herkesin elindeki kendine13
profili

  • pilav üstü döner vs iskender

    tereyağı ve yoğurdu, baharat ile taşın üstüne dökerseniz yine iskender ile aynı tadı alırsınız. döner sade yenir, pilav üstü olmasını da bir nebze kabul ederim.
    arkadaşların ısrarı ile ismi lazım değil, meşhur bir iskenderciye gittik. herkes iskender istedi, ben sade döner istedim. şef garson sade döner servis etmiyoruz dedi, etin üstüne sos ve yoğurt döküp yemiyorum, siz oraya iskender yazın bana sade getirin deyince getirdi. kupkuru bayat bir döner getirdi. bu kadar sos ve yoğurt boşuna dökülmüyor bu dönerin üstüne.

  • işten gel + duş al + yemek ye + yat + uyu

    insanları böyle yaşamaya ikna edeni kutluyorum!
    oğlum bakın halimiz köleden beter. eskiden kölelik vardı, kölelere yemek, yatacak yer verirlerdi, modern kölelikte o da yok.

  • yolda pardon bir şey sorabilir miyim diyenler

    marketin önünde bekleyenler var. yağ yok, yemek yapamıyorum, evde ekmek yok, çocuklarım aç, diyen çok sayıda insan türedi. ilk kez isteyen herkese yağ, ekmek, mercimek, almışımdır. ben bu insanların yalan söyleyip söylemediğini bilemem. yalnız markete girerken değil, bilerek çıkarken soran, uğraşmazsınız, parayı verirsiniz diye düşünenler var. ben üşenmem, elimdekileri arabaya koyup gider alırım dediği şeyi. yağ, mercimek aldığım kadın ertesi gün yine gelip benden yağ, mercimek istedi. ablacığım dün aldım ya, dedim. hemen uzaklaştı. evde yiyecek bişey yok diyenlere, evinizin adresini verirseniz size yardım getiririm deyince de kaçıyorlar, ilginç.
    okul çağından yetmişine kadar dilencilik kültürü oluşmuş. millet yokluktan ve büyük kısmı karaktersizlikten bu hale düşmüş.

  • engelliler için ötv indirimi adaletsizliği

    birbirimizi yemeyelim, o araçların engelliler için kullanılmadığını biliyoruz. bakın gerçekten engelliler için kullanılıyorsa bedava olsun. çevremde gördüklerim, nenesi ya da dedesi yatalak, memlekette. torun istanbul'da yaşıyor. aracı üzerine aldığı kişi bir kere bile araca binmemiştir.
    engelliler için alınan araçlar, engelliler için kullanılmalıdır.

  • ilyas salman'a hak ettiği değerin verilmemesi

    ilyas salman kendi kuşağı içinde gayet üst sınıf bir oyuncudur. türk sinemasının en komik filmi olan şekerpare filmi ona aittir. sarı mersedes filmini mükemmel yapan illyas salman'ın oyunculuğudur; yeni nesilin bu filmi izlememesi zevksizliklerindendir, örneği de, kanka onu da biz mi verelim, diyen yazar arkadaştır.

  • 1 eylül 1999 markus münch'ün oğlunun havuza sıçışı

    hızlı hızlı aşağı inerken yoruldum. okumadım, okunmasını da tavsiye etmiyorum

  • vatanıma hakaret etseydim oscar vereceklerdi

    çok gerçekçi gelmeyen açıklama. film kalitesi olarak öyle oscarlık bir film değildi. aslında bunu kendisi de biliyor, maksat prim yapmak.
    nuri bilge ceylan, zeki demirkubuz filimleri oscar alamayacak, ayla filmi oscar alacak!

  • musul'da kerkük'te olup hakkari'de olmayan petrol

    musul rakım :230 m
    hakkari rakım: 1800 m
    başka söze gerek yok.

  • dinden uzak yaşamanın kaybettirdikleri

    bağnazlık, hemen kayboluyor.

  • 256 gb iphone x'un 8599 tl olması

    andavalın biri kullanmak zorundayım demiş. nedeni de stabil olmasıymış! he tamam biz yedik. doğru bize giren çıkan yok. şimdi bu andavala anlatamazsın,
    adam aylık 2000 tl maaş alıyor, faturaya ek ayda 500 tl ye iphone alıyor. bu adamın hayat standardı bunu kaldırır mı? hey mal! aylık gellirimin 9000 tl yi geçtiği aylar oluyor htc kullanıyorum, entrylerimi de buradan yazıyorum. çocukluk arkadaşım asgari ücret alıyor, iphone x kullanıyor. yeni iphone çıksın, hemen onu da alır, o kadar stabilizasyona önem veriyor! kirada oturup, iki otobüsle işe gidiyor, sonuçta stabil bir hayat. yanlış anlamayın, arkasından konuşmuyorum, yüzüne de söylüyorum.
    tamam alın banane amk.
    edit: andaval oğlu andaval özelden yazarak anneme küfür etti. entrysini de silmiş yavşak! bunların insan kalitesi bu zaten. ekonomik durumunuz iyiyse alabiliyorsanız, alın. niye üstünüz alınıp özelden küfür ediyorsunuz?

  • yazarların idam referandumunda verecekleri oy

    hayır,
    tecavüzcüleri mi idam edecekler sanıyorsunuz?
    bu ülkede başbakan idam edildi, düşünün bu ok kime döner.

  • dostoyevski diye birinin hiç yaşamadığı gerçeği

    "şu fotoğrafa bakın edebiyatçıya benziyor mu? " demiş. ben ikna oldum, bundan sonra kimin ne olup olmadığına tipine bakıp karar vereceğiz.
    (bkz: yaman şakacısın delikanlı)

  • nihal atsız'dan sabahattin ali'ye tarihi ayar

    sabahattin ali gibi bir yazarın en üretken döneminde öldürülmesine sebep olan karanlık düşüncenin temsilcisi, ırkçı milliyetçi düşünceleriyle saldırmış.
    sabahattin ali gençliğin baharında ayrıldı aramızdan, hepi topu üç roman yazmıştı daha. bir çok kişinin aksine en beğendiğim romanı, içimizdeki şeytan'dır. boş beleş insanların sabahattin ali gibi bir yazar için ne söylediği önemli değildir.