qatal31
profili

  • 88 yaşındaki dayının top mermisini içine alması

    batılı emeklilerin rahatlığı işte. refah içinde yaşamanın faydaları. elin emeklisi 88 yaşında götüne top mermisi sokup, zevkten zevke uçuyor, bizim emekliler salça almak için 3-4 market dolaşıyor.

  • kışın kızların aşırı açık giyinmesi

    bu soğukta göbeğini açanları gerçekten anlamıyorum. ben yapsam, mahalleden çıkana kadar cırcır olup, dona sıçarım.

  • arda güler

    çocuğun kalçasında problem vardı. geçen sezonun son maçlarında oynayamadı. milli takımdan affedildi. nüksetmesin diye yavaş yavaş süre alıyor. yüklenmiyorlar. geçen sene de karaciğeri yırtılmıştı darbeye bağlı olarak. daha gelişim halinde bir vücudu var. sürekli oynamayı kaldıracak olsa oynatılır. çocuğun üstüne titreniyor kulüpte.

    anatomi, fizyoloji, teknik, taktik her sikte uzmansınız amına koyayım. hiç bir şey bilmeden, araştırmadan götten sallama profesörüsünüz. teknik direktör oynatmıyormuş da, 10-15 dakika süre vererek bitirecekmiş de... yalan, dolan, iftira, fitne, fücur hepsi sizde vücut bulmuş. kötüsünüz, cahilsiniz, kıskançsınız, aptalsınız, utanmazsınız ayrıca.

  • jan vesely

    insanlar sporculuğun para karşılığı yapılan bir iş olduğunu anlayamıyor malesef. bu adam 2-3 sene daha aktif olarak basketbol oynayabilecek büyük ihtimalle. hatta sakatlık geçmişi gözönünde bulundurulduğunda bu süre daha da kısa olabilir. bu durumda kendisine senelik 100.000 euro bile fazla veren bir takıma gitmesi kadar doğal bir şey yok herhalde.

    gitmemesi için taraftar bir şeyler yapmış. gerek yok bunlara. kimse bizim kara kaşımız kara gözümüz için bu kulübe gelmedi ya da bu kulüpte kalmadı. alex de souza'yı 3.5 milyon euro'nun bir kuruş altında bir bedelle oynatabildin mi hiç acaba? her transfer döneminde galatasaray'a, beşiktaş'a gitme tehdidinde bulunmadı mı? sözleşme uzatma görüşmeleri neden en az 3 ay sürdü? avrupa'dan daha yüksek teklifler beklemedi mi? altında imzası bulunan prim makbuzlarını inkar etmedi mi? buna rağmen f/p olarak fenerbahçe tarihinin en iyi futbolcusudur ama fenerbahçe'de kalma sebebi de bizi çok sevmesi değil, kendisine en iyi imkanları bizim sunmuş olmamızdır.

    volkan demirel için, emre belözoğlu için de aynı şeyleri düşünüyorum. bu kulüpten para alan kimseyi çalışandan başka role koymayın asla. hep söylediğim şey, volkan kartalspor'dan fenerbahçe'ye değil de galatasaray'a transfer olsa, galatasaraylı volkan olacaktı ve bugün tüm fenerbahçe camiası ondan nefret ediyor olacaktı. yalan mı? emre galatasaray'dan bonservis kazandırmadan kaçmasa, hala galatasaraylı emre kalacaktı. avrupa'dan döndüğünde de galatasaray'da oynayacaktı. senelerce kadıköy'de küfür edecektik kendisine. bu da mı gol değil?

    bu duygusallığı, heykel dikmeleri, evlatçılığı, taraftar seviyor, çok büyük fenerbahçeli muhabbetlerini bırakın cidden. bu durum fenerbahçe'ye maddi açıdan çok büyük zarar veriyor. maaşını haketmeyen adamlar bu sayede yıllarca kulüpte kalabiliyor. futbolcular insanların kendilerine olan sevgilerini maaş pazarlığı yaparken inanılmaz kullanıyorlar. en güncel örneğimiz mesut özil bu anlamda. kulübün bu transferden zararı en az 10 milyon euro. bu meblağ bizim bir yıllık forma gelirimizden fazla.

  • sulu yemek yiyelim adamı

    bir de bunun az çorbacı versiyonu var. az çorba içmeden hiç bir yemeğe başlamaz.

  • 29 kasım 2021 göztepe fenerbahçe maçı

    halil akbunar'ın gol atacağı maç. bir yerde bir göztepe fenerbahçe maçı oynanıyorsa halil akbunar kesin gol atar. bir fenerbahçe teknik direktörünün aklına da gelmez, göztepe'de halil diye bir çocuk var önlem alayım diye. halil ile fenerbahçe arasında oynanacak maç saat 20:00'de başlayacak. goller halil. asistler halil. kartlar halil. halil. halil. halil. halil pazarlama, halil pazarlama, halil pazarlama, yanınızda.

  • abd'nin batı trakya'ya yığınak yapma sebebi

    atatürk başkenti ankara yaptı. savaş durumunda bu gerekliydi elbette. istanbul'u geri alınca başkenti taşımayı düşünmedi bile. belli ki istanbul'un 3 taraftan işgale açık olması kendisini böyle bir karar almamaya itti.

    atatürk'ün bir diğer özelliği de sanayinin belirli bölgelerde değil de ülke genelinde yayılmasına dikkat etmesiydi. cumhuriyet dönemindeki fabrikaların açıldığı yerlere bakarsanız bunu çok iyi anlayabilirsiniz.

    peki sonraları ne yapıldı?

    sanayi istanbul tarafına kaydı. dolayısıyla nüfus da oraya gitti. bankalar oraya taşındı. bugün istanbul demek, türkiye'nin yarısı demek. istanbul'u alan, işgal eden ya da bombalayan türkiye'nin şah damarını keser. bununla birlikte istanbul askeri açıdan gerçekten savunması çok güç bir şehir.

    bir gün birileri istanbul'a saldırırsa allah yardımcımız olsun.

  • işverenlerin evi arabası olan çalışan sevmemesi

    eşimle ayrı ayrı çok iş görüşmesine gittik, çok şirkette çalıştık. bunlar hakkında konuştuğumuzda bazen çok benzer şeyler yaşadığımızı görüyoruz. örneğin işverenler kendi arabasıyla işe gidip gelen, kendi evinde oturan, düzenli tatile giden, akşamları dışarı çıkıp yemek yiyen, haftasonu şehir değiştiren çalışanlarına çok sinir oluyorlar.

    çalıştırdığım adam kirada sürünsün, otobüslerde ser sefil olsun, hafta sonu bir bok yiyemeyip evinde otursun, evde bulgur pilavı yesin, bana kul, köle; verdiğim zamma, hakka da razı olsun mantığında bu işverenler.

    bilemiyorum, ben işveren olsam, yanımda çalışan insanın gezmesini, tozmasını, kendisine ait, evi, arabası olmasını isterdim herhalde. çalışanlarımın mutlu olmasını, insan gibi yaşamasını isterdim. ama bu insanlar bizim köpek onların da sahipleri olmamızı istiyorlar sadece. nereden baksan iğrençlik bu ne bileyim.

  • 0-400 km hıza 11.4 saniyede ulaşan doğan slx

    400 km hıza ulaştığı anda 1955 yılına dönmektedir.

  • kadınlar erkeğin kaburgasından yaratıldı iddiası

    küşlemeden yaratılmış bence. kaburga sert olur.

  • ağustos 2021 ishal ve kusma salgını

    ishal için doktora giderseniz salgın var der. bu benim bildiğim kadarıyla 30 yıldır böyle. hep ishal salgını var ama sıça sıça bitiremedik şunu bir türlü.

  • mehdinin gelişi için ortamı hazırlamalıyız

    sen mezeleri hazırla, ben içkileri alacağım. hakan, kızlar geliyor di mi?

  • sergen yalçın

    hakem yönetimini beğenmemiş. hakem bütün takdir haklarını antalya'dan yana kullanmış. pes yani. bu kadar utanmazlık olmaz.

  • iyi zenci kaleci olmaması

    keylor navas zenciyse, messi de çinli olabilir.

  • 2025'ten sonra hiçbir otomobilin şansı olmayacak

    otomobil ithalatına ek vergi müjdesi.

  • mahkemelerde kararları yapay zekanın vermesi

    hsk'nın yapay zekayı siirt'e sürmesiyle son bulacak durumdur.

  • 29 haziran 2020 dalaman nüdistler kampı

    organizasyon ile ilgili her şeyinin faullü olmasını geçtim, bir tek katılanlara sertifika verilmesine takıldım. o sertifikanın uluslararası geçerliliği olacak mı mesela? ya da işe girerken filan ibraz edebilir miyiz? ofisine diplomanın altına filan asan olur mu?

  • gelmiş geçmiş en iyi dövüş oyunu karakteri

    chun-li'dir. konu tartışmaya kapalıdır. dövüş oyununda dövüşten önemli şeyler de vardır.

  • radamel falcao garcia

    transferin özeti şöyle sanırım:

    1. monaco falcao'nun yaşı ve maliyeti nedeniyle oyuncudan kurtulmaya çalışıyordu.
    2. falcao ile görüşüp ayrılması konusunda prensip anlaşmasına vardılar.
    3. bu arada çin ve katar'dan teklifler gelmeye başladı.
    4. monaco bu teklifleri falcao'ya iletti. falcao bu ülkelere gitmeyeceğini açıkladı. monaco falcao'ya gıcık oldu.
    5. daha sonra galatasaray oyuncuyla ilgilenmeye başladı.
    6. galatasaray'ın falcao ile ilgilenmesi haberi gerek medya gerekse taraftar nezdinde bayağı heyecan yarattı.
    7. galatasaray falcao ile prensipte anlaştı.
    8. abdürrahim albayrak falcao ile fotoğraf çekildi.
    9. galatasaray falcao'nun kulübüyle iletişime geçti.
    10. normalde bonservissiz bile falcao ile yollarını ayırabilecek olan monaco galatasaray'ın yoğun ilgisi ve falcao'ya gıcıklıkları nedeniyle nedeniyle galatasaray'dan bonservis talep etti.
    11. bonservis talebi galatasaray cephesini şaşırttı. bu transferin bonservissiz gerçekleşebileceğine inandırılmışlardı çünkü. ayrıca ffp nedeniyle bonservis ödeyecek durumda değillerdi.
    12. bonservis talebi gelince galatasaray beklemeye geçti. transferden vazgeçmeyi bile düşündüler fakat taraftar tepkisi endişesi nedeniyle bundan vazgeçtiler. diagne'yi satmak için büyük bir uğraş içerisine girdiler ama oyuncuya gelen teklifler galatasaray'ın onun için ödediği rakamların çok aşağısındaydı.
    13. bu arada ahmet bulut ve jorge mendes çakalları kulübün kapısında bitti. bize transferden komisyon verin, biz oyuncuyu bonservissiz getiririz dediler. menajer komisyonu ffp'ye girmediğinden galatasaray hemen atladı teklife ve 3-3.5 milyon euro + oyuncunun imaj hakları karşılığı menajerlerle anlaşıldı.
    14. menajerler monaco ile görüşmeye başladılar. monaco sözleşme fesih bedeli + oyuncunun imaj hakları için 5 milyon euro istedi.
    15. menajerler sadece imaj hakları için kendi ücretlerinden bir miktar para teklif ettiler (maksimum 1 milyon euro)
    16. monaco teklifi kabul etmedi. menajerler kendi ücretlerinden daha fazla feragat etmek istemiyorlar. galatasaray bonservis ödeyemiyor. transferin son günlerinde monaco'nun inadını kırabileceklerini zannediyorlar.
    17. transfer gerçekleşirse menajerlerin bu işten kazancının galatasaray'dan alacakları + oyuncunun imaj hakları olmak üzere 7 milyon euro civarlarında olacağını tahmin ediyorum.
    18. galatasaray falcao ile senelik 5 milyon euro'dan 3 yıllık sözleşme imzalasa, transferin toplam maliyeti komisyonlarla 18-18.5 milyon euro'yu bulabiliyor. arada yine birilerine yedirilen paralar olmuştur. buna düz hesap 20 m diyebiliriz sanırım. dahası bu maliyeti imaj haklarıyla bir nebze de olsa indirme şansları da bulunmuyor.
    19. falcao'nun avrupa'da neden başka talibi yok? bildiğim kadarıyla monaco'da vergi yok. falcao kemiksiz 7 milyon euro üzerinde kazanıyor. avrupa'dan herhangi bir kulübün falcao'ya net olarak bu ücretleri verebilmesi için, cebinden 14-15 milyon euro para çıkması gerekiyor. bu paraları verebilecek kulüp sayısı çok az ve bu kulüpler 33 yaşındaki falcao'ya bu parayı bağlamak istemiyorlar.

  • ergin ataman'ın ultraslan'ı final maçına çağırması

    kendini daha fazla rezil etme noktasında kimse ergin ataman ile boy ölçüşemez herhalde. bu efes'in bir başkanı, bir yönetimi yok mu acaba? efes gibi köklü bir kulübü, camiayı nasıl böyle bir şaklabana teslim ediyorlar?