tiptannefreteden11
profili

  • doktorlar üstün zekalı mıdır

    şu boş başlıklara ayıracağınız vakti kendinize faydalı şeylere ayırın. yoksa ancak başkasının zekasını tartışarak yaşarsınız.

  • emre belözoğlu

    gs taraftarından yemediği küfür kalmayan, her fırsatta koyu fb'liyim diye açıklayan adamı bir maç kaybetti diye koyu gs'li ilan eden sayko haterlara sahip teknik adam.

    tc ligi izleyenlerin yarısı haplanmıyorsa bir şey bilmiyorum.

  • 4 ağustos 2022 babala tv ümit özdağ açık oturumu

    botokslu kadın ve yanındaki vatandaşın karşıdakini zorda bırakmak için kendini yırttığını görüyorum.

    efendi gibi sorunuzu sorun cevap bekleyin. boş insanlar.

  • wuhan virüsü

    kendisi hakkında daha önce bilgi verici entry'ler yazacağımı söylemiştim. yazdıklarım daha önce yazılmış olabilir. fakat yine de elimden geldiğince birkaç entry dizisi ile bilgilendirmeye çalışacağım.

    coronavirus denen vatandaş coronaviridae ailesine ait bir virus. corona = taç demek. isminden de anlasilacagi gibi taçlı dikensi yapıya sahip bir virus. bir adet zarfı var. ki bu zarf kendisini mide asidine dayanıksız yapıyor. (eğer fekal-oral bulaş kanıtlanırsa mide asidine dayanıklı demektir). canlı vücudu dışında yaklaşık 9 gün yaşayabilen bir virus. yani çin'den gelen bulaş olan bir para ile 9 gun içinde enfekte olma ihtimaliniz var.

    bu virusun rna'sında proof reading özelliği yok. yani sürekli kendini kontrol eden onaran bir rna değil. bu yuzden sürekli genetik shiftler ve mutasyonlar geçiriyor. bu yüzden kalıcı bir tedavi sağlanamıyor. çünkü 1 milyon kere mutasyon geçirebiliyor bu arkadaş. bazı mutantları tehlikesiz. gunluk hayatta geçirdiğimiz nezle - soğuk algınlığı enfeksiyonlarının 3'te birini tehlikesiz coronavirus türleri yapıyor. bazı mutantları ise sars, mers, kovid 19 gibi pandemilere yol açıyor.

    coronaviridae ailesi, genelde birçok hayvanda yaşıyor. özellikle kedi, köpek, domuz , kuş vb hayvanlarda. yarasalarda yaşıyor fakat onlari enfekte etmiyor. yarasalar sadece taşıyıcı yani. ha bir de unutmadan tek hörgüçlü develerde yaşıyor ki bu develer de mers'e sebep olmuştu 2012'de.

    nöbet şartlarında boyle bir giriş yapabildim. kalanını sonraki entry'lerde devam etmeye çalışacağım.

  • yazarların bu akşamki alkol tercihi

    (bkz: yaran yanlış okumalar)

    (bkz: yazarların bu akşamki aktroll tercihi)

    benim tercihim rok. evet.

  • hiç kötü filmi olmayan oyuncular

    adam bu başlığa morgan freeman yazmış ya la. morgan freeman'ın oynamadığı bi recep ivedik kaldı kardeş oynasa ona da hasta olacaksınız.

  • ekşi sözlük yakıt tüketimi veritabanı

    sayesinde benim aracımın benzin içtiğini öğrendiğim veritabanı. ya da buradakiler biyerlerinden uyduruyor.

    şehir içi klima açık 5 lt yakan bmw 3.20 yazmışlar yahu. e öehh yani. insan biraz destekli yazar. biraz araştırırsanız buna benzer onlarca entry var.

    hayır anlamıyorum aracının az yaktığı yalanını atınca ne geçiyor eline? toplumda bir statü mü kazanıyorsun?

  • sen olsan bari

    şimdiye kadar türkçe pop muziginde yapılmış en iyi şarkı diyenler olmuş.

    ciddi soruyorum 12 yaşında falan mısınız?

  • sen olsan bari

    amina kodugumun sarkisini sol frame'de gordukce aklima takiliyor. 5 gundur gece gunduz kafamda sen olsan bağri diye dönüyor şarkı. baska sozunu de bilmiyorum zaten. yeter ulan indirin şu başlığı sol frame'den.

  • doktorun sütyeni izin almadan çekmesi

    bir doktor olarak söylüyorum. taciz olayı vardır/yoktur araştırılması gerek. eğer olay bize aktarıldığı gibiyse taciz olma ihtimali var.

    ancaak. koşuya katılacak hastaya rapor vermek için kalbini dinlemeye ne gerek varmış da, kalp ile memenin ne alakasi varmış da. zır cehalet kokan onlarca yorum. bi tanesi de demiyor ki bu konuyla ilgili zerre kadar bilgim olmadığı halde yorum yapma hakkını nerden buluyorum?

    bu kızın kalbine spor esnasında bir şey olsa yine ayni cahiller yine aynı doktoru linç edecekti.
    hem de neden kalbini dinlememiş diyerek. zihniyet bu maalesef.

  • hayat felsefesi yapılabilecek en güzel söz

    (bkz: turabi bunları beğendi)