. 83'te gelen gol. +1
    14. hafta rize maçı. 83'te gelen gol. +2
    21. hafta kasımpaşa maçı. 81'de gelen gol. +2
    22. hafta elazığ maçı. 83'te gelen gol. +1

    dakika 80'den sonra atılan gollerle gelen 14 puan. nasıl yapıyordu fenerbahçe bunu? o sezon maçları izleyenler hatırlar. kaleci ve bir kaç futbolcu hariç rakip ceza yarı sahasında, son dakikalara girilmişse sadece kalecinin çıkmadığı ataklar. karşılık veremeyen anadolu takımları, yorgun olmayan fenerbahçeli futbolcuların boğucu baskısı ve sonuç: gol.

    şimdi bu taktik artık söker mi? hadi 85. dakika 8-9 kişiyle atağa çık bakalım. anında keserler cezanı. şu an deseler ki a takımı sezon sonu küme düşecek. o takıma bile yapamazsın artık bunu.

    o sezon doğrudur fenerbahçe savunma yapmıyordu, yaptırıyordu. artık işler değişti. 7-8 hafta sonra net olarak göreceğiz her şeyi.

    ha bu arada tarihinin en kötü oyunlarından birini oynadığı iddia edilen, 4 hafta teknik direktörsüz sahaya çıkan galatasaray yarın galibiyet alırsa, sezona fırtına gibi girdiği iddia edilen fenerbahçe'yi puan durumunda arkasına alıyor.