kryptonian12
profili

  • deniz göktaş

    bana göre türkiye'deki en iyi dry humor temsilcisidir. bu herkese hitap eden bir mizah türü değil, alıcısı için kıymetlidir. o yüzden beğenmeyene neden beğenmedin demek, beğenene nesini beğendin demek gereksiz ve faydasız.

    ancak bu görece niş yapısı bile stand up'ını tam ve sansürsüz olarak youtube'a koymasını ve eleştirilere açık şekilde sosyal medyanın bahçesine atmasını çok değerli kılıyor. çünkü stand up emekçilerimiz genellikle gösterilerini sosyal medyaya herkese açık şekilde koymaya çekinirler, bunu bizzat kendilerinden duydum. kendilerince haklı çeşitli nedenleri de var, eleştirmiyorum bundan ötürü. ancak koyma cesareti göstereni de övmeden geçmeyelim.

    tebrikler deniz göktaş, sana ayıracak vaktim var.

  • 23 ocak 2022 wolf pub'da öldürülesiye dövülmek

    ekşi sözlük yönetiminin bu konuda gösterdiği yaklaşım skandaldır.

    son dakikaya kadar iyi niyetimi korumaya çalıştım bu konuyu gündeme getiren yazarın çaylak yapılmasıyla ilgili. dedim ki belki hukuksal bir konu vardır bilmediğim, bu şekilde mağduru da korumaya alıyorlardır.

    format dediler lan. format. bir de ukala ukala “bilmiyorsunuz galiba şöyle böyle şeyler yapmanız entry’lerinizin silinmesiyle çaylak yapılmanızla sonuçlanabilir;)” diye ciddiyetsiz, üstten bir üslupla. çıldırırsın.

    biliyoruz formatı biliyoruz da ne zamandan beri ekşi sözlük moderasyonu formata bu kadar özen gösteriyor onu bilmiyoruz. ekşi sözlük’te etkileşimi fazla ultra geri zekalı bir kitle oluşturmaya çalıştığınızın farkındayız ama buna inanacak geri zekalılık seviyesine düşmedi daha. şunun malum iktidar bürokratlarının adaletsizliklere haksızlıklara gerekçe olarak öne sürdükleri halkı salak yerine koyan, yüzsüzce tepeden bakan açıklamalarından hiçbir farkı yok. iktidardaki büyük ağabeyleriniz görseler gurur duyarlar.

    14 yıldır yazar 20 yıldır okurum, formatın nasıl terk edildiğine, ikinci plana atıldığına bizzat şahit oldum. aç sol frame’i bak okuyacağın 100 entry’den en iyimser tahminle 50’sinin sahibi formattan bihaber. ama nedense o muhteşem rozet inovasyonunun gösterdiği üzere en az üç yıldır formattan entry’si silinmeyen yazar bir anda bu çok özen gösterilmeye başlanan format yüzünden çaylak yapılıyor, diğer yazarların da bu en müsamaha gösterilebilecek konuda topluca entry’leri siliniyor. öyle mi? yemedim. size ne yedirdiler bilmiyorum ama ben yemedim.

    tüm her şeye rağmen yine ekşi sözlük yönetimi iyi kötü iş bilen insanlardır diyordum, mevcut şartlarda ayakta kalmaya çalışıyorlar diyordum. hatta daha tam bu olay öncesi reddit yönetimi karşısında övmüştüm. ışık hızıyla haksız çıkardılar beni. yazık be gerçekten yazık. yazık ettiniz şu 20 küsür yıllık platformun adına, geçmişine, mirasına.

  • jennifer lawrence vs angelina jolie

    angelina jolie klasik anlamda daha güzel.

    ama ilişki içindeyken jennifer lawrence "bebeğim pizza söyledim netflix'te film izleriz sonra da xbox'ta takılırız" diyecek gibiyken angelina "akşam davet var şu takımını giy sonra da yirmi sekizinci afrikalı çocuğu evlat edineceğiz" der gibi.

    angelina biraz yorabilir insanı.

  • superman'ın tek kolunu önde tutarak uçması

    superman ilk yaratıldığı 1938 versiyonunda uçma yeteneği yoktu, zıplayarak yol alıyordu. hatta ilk sayıda bunun bilimsel açıklaması olarak çekirgenin zıplama gücünün bir paraleli olduğu yazar. çizgi roman sayfaları üzerinde zıplama efektini okuyucuya vermek için bir eli önde oldu dolayısıyla. bir de genelde ilk sayılarda ya kurtardığı biri diğer kolunun altında oluyordu ya da birine doğru yumruğuyla atak yapıyordu zıplarken. birkaç yıl sonra uçma yeteneği verdiler ama poz ikonlaştığı için devam etti.

    bir de genelde çizgi romanlarda kahraman karakterler iki el ya da tek el önde uçarken kötülerin iki el vücuda yapışık uçması olayı var. muhtemelen ilki daha kahramansı gözükürken ikincisi daha ciddi gözüktüğü için.

  • kemalistlerin ideolojik görüşü

    kemalistlerin takip etmesi beklenen ilkeler dahilinde çözümlenselebilen problemsel.

    - milliyetçilik: sağ diyelim
    - halkçılık: yaz bunu sola
    - devletçilik: direkt sol
    - laiklik: özellikle türkiye şartlarında sol
    - devrimcilik: daha ne kadar sol olsun
    - cumhuriyetçilik: hadi bu iki tarafa da işler

    sonuç: 4-1 sol lehine. futbolda net skor bu.

  • yılbaşı kutlamak isteyen bu videoyu izlesin

    videoya sesi kapalı atlaya atlaya baktım. bir tarafta ışıl ışıl çam ağaçları, rengarenk hediye paketleri var diğer tarafta mezarlıkta gece konuşan iki ürkütücü adam var. videoyu izledim yılbaşı kutlamaya karar verdim.

  • 30 eylül 2017 galatasaray karabükspor maçı

    beşiktaşlıyım, galatasaray'ın puan kaybetmesini elbette ki istiyorum ama verilen penaltı penaltı falan değil. o nedenle alınan 3 puan beni bile sevindirdi. hakemle alınan 3 puan ne kadar şerefsizse hakeme karşı alınanı o kadar onurlu.

  • akp'nin referandum için poşet çay dağıtması

    bu kendi paralarıyla, kendi emekleriyle "hayır" için kurabiye dağıtan chp'liler.

    bu senin geçmediğin köprü, almadığın hizmet için verdiğin fahiş verginin vermeyeceğin oy için kullanımı.

    karıştıranlar olmuş hangisinin evla olduğunu, adını yazarsam dava açılabilecek malum şehzadeye anlatır gibi anlatayım dedim <3

  • 1 aralık 2015 sefter taş soru önergesi

    tam bir yıl önce vatan haini hdp'nin milletvekili mehmet emin adıyaman'ın, sefter taş'ın ışid tarafından kaçırılması üzerine meclise verdiği soru önergesi.

    vatanperver akp ve mhp tarafından reddedilmiştir.

    http://i.hizliresim.com/g2qan3.jpg

    edit: reddedildi ifadesini hatalı bulanlar için alternatifler; dikkate alınmadı, cevaplanmadı, umursanmadı vs.

    https://www.tbmm.gov.tr/…ri?kanunlar_sira_no=191594

  • şarap içen tek varlığın insan olması

    > şarap içen tek varlık insandır
    > hayvanlar şarap içmez
    > o zaman şarap içmeyenler hayvandır

    güzel oldu bu, namazcı amcaya iletin.

  • milli istihbarat teşkilatı

    muhtemelen interneti, ekşi sözlük'ü filan ülkeyi takip ettiklerinden daha çok takip ediyorlar, vatandaşlık görevimi yapayım.

    abi ankara'da patlama oldu, bi bakın isterseniz.

  • reddit

    çökerse 9gag de çöker. durum ciddi olm, birbirinize ehoeheoeh bak 9gag ne gomik ehoeheoe diye mesaj atamayacaksınız.

    hatta düşündüm de 9gag'i geç; buzzfeed, huffington post, mashable, onedio, listeli misteli bilimum site, haber portalları, milliyet, hürriyet falan... sitelerin %90'ı falan orijinal içerik yaratmak yerine reddit'e çöküyor. piii internet çöker valla, işsiz kalır bunlar hep.