fraier7
profili

  • işten ayrılırken toplu veda maili atan tip

    samimiyetle yazilan iyi niyetli bir tesekkur mesajidir ve ozunde yeni gittigi sirketi ve yeni iletisim bilgilerini eski is arkadaslariyla paylasma istegi yatar.

    yukarida yazan gorgusuzler gibi yontulmamis bir odun olmadigi ve ince bir ruha sahip oldugu icin yuzyuze hic konusmamis, yakin calisma firsati bulamamis olsa dahi bir sirketin yasayan bir organizma gibi her an birbirinin yaptigi isleri tamamlayan ve birbirine dolayli olarak yardimci olan kisilerden olustugunu bilir. giderayak herkese hitaben bir veda notu yazarak calisma arkadaslarina verdigi degeri gosterir ve ihtiyac duymalari halinde ileride iletisim kurabileceklerini bildirmek ister.

  • tren yolunda durup bariyeri elle açmaya çalışmak

    (bkz: keske gerberseydi)

    bu kural tanimaz, kendinden baska hicbir seyi dusunmez saygisiz, gorgusuz cahillerden biktik artik. azalarak yok olmalarini dilemekten baska bir sey gelmez elden.

  • haluk levent'in kadınlara tavsiyesi

    adam hakli. ''kadinlara degil erkeklere neden tavsiyede bulunmuyorsun'' diyenler olmus haluk levent'e twitter'da. adamlar anlamiyor iste, oldurmeye devam ediyor, katil olmayi goze almis bir psikopata tavsiye versen ne olur? haluk levent de hic olmazsa kadinlarimiza bir tavsiyede bulunayim demis. bunu bile anlamaktan aciz insanlarin baslarina gelebilecek kotulukten kendilerini korumalarini beklemek aptalliktir.

    (bkz: #110485793)

  • evlilik cüzdanı paylaşıp gelenekleri yıktım demek

    kendini zeki zanneden bir ters kutup comarinin sacmalamasindan baska sey degil.

    gelenek olan sey evliligin kendisi. kemerdi, takiydi, bilezikti bunlar isin janjanli, incik boncuk kismi.

    madem o kadar anarsistsin hic evlenmeden birlikte yasamayi tercih etseydin civelek.

  • türkiye'ye dönme bedelinin 222 pound olması

    bedavaya mi gelmek istemistiniz? thy sizin yol paranizi cebinden mi odesin, ayrica neden odesin?

    krizi firsata cevirmeye mi caliyorsunuz olay nedir anlayamadim.

  • atatürk'ün bildiği yabancı diller

    ataturk dusmani degilim, iki ustteki entariyi duzeltmek icin yaziyorum.

    osmanli turkcesi isimli bir dil hic olmadi, bildigimiz turkceyi turk alfabesindeki sesleri cikararak konusuyorlardi, sadece yazarken arap alfabesini kullaniyorlardi.

    selanik, ataturk'un dogup buyudugu yillarda yuzde yuz bir turk sehriydi ve tamamen turkce konusulurdu.

    bulgarista'nin baskenti sofya'da o donemde yogun turkce konusulan bir sehirdi. kaldi ki bu gun bile bulgaristanin her sehrinde turkce konusan insanlar bulabilirsiniz.

    tedavi icin gittigi almanya'da kaldigi sure icinde almanca dersleri almaya basladigi ve almancanin, ozellikle belli bir yastan sonra ogrenilmesi son derece zor bir dil olmasi sebebyle pes ettigi ve dersleri kendigi istegiyle sonlandirdigi bilinmektedir.

    ingilizce, o yillarda dunyanin lingua franca'si olmadigi icin ne avrupa'da ne de osmanli topraginda kimsenin ogrenmeye caba sarf ettigi bir dil degil.

    fransizca, genc yasta egtimini aldigi okuyup, yazabildigi ve konusabildigi dil.

    japonca konusunu yeni duydum ancak koniciva diyecek kadar benim de japoncam var. bu japonca bildigimi iddia etmem icin yeterli degil. sanirim ataturk icin de ayni sey gecerli.

    rusca ve latince dilleri konusunda da uyduruk ve temelsiz fikirlerini sallamaya devam eden troll kardesimiz "muhtemelen" kelimesini iki kez kullanarak konuyu bilmedigini ve uydurdugunu zaten kendisi de belirtmis.

    gelelim ataturk'u seven ya da sevmeyen troll kardesimizin yaptigi hataya. motivasyonun ister yuceltmek ister kendince karikaturize etmek, gercekle ilgisini koparmak olsun, ataturk'un senin uyduruk, yalan ve yanlislarla dolu destegine ihtiyaci yoktur. bir, iki dili eksik ya da fazla bilmek ataturk'un degerinden hic bir sey kaybettirmez. cok sevdigin icin bu aptalca seyleri yazarak sukran gostermek istiyorsan yapma, hayatini oku dogrusunu ogren yeter. kucuk aklinla dalga gecmek pesindeysen o mesele senin boyunu asar rezil olursun, yapma.

    edit : bazi andavallar ''selanik yuzde yuz turk sehriydi'' sozume takilmislar. mulki idaresinin turk oldugu toprak turk topragidir. bin sekiz yuzlu yillarda istanbulda yogun rum (rumeli kokenli), ermeni ve yahudi nufus vardi, nufusun tamami turk olmadigi icin istanbul'a yuzde yuz turk sehridir diyemeyecek miyiz? bahsi gecen yillarda selanikte bulunandan cok fazla sayida yabanci okul da istanbulda bulunmakta idi. ayrica selanik topraklari kaybedildiginde turk nufusun durumuna baksinlar. selanigin ne sekilde savasmadan teslim edildigini de bir arastirsinlar.

    edit : https://www.turk.org.au/ataturk-kac-dil-biliyordu/

    yukaridaki linkte de ataturk'un yedi dil bildigi iddia edilmis. imparatorlugun yikilisina kanli canli sahit olan, omru savaslarla gecmis, cebinde bes parasi olmayan, annesine ''evdeki kilimleri satin cunku bu ay size para gonderemeyecegim'' diye mesaj gonderen idealist bir askerin o calkantili donemde yedi dil ogrenecek vakti ve imkanlari yarattigini dusunmek enayiliktir. ama siz derseniz ki, telefonuna indirdigi aplikasyonlardan geceleri yabanci dil calisiyordu, amazondan verdigi kitap siparisleri cepheye ayagina kadar gidiyordu...

  • 15 ağustos 2019 rusya uçak kazası

    motorlar hala calisiyordu sanki, motor sesi degil miydi o mekanik ses?

    edit : turkiye'de olsa tarla sahibinin ilk soyleyecegi sey; 'tarlanin amina kodunuz'.