lex est dictamen rationis15
profili

  • starlink engellensin kampanyası

    dogecoin'e kadar ben de destekledim kendisini ama artık yeter.

    btc'de hacim bırakmadın ibne, altcoin gibi pump/dump yiyor 5 dakikada, siktir git neye elini atsan bokunu çıkarıyorsun amk.

    edit : yalnız siz de az ikiyüzlü değilsiniz amk, senelerce tesla bedava elektrik dağıtacaktı önünü kestiler diye kafa siktiniz şimdi adam beleş internet getirecem diyince auvv yapıyorsunuz. delikanlı olun amk.

    --rek lam lar--

    https://www.troncloud.org/reg?code=1609560adb7b84

    havadan 200 trx airdrop verdiklerini beyan ediyorlar, denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. kaydolunca hesapta görünüyor da yarın deneyeceğim bakalım çekebiliyor muyuz.

    https://revuto.com/invite/baha525df8

    cardano'nun çıkardığı yeni bir token, ilk kayıtta 10 tane veriyor. kaydolmaktan zarar gelmez.

    --reklamlar sona erdi--

  • ormanda mevlana okuyan 2 peri kızı

    ulan böyle tarikatın müridi olurum diyecektim de bir an aklıma adnan oktar geldi. adam yaptı hiçbirimiz gidip müridi olmadık amk.

    demek ki işkembeden sallamamak lazımmış.

  • 8 kasım 2020 sivasspor galatasaray maçı

    adamın takımının;

    -stoperi ve sol beki alanyaspor'dan
    -kanadı ankaragücü'nden
    -orta sahası kayserispor'dan
    -ön liberosu bağkur'dan 3 aylığa bağlanmış
    -forveti 300 bin euroluk
    -hocası idmandan önce oyunculara kesme şeker dağıtıyor, çim sahadaki değil çim pistteki koşuları takip ediyor

    ve tüm bunlara rağmen herif utanmadan başka takımlara laf sallıyor. bir de üstüne sivas 3-4 gömlek üstün diyor.

    tinerci bunların yanında evliya kalır artık bunlara başka bir isim bulmak şart oldu.

  • emin bayram

    ankaragücü maçında kaptan olarak sahaya çıkacak 17 yaşındaki wonderkid.

    bu da hocanın takımdaki diğer oyunculara sizden bi halt olmaz mesajıdır. yabancı sınırına tepki falan değildir.

    edit : siki sağ olsun. seri, belhanda falan kaç maç kaybettirdi bu takıma. bir tane de emin kaybettirsin amk.

  • 2020 konda anket sonuçları

    gerçekse konda değil anakonda'dır bu.

  • 19 ocak 2019 galatasaray mke ankaragücü maçı

    yarrağı yediğimiz maç.

    maç sonu konuşması şöyle olacak; değerli arkadazlar hepunuz gördunuz sinanumuz onyeçurumuz allah nazardan saklasun muhteşemler hepsi allahun izniyle fati hozam önderliğinde şampiyon olacağımuza inancumuz tamdur o yüzden tıransfer yapmayacağuz.

  • mustafa kapı

    emre belözoğlu'nun adını galatasaray tarihindeki bir rekordan sildiği için baştacı edilmesi gereken wonderkid.

    edit : çocuğun fenerbahçeli olduğuna dair bazı arkadaşlar bir şeyler paylaşmış. doğrudur fenerbahçeli olabilir hiç lafım yok. mesela rüştü reçber de galatasaraylıydı, oğlu da galatasaray altyapısında oynuyor ama rüştü bir fenerbahçe efsanesidir ve beşiktaş formasını da başarıyla terletmiştir. rüştü'nün oynadığı takımlarda rakibe standart üstü bir saygısızlığı olmamıştır, bu yüzdendir ki galatasaraylı kimliği bilinmesine ve üzerinde beşiktaş forması olmasına rağmen fenerbahçe taraftarı kendisine bir saygısızlıkta bulunmamıştır.

    galatasaray taraftarının kini emre belözoğlu'nun fenerbahçe forması giymesi değildir, mesela mehmet topal da tıpkı emre belözoğlu gibi galatasaray sayesinde yükselmiş avrupa'ya gitmiş dönüşte de fenerbahçe forması giymiştir ama bir tane galatasaray taraftarı bile kalkıp mehmet topal'a laf etmemiştir, etmez de. bu çocuk 10 sene sonra fenerbahçe forması da giyse, bugün çıkıp ben içten içe fenerbahçeliyim de dese emre belözoğlu'nun yaptıklarını yapmadığı müddetçe kimse ona kin gütmez. oynadığı futbolla kendini efsaneler arasına yazdırırsa, galatasaray formasına ve camiasına saygısızlık etmeyip aldığı paranın, kendisine harcanan emeğin ve gördüğü desteğin karşılığını verirse kimse onun hangi takımı tuttuğuna bakmaz. lütfen emre'nin nesine tepkili olduğumuzu anlayın, mesele 111 senelik bir camia olan, ezeli rakip ebedi dost fenerbahçe'nin formasını giymesi değildir. mesele ekmeğini yediği ama ekmek yedirmeden gittiği, kendisini emre belözoğlu yapan camiaya her fırsatta nankörlük ve saygısızlık etmesi ve başakşehir yılları dışında yaptıklarıyla türk futbolunun utanç vesikası olmasıdır.

    işte bu yüzdendir ki bu çocuk çıkıp "ben fenerbahçeliyim ulan yaşasın alex de souza" diye bağırsa bile (ki saç kesimi bana alex'in ilk geldiği yıllarını hatırlattı, belli ki seviyor alex'i) emre belözoğlu'nun yaptığı saygısızlıkları yapmadığı müddetçe galatasaray tarihinde bu çocuğun adının yazmasını emre belözoğlu'nun adının yazmasına tercih ederim. muhtemelen aykırı fikirde bir galatasaray taraftarı da çıkmayacaktır.

  • ricardo quaresma

    yasin öztekin de kanat bu da kanat amına koyim. adaletini sikeyim dünya.

    bu adama dil uzatan tinerden beyni uyuşmuşlara da vereceksin olcay şahan'ı, vereceksin yasin öztekin'i falan mutlu olacaklar amk.

    edit : attığı 2 golden sonra feghouli de kanat bu da kanat amına koyim dedirtmiştir. çıtayı çok yükseltti herif. sağ ayağının dışı bizim belhanda'nın ayağının içi kadar iyi, böyle oyuncu mu olur lan.

  • pitbull saldırısından canlı kurtulan adam

    pitbull'la gezen bir apaçi gördüğümde direkt bıçağı belimden çıkarmamın ne kadar doğru bir hamle olduğunu bana tekrar gösteren, açmaya içimin elvermediği videoya konu adam.

    saldırmaya niyet ederse ense kökünden sokarım bıçağı, kimse bana hayvan hakkı falan demesin.

  • beşiktaş'a ilk defa adam gibi rakip gelmesi

    1950 lerde bir real madrid var onu da yazsaydin be birader.

    hakli tespittir. son 4 senede her sene avrupada oynayıp da sadece 2 tane dünya klasinda (onlar da eski gucunde olmayan liverpool ve arsenal) takimla oynamış olan bir kulupten bahsediyoruz burada.

    biz ise yine 4 senede 2 real madrid, 1 er kez de atletico madrid, dortmund, chelsea, arsenal, manchester united ve juventus gördük.

    şimdi allah aşkına elinizi vicdaniniza koyun, adam haklı değil mi aq?

  • lan ulan ya of yuh çüş kelimelerini kullanmamak

    (bkz: erkes)

    ayrıca böyle hayat mı olur amına koyim. lan demeden hayat mı geçer.

  • yerli elektrikli otomobile isim önerileri

    kesinlikle yıldırım beyazıt olur.

    hem osmanlı padişahı, hem içinde yıldırım var. bundan uygun isim mi olur.

    çakma yapacaksak da kes-la olabilir. hem tesla'ya benziyor hem de çakmalığı üzerinden goygoy yapacak olanlara da bir mesaj olur.

  • kombiyi açmaya karar verilen an

    ekim ayı doğalgaz faturası 395 lira olan bizim ev için bu kararın verildiği an takribi eylül 15 e falan denk geliyor.

    amına kodumun çocuğu nasıl bir ev yapmışsa alttan bir tünelle antarktika'ya bağlanıyor galiba. havalar 0 civarına yaklaşınca kombiyi max'a getirsen de fayda etmiyor ev ısınmıyor, mimarlık okuyanlar falan varsa evin adresini verebilirim gelin inceleyin ki bir ev nasıl yapılmaz görün.

    evin planını yapan mimardan tuğlasını üreten fabrikaya, ev sahibinden evin yapımında taş taşıyan işçiye kadar hepsinin tek tek amına koyayım.

  • mavi'de 90 tl olan gömleğin iran'da 23 tl olması

    helal olsun lan yavaş yavaş kazıklandığınızı fark ediyorsunuz. takdir ettim.

    edit : fiyat hatalı hesaplanmış, olabilir insanlık halidir. spesifik olarak bu olayda ofsaytta kalmamız hayatın her alanında aleni şekilde kazıklandığımız gerçeğini değiştirmiyor. o yüzden "hahaha noldu lan göt olmuşsun" gibi mesajlarla gelmemeniz önemle rica olunur.

  • kilo vermek isteyenlere tavsiyeler

    buraya tavsiye vermek için gelen ancak genellikle motivasyonu bozan şeyler söyleyip giden arkadaşlara tavsiye vereceğim ben. kilo vermek isteyenlere bir tavsiyem yok açıkçası, kelin dermanı olsa ilk kendi başına sürermiş. o yüzden ben tavsiye veren arkadaşlara tavsiye vermeye geldim.

    öncelikle eeyy fit olanlar, eeyy kaslı olanlar ya siz kims...pardon böyle değildi bu. şimdi sevgili arkadaşlar buraya kimileriniz iyiniyetli olarak, kimileriniz ise deyim yerindeyse ibnelik olsun diye geliyorsunuz, bir şeyler karalıyorsunuz çok güzel ama bu yazdıklarınızın çoğu bu başlıktan medet uman insanlara hitap etmiyor.

    başlıkta kilo vermek gibi ucu açık bir tanım kullanılmış, teorik olarak 1 kilo vermek de kilo vermek kapsamına girer ama 1 kilo fazlası olanın bu başlıkta işi yok. hatta size şöyle diyeyim 5-10 kilo fazlası olanın da işi yok bu başlıkta, buraya gelip de medet arayan insanların fazla kiloları belki sizin ağırlığınız kadar, yani tavsiyelerinizi verirken buna göre verin.

    buraya geliyorsunuz "3 kilo fazlam vardı şöyle şöyle yaptım verdim" diyorsunuz, çok güzel ama senin tavsiye verdiğin kişinin belki sadece kolundaki fazlalık 3 kilo. senin yaptığın kemoterapi servisinde yatanlara "bi nane limon yap kendine gelirsin" demeye benziyor. lütfen komik olmayın değerli kardeşlerim.

    öncelikle kilolu insanlar neden kiloludur bunu bir tahlil etmek lazım, 3 seçenek var bence.

    1-toplum psikolojisini öyle bir çökertmiştir ki vermek istese bile vermek için hamle yapamaz
    2-genetik veya fiziksel sorunları vardır (ki bu aslında her kilolu bireyde biraz vardır ama benim kastettiğim bu genetik sorunun yan etken değil asıl etken olması)
    3-tembeldir veya bu durumdan hoşnuttur.

    sondan başlarsak eğer 3.sünün çözümü veya değişimi kişinin kendisinde biter. sizin buradan yazdığınız şeyler vız gelir o kişiye, o yüzden ona boşuna tavsiye vermeyin faydası yok. 2. gruptaki kişilerin çözümü ise maalesef burada değil hastanelerde var, yani onlara da tavsiyeyi siz değil hekimler verecek.

    sizin burada tavsiye verdiğiniz kişiler 1.gruptan olan kişiler, yani aslında sizlerin/bizlerin/toplumun dolaylı yollardan veya doğrudan psikolojik olarak çökerttiği, kendini sadece kilolu olmasından dolayı 5. sınıf bir varlık gibi hisseden kişiler. bu kişileri maalesef toplum yani sen, ben yaratıyoruz. yaş 25 olup akıl başa gelince bu kişiler için duyar kasmaya başlıyorsunuz ancak iş işten geçmiş oluyor. çocukken "şişko patates ehehehe" diye dalga geçtiğiniz çocuklar üzerinde yarattığınız travmaların etkisi halen sürdüğünden dolayı o çocuklar büyüdüğünde de aynı fiziksel görünüme sahip oluyorlar. bu zinciri kırıp kendini bundan kurtarabilenler de var ama maalesef sayıları azınlıkta, herkes o kadar güçlü değil.

    bunları anlatıyorum ki bu başlıkta kendine derman arayan, sizin de yardımcı olmaya çalıştığınız insanları iyi tanıyın. bu başlıktan faydalanmak isteyen 2 kg fazlası olduğu için göbeği azıcık şişen pelinsu'lar değil, göbeğini kucağına alabilen arkadaşlar.

    tanıma aşamasını geçtiniz tebrik ederim, şimdi gelelim ne yapabileceğinize. bu başlığa gelip "87 kilodan 80 kiloya düştüm işte azmin zaferi" minvalinde şeyler yazmayın öncelikli olarak. belki sizin için büyük bir zafer olabilir bu anliyorum ama gerçekten bu başlığın hitap ettiği kesim için sadece savaşta küçük bir cephe senin anlattığın, adam ww2 yi yaşıyor kilo verme sürecinde sen diyorsun ki "karahisar kalesini fethettim ben büyük komutanım bak da ibret al", oldu mu ? bence olmadı. mesela ben 87 kiloya inebilsem abdul kader keita gibi parende ata ata gezerim sokaklarda, senin beğenmediğin rakam benim hedefim olabiliyor yani, belki şu anda benim şikayet ettiğim durumum da benden daha kötü durumda olan birinin hedefidir kim bilir.

    ikinci olarak "boğazınızı tutun, kalori hesabı yapın, spor salonuna yazılın" gibi yüzeysel ifadelerle gelmeyin. hepsi faydalı mı ? kesinlikle. ama bu iş matematikten ibaret değil, ben de biliyorum günde 1500 kalori ile beslenip yağ/şeker/tuz/un/ekmek türevlerini azaltırsam uzun vadede kilo verebileceğimi ama olmuyor. diyetisyenin baştan savma yazdığı diyet listesini 1 hafta uygulayıp tartıda sadece 0.3 kg değişim görünce olmuyor yani. hesaba vurunca 47 sene sonra fit oluyorum anasını satayım. düşünüyorsun, değer mi diyorsun, cevap "ulan nasılsa herkes geberecek ne uğraşıcam bu kadar süre" oluyor ve süreç başlamadan bitiyor.

    bunu sporla desteklemek gerekiyor onun da farkındayız, ama gel de spor yap hadi. yatırımcı arkadaşlar varsa kesinlikle tavsiye ediyorum, aşırı kilolu insanların çoğunlukta olduğu bir semt veya muhitte spor salonu açın yalnız kesinlikle salon sadece aşırı kilolu olanlara hitap etsin, bayan +70 erkek +100 olabilir mesela, daha düşük olanı almayın içeri ama içeride düşenler devam edebilirler çalışmaya. köşe olursunuz yemin ediyorum, normal salonlar 100 istiyorsa siz 300 isteyin yine tercih edilirsiniz, yalanım varsa şerefsizim. yalnız koşu bantlarını kesinlikle camlardan ve aynalardan uzak bir yere koyun ve en az 5 tanesini paravanlı yapın, yani içerideki kimseyi gormesin ve kimsenin kendisini görmeyeceğinden emin olsun. spor hocalarınız mümkünse yaşlı olsun, genç ve fit hocalardan uzak durun. siz sanıyorsunuz ki biz fit insanları görünce "ulan helal olsun adama bak ben de çalışıp onun gibi olmalıyım" diyoruz ama maalesef demiyoruz hanımlar beyler. mesela atıyorum siz 1400 lira maaşla fabrikada çalışıyorsunuz, veya hadi fabrika uç örnek sözlük için, 4000 maaşla çalışıyorsunuz diyelim. sizin üzerinizden dünyayı yiyen siyasileri izleyip "ulan helal olsun adam ne kadar zengin ben de calisicam siyasete giricem" mi diyorsunuz, yoksa bir ton küfür mü ediyorsunuz ? bizim kaslı insanlar için düşüncemiz de aynen bu şekilde. zira kaslı arkadaşlar sayesinde biz iplenmiyoruz toplumda veya bizim sayemizde onlar ekstra ilgi görüyor, teorik olarak bir fark yok iki örnek arasında yani.

    hep duyarım spor salonundaki nezaket hiçbir yerde yok bu ülkede diye, doğrudur belki. o kaslı çalışkan kardeşlerimiz yeni başlayanlara veya kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyorlardır iyiniyetle eminim ama o insanın kafasında siz motivasyon değil maalesef demotivasyon kaynağısınız bunu bilin. o adam her gün size ulaşmaya çalışacak ve bir süre sonra ulaşmayacağını düşünerek sporu bırakacak. bu spora başlayabilen için geçerli tabi, bir de benim gibi ortamda biri varken spor yapamayan tipler var ki onlar için hepten hayatı çekilmez kılıyorsunuz. o yüzden diyorum sadece kilolular için bir salon açın parayı kırarsınız diye, çünkü benim gibiler ortamda kendilerinden açık ara iyi tipleri görünce spor yapamıyor.

    hayatımda bir kere denedim bunu, sabah 7 de salonun anahtarını sahibinden alıp dükkanı açıyorum bu arada spor yapmak için düşünün bu konuda ne kadar takıntılı olduğumu, bi tanesi girdi içeri benden yarım saat falan sonra sabah daha 7:30, deli gibi küfrediyorum içimden adam geldi diye. sinirlendim dedim bu sefer bırakmak yok devam edicem. bu arada ben saatte 10-12 km ile 2 dakika koşabiliyorum, sonra soluğu başka taraftan almaya başlayınca yürüme moduna geçiyorum. bi 30 saniye nefesi toplayıp tekrar devam ediyorum performansım bu kadar yani. adam geldi soyundu falan başladı 6 km ile yürümeye, adam 6 da salına salına zenci rapciler gibi yürüyor, ben 6 ya alınca bi yere yetişecek biri gibi yürüyorum o denli fark var aramızda. baba yemin ediyorum adam biraz ısınınca laaak diye 18 e attı birden, bir başladı yardırmaya ben dedim cin falan kaçtı içine galiba, usain bolt gibi yardırıyor herif ben mercedes'in yanında kalmış 87 şahin gibi duruyorum öyle, 14 ten fazla hızda kosabilmeyi tahayyül bile edemiyorum ben o durumdayım yani. meğer herif bizim ilçe takımının forvetiymiş anasini satayım kış ayı diye salona geliyormuş, amatör de olsa futbolcu sonuçta. bıraktım tabi ben adamin o performansı görünce, kendimden utandım anasını satayım. o günden beri asla görüş açımda biri varken koşmam.

    nerde kalmıştık anasını satayım entry götü başı dağıttı, neyse velhasıl sevgili arkadaşlar bizim psikolojimizi anlamıyorsunuz. yani iyilik yapmak istiyorsunuz farkındayım ama olmuyor, o yüzden burada küçük çaplı başarı hikayelerinizi anlatmayın rica ediyorum. varsa aranızda cart diye el frenini çekip 130 dan 70 e düşebilen bırakın o anlatsın sabahlara kadar biz de okuyalım.

    ayrıca şu kas yaptıktan sonra spor salonuna gitmeyi bi bırakın artık ya. tamam işte tedavini olmuşsun artık bırak git, yine hobi olarak evinde çalış ona lafım yok ama sportif açıdan sorunlu insanların hastanesi olan spor salonlarını kullanma arkadaş. sen gelme ki salondakiler biraz motive olsun. ben leg presste 75 kiloyu bastım diye "vay lan bacak kaslarım bir nebze duruyor herhalde" derken sen niye gelip 150 kilo basıyorsun, milleti niye demoralize ediyorsun ? sen hiç tedavi olup iyileşip taburcu olduktan sonra her gün hastaneye gidip keyfi olarak serum yiyen birini tanıdın mı ? bu işin kuralı budur yani buralara bir sıkıntı varsa gelirsin sıkıntını çözer gidersin, kuralına göre oynayın şu oyunu.

    not : küfür etmek istemiyorum ama ulan tekstil dünyası sizin ta amınıza koyayım. kadınlara gelince 5 metrelik kıyafet yapmakta hiç beis görmezsiniz, erkek oldu mu santim santim hesap yaparsınız. kırk yılda bir üstümüze olan bir şey buluruz onu da baştan savma yaparsınız, geçen bir takım elbise giydim national geographic'den çekime geldiler penguenin bu topraklarda ne işi var diye amk, hadi böyle vücut olmaz tamam da peki böyle takım elbise olur mu lan ibneler ?

    special not : eeeey lcw, sen kimsin ya ? ulan xxl t shirt'i slim fit üretmek nasıl bir kafanın ürünüdür ? slim fit lan bu, hem slim hem fit, xxl giyecek adamda ikisi de yok işte amk bu çok bariz değil mi ? zaten başka bi yerden giyinemiyorum anasını satayım, gidiyorum sanayideki lcw'den apar topar topluyorum bütün xxl 3xl olanları hiç denemeden, eve bi geliyorum slim fit yazıyor anasını satayım gel de küfretme. body gibi yapışıyor üstüme. sabrımı zorluyorsun lcw, en yağlı (espri amacıyla söylemedim ama neyse) müşterini kaybedeceksin ona göre !