aksi driver9
profili

  • hdp'ye oy verdiğim için özür diliyorum

    mhp'ye oy vermiş biri olarak düşüncem o ki, hdp'ye oy veren insanlar aslen hdp kanalıyla gerçekleşebilecek barış ve demokrasi söylemine bir şans verdiler. ve bu anlamda iyi niyetli pozitif bir tutum sergilediler. yarın öbür gün, "bize siyasal alanda hiç şans verilmedi" söylemini ortadan kaldırdılar. biz her ne kadar pkk eksenli siyasal söylemlerin samimiyetine inanmıyor ve mazideki kanlı eylemleri unutmadığımız için bu söylemlere yanaşmamış olsak da, o dönem hdp çerçevesinde memlekette barış ve demokrasi illüzyonu oluşturulmuştu. hdp'nin bu gün takındığı tavırdan ötürü o gün oy veren insanlar özür dilemek gibi bir yükümlülük içerisinde değiller. ha bu güne rağmen hala hdp'ye oy veririm diyorlarsa o da kendi vicdanlarına kalmış.

  • milletimizi yıllarca kısırlaştırdılar

    (bkz: keşke babanı da....)

  • alkol içenler alkolikse fanta içenler fantastik mi

    bu mantıkla su ve kolayı aynı anda içenler skolastik olurlar.

  • pkk'nın elindeki esir türk askerleri

    ağustos ayından beri esir olan insanlar var ve bizim bundan hiç haberimiz yok. vay anasını avradını sikeyim.

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

  • ilber ortaylı'nın en iyi on filmi

    film noir dergisine verdiği röportajda sıraladığı 10 filmdir. hocanın en sevdiği türk yönetmen lütfü akad, en sevdiği yabancı yönetmenler arasında bernardo bertolucci, alfred hitchcok, françois truffaut gibi isimler yer almakta.

    1. hiroşima mon amour - alain resnais

    2. jülies et jim - françois truffaut

    3. the grapes of wrath - john ford

    4. l'avventura - michaelengelo antonionni

    5. the discreet charm of the bourgeoisie - luis bunuel

    6. rear window - alfred hitchcok

    7. the stranger on the thırd floor - boris ıngster

    8. time of the gypsies -emir kusturica

    9. rasomon - kurosawa

    10. 1900 - bernardo bertolucci

    http://www.karanliksinema.com/…a-film-nedir_20.html

  • torrent izlemenin film izlemekten zevkli olması

    torrentte 20'ye yakın indirmeyi eş zamanlı takip etmekteyim, şerefsizim film seyretmekten daha keyifli. utanmasam saatlerce seyredeceğim. bir torrent görüntüsünü 110 dakika 35 mm kamera ile çekip vizyona soksam gişe yapmazsa hiç bir şey bilmiyorum.

  • kaynın kocadan daha yakışıklı olması

    (bkz: bihter sen misin ?)

  • kıbrıslıların türk düşmanlığı

    okul için kıbrıs'a giden türklerin çok iyi bildiği düşmanlıktır. hepsi değil tabi ki ama büyük çoğunluğu sırf türkiye'den geldiğiniz için suratınıza küfreder gibi bakar. bağıra çağıra konuşur. sorsan türklerden önce buralar çok sakindi türklerle birlikte hırsızlık gasp gibi olaylar başladı o yüzden sevmiyoruz derler. gel gör ki tuvaleti dışarıda bir köy evi için 6 bin tl yıllık kira istemekten çekinmez. tamam lafı kıbrıs barış harekatına getirmek bence de ahlaki açıdan hoş bir şey değil. ömer seyfettin'in kaşağı hikayesi gibi ama gel gelelim adamların da bu konuda zerre kadar vefa duygusu yok. türkiye yüzünden ab.'ye giremiyoruz diyorlar.

    edit. devlet politikalırını eleştirmekle türkiye'den gelen insanlara sırf türk oldukları için düşmanlık etmenin ayrımını yapamayanlara çok bir sözümüz yok lakin asimilasyon demiş ya yahu adam türk, dili türkçe hangi asimilasyondan bahsediyorsun sen. orada bir asimilasyon varsa onu da ingilizler uygulamakta kıbrıs türklerini ingiliz kültürü, ingiliz hayranlığıyla yetiştirmekte.

    edit 2 "talan var taciz var diye zulumden kurtarmak icin koylere gidip milletin karisina kizina tecavuz edince e tabi haliyle biraz tepkili oluyor adamlar;" hadi onlar düşmandi, siz niye boyle yaptiniz?" diye..."

    demiş arkadaş. vaka üzerinden toplumlar birbirine düşman olacaksa yeryüzünde hiç kimse birbirine dost olamaz. harekat sırasında kıbrıslının karısına kızına tecavüz ettiyse ona tepkisini gösterir suçluların yakalanması ister. ama sırf bu yüzden türkiye'den gelen adama düşmanlık etmesi doğrudur diyemeyiz. zaten adamın derdi tecavüz falan da değil. ingilizleşmişler iyice külterel olarak kendilerini türk değil ingiliz gibi hissedip öyle yaşıyorlar. türkiye'yi ve türkleri kendilerine kambur olarak görüyorlar. mesele bu.

    edit. ömer seyfettin - diyet