donjohnston10
profili

  • 29 temmuz 2021 ecem'in emre çıkması

    twitter'da her yazılana sazan gibi atlayan, kendini duyarlı vatandaş sanan ama aslında bir koyundan farkı olmayan sosyal medya farelerinin artık aklını başına toplaması gerektiğini göstermiştir. sadece bu olaylarda da değil, internette gördüğü herhangi bir şey için "acaba doğru mu" demeyen hiç kimsenin başka insanları cahillikle vs suçlama hakkı yoktur. asıl cahil kendisidir. neymiş yapılacak internet düzenlemesi öncesi kurgu yapmışlar. sanki çok ihtiyaçları var böyle bir şeye. dümdüz basıp geçmiyorlar mı torba yasaları, ne kurgusundan bahsediyorsun? kurgu yaptılarsa bile yine atlamışsın işte? bal gibi de linçperest bi güruhsunuz. sadece şunu soruyorum sana linçperest: o paylaşımlarda rastgele bir erkeğin fotosu, bilgileri vs fail olarak verilseydi, o zaman ne olacaktı?

    geçenlerde olan kadıköy'deki diş hekimi mevzusu gibi. herkese "çomar çomar" diyen ama asıl güdülen koyun kendisi olan, sorgulama yeteneği gelişmemiş, telefon ekranına bakmaktan beyni erimiş tipler artık her linç kampanyasına atlamamayı öğrenmeli. diş hekimine de tacizci dediniz, mevzu para isteyen çalışan mevzusu çıktı. özellikle bu az gelişmiş radikal feministlerin olayları böyle çarpıtmalarının ve sürekli hukuk düzenine laf atarak "ihkakı hak yapmalıyız" tarzı konuşmalarının hesabı sorulmalı. bu kaçıncı yalandan kampanya ben sayamadım artık.

    cinsel saldırı faillerinin serbest bırakıldığını düşünen tipler varsa, buyursun herhangi bir sulh ceza hakimliğinin önüne gelsinler. oturduğunuz yerden twitter linçlerine katılmakla olmaz. binlerce hakim ve savcıyı töhmet altında bırakmak da olmaz. gel adliyeye, gözlerinle gör. oradan atlama her şeye.

  • gebze'de hacze giden avukatın öldürülmesi

    haber

    yaralı kaldırıldığı hastanede daha sonra yaşamını yitirmiş.

    klasikleşmiş avukata şiddet haberlerinden bir yenisi. adliyede ve haciz mahallinde avukatlara yönelik fiziki ve manevi baskı, özellikle aile ve miras hukukundan kaynaklanan davalarda sürekli tehdit edilmeler, çoğu avukatın ruhsal yönden iyi durumda olmaması ve sürekli artan intiharlar.. ama soran olursa gelir burada entry girersiniz ''iki cümle söylüyor danışma parası istiyor'' diye. öyle basitti bu işler dimi? aslında haciz mahallinde avukat bulunmamalı. ama memurlara güvenemiyorlar. hele ufak yerlerde borçlu ile memur bir şekilde ahbap oluyor ya da memur borçluyla değişik bir ilişki kuruyor ve o haciz sağlıklı yapılamıyor. avukat da mecbur iştirak etmek durumunda kalıyor. borçlu da alacaklıyla olan husumetinin nefretini avukata yöneltiyor. şimdi kendisini ceza davasında yine bir avukat savunacak.

    haciz mahalline polis isteseler karakoldan trip yerler avukatlar. polis gelene kadar geçen sürede memurdan trip yerler. jandarma bu konuda biraz daha iyi. ama kolluk görevlisi olmadan haciz yapmanın sonuçları bunlar.

    burada borçlu kutsayan, keyfine yaptığı borçları ödememek için her türlü çakallığı yapan tiplerin birinin akrabası olabilir bu fail. türkiye kadar borç ödememenin kutsandığı, alacağını istemenin kabahat sayıldığı başka bir ülke daha bulamazsınız. bu tipler alacaklı olduğunda yine ilk koştukları kişiler avukat oluyor ama ne hikmetse.

    sanki kriz sadece borçluya varmış, alacaklıya yokmuş gibi davranmaları da ayrı bir doktorluk vakıa.

  • 12 mart 2021 bursa'da korkunç kaza

    ölmek bu kadar basit olmamalı ya. aracının gerekli bakımlarını düzenli olarak yaptırmayan bir orospu evladı yüzünden ölüyorsun ve bu herif tek taksirle öldürmekten yargılanıyor. sadece kendisi ölmesi gerekirken, inatla aracı sağa kırmıyor ve arabaların üzerinden geçip gidiyor. belki bi sevdiğini ziyarete gidiyorsun o sırada ya da bir yere yetişmeye çalışıyorsun. aklından geçer mi bir götveren tırcının arkandan gelip seni iki büklüm edeceği?

    bir yolda, köşe başında beklerken bir tırcı gelip sizi biçiyor. harbiden çok kötü bir son. eminim ki bu tır araç muayenesi denen garabetten sorunsuz olarak geçmiştir.

  • köpekleri sevenlere karşı duyulan nefret

    niye kuş severlere duyulmuyor bu nefret? ya da balık seven insanlara?

    sharpei besliyorum. o yüzden diğer köpek sahipleriyle içli dışlıyım. çoğu akıl hastası. insanlar haklı yani. "sahibiyim diyemezsinnn tamam mııııı!!" yapan bile var bu ruh hastalarının içlerinde. kediciler gezdirmeye çıkarmadıklarından dikkat çekmiyor. ama bunlar her yerdeler.

    hayvanjm hayvan olduğunu unutup akıl hastası gibi hareketler sergilerseniz tabii nefret eder insanlar.

  • tiktok videosu çeken dövmeli hafif marjinal kız

    vine çekenleri anlıyorum. şu aykut elmas mıdır nedir o tayfayı da anlıyorum. sonuçta bir durum komedisi yapıyorlar. anlatmaya çalıştıkları bir tespit var. az da olsa emek var.

    ama bu şarkı açıp ekran karşısında dudak oynatanlar çok net ilgi delisi oluyor. ses yok, dans yok, bir şey yok. tam olarak olay ne bu videolarda? şarkı çalsın, mal mal dudak oynat. harbiden amaç ne yani?

  • evlilikte kadın faşizmi

    kadın faşizminden ziyade erkek sünepeliğidir. 10 yaşında çocuk gibi kendisine her söylenene, her dayatılana kafa sallayan erkek müsvetteliğidir. adamın kendi evinde kendi yaşam tarzına uygun bi tane mobilya yok, şaka gibi.

    alt tarafı bir am sikecek, değer mi bu kadar palyaçoluğa?

    sikinizi kesin yerine anamur muzu koyun ama onurlu yaşayın. etraf tasmalı köle erkek dolu.

  • içinden film senaryosu çıkabilecek şarkılar

    (bkz: everybody knows)

    ''herkes biliyor, zarların hileli oldugunu
    herkes parmaklarını çapraz yapar yuvarlarken
    herkes biliyor, savaşın bittiğini
    herkes biliyor, iyi adamların kaybettiğini
    herkes biliyor, dövüşün hileli oldugunu
    fakirler fakir kalır, zenginler zenginleşir
    hep böyle gider
    herkes biliyor

    herkes biliyor, geminin su aldıgını
    herkes biliyor, kaptanın yalan söylediğini
    herkeste bu buruk duygular
    sanki babaları ya da köpekleri ölmüş gibi

    herkes ceplerine konuşur
    herkes bir kutu çikolata
    ve uzun bir gül ister
    herkes biliyor

    herkes biliyor, beni sevdigini bebegim
    herkes biliyor, gercekten sevdigini
    herkes biliyor, sadık oldugunu
    bir iki akşam eksik,fazla
    herkes biliyor, ihtiyatlı oldugunu
    ama tanışman gereken o kadar cok insan vardı ki
    giysilerin olmadan
    ve herkes bunu biliyor

    herkes biliyor,herkes biliyor
    hep böyle gider
    herkes biliyor

    herkes biliyor, ya şimdi ya asla
    herkes biliyor, ya ben ya sen
    herkes biliyor, senin sonsuza dek yaşadıgını
    ve sen bir iki replik okudugunda
    herkes biliyor anlaşmanın çürük oldugunu
    yaşlı kara joe hala pamuk topluyor
    senin kurdelaların ve omuzlukların için
    ve herkes biliyor

    ve herkes biliyor, salgının yaklaştıgını
    herkes biliyor, hızlı hareket ettiğini
    herkes biliyor, çıplak adamın ve kadının
    sadece geçmişin parlayan birer kalıntıları oldugunu
    herkes biliyor, sahnenin öldüğünü
    ama yatagında bir sayaç olacak
    açığa vuran
    herkesin bildiği şeyi

    herkes biliyor, başının belada oldugunu
    herkes biliyor, neler yaşadıgını
    calvarynin tepesindeki kanlı çarmıhtan
    malibu sahillerine kadar
    herkes biliyor, parçalara ayrıldıgını
    bu kutsal kalbe son bir kez bak
    patlamadan önce
    ve herkes biliyor

    herkes biliyor,herkes biliyor
    hep böyle gider
    herkes biliyor''

  • 1 yıl evli kalıp ömür boyu nafaka ödemek

    hukuk sistemimizin ömür kısaltan icraatlarından biri.

    evlendin, 1 senede boşandın ama ödeyeceğin nafaka ömür boyu. avrupa'da bir kadına ödenen nafaka çok istisnai durumlarda olmak şartıyla en fazla 5 sene. ya bizim devlet yurdum kadınlarının tembelliğini, tek vasıflarının vatan millet edebiyatı ile enayi ayıklayıp ömür boyu onları sömürmek olduğunu biliyor ve bu yüzden her boşanan kadın devletten yardım dilenmesin diye böyle yapılıyor, ya da bilemiyorum altan.

    haa kadınlık çok zor ama dimi, taciz falan var dimi?

    önerim: ya şuna bi üst sınır uygulaması getirin ya da nafaka için evliliğin sürdüğü süreyi baz alın. bu kadar basit.

    herkes nasıl da kadınlar okutulmuyor edebiyatı yapmış. hepiniz bir anda yozgatlı oldunuz galiba? hani şu alay edip durduğunuz yozgat. ne adamlarsınız ya. e sormazlar mı adama, istanbullu işhanı beyaz yakalısı pelinsu neden alıyor bu nafakayı o zaman diye? adam ciddi ciddi para kazanan kadınların nafaka almadığını sanıyor, ortamlarda ekşici piç işte. sosyetelerin haberlere konu davaları ne olacak? sendeyiz gültekin.

    büdüt: ben değil olum, bir arkadaş. ühü ühü.. swh.

  • ifşacı kadınları mahkemeye veriyoruz

    edit 2: dava açmanın ya da şikayetçi olmanın şartlarından birisi de hukuki yarar veya ilgili olmaktır. bu yüzden tabii ki biz tanımadığımız üçüncü kişiler adına dava açamaz ya da şikayetçi olamayız, hukuki yararımız bulunmadığı ya da ilgili olmadığımız sürece. şikayete tabi, aşağıda bahsedeceğimiz suçlar açısından. burada amaç haksız yere ifşa olanlara ulaşmak, ifşa olduklarını söylemek ve dava açmaya veya şikayetçi olmaya ikna etmektir. mesela ben bugünkü yer vermediği için erkeği aşağılayarak ifşa etmekbaşlığına konu olan kardeşimize ulaşma girişimlerine başladım bile. kendisini tanıyan varsa bana direkt twitter adresini vs iletebilir. bu şekilde. bu duruma ''kadınlar sesinizi çıkarmaya devam edin'' demek ağır aymazlıktır. ortada bir suç mu var da kadınlar sesini çıkarsın? mesela toplu taşımada yer vermemek suç mu oldu da ona ses çıkardınız? sapla samanı karıştırmayacaksınız. insanların tiplerinin, giyim kuşamlarının, fikirlerinin vs twitter'da alay malzemeniz olmayacağını seve seve öğreneceksiniz.

    edit: ifşa deyince neden aklınıza direkt tacizci erkekler geliyor? ifşa ettiğiniz ötekiler ne olacak? feminaziler ve meriçler baktılar haksızlar, mevzuyu hemen taciz tecavüz eksenine çekerek yine drama yapma peşindeler. bunların radikal dincilerden bir farkı yok. mahkemede hak arayacağız deyince nasıl kuduruyorlar görüyorsunuz. yer vermediği için bi insanın fotoğrafını hakaret ederek paylaşan bir kadınla, sırf yüz vermedi diye bir adamın fotoğrafını "giyinişine bakın bu zaten homo" diye paylaşmakla, metroda kitap okuyan birini "düşüyo mu böyle pis fakir" diye ifla etmekle tacizin ne alakası var benim gerizekalı mericim? taciz, tecavüz varsa paşa paşa mahkemeye gideceksin. burada hukuka aykırı bir istek yok. biz normal insanlar da, sizin gibi ifşacıları mahkemede ağlatacağız. durum bu. kimse size hakaret ve iftira atma ayrıcalığı tanımıyor. bunların ne denli ilgi manyağı ve ifşa meraklısı olduklarını görmek isteyenlerin twitter'da kısa bir tur atmaları yeterli.

    bir adet kampanya. bu başlığı kadın tacizine mağdur kalan erkeklerin dayanışma yeri ilan ediyorum. mağdurları yönlendirmek, akıl vermek gibi hususlar. söz konusu durumlarda her türlü gönüllü yardım, yönlendirme yapılacaktır. hayatı aldığı beğenilerden ibaret olan, ona buna yaranmak için sayfasında onlarca insanı küçümseyerek, hakaret ederek ifşa eden kadınlar seve seve akıllı olacak, ya da aklı başına bir şekilde getirilecekler.

    bundan böyle kendisini kanunların üzerinde gören, dünyanın kendisi ve diğerleri diye ikiye ayrıldığını düşünen, erkeklerin kendisine ilgi ve alaka göstermekle yükümlü olduğunu sanan ve bu ilgiyi göremeyince çareyi ifşada bulan kadınları mahkemelerde ağlatıyoruz.

    yalnız şunu belirteyim, otobüs metrobüs vs gibi yerlerde alınan görüntüler özel hayat kapmasına girmez. çünkü bireyin başka insanlarla ortaklaşa faaliyet yürüttüğü yerler özel hayat kapsamında tutulmuyor. bu olsa olsa kişilerin huzur ve sükununu bozma olabilir. eğer söz konusu ifşa hakaret ile yapılıyorsa hakaret suçundan şikayetçi olabiiriz. bu nedenle kalabalık yerlerde yapılan bir ifşa söz konusu ise, şu şekilde şikayetçi olacağız:

    öncelikle yapılan ceza hukuku alanına girip girmediğine bakacağız. medeni hukuk anlamında hangi eylemlerin kişilik haklarına saldırı olduğunu söylemek mümkün değildir. ancai bireyin şerefi, onuru, insanların gözündeki itibarı, namusu, lekelenmeme hakkı, özel hayatının gizliliği, özel veya mesleki sırları gibi değerlerine saldırı haklı bir sebebe dayanmadıkça kişilik haklarına saldırı teşkil edecektir.

    bu nedenle eğer suç mevcutsa tck'ya dayanıp şikayetçi olacağız, değilse kişilik hakkı ihlali nedeniyle manevi tazminat davası açacağız.

    üşenmeyin, bir şey olmaz demeyin. bu tarz bir şeylere denk geldiğiniz zaman mağdur sizseniz adliyeye ya da karakola giderek şikayetçi olun. eğer başkası ise ona ulaşarak yönlendirici olun. bu şekilde ''biz yaparız, karışamazsınız'' şımarıklığına ve feminist iftiraclığına bir şekilde dur diyebiliriz. şimdi sıralamamız şu şekilde:

    - özel hayatın gizliliğini ihlal suçu.
    - kişisel verilen kaydedilmesi ve paylaşılması suçu
    - iftira
    -hakaret
    -kişilerin huzur ve sükununu bozma.

    bunlar yoksa, kişilik hakkı ihlali nedeniyle psikoloji bozulması gerekçesiyle, asliye hukukta manevi tazminat davası. ikisini birden açmak tabii ki en iyisi ama harç durumları vs şeyler söz konusu o zaman. ve hukuk mahkemesi ceza mahkemesi kararını bekletici neden yapar, ikili bir ceza gelirse al işte sana mis gibi sonuç.

    lütfen ifşa olanlar ulaşıp, onlara akıl verelim, destek olalım.

    taciz iftirasıyla işinden atılan otobüs şoförünü hatırlıyor musunuz?
    ankara'da kendisine gıcık olan öğrencilerin iftira attığı okul müdürünü?
    toplu taşımada kitap okuyan genci giyimi dolayısıyla ''düşüyor mu böyle'' diye aşağılayan twitter kızlarını?
    ''merhaba'' yazan onlarca erkeği tacizci diye fişleyen instagram kızlarını?
    söz konusu kızlarla zerre alakası yokken tipiyle alay edilen, yüzlerce twitter kızına malzeme olan yurdum gençlerini?

    ve aklıma gelmeyen daha nicelerini? bunların tacizci erkeklerle ne alakası var?

  • cengiz ünder

    a spor'daki yorumcunun dediğine göre altınordu önce kendisini üç büyüklere önermiş. 1 milyon euro istemiş. üç büyükler randevu bile vermemişler. daha sonra abdullah avcı ile görüşülmüş, abdullah avcı kabul etmiş. şimdi ise 1 milyon euro'ya almadıkları oyuncuyu 13 milyona roma aldı.

    vizyonsuzluk bizim ülkemize hakim olan en sağlam kavramlardan biri.

    yasin öztekin'i, serdar özkan'ı, volkan şen'i, aydın yılmaz'ı vs parlatıp böyle çocukları görememek. ne diyelim.