1903myth39
profili

  • danla bilic'in yazarların sorularını cevaplaması

    entrylerimi silmeye başlatan eylemdir.

    uzun zamandır bokunun çıktığını düşünüyordum da bu kadarını beklemiyordum.

    silerim entrylerimi kapatırım hesabımı siktir olur giderim mk. biz burada danla bilic gibiler prim kassın diye bulunmuyoruz.

  • canan kaftancıoğlu

    bunu yazdığımız için yine linç yiyeceğiz ancak söylemek zorunda hissediyorum açıkçası.

    gerek kemal kılıçdaroğlu gerek ise chp partisinin tamamı ile akp güdümünde hareket ettiğini ve siyasi misyonlarının muhalif kesimin gazını alarak iktidar yandaşlarının partisine bağlılığını arttırmak olduğu kanaatindeyim. sayın kılıçdaroğlunun geldiği günden bu yana adalet yürüyüşü dahil hiç bir hamlesi yoktur ki iktidara oy kaybettirip kendi partisine oy kazandırmış olsun. hatta muhalefet en yüksek oyu kendisinin aktif seçim çalışmasına katılmadığı son referandumda almıştır hatırlatalım.

    man adası belgeleri çıktığında ne gerek var şimdi buna dedim zamanlama olarak çünkü tam olarak abd'de reza sarraf davası görülüyor ve sonuca bağlanmak üzere iken normal bir siyasi hareketin sessiz kalarak gündem değiştirmemesi gerekiyordu. fakat chp ne yaptı bu belgeleri çıkarttı akp ve rte ise klasik olarak belgeleri yalanladı gündem ikiye bölündü ve ne tam olarak reza davasından ne de tam olarak man adasından gerekli etki yaratılamadı. bu belgeleri çıkartmasaydı demiyorum ama neden reza davası ile eş güdümlü yayınlandı. mesela tam da bugün chp'nin gündem degistirmeye ihtiyacı var iken yapılması daha makul ve mantıklı olmaz mıydı. chp yeni bir parti değil. siyasette bu tarz basit detayları biz dahi görebiliyorken chp nasıl olur da bunu görmez göremez. böyle bir basit siyasi refleksi dahi hesaplayamayan ana muhalefet partisi mi olur peki. anlaşılır bisi mi bu.

    şimdi geliyoruz bugüne. iktidar partisi seçime hazırlanıyor ve herkes biliyor ki istanbul ankara ve izmir hayati öneme sahip bu seçimde. seçimi kazanmak isteyen parti bu şehirleri almak zorunda. ve iktidar partisinin kan kaybettiği yetmezmiş gibi belediye başkanını görevden almak zorunda kaldığı bir istanbul var önümüzde. siz ise burada kendi seçmeninizi arttırmayı bırakın konsolide ederek tutmayı bile başarsanız seçimi kazanmanız olası bu bölgede.

    böyle bir ortamda siz ne yapıyorsunuz peki. sizin politikalarınızdan rahatsızlık duyan ve size alternatif bir yeni parti kurulmuş iken seçmeninizi daha da rahatsız edecek bir hamle ile istanbul il başkanlığına hanım efendiyi layık görüyorsunuz. hem kendi seçmeniniz gözünde hem de size oy vermeyen seçmen nezdinde daha da büyük bir rahatsızlığa sebebiyet veriyorsunuz. bu hamle simdi akp'ye yaramıyor da kime yarıyor.

    önümüzde bir referandum var ve biz ısrarla erken seçim akp'ye yarar uzun vadede ekonomi kötüleştikçe akp oy kaybeder derken kılıçdaroğlu hazretleri erken seçim istiyor. biz burda yanlış diye kıçımızı yırttık ancak chp çomarları "genel seçim değil yerel seçim diyor okuduğunuzu anlayın" diye savunmaya çalışıyordu hatırlayın. sonra ne oldu kk çıkıp hem genel hem yerel seçim kardeşim dedi dhhdfjfj yani birisi çıkıp şaka desin çünkü mantıklı hiçbir izahati yok. neyse ki o chp ve kk comarlari susmuştu kk sayesinde şimdi de ulusalcılara yedirmeyecegiz diyorlar yine peydah oldular. ulan ulusalcılar olmasa yiyecek ekmek bulamaz chp ama yok.

    ekşi sözlük toplumun yüzde 1'ini bile temsil etmiyor kardeşim. burada bin kere hükümet düşürdüler noldu adamlar hala ayakta hepsinde de daha güçlenerek ayakta kaldı.

    bu hamle chp'yi güçlendirmeyeceği gibi iktidarı daha da kuvvetli kılar söz konusu seçim bölgesinde. bak golü attilar bile hemen. siz halka tabana ve sokaktaki insana uzak durmayı anlamamayı becerdiginiz sürece de bu akp inmez iktidardan.

    size oy vermek zorunda hisseden çoğunluk, size oy veren kürtçü ermenici bölücü sempatizanlardan kat be kat fazla.

    chp kaybeder dicem ama chp ile birlikte biz de kaybediyoruz çünkü bugün rte'nin dediği gibi; "eğer türkiyenin siyasi alternatifi bu şahsın il başkanı olduğu bir chp ise vah milletimin haline vah ülkemin haline."

    e be kardeşim bu iktidar gücünü muhalefetten almıyor da kimden alıyor.

    bugünlerin bir numaralı sorumlusu bahçeli ve mhp iken iki numaralı sorumlusu da kk ve chp'dir.

    malum chp burayı takip ediyor. eğer gercekten içinizde en ufak bir vatan sevgisi ülke çıkarı memleket sevdası kaldıysa seçime kendisi ile girmeyin. canan hanım için de geçerli birazcık iyi niyetli ise ve türkiye cumhuriyeti'ni düşünüyorsa ülkesi ve partisi için koltuğundan vazgeçer.

    bu ülkenin muhalif yüzde ellisini birleştiren en önemli unsur ve söylem olan mustafa kemal'in askerleriyiz ifadesinden rahatsız olan birisi memleketini düşünüyorsa istifa onun için en iyi hizmettir.

  • zafer çağlayan

    geziden bi kaç ay sonra 17-25 aralığın hemen ertesi idi. bi arkadaşım vardı. zafer bey bir iş seyahatinde arkadaşımın çalıştığı firmayı ziyarete gelmişti. muhalif kimlikli bu arkadaşım dayanamamış kendisinin yüzüne hırsız vs demiş ve sonucunda zor bela girdiği işinden olmuştu.

    o arkadaşım o dönemden beri işsiz. senelerdir işsiz bak senelerdir. ve işsiz kalacağını bile bile çok ihtiyacı olan bu işten atılma pahasına bu hareketi yaptı. işsizliğin ne boktan bişi olduğunu işsiz kalmayan bilemez. 25 yaşını geçip hala baba parasına muhtaç olmayı sokağa çıkarken konu komşuya görünmemeye çalışmayı asla bilemezler. bilemeyecekler de.

    o arkadaşım onurlu ama aç olarak uyuyordur geceleri. bir de belki değil büyük ihtimalle ailesine karşı mahcuptur.

    siz nasıl uyuyorsunuz merak ediyorum.

  • caner erkin

    bunca yılın sevdalısıyım kendisine sinirlendiğim kadar ne bakiye ne ekrem dağa sinirlendim. kendisine sövdüğüm kadar ne almeidaya ne ailtona sövdüm.

    bakın olm olay küfür vs değil.

    ben nouma'yı hala savunurum. ölümüne savunurum. yaptığı hareket çirkindi yakışmadı ama nouma yavşağın teki olmadı asla. delikanlıydı. milletin arkasından sövmez gider kafayı gömer siker oturturdu. varsa derdi hallederdi. içten pazarlıklı olmadı saha dışında yaptıkları ile gündem olmadı. nouma'nın isyanı kötü karakterinden değil içi dışı bir olmasından kaynaklı idi. ama bu adam öyle değil.

    bugün takımın içinde bulunduğu tüm kara bulutlu kaos dolu günlerin sebebi kendisi. günah keçisi ise günah keçisi kardeşim. evet. bu adam takımdaki kolej havasını bozan yegane unsur.

    gökhan ve caner geleceği günlerde istemem dedim. 30 küsür senede öğrendiğim bişi varsa o da şu idi çünkü, fb'den gs'den alınan topçu bize yaramıyordu. oldum olası istememişimdir o yüzden. sağolsun gökhan'a lafım yok o beni göt etti ama caner o kadar haklı çıkardı ki.

    geçen sezon bu adamın sakatlanması beşiktaşın şampiyonluğunu müjdeledi.

    canerle pas oyunu oynayamazsınız. izin vermez rakip yarı alandan kavisli bir şekilde topu ceza sahasına diker ve takımın hücum planının anasını siker.

    canerle hızlı çıkamazsınız kafasını kaldırıp oyun yönünü bir anda değiştiremez veya ileri oynamaktansa geriye stoperlere dönüp set hücumuna girmeyi tercih eder.

    canerle savunma yapamazsınız. tosic'e kızamıyorum artık herif bunun götünü toplamaktan helak oldu.

    hakeme sövmesine değinmiyorum. ben beşiktaş karakterine bu kadar uymayan bu kadar aykırı bir tipi o forma altında görmedim. benden eskiler de görmemiştir. kendisi beşiktaş forması altında diye de sahip çıkacak kadar gözü kör bir fanatik değilim.

    bu sene beşiktaşın yediği gollere bir bakın açın bakın. bugün yediğimiz gol bile kendi hatası. götünü yarım dönerek üst üste aynı çalımı yiyen ilk bek kendisi olabilir bak. bu kadar futbolu bilmiyor mk.

    milli takımda kankileri ile yaptıkları bile benim için büyük utanç idi. arda ile burak ile gazeteci döven adı her türlü futbol dışı icraata karışmış bu adamın bizim takımımızda ne işi var halen anlamıyorum.

    beşiktaşın hem oyun yapısına hem takım yapısına hem kültürüne uymuyor. daha buraya paragraf paragraf yazarım da gerek yok.

    kendisine beddua edecek değilim. ama kendisini bu kulübe kazandıranlara hakkımı helal etmiyorum. kendisinin kazandığı parada da hakkım var ise haram olsun. ben takımımda bu adamı görmek istemiyorum.

    süleyman ağbi yaşasa idi eminim o da böyle bir utanç vesikasından hicap duyardı.

    senin en yetenekli en formda halin bile olcay şahan'ın sol ayağı etmez benim için duydun mu beni koçum.

    dedim ya size nouma diye. nouma beşiktaş'tan değerlerimize uymadığı için gönderildi. bana göre yüzyılın hatasıydı ama mesele duruş meselesiydi. o nouma bugün hala ve ebediyyen beşiktaşlı nouma olarak anılıyor, anılacak. engelleyemezler. ama bu adam anılmayacak. ne biz ne fener ne gs kimse sahip çıkmayacak. çıkanın da aklını sikeyim zaten.

  • deniz baykal

    sen ben olsak 7 kere ölmüştük şimdiye. neyin tatavası bu anlamıyorum.

    insanların asıl tartışması gereken neden bu insanlarla biz eşit sağlık hizmetlerinden yararlanamıyoruz. ibrahim tatlıses'in kafasına sıktılar mk ülkesinde mk herifi hala yaşıyor. benim ayağıma çivi girse ölürüm yarın.

    parası olan gücü olan yaşıyorken sen ben ölüyoruz. siyasetine düşüncesine sokayım bu kadar mı körsünüz halen.

  • beşiktaş

    millete hayal satmaktan vazgeçin mk. takım yokları oynuyor haftalardır sos veriyoruz ama bazı taraftarlar her maç sonu "sezon sonu şampiyon olacak takımdır" diyip duruyorlar beyfendiler. millette mal gibi favlayıp duruyor.

    8. haftaya geldik bi ayaklarınız yere bassın lan artık.

    beyler kibre düşmeyin dedik hatırlıyor musunuz. çok değil 3-5 hafta oluyor. burada yok ona öyle buna böyle çakarız goygoyu dönüyorken. bazıları da bu kibir değil biz artık eski beşiktaş değiliz diyorlardı. hiç değişmiyor mk götü kalkanın götünde patlıyor ağzından çıkan. bizim taraftarda iki senede götü iyi kaldırmıştı artık daha realist olabiliriz umarım. oyuncular da keza.

    birileri de çıkmış pereira gibi gs'de puan kaybedecek falan diyor. te allaam.

    götler kalkmış bunun başka açıklaması yok. kimse ligi siklemiyor artık. rakip seçerek oynuyoruz besbelli. bi takım portoyla leipzig'i yenip gençlere isabetli şut atamıyorsa orada mental anlamda sıkıntılar vardır.

    penaltıdan gol atmışız maç 2-1 olmuş caner gelip hocaya bişiler anlatıyor şenol hocanın sikinde değil kafa sallayıp geçiştiriyor. mağlubiyetten daha fazla canımı sıkan bu benim. 1-0 mağlup iken çift forveti niye bozduk o da ayrı konu. ozzy bugün kariyerinin en kötü maçını çıkardı ama 75'e kadar oyunda kaldı. tolgay'a ayıp oldu açıkçası. adriano ne kadar büyük topçu imiş herkes görmüştür umarım.

    hepsini siktir edelim maç kazanacak bir oyun planımız yoktu beyler kusura bakmayın. kaliteli ayaklar sayesinde skor elde etmeye çalışıyoruz. nerde 2 sene önce takır takır oynayan beşiktaş. iyice eski fb'ye döndük. q7'nin babel'in kısacası takimdaki kaliteli futbolcuların ayağına bakıyor takım. 20 dakika tempo yapamıyoruz ki o upuzun bir başka entry konusu aslına bakılırsa.

    geçen sezon sonu en iyi futbolu oynayan takım olmak istiyoruz dedik. şu ana kadar lig için en iyiyi siktir et, iyi futbol oynadığımız bile söylenemez. buradan da lig zor döner. kusura bakmayın. ben hayallere söylemlere değil gerçeklere bakıyorum o gerçekte şu ki bu takım bu oyunla devam ettiği sürece şampiyon falan olamaz. şu ana kadar haketmiyoruz da zaten o yüzden böyle devam edeceksek olmayalım.

    her boka istatistik verip duruyorsunuz ya ben de bir istatistik vereyim şenol hoca ilk kez 2 maç üst üste puan kaybetmişti beşiktaşta geçen ts maçında. bu maçla ilk kez 3 maç üst üste puan kaybetti. buyrun buradan çıkarım yapın ne çıkarımı yapacaksanız.

    takımın hocanın arkasında duracaksak amenna duralım ki durmalıyız. özellikle de bugün durulsun bu takımın ve şenol hocanın arkasında ancak bunu şampiyon olacağız diye herhangi bir mantıklı dayanağı olmayan argümanlarla yapmayalım. takımın şu an yapıcı eleştirel yorumlara nasıl futbolumuzu düzeltirize ihtiyacı var. sizin sini simpiyin ilicigiz demeye değil. o şekildeki yaklaşımlarınızla beşiktaşa kötülük ediyorsunuz farkında mısınız bilmiyorum ama.

    ben şampiyonluk istemiyorum ama lig sonuncusunu oyun olarak ezmek, ezemesem de mücadele istiyorum.

    benim sinirim takıma da değil. götü kalkık taraftarların haftalardır orada burada sezon sonu şampiyon olacağız diye gezmesine. olamazsın mk bu futbolla olamazsın. futbolu geç sizde ki bu kafa yapısı ile hiç bi sikim olamazsın.

  • bedelli askerlik

    askerliğini yapmış biri olarak biz nasıl yaptı isek siz de gidin yapın, biz enayi miyiz, vatan borcu para ile ödenmez, çıkmasın! demek istiyorum ama diyemiyorum lan. o kadar boktan o kadar berbat bişey ki askerlik kıyamıyorum mk burada bedelli bekleyenlere. resmen askerden geldikten sonra ruhuma düşüncelerime tecavüz edilmiş gibi hissetmiştim şimdi başkalarının da o duyguyu yaşamasını istemiyorum tekrardan.

    bekleyin olm çıkacak. çıkmasa da bekleyin.

  • cedi osman

    serbest atıştan önce istiyorsa zikir çeksin sikimde değil. hatta akp'ye oy veriyorsa versin o da sikimde değil. rte yalakalığı yapmadığı seçim kampanyalarına katılmadığı yerli sporcu milliyetçiliği gibi bir çağ dışılığı savunmadığı sürece sıkıntı yok.

    çocuk basketbolu dışında gündem oluşturacak hiç bir şey yapmıyor. bu da bizim için yeterli. basketbolu dışında gündem oluşturacak malzeme arayanlar da art niyetli ve nefret kültürü ile yetişmiş kimselerdir.

    hem efes hem milli forma ile göğsümüzü kabartmıştır. cavs'ta da kabartmaya devam edeceğinden şüphem yok. gurur duyuyoruz kendisi ile. mehmet abisi ersan abisi gibi milli takımı unutmasın başka isteğimiz yok. zira bizim tutabildiğimiz destekleyebildiğimiz başka milli takımımız kalmadı maalesef.

  • mario gomez

    iki mahalle aşağıda nalburcu erkan abi var. aradım söve söve zor bela açtı dükkanı. iki kilo sentetiği yapıştırıyorum şu an.

    çok özledim lan seni.