rikousan14
profili

  • telefonundan yüksek sesle video izleyen insan

    kulaklık nedir neden takılır bilmeyen, kendi keyfi için çevreye gürültü yaymaktan çekinmeyen insandır.

    toplu taşımasından, bekleme salonuna ortak alanları mahvediyorlar. kullanmasanız bile tiktok'a, sevmediğiniz şarkılara maruz kalıyorsunuz. utanmak zaten kalmadı, uyaran da yok.

  • sevgili evlatlarım ben aleviyim

    millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı kemal kılıçdaroğlu'nun ilk defa oy kullanacak 5 milyon gence seslendiği videoda söylediği sözdür.

    "ilk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım, ben aleviyim. hak muhammed ali inancı ile yetişmiş samimi bir müslüman’ım. allah’ın verdiği bir canım var, kul hakkı yemem. harama, beytülmale el uzatmam.

    atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum. cumhuriyet'in bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum, mesleğim oldu, ailemi kurdum.

    kimliklerimiz bizi biz yapan varlığımızdır. ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir, onları seçemeyiz. onlarla doğarız, büyürüz ve yaşarız. ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. iyi bir insan olmayı, dürüst olmayı, ahlaklı olmayı, vicdanlı olmayı, erdemli ve adil olmayı seçebiliriz. daha iyi bir yaşamı özgür ve zengin bir ülkede yaşamayı seçebiliriz. ve bu seçimlerimiz hem bizi, hem içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir."

    hazırladığı bu videoda yanlış, uygunsuz katılmayacağınız bir cümle var mı? dille, dürüstçe konuşmuş. "birileri çıkıp aleviye oy verilir mi?" diye atıp tutacak, insanları mezhep ayrımcılığı üzerinden ikna etmeye çalışacak. olsun. önemli olan onların ne dediği değil, siz oy verecek insanların ne düşündüğü.

    30 yaşını geçmiş biriyim. nefes alıp büyüdüğüm bu ülkede kutuplaşmadan, nefret dilinden, topluma sürekli bağrılmasından, her gün hakarete uğramaktan, aklımla alay edilmesinden yoruldum. çözüm getirmek yerine sorun çıkaran, sorunlardan beslenenlerden bıktım. her fırsatta dini öne sürüp ne kadar dindar olduğunu söyleyip, söylediğine zıt gidip her türlü haksızlığı ve adaletsizliği yapanlardan usandım. birileri zengin ve rahat yaşasın diye milyonlarca insanın mutsuz, yoksul bir hayat sürmelerine tahammülüm kalmadı.

    tercih sizin. güç sizin elinizde. değişim için oy vermeye değer.

    edit: kılıçdaroğlu, sözleriyle birilerini rahatsız etmiş. bu ülkede milyonlarca insan yıllarca inancı ya da inançsızlığı yüzünden rahatsız edildi. rahatsız olun. belki empati yapmayı öğrenirsiniz.

    okuduğunu, duyduğunu anlamayanlar... sizler de anlayışsızlığınızla övünebilirsiniz. çevrenizdeki herkesi kendiniz gibi zamnetmeyin ama.

    anlamamış rolü yapan da çok olmuş. profesyonel troll ve hobi olarak trollük yapanları ciddiye almayın.

    banane diyenler ise ya ikiyüzlü ya da art niyetli. belki de ikisi birden.

  • koyun eti yağlıdır koyun eti güzeldir

    "nasılsa bu söylediklerime karşılık verilmiyor, istediğim kadar dalga geçeyim." diye düşünen hazine ve yetmezmiş gibi maliye bakanı.

  • öcalan'ın serbest kalma ihtimali

    kararsız seçmenlerin muhalefete oy vermemesi için üzerine oynanan ihtimaldir.

  • tunç soyer'in osmanlı'ya hakaret etmesi

    ülkenin kurtarıcısı ve cumhuriyetin kurucusu atatürk'e hakaret edilirken sus pus olan ya da sevinenleri rahatsız edendir.

  • dincilerdeki yılbaşı nefreti

    her yılın son haftalarında toplumun üzerine kusulan nefrettir.

    kul hakkı yenirken, insanlar çöpten yiyecek toplarken, yoksulluk sınırının altında yaşayanlar sürünürken, sokak hayvanları öldürülürken, çocuklara tecavüz edilirken susan kesim konu yılbaşı olunca kuduruyor!

    isterse noel kutlasın insanlar. size ne? size ne lan bundan?

  • aleyküm selam diye cevap vermekten sıkılmak

    bu ülkede pek çok adamın gittikleri her yerde saat fark etmeksizin kurduğu selamün aleyküm cümlesine görünmez bir toplum baskısı yüzünden benzer şekilde cevap vermekten sıkılmaktır.

    çünkü biliyorsunuz sözde milliyetçi, vatansever geçinen bazı insanlar günaydın, iyi günler, iyi akşamlar, iyi geceler demezler. bu topraklarda barınan herkes arapça kelimeler kullanmak, müslüman olmak ve müslüman gibi yaşayıp konuşmak zorunda ya...

    allah'ın selamını almıyorsun diye laf sokan oldu. insan bu kadar zorlanmaz.

    edit: gelip hakaret edenler olmuş. altını dolduracak sözü olmayanlardan düzgün konuşmalarını beklemek benim hatam.

    benim derdim araplaşma, arapçanın kendisi değil. fransızca kelime kullandığın zaman insanları tek dine ve tek mezhebe sokmuş olmuyorsun.

    "tahammül etmek zorundasın" diyen bir arkadaş nedense tahammülün karşılıklı olması gerektiğini unutmuş ya da işine gelmemiş! burası müslüman değil, laik bir ülke. anayasada öyle yazıyor.

    takıldığı şeye bak, derdini sikeyim diyenler... benim takıldığım bir şeye siz takılmayabilirsiniz. senin derdin benim derdim de olmayabilir. buradan başlarsak tartışmanın sonu gelmez. acı yarıştıracak ya da en büyük dert benim diye yaygara koparacak değilim. beğenmiyorsanız engelleyip geçin.

  • fazla düşünme sorunu olan insanların ortak yanları

    yaşanmamış olayları kafaya takıp endişelenmek.

  • imamoğlu'na kızıp doğrusunu öğrenince dönen adam

    uğur mumcu'nun şu sözünü hatırlatan adamdır.

    "haklıdan değil de, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. güç merkezi değiştikçe döner, sonunda fırıldak olurlar."

  • iskandinav ülkeleri erken emeklilik ile battı

    iskandinav ülkelerinin ağızlarıyla gülmeyeceği söylem.

    (bkz: hähähähähä)
    (bkz: håhåhåhåhå)
    (bkz: hæhæhæhæ)

  • gonca vuslateri'nin yediği funda esenç ayarı

    (bkz: oof)

    camdan evde oturuyorsan sağa sola taş atmamalısın.

    edit: ilk kez başlık başıma kaldı.

  • ülkücülerin türkiye'ye faydaları

    * kendilerinden olmayanlara saldırmak.
    * bir muhalefet partisi liderini hedef gösterip saldırıya uğramasına neden olmak.
    * bir muhalefet partisi liderinin, bir kadının evine gidip onu yuhalamak.
    * farklı olanlardan nefret etmek.
    * habire tespih çekmek ama en ufak olayda öfkelenmek.
    * çirkin bir bıyık/sakal bırakmak.
    * ülkücüyüz diye geçinip tank palet fabrikası özelleştirilirken susmak.
    * milliyetçiliği ayaklar altına alanlara tutarsız bir şekilde çanak tutmak.

    edit: ek ve imla hataları.

  • kafa tokuşturarak selamlaşan erkekler

    ülkücü/milliyetçi izlenimi verirler.

  • bebek bezi fiyatlarının uçması

    özellikle maddi durumu iyi olmadan ısrarla çocuk yapan ve akpye oy veren bebekli ailelerin beter olmasını istediğim gelişme.