unio mystica13
profili

  • christian atsu twasam

    hayat çok tuhaf ya çok acımasız. fakir bir afrika ülkesinde doğ. baştan zaten ekside başlamışsın hayata. ülke erkekleri için en büyük umut kapısı olan futbola sarıl çabala. başar da bunu. farklı liglerde iyi paralar kazanmaya başla. ailen de sen de rahat yüzü gör. artık istediğin saatte istediğin yemeği yiyebil, gezip toz, kılık kıyafetin eski püskü olmasın. aslında kendinle birlikte koca bir ailenin de hayatını kurtarmış ol. bu yüzden etrafındakiler sana minnet ile baksın. sonra gel türkiye'ye hatay'a. şehrin en havalı rezidansindan daire tut. ee iyi kazanıyorsun. o zaman güzel yeni sağlam bir yerde oturmak istemek hakkın. ama müteahhitin orospu çocuğuna denk geleceğini hesap edemiyorsun işte. nereden hesap edesin. bin kişilik rezidans yapmış birinin ucuz malzeme kullanıp onaylar alıp onu şehrin en zenginlerine depreme dayanıklı olarak pazarladığını. çünkü senin geldiğin fakir afrika ülkesinde bile bu kadarı olmazdı.

    son dakika golü at. takımını sevindir. daha sonra depremin yüzlerinden bir olacak teknik direktörün seni omuzlarda taşısın.. gecenin bir vakti adını twitter'da arat, hakkında yapılan videolara esprilere gülümse.. sabahın kör saatinde yüksek meblağlar verdiğin rezidans bin kişilik mezar olsun. 11 gün boyunca da enkaz altında kimse sana ulaşamazsın. hiç aklına gelir miydi afrikalı küçük çocuğun? türkiye gibi bir ülkeye gideceğim hatay şehrinde bulunacağım orada çok pahalı rezidansta hayatım son bulacak.

    bazı ölümler sıfırdan bir yerlere gelmek isteyen, çalışarak didinerek refah seviyesine ulaşmayı arzulayan olaydan bağımsız kişileri bile etkiliyor. çünkü hepimiz hayatımızda bir şeylerin değişebileceğini çok çalışırsak bir şeyleri başarabileceğimize, şeytanın bacağını kırabilecegimize inanmak istiyoruz. o yüzden taha'nin da atsu'nun da ölümü insanları bundan çok üzdü. yüzleşmek istemedik. ama hayat böyle acımasız.

  • hollanda'da böcek yedirilen çocuklar

    avrupa'da yapılınca böcek yemek bile övülüyor. onca sene çinlileri niye gömdünüz o zaman? bir arap ülkesinde daha olsaydı yine gömülürdü. yüzyıllardır böcek yenilmiyordu insanlık bitti neslimiz tükendi sanki de daha sağlıklı önyargısız hayatmış falan filan. böcek yiyerek gelecek olan sağlık da uzun yaşam da sizlerin olsun

  • 14 ağustos 2022 chelsea tottenham maçı

    böyle kavgalara hastlret kalmıştık yeminle bünyeye ilaç gibi geldi. sıkılmıştım kloop ve pep'in birbirini yıkayıp yağlamasından.

  • fatih terim

    liderden 2 puan geride olan takimi devraldiginda gelişi şölen gibi kutlandi. şimdi 22 puan geride bir takim birakiyor ve sezon bitseydi zaman taninmaliydi vs. deniliyor. ıki yuzluluk biatcilik iste tam olarak budur. ustelik kondisyonlu klas bir takim almisken vitaminsiz çapı belli bir takim birakiuor. he bir de lobisini. gec bile kalinmis bir vedadir. kendisine verilen imtiyazlar ve bütçeler kac kisiye verildi ki kendisi kadar basarili olsun? nitekim akli basinda insanlar devam etmek istemiyordu. burak elmas kendisi sayesinde başkan olduysa o da burak elmas sayesinde görevine devam etti. lobi oyle bir sey ki hâla daha yok proje yok genclesme falan diye kafa ütülüyorlar. dün besiktas alt yapisinda yasi 20 var yok 3 genc oynadi. kaleci sol bek orta saha. kimse de bjk proje vs. demedi. ama guya yapilanma olan gsde bartug 1 dakika bile süre almadi. babel arda omer bayram oynatildi. o kadar simartildilar ki bunlarla olmuyorsa yenisi getirilsin diye demec verildi. ıkinci lig sampiyonunda ilk 11 oynayan yunus begenilmeyip tekrar kiralik gonderilirken ikinci lig orta sira takimindaki baris alpere milyon eurolar verildi. okan kocuk varken forma fatihe verildi. sonra okan kiralik gonderildi ismail vipe tutuldu fatih yedek oldu. o kadar sacma mi her sey o kadar is bilmezlik ki. yani sadece kafa sikiyorsunuz. dediginizde akla mantiga uygun hicbir sey yok. hocaniz yaslandi. kendisiyle calisacak son baskan adayi kendisini kovdu. her neyse terimistler gider cimbomlular kalir. bizim mottomuz allah kerim fatih terim degil. (bir kere laik degil) re re re ra ra ra galatasaray galatasaray cimbombom.

  • barış alper yılmaz

    kendisini bu macta izleyebilmemizin sebebi kerem in 3 asist 2 gol ile tur atlamamizin mimari olmasi zaten...
    ah ah ah cok aptal bizim taraftar cok. sanki bilmiyoruz 2 mac vasat oynasa barışi da yemeye kalkmayacaklarmis gibi. sanki altay ugurcan kiyasi yapiyorlar. ıkisi de bizim lan. ıkisi de bu takim icin oynuyor ve söke söke aldilar formalari. seneye birini satariz digeri ile devam edip onu da satariz. yaslar musait.. baris bugun gercekten fark yaratti. kerem bugun kotuydu. zaten 14 gun icindeki 5. maci. yasanan olaylar da malum. hoca bugun direkt baris alperle de baslayabilirmis. gercekten cok sevindim. kanatlar kerem baris emre kilinc ve morutana emanet edilsin. babel arda turan vs. gormeyelim artik nolur..

  • attila szalai

    sirf defansi ligimize gore iyi diye marcao yu ovup yaptiklarina kulp bulanlar szalai kadar hucum katkisi olsa floryada herkesi tokatlamasina izin verirlerdi herhalde.. ligin en iyi futbolcusu. en sevdigim transfer tipi az bonservis az maas bol mucadele. fenerde olmasi üzücu ama cok birakmazlar bunu zaten..

  • kerem aktürkoğlu

    gayet aylardir herkesle takiplestigi halde marcao ile takiplesmiyorlar. adam antrenmanlarda sert girdigi gibi surekli el kol hareketi yapiyormus cocuga. sonra da dunku olay. sikerim sizin marcao sevginizi.. ucuncu ligden alip getirmis eee yani? koca lide 26 gol atilmis 24 unu yabanci ikisini yerli futbolcu atmis. o da mesutu sayarsak.. kerem de 1 hafta olmadi daha gectigimiz turda 3 asist 1 gol atmis. uzerine gelmis dayak yemis. bir de dayak yedigi icin kendisi suclu bulunuyor. yarin bir gun gol attiginda utanmadan sevineceksiniz bir de amk yavsak sürüsü sizi. herif hem gol atacak hem asist hem pres yetmiyor bir de gelip defansa yardim edecek. belki tikandi cocuk o sirada ne biliyorsun? allahim saka gibi ya. demek ki ronaldo falan gelse herkesi sira dayagindan geçirip tokatlayabilir. bu cocuk oynadigi takimda dakika basina en cok asist gol katkisi vermis ismin senin. nankorsun sen, hem nankor hem de vicdansiz bir pustsun. he şunu da unutmayalim bu cocuk takimda en az maaş alan iki isimden birisi. ozondan az aliyor. aga ben var ya kac yillik gsli halimle keremin yerind eolsam ali koc arasa aninda siktir ederim bu taraftari ceker giderim yolunu arayip. hayatimda kac yildir futbol takip ederim bu kadar buyuk orospu cocukluguna nankorluge az denk geldim.

    ayrica bir sey fark ettim bizim taraftarin cogu siyahi ve cirkin futbolcu seviyor. eli yuzu duzgun adami cekemiyor. hele de yerliyse. gerci bu cogu takimda var. artik nasil bir eziklik psikolojisi varsa.

  • fatih terim

    benim sinir oldugum ne biliyor musunuz? hadi kendisi bu takima en cok ve en büyük basarılari kazandirmis bir isim. hadi kulup efsanesi seveni cok vs. hadi maaşı da bir kenara. ben dusunecek degilim amk bir muhasebecilik yapip kendimi yormadigim kalmisti. beni gicik eden yardimci secimleri. ya onca yil duzgun tek isimle calismaz mi bir insan ya. necati ateş'i gorunce beni bir sinir aliyor. digerleri de hakan balta selcuk inan. 2 tane profesyonel alirsin 3. kisi de yetistirmek istedigin eski bir futbolcu olur onu da anlarim bak susarim. yillardan beridir hasan şaş ümit davala levent bilmem ne elmander taffarel riera.. hadi riera'nin bir egitimi var en azindan onu da kayiriyorum. seneye de yanlarina arda turan eklenir. ya senin yerin garanti. rteden bile cok garanti bir konumun var artik. al adam akilli yardimci. alman olur italyan olur ispanyol olur. yemin ediyorum takim çağ atlatir ya. kimse koltugundan da edemez seni. allah aşkina selcuk, hocam soyle boyle yapalim diyebiliyor mudur? ya da asil sorun her seyi hâla daha en iyi kendin biliyor sanman mı? gercekten yaninda dogru duzgun yardimcilar olsa sikerim aldigi maaşı da osunu da busunu da. bu takimin kahrini cekmeye gelmedim dunyaya. arkama yaslanir keyfime bakarim. olursa ne âla. ama boyle olunca yazmadan duramiyor insan.

  • rachid ghezzal

    bu maliyete aklinda besiktas olan bir futbolcuyu almak yerine onun muadili bir futbolcunun pesine düsseydik simdiye psv macina cikartmistik oyuncuyu. simdi ise ne olacagi belli degil. butun sene bjk taraftari rahat durmadi ne kadar istediklerini gsoterdiler menajer ve kulup de en fazla ne kadar koparabileceksek devam kafasina girdi. benzer şeyi gs taraftari da gedson icin yapiyor. her benfica paylasiminin altindalar. madem bu kadar istiyorlar kulupler de kolay kolay birakmaz dogal olarak. menajerin de degme keyfine. hadi 24 yasinda falan olsa anlayacagim. 3 milyon euro da buna maaş verirsek sıçtık zaten. geleni daha iyi hale getirip satamiyorsun, diagne belli ki yine basımıza kaldi.. ustune maaslar arasinda bu kadar fark. valla ben taylan marcao kerem falan olsam bozulurdum amk.

  • a milli takım euro 2020 kadrosundan çıkarılanlar

    bu kadar tantana olunca hoca yıldıray baştürk'ü kadro dışı bıraktı sandım. pardon o başka bir zamandi. emre akbaba ömer bayram arda turan da olmadığına göre ne bu kardeşim?
    kadro ilk açıklandığında mahmut efecan ne alaka diyenler şimdi mahmutcu olmuş amk iki yuzluleri. ödünüz kopuyor aman bir başarı elde ederiz diye. ıyi ki voleybol basketboldan uzak duruyorsunuz.

  • sigaradan daha fazla kansere sebep olan şeyler

    belli bir yaştan sonra ebeveynler ile aynı evde oturmak zorunda kalmak.

  • masterchef türkiye

    berk'in gizli favori oldugu yarisma. takim oyunlarinda 3'te 3 yapti. bir kenarda kimseyi karsitirmadan temiz temiz işini yapıyor. teknikleri biliyor sunumlari basarili. aradan siyrilip finalistlere kalirsa sasirmam.

  • acun ılıcalı

    atalay demirci, nihat dogan murat ozdemir...
    teror orgutunden tecavuz savunucusuna hayvana iskence edenine hepsinin sacmalamalarinin reytingine guvenip piyasaya sürdü. ben ekran karsinda 2 dakika izleyince anliyorum bunlarin kumasini da bu adam mi o kadar yan yana geldigi halde anlamiyor?? hadi atalay demirciyi ayri tutuyorum. bunun semih i var hakani var.