angie11
profili

  • sokak köpeklerinin lise öğrencisini öldürmesi

    martilarin, kedilerin bir lise ogrencisini suru halinde oldurdugune sahit olamazsiniz. ama kopekler yapar, yapiyor. cevaben de "korkmasaydin, kacmasaydin" deniyor". kusura bakmayin, sizin gibi 25 tane kopegin uzerine yuruyebilecek insanlar degiliz diye oldurulmeyi haketmiyoruz.

    bir lise ogrencisinin okul cikisi kopekler tarafindan canli canli parcalanarak oldurulmesi olayidir. evet, sokaklarda basibos kopek olmamalidir. kus ile kediyle derdim kesinlikle yok, bunlar beni parcalayamaz. ama ha kopek surusu ha serengati'de sirtlan surusu... can guvneligi meselesi kopek ceteleri.

    edit: kopekleri ac biraktiniz ondan, kopekler sizden ne goruyosa ondan diyenler icin: aksamlari toplu tasimadan indikten sonra evime yurumem gerekiyor. yuruyus yolu bir alisveris alanindan geciyor. bu alandaki esnaf, taksiciler, dukkanlar kopeklere bakiyorlar. kopekler yillardir ordalar, onlerinde sulari yemekleri, gunduz onlari seven insanlar...karsi degilim, ben de yemek su birakirim sokaktaki hayvana. ama iste gunduz seni iplemeyen, sana dost olan kopek, gece oradan yurutmuyor. hayvan ac degil, suyu yemegi onunde, esnaf yillardir sevip oksuyor. hani bizden ne gormusse oymus ya. ama iste, gece seni yu rut mu yor! gece manyak bi koruma icgudusu var bu hayvanlarda, o alani kendilerinin bellemisler.

    toplu tasimadan indikten sonra evime yuruyemiyorum, ya yuruyen baska insanlar bulup onlarla grup halinde yuruyoruz ya da yolumuzu uzatip degistiriyoruz. toplu tasimadan iniyoruz, insanlar birbirine bakiyor:

    -o tarafa mi gidiyorsunuz?
    -evet siz de mi?
    -beraber yuruyelim mi?
    - (cekinerek bizi izleyen birine soruyorum) siz de gelmek ister misiniz?
    -(grubu izleyen bir baskasi) ben de sizle gelebilir miyim?

    uc bes yabanci arasinda gecen muhabbetler bunlar. ve evet, erkekler de oluyor bu caresizler arasinda, simdi cinsiyetciler gelmeden ekleyeyim. birbirini tanimayan yabancilar olarak hayatta kalmak icin beraber yuruyoruz. gecen gruptaki biri 3 defa isirilmisti ayni rota uzerinde. resmen survival hunger games filmindeki ally olusturma sureci. bunun nesi normal ya?

    edit 2: yukarida yazdiklarimin hicbiri hayvanlara iskence edilmesini hakli cikarmaz. ara ara haberler goruyoruz, biri cikip kopekleri olduruyor agaca asiyor iskence yapiyor falan. bakin bu ruh hastaligidir. bu kisiler ya potansiyel veya belki de aktif seri katildir.
    cozum:

    1)kopeklerin kisirlastirilmasi. barinaktan alinan, pet shop'tan alinan, nereden alinirsa alinsin, kisirlastirma zorunlulugu getirilmesi. yavruyken mi aldiniz, "ama bi tane bebegi olsun" bu diyosunuz? hayir. ameliyata uygun hale geldigi ilk haftada kisirlastirilacak. kisirlastirilmadan hayvan sahiplenilemeyecek. bu, yasa ile duzenlenmeli.

    2)cetelesmis kopek surulerinin toplatilip duzgun sartlarda bakilacaklari barinaklara konmalari (evet, duzgun. kopekler acliktan birbirini yememeli).

    3)butun kopeklerin takip icin ciplenmesi.

    4) kopek sahiplenmeye barinak zorunlulugu getirilmesi. hayvanlar satin alinmaz, sahiplenilir. bu zihniyetiniz yoksa zaten siz hayvan sahiplenmeyin. petshoplarin ya yasaklanmasi ya da buradan alinan kopeklerin denetlenmesi.

    sonuc, butun bunlar icin de kaynak ayrilmasi ve israrli bir irade lazim. ama iste, olmuyor.

  • 1955 yılında iran'da çekilen kuduz videosu

    (bkz: aşı karşıtlarının uğramadığı başlıklar)

  • hekimsen'in grevleri bitirmek için 3 talebi

    doktor teker teker damar, sinir dikiyor, 15 saat ameliyat yapiyor mesela. hani o “nasil el cerrahi yok!” diye aranan doktor. talebi de, bu adam bi zahmet asgari ucretin 6 kati maas alsin. hatta bence, 6 katinin fazlasini da alsin.

    sonra sozlukcu gelmis “hazreti doktor benim mayisimdan fazla alsin” falan diye dalga geciyor.

    bu ulkenin insanina yaranamazsiniz doktorlar. 25 sene okuyup asgari ucret alacaksiniz, cunku onlar oyle istiyo.

    doktor doktor diye aranin siz, doktorsuz kalin.

    edit: aile hekimi de asgari ucretten kat be kat fazlasini hakediyordur, evet. aile hekimi dediginiz birinci basamaktir, onleyici tiptir, sevk sisteminin basidir (tabii bizde sevksiz uzman, profesor gormek seklinde isliyo sistem, aile hekimlerine kiymet verilmiyo maalesef ). aile hekimi de kiymetli, cerrah da. biri asgari maasin 8 katini alir, biri 12 katini alir atiyorum, bence hepsine eyvallah.

    edit 2: kotu ornek, ornek degildir. "ogretmenin de maasi dusuk", "muhendis de asgari ucretin 2 kati kazaniyo" diye doktorlara saldiramazsiniz. onlarin da maasi yukselsin, onlar da haklarini savunsunlar, hatta ekonomi duzelsin, enflasyonu konusalim, eyvallah. hakkini savunan meslek grubu gorunce akliniza kendi hakkinizi savunmak gelmeli, savunan gruba saldirmak degil. doktorlardan ilham alacaginiza, hinclaniyorsunuz.

  • ya kedin ya ben diyen eş

    arkadaslar mesele kedi degil. x diye herhangi birsey koyun oraya. ya ben ya gozlugun, ya ben ya armut, ya ben ya tirnagin, ya ben ya su kalem.

    bunlarin hepsinde tabii ki bir insanin degeri armuttan, gozlukten fazladir. mesele x’in ne oldugu degil. mesele bu cumlenin, bu tehditin kurulabilmesi. mesela sevdigim insan bana, ya ben ya gozlugun dese evet belki o insani secerim, ama sonra ben nasil bi iliski icindeyim, ben burada napiyorum diye mutsuz olurum.

    hangi yonetmendi hatirlamiyorum, belki fatih akin. bi roportajda, “bir gun esiniz meslegi birakacaksin derse ne yaparsiniz” diye sormustu gazeteci. “birakirim, ama olene kadar her gun cok mutsuz olurum” demisti cevaben. “zaten beni seven kisi de bunu yapmaz” diye eklemisti.

    siz nasil insanlarsiniz? nasil ezilmislikleriniz, hinclariniz, yillar icinde incinmis egolariniz var ki, “ya ben ya kedin/annen/meslegin/ailen/sacin” falan diye konusabiliyorsunuz?

  • wuhan virüsü

    sizi oldurmeyecek belki evet. siz hepiniz okuz gibi saglikli trollersiniz. ama milletin esi gebe, cocugu astimli, yeni dogmus bebesi var, babasi kalp hastasi, anasi koah hastasi. bu yuzden aklimiz fikrimiz bu viruste, cunku sizin gibi sadece kendimizi dusunen psikopatlar degiliz.

    bi salin diyen, paranokaysiniz diyen, kesin diyen, abartmayin diyen herkes insanligi gelismemis, bencil, simarik ruh hastasidir. manyaklar sizi.

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    sorulari okudukca hemcinslerime kolaylik, sabir dilememe sebep olmus sorular.
    adam diyor ki yasiniz 28i gecince niye genc davraniyorsunuz? "genc" derken? okul mu kiriyor, lise formasi mi giyiyor? nasil davranacakti, annane gibi mi? ust komsumuz cocugunu 14 yasindayken dogurmus, onun anasi da 14 yasindayken komsumuzu dogurmus. yani kadin 28 yasindayken annane olmus. siz hangi cagda, hangi devirde kaldiniz ya?

    bir digeri gelmis diyor ki "gelecek nesilleri iyi yetistirin, tesekkurlerrr." bu kadinlar mitoz bolunmeyle mi o nesilleri uretiyolar? neden kadinlar ve erkekler yetistirmiyor gelecek nesilleri? babalarin yapmadigi isi telafi etmek de analara kalsin di mi?

    biri de gelmis diyor ki internetten tanisip niye kahve icmiyorsunuz benle? salagiz cunku biz ya, pardon nasil bi hata yapmisiz. cok guvenli cunku, tabii ya. nasil dusunemedik ne kadar guvenli oldugunu.

    gercekten inanilmaz kafalar var.

  • 14 ekim 2019 lindsey graham açıklamaları

    gercekten inanilmaz insanlar internet kullaniyor ve buraya fikirlerini yaziyorlar. sonra o fikirleri de baska inanilmaz insanlar okuyup ciddiye aliyor.

    adama muhalefet denmis, siz tele tabi kanalindan mi siyaset takip ediyorsunuz arkadasim? adam cumhuriyetci, siz adama hdp'li gibi bisey demissiniz. zaten bir cumhuriyetciler, bir de demokratlar var amerika birlesik devletlerinde.

    lindsay graham'in attigi tivitleri, topladigi imzalari ciddiye almamak, bunlara karsi ne yapilabilir, nasil politikalar gelistirilebilir dusunmemek suursuzluktur. hic mi vatandasi oldugunuz ulkeye dair bir ciddiyetiniz yok? adam yaptirim diyor, siz "graham eeuhuedhjdg adinda .m kelimesi geciyor", bunlari konusuyorsunuz, seviyeniz bu. yas 13, baska bir mantikli aciklamasi yok bu baslik altinda yapilan sacmalamalarin.

  • şehide ve eşine hakaret eden tek kaşlı canlı

    mide bulandiran videodur, lestir.

    yalniz lutfen, bu yaratik yuzunden bir etnisitenin butun mensuplarina sovmeyin. bu yaratigin seviyesine inmeyin. baslik altina baktim, bazi yazarlar butun kurtlere ve butun araplara sovuyor. biraz akil, bir rasyonel dusunme diliyorum. ben karadenizliyim, ortalik taciz tecavuzden gecilmiyor memlekette, sizin mantiginizla butun turklere mi sovsunler yani, veya butun karadenizliler boyledir mi desinler yani?

    gazla abuk subuk tepkiler vermek yerine, biraz rasyonel olun artik ya. sene olmus 2019, kendinizi su videodaki sahistan ayristirin artik.

  • eşini aldatmış biriyle evlenmek

    ya buralara bu sorulari sormayin. buralardan aldiginiz cevaplara gore davranmayin.

    daha once partnerini aldatmamis birisinin daha sonra da aldatma eylemi icine girmeyeceginin garantisi yok. daha onceki partnerini aldatmis biri de sizi aldatacak diye birsey yok.

    ne kosullarla, ne yasandi bilmiyoruz. bilmedigimiz hikayeler hakkinda hukmetmek yersiz. hobi olarak aldatan, keyif icin eve cinsel yolla bulasan hastalik getiren biri mi? veya eski esi tarafindan aldatmis, sonrasinda misilleme olarak aldatma eyleminde mi bulunmus biri mi? yoksa hic istemeden kendini baskasina asik olmusken bulan biri mi?

    cok uzun yillardir birlikte olan bir evli cift biliyorum. bu kadin ve adam birbirleriyle tanistiklarinda baskalariyla evlilermis. asik olmuslar birbirlerine. baktilar olmuyor, ayri kalmak mumkun degil, eslerinden bosanip birbirleriyle evlenmisler. omurlerini gecirecek kisiyi baskalariyla evli iken bulmuslar yani. (bu entry'de sorulan 2. soruya cevap olabilir bi nebze)

    cogu insan esine asik olmadan evleniyor maalesef. hayat arkadasligi diyor, boyle yasar gideriz diyor, fena biri degil, cok iyi bi insan diyor. bunlar da sikinti degil aslinda, hakikaten boyle yasar gider insan. ama iste bazen o ask denen sey insanin karsisina evliyken cikiyor.

    aldatma genel bir prensip olarak kotu evet (monogam bir iliski icindeyseniz) ama hayat bir fizik formulu gibi yasanmiyor. her hikaye kendine ozel, kendi kosullari var.

  • bensu soral'ın türkiye'nin en güzel kadını olması

    bir kadinin turkiye’nin en guzel kadini oldugunu iddia ederken instagram fotograflari kullanmak, onun kadar guzel olmadigi iddia edilen baska bir kadinin ise internetten kotu ciktigi bir fotografini ornek olarak gostermek nasil bir anlayis, merak ediyorum. ben 3 yasinda bir kiz cocuguyken daha delikanliydim, daha serefle dovusuyordum parklarda bahcelerde.

  • konda hayat tarzı anketi

    kendimin nerede durduguna bakayim diye ankete girdim ve daha 1. soruda error verdim.

    "ickimi evde icerim: her zaman, cogu zaman, bazen, arada bir, hic bir zaman."

    burada alkol tuketip tuketmedigimi mi, yoksa alkolu gizlice evde ictigimi mi anlamaya calisiyorsunuz?

    "her zaman" dersem, mahalle baskisindan kacmak icin evde ictigim sonucuna mi varacaksiniz? peki "hicbir zaman" cevabini verirsem, bu cevaptan yola cikip alkol tuketmedigim sonucuna mi varacaksiniz? yoksa mahalle baskisindan korkmadigimi, ickiyi hep disarda ictigim cikarimini mi yapacaksiniz?

    koskoca konda'siniz ve su sordugunuz soruya bakin. bu ulkede neden hicbirsey duzgun yapilamiyor ya?