bilal reyiz23
profili

  • tucker carlson vladimir putin röportajı

    putin'in "ukrayna'ya neden saldırdınız?" sorusuna "şimdi 8. yüzyıla gidiyoruz" diye başlayan ve 25 dakika süren tarih anlatısı yaptığı röportaj. özet olarak "ukrayna eskiden beri bizim toprağımız" diyor.

    edit: "ikinci dünya savaşında almanya polonya'yla işbirliği yaptı" diyor. benim bildiğim almanya ile sscb iki taraftan polonya'yı işgal etmişti ama putin başka tarih kitapları okumuş demek ki.

    edit 2: bundan bir dakika sonra da "hitler'in polonya'yı işgal etmekten başka şansı yoktu, polonya hitler'in elini zorlamıştı" diyor. adam polonya'ya öyle bir bileylenmiş ki hitler'i bile savundu.

    edit 3: şimdi de "almanya çekoslovakya'yı işgal ettiğinde sscb yardıma gidecekti ama polonya izin vermedi" diyor. adam bildigin tarihteki her mevzuda polonya'yı suçluyor. ukrayna yerine polonya'yı işgal etseymiş o zaman.

    edit 4: "ikinci dünya savaşının sonunda sscb yani rusya bugünkü ukrayna'yı yeniden topraklarına katmış oldu" dedi. sscb rusya değil, rusya'nın dahil olduğu ve en büyük üyesi olduğu bir birlikti. yalnız röportaj boyunca işine gelince "sscb = rusya" diyor işine gelmeyince ikisi ayrı diyor.

    edit 5:"ukrayna stalin tarafından kurulmuş yapay bir devlettir" dedi.

    edit 6: "1991'de sscb dağıldığında batı ile entegre olacağımızı düşündük ve soğuk savaşın bittiğini düşündük ama batılılar sanki soğuk savaş hala devam ediyormuş gibi davranıyordu" dedi.

    edit 7: "bill clinton'a bizi nato'ya alır mısınız diye laf arasında sordum, en başta evet dedi. daha sonra akşam yemeğinde hayır kusura bakmayın dedi. danışmanlarından fırça yemiş olmalı. o zaman anladım ki amerika'da bazı şeylere başkan karar vermiyor."

    edit 8: "avrupa topraklarında gözümüz yok. ukrayna'dan sonra başka işgal hedefimiz yok" dedi.

    edit 9: "abd'ye tüm avrupa kıtasını her türlü saldırıya karşı koruyan ortak füze savunma sistemi yapalım dedik onlar kabul etmedi. onların kaybı" dedi.

    edit 10: "biz avrupa'ya gaz satmak istiyoruz ama onlar almak istemiyorlar. gazı biz kesmedik." dedi.

    edit 11: "çin'le yaptığımız ticarette yuan ve ruble kullanıyoruz çünkü dolar kullanmamıza izin vermiyorlar. bu işten amerika zararlı çıkacak. amerika bu işin nereye varacağını düşünemiyor mu?" dedi.

  • şaka maka aşı yaptırmayanların haklı çıkması

    tam olarak hangi konuda haklı çıktıkları merak konusu.

    -aşılarla bize çip takacaklar dediniz, yalan çıktı.

    -aşılarla herkesi kısırlaştıracaklar dediniz, yalan çıktı.

    -aşılarla dünya nüfusu 500 milyona inecek dediniz, yalan çıktı.

    -sonsuza kadar kapanacağız evden çıkmamıza izin vermeyecekler dediniz, yalan çıktı.

    -aşıyı olanlar mutasyon geçiriyormuş kuyruk çıkıyormuş dediniz, yalan çıktı.

    -aşıyı olan herkes 2-3 sene içinde kalp krizinden gidecek dediniz, yalan çıktı.

    -aşı olanların beynini ele geçirip herkesi bill gates'in kölesi yapacaklar dediniz, yalan çıktı

    -aşı olanlar bir anda 10 yıl yaşlanıyormuş dediniz, yalan çıktı.

    -aşı yoluyla dna'mızı değiştirecekler dediniz, yalan çıktı.

    -aşıyla pandemi filan bitmez dediniz, yalan çıktı.

  • atatürk'ün batı merkezli bir dönüşüm yapma nedeni

    osmanlılarda batılılaşma hareketi ta 1700'lerde başlamıştır ama hep yarım yamalak ve eksik yapılmıştır. 1800'lerde batılılaşma hareketi iyice ivme kazanmıştır. atatürk de askeri okuldayken bu alanda eğitim almıştır. aynı dönemde rusya, japonya, iran, hindistan gibi ülkelerde de batılılaşma hareketi vardı. olay sadece türkiye'yle de sınırlı değildi.

    batılılaşma hareketini ilk kez atatürk başlatmadı ama bunu halka getiren atatürk'tü. osmanlıların anladığı batılılaşma saray ve çevresinde kalan, orduyu ve subayları saymazsak sadece 3-4 büyük şehirde etkileri görülen bir batılılaşma hareketiydi ve osmanlı vatandaşlarının büyük bir kısmına zerre etkisi yoktu. padişah ve etrafındakiler istanbul'da operaya giderken müzikal izlerken halkın %99'unun bunların varlığından haberi bile yoktu. atatürk bunu tüm ülkeye ve tüm seviyelere yayarak daha kalıcı olmasına çalıştı ama maalesef ömrü yetmedi.

  • rusya ukrayna savaşı

    daha 2 gün önce burada angut rusçular "hani ukrayna kherson'u geri alacaktı ne oldu?" diye güya kendilerince dalga geçiyordu. şimdi rusya kherson'u boşaltıyor. savaşın başından beri rusçuların kaçıncı göt oluşu ben sayamadım. siz deyin 20, ben diyeyim 40.

    neyse putin bunu düşünmüştür kesin. turan taktiği yapıyordur. rusçulara ne söylesen iman ederler zaten.

  • abd'nin çöküşünü başlatan olay

    "adam windows işletim sistemli, intel işlemcili, nvidia ekran kartlı dell marka bilgisayarından google chrome'a girip hp marka klavyesiyle amerika çökmek üzere yazıyor, sonra da gidip android telefonundan netflix izliyor."

    -bir kızılderili atasözü

    amerika ukrayna'ya zekat olarak topu topu 10-15 himars sistemi vererek rus ordusunun içinden geçmişken burada "rusya amerika'yı bitirecek yiğen" diyen avrasyacı/islamcı tiplemeler var. abd rusya'ya yaptığı yaptırımları kaldırsın, ertesi gün moskova'daki mcdonalds'ın önünde yine 2 km kuyruk olur.

  • putin'in batı donacak açıklaması

    şu başlıkta "hükümet denge politikası sürecini çok iyi yönetiyor, avrupa donarken biz bu işten zararsız çıkacağız" diyenlere hayranım.

    (bkz: süreç iyi yönetiliyor)

    bu süreçten daha ne kadar zararlı çıkabilirsin ki? dolar ve euro 18 liraya gelmiş, enflasyon en iyimser tahminle %80'lerde dolaşıyor, doğalgaza bir yılda 4 defa, elektriğe 5 defa zam gelmiş, ikisinin de fiyatı 1 yılda neredeyse 3'e katlanmış, benzin fiyatları göklere çıkmış, savaşta onca yıkım gören ukrayna'nın parası bile tl karşısında değer kazanmış, türkiye savaşın bir parçası olmamasına rağmen savaştan ekonomik olarak en fazla zarar gören 3. ülke haline gelmiş, bir çok şehirde göçen ruslar ve ukraynalılar yüzünden kiralar ve ev fiyaltarı ikiye katlanmış, millet başlıkta "bu süreçten zararsız çıkacağız" diyor. evet kardeşim hükümet süreci gerçekten mükemmel yönetiyor. zamanında aynısını covid başlıklarında söylemiştiniz sonra sürecin ne kadar başarılı yönetildiğini görmüştük.

    bu sene çoğunuz doğalgaz faturasını görünce kombi açmaya tövbe edeceksiniz tövbe.

  • putin'in batı donacak açıklaması

    toprak fethedip kral (çar) olma umuduyla işgal ettiği ukrayna'da cephede tarihi hezimet yaşayıp göt olan ve çok güvendiği ordusu balon çıkıp tüm dünyaya taşak malzemesi olan bir diktatörün ağlamasıdır.

    ağla putinciğim açılırsın. ekşi'de seni seven çok postal yalayıcı var.

    (bkz: uefa çatırdayabilir)

    sözlükteki rusçular "avrupalılar ikiyüzlüdür putin gazi kesince ukrayna'ya destek olmayı bırakacak" diyordu ama her dedikleri gibi bu da yalan çıktı. avrupa ukrayna'ya desteği kesmek bir yana daha da arttıracak.

  • rusya ukrayna savaşı

    rusçuların savaşın başından beri söylediği yalanların tam listesi

    -(savaştan önce) rusya ukrayna'yı işgal etmeyecek, batı zorla savaş çıkartmaya çalışıyor. putin oyuna gelmeyecek. (putin ukrayna'yı işgal etti)

    -tamam rusya savaş başlattı ama elinde başka bir seçenek kalmadı. rusya sınırında nato ülkesine izin veremez (finlandiya nato'ya katılıyor ve rusya mal mal bakıyor)

    -kiev düşmek üzere, 24 saat içinde kiev düşmüş olur (8 ay oldu hala düşmedi)

    -rusya kiev'den taktiksel olarak geri çekildi. istese 3 günde alırdı. (babayı aldı)

    -ukrayna hava kuvvetleri tamamen imha edildi. ruslar hava hakimiyetini sağladı (sağlayamadı)

    -rusya çok temiz ilerliyor, şehirlere bilerek zarar vermiyor (doğu şehirlerinde taş üstünde taş kalmadı)

    -putin daha modern silahları piyasaya sürmedi. birkaç güne kadar modern silahlar geliyor (gelmedi)

    -ukrayna ordusu dağıldı, ukrayna ordusunun etrafı sarıldı, ukrayna ordusu teslim oldu (hiçbiri olmadı)

    -ukrayna'nın karşı saldırısı bozguna uğradı, hezimete uğradı (henüz karşı saldırı başladıktan 3-4 saat sonra)

    -ukrayna ordusunun 173. mekanize tugayı rus tarafına geçti (yalan)

    -moskova gemisi batırılmadı. gemide ufak bir yangın çıkmış ve söndürülmüş. (gemi battı)

    -ukrayna kırım'daki askeri havaalanını vurmadı. askerin biri sigara içerken yanlışlıkla yangın çıkmış ve söndürülmüş (20'den fazla uçağın haşat olduğu uydu fotoğrafları geldi)

    -rusya ukrayna'ya verilen himars'ları daha polonya sınırını geçer geçmez havadan vurdu. (birini bile vuramadı)

    -zelensky çoktan polonya'ya kaçtı. videoları hep yeşil ekran önünde kiev'deymiş gibi çekiyor. (kaçmadı)

    -ukrayna'da yüzlerce nato subayı var ve birçoğu rusya'ya esir düştü (bir tane bile gösteremediler)

    -rus ekonomisi çok iyi, ruslar yaptırımlardan zerre etkilenmedi (rus merkez bankası başkanı bunu bizzat yalanladı)

    -ukrayna ordusu ve ukrayna'nın başındaki yahudi adam aslında nazi. ruslar nazilere karşı savaşıyor. (buna inanan zaten dünyanın düz olduğuna da inanır)

    -2014'te nato ukrayna'da darbe yaptı. zelensky başa darbeyle geldi (hayır seçimle geldi, darbe filan olmadı)

    o değil de bu başlıkta her gece bu saatlerde amerikalı zottirik rusçu bir akademisyenin videosu paylaşılıp "rusya'nın haklı olduğunu amerikalılar bile kabul etti" deniyordu. kaç gündür adamın videosu paylaşılmadı. adam esir düşmüş olmasın?

  • kampüste eliyle yılan yakalayan üniversiteli

    yılan heriften kaçmaya çalışıyor, herif yılanı zorla kuyruğuna basıp yakalıyor. cesaret değil herif millete hava atmak için hayvana zulmetmiş.

  • ukrayna askerine yapılan feci işkence

    insan denen canlının ne kadar korkunç olduğunun bir başka kanıtı. doğada hiçbir hayvan hiçbir hayvana böyle muamele etmez. en vahşi hayvanlar bile bunu yapmaz.

    bu savaşta her iki taraf tarafından işlenen tüm savaş suçları keyfi sebeplerle ukrayna'yı işgal edip savaşı başlatan eli kanlı faşist diktatör putin'e ve onu savunanlara yazar.

  • biontech'in miyokardit riskinin onaylanması

    kaynak: her zamanki gibi götüm haber ajansı.

    düz dünyacılar yine götlerinden uydurdukları verilerle millete atarlanmışlar. bunların götlerinden uydurduğu komplo teorileri yüzünden milyonlarca insan öldü ama hala doymadılar. ortaokul 2 seviyesindeki biyoloji bilgileriyle ve oradan buradan duydukları komplo teorileriyle bir sürü insanı tehlikeye attılar ve hala "haklı çıktık" diye konuşuyorlar.

    hangi konuda haklı çıktınız? en başta virüs yalan ve uydurma dediniz. sonra aşıyla herkese çip takılacak dediniz. sonra aşıyla dünya nüfusunu 2 sene içinde 500 milyona indirecekler dediniz. 5g üzerinden herkesi kanser yapacaklar dediniz. götünüzden uydurduğunuz komplo teorileri yalan çıktıkça yeni teoriler uydurdunuz ne de olsa kaynağınız olan götünüz sonsuz teori uydurabilme kapasitesine sahip. güya dünyayı gizlice yöneten güçler bir araya gelip ultra gizli ve komplike planlar kuruyor ama yozgat'ta kıraathanede takılan 70 iq'lu ortaokul mezunu büyük resimci dayılar orta 2 seviyesindeki biyoloji bilgileriyle bu planları takır takır çözüyorlar. yersen.

    simdi de aşı olan kalpten gidiyormuş çünkü birilerinin kaynının dayısının oğlunun amcasının kuzeni aşı olduktan sonra ölmüş. hatta söylenenlere göre ölenlerin %100'u su içip nefes alıyormus. bence su içip nefes almayı da bırakın. hayatınızda ilk kez dünyaya bir faydanız bulunur.

  • rusya ukrayna savaşı

    ekşi'de inanılmaz bir rus propagandası dönüyor. savaştan dolayı a'dan z'ye herkes suçlu, sen ben o hepimiz suçluyuz, bir savaşı sıfırdan başlatıp ukrayna'yı işgal eden faşist putin ve rusya masum. adamlar neredeyse arizona çöllerinde koloni halinde takılan kırmızı götlü karıncıları bile suçlu çıkartacaklar, yeter ki rusya masum olsun.

    rusya işgalden bir gün öncesine kadar tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka yalan söyledi, "ukrayna'yı işgal etmeyeceğiz" dedi, amerika "işgal edecekler" dedikçe "amerika yalan söylüyor" dediler ve yine işgal ettiler. geçen haftaya kadar "rusya işgal etmez" diyenler de şimdi rusya'nın neden işgal etmekte haklı olduğunu savunmaya başladılar.

  • erasmus öğrencilerinin ödeneklerinin kesilmesi

    erasmus paralarını ab ödüyordu diye biliyorum. hükümet ab'den gelen paraları çarçur etmiş olabilir.

  • 16 ağustos 2021 joe biden açıklamaları

    adam sonuna kadar haklı. kısaca "kendi ülkesi için savaşmak istemeyen insanlar için biz niye savaşalım" diyor.

  • çok aşırı kas yapmak istemiyorum

    bunun bir versiyonu da borsaya yeni başlayıp 2-3 al sat yaparak şansı yaver gidip biraz para kazanınca "ayda %30 kar yapayım yeter" diyenler.

  • dövmesiz erkekler

    "yetişkin bir ekşici günde 17 saat boyunca kendisini övebilir"

    her gün kendinizi övecek yeni şeyler bulmanız gerçekten takdir edilesi. sizdeki egoyu dağlara verseler dağlar yıkılırdı. bu kadar egoyla nasıl patlamıyorsunuz merak ediyorum. şimdi ikna oldum ki bazı insanlar dünyaya kendilerini övmeye ve ego yarıştırmaya gelmişler. dünyadaki tek işlevleri bu. her gün "bugün kendimi neyle övsem" diye bahane arıyorlar. herif 70 kilo, 65'i egodan oluşuyor.

    yakında "nefes alan erkek", "eli ayağı tutan erkek", "gözünün üstünde kaşı olan erkek", "penisi olan erkek" diye başlıklar açıp sayfalarca kendinizi öveceksiniz diye korkuyorum.

  • kadınların çok açık giyinmesinden rahatsız olmak

    komik olan nedir biliyor musunuz, bu başlığa yazanların çoğu "türkiye'den siktir olup gitmek" başlığına da yazıyor ve kendini türkiye'de "harcanan" modern bir avrupalı olarak tanımlıyor. siz de böyle ikiyüzlüsünüz işte. batılı kız istediği gibi giyinince ağzınızın salyaları akar, türk kızı yapınca dövmeye kalkarsınız.

    yallah arabistan'a yobaz sürüsü!

    bu arada bu "meriç" kelimesi de ortadoğu maymunu yobazların son zamanlarda kullanmayı en sevdiği kelimelerden biri. eğer kadın haklarını ve kadın-erkek eşitliğini savunuyorsanız, modernseniz, insanlıktan nasibinizi aldıysanız, kadınları çarşafla kapatmıyorsanız, eşinizi kızınızı dövmüyorsanız bu çöl maymunlarının gözünde birer meriç'siniz.

  • hangi yıla dönmek isterdiniz

    bu tür gerzekçe anketlerin yapılmadığı herhangi bir yıl olabilir. her hafta aynı boktan anketi yapıyorsunuz.

    bir bu bir de 2-3 günde bir açılan "hangi ülkede yaşamak isterdiniz" anket başlıkları var tabi.

  • komünizmin tek kelimelik özeti

    (bkz: açlık)
    (bkz: sefalet)
    (bkz: fakirlik)
    (bkz: kölelik)
    (bkz: sürgün)
    (bkz: katliam)
    (bkz: savaş)
    (bkz: propaganda)

  • 22 aralık 2019 fenerbahçe beşiktaş maçı

    çoğunuzun yaşından bile daha uzun zamandır futbol izlerim, hayatım boyunca bjklilerin bir mağlubiyeti bile hazmettiğini hatırlamıyorum. 80'lerde de böyleydiler, 90'larda da böyleydiler, şimdi de böyleler. kaybettikleri istisnasız tüm maçlarda hakemi suçluyorlar. adamların beyninde "hakemler olmasa her sene 34'te 34 yaparız" inancı hakim. adamlar birkaç sene önce dinamo kiev'e 6-0 gibi net bir skorla yenildikten sonra bile aylarca hakem diye ağlamıştı. bunlar laftan anlamazlar. "he" deyin geçin.

    not: gs

    tanım: fb'nin bjk'yle top diye oynadığı ve sonuna kadar ezerek ve hakederek kazandığı maç.