invinoveritas10
profili

  • şule çet cinayeti

    "...stefan zweig okuyan, cem adrian dinlemeyi seven, köpeğiyle bol bol fotoğraf çekilen, seçim günlerinde “oy kullanın” mesajı paylaşan bu genç kadın, yaşadığı ülkede cinsel istismarın bir suç olmaktan çıkarılması için yasa hazırlıkları yapılırken; “tecavüz ve çocuk istismarı meşrulaştırılamaz!” tweeti atmıştı.

    28 mayıs akşamı, patronu çağatay aksu ve aksu’nun arkadaşı berk akand ile, yelken plaza’nın 20. katındaki ofise gitti. aksu, sahibi olduğu mekan kapandığı için işsiz kalan şule çet’e, ortaklarından olduğu restoran mevzu ocakbaşı’nda iş ayarlayabileceğini, o gece bunu konuşabileceklerini söylemişti.
    . . .

    şule çet, saat 04.00 sularında, plazanın güvenlik görevlilerinin bir patlama olduğunu sanmasına sebep olacak kadar büyük bir gürültüyle, 20. kattan aşağı düştü.
    . . .

    saldırganların aileleri, sosyal medyada şule’ye destek veren, bu suçun aydınlatılmasını isteyen insanlara tehditler yağdırıyor. kamuoyu basıncının, hukuksuzluk sürecini kesintiye uğratacağını, kadınların dayanışmasının adaletin yerini bulmasını sağlayabileceğini biliyorlar.

    şule, uzun zaman önce sosyal medya hesabından, kendisi gibi canavarca hisle öldürülen bir başka kadının, münevver karabulut’un fotoğrafını paylaşmış ve “unutmadık” demişti.

    şimdi kendisi de, unutulmamayı ve ölümünden sorumlu olanların yargılanmasını bekliyor."

    gökçe gün
    http://haber.sol.org.tr/…cezalandirilacak-mi-250256

  • 3. havalimanı istanbul'un başına bela olacak

    "...bilimsel veriler, havalimanının inşa edildiği bölgenin senenin 107 günü fırtınalı, 65 günü ise yoğun bulutlu olduğunu ortaya koyuyor. bu bakımdan 3. havalimanının yer tespiti esnasında bölgenin rüzgâr testlerinin yapılmadığı iddiası doğru mudur?

    karadeniz’den esen şiddetli yan rüzgârlar nedeniyle havalimanının yılın neredeyse 120 günü kapalı olacağı iddiaları doğru mudur?

    lodos ve ters rüzgârlar için hangi önlemler alınmıştır? iki paralel pistle faaliyet gösterecek havalimanının uçuş trafiğinde büyük bir keşmekeş yaşanacağı iddiaları doğru mudur?

    kuşların göç yolları üzerine inşa edilen 3. havalimanı uçuş güvenliğini tehlikeye sokmakta mıdır?

    olası bir kaza kırım neticesinde yaşanacak büyük can kayıplarının sorumluluğunu kimler üstlenecektir? yaşanması muhtemel uçak kazaları tıpkı göz göre göre gelen hızlandırılmış tren faciası gibi, “bu işin fıtratında kaza var” denilerek, geçiştirilecek midir? "

    gamze akkuş ilgezdi
    http://haber.sol.org.tr/…rda-odeme-yapilacak-246262

    (bkz: doğal gelir kaynağı olarak bulgaristan hava sahası)

  • fotoğrafçıdan damada anlamlı dayak

    malatya'da düğün fotoğrafçılığı yapan onur albayrak, bir düğün için fotoğraf çekimine gittiğinde yaşı küçük görünen geline kaç yaşında olduğunu sordu. habere göre “15” cevabını alınca da “çocuk gelin fotoğrafı çekemem” diyerek duruma tepki gösterdi.

    ...ısrarla çekimin yapılmasını isteyen damat ile fotoğrafçı arasında yaşanan yaşanan kavgada damadın burnu kırıldı."

    "... evet maalesef durum bu, keşke yaşanmasaydı ama yaşandı. bir daha olsa gene çekmiyorum der miyim evet derim. kimse kusura bakmasın, çocuk gelin de çocuk istismarıdır benim gözümde ve hiç bir kuvvet bana o çocuğun gelinlikle fotoğrafını çektiremez. çocukların saçına duvak takılmaz, kır çiçekleri ile süslenmiş taçlar takılır ancak. saygılarımla"

    onur albayrak
    http://haber.sol.org.tr/…ografini-cektiremez-242285

  • el bab'ın 4 ayda alınamaması

    "...
    askeri ve teknik yetersizlikler, planlama hataları, müttefiklere dair yanlış beklentiler, ordunun içinde yaşanan sorunlar... fırat kalkanına dair yapılan tüm bu tespitler sorunun bir yanına işaret etse de merkezi önemdeki asıl probleme dokunamıyor.

    türkiye askeri açıdan el bab'ta istediğini planladığı hızda ve şekilde alamıyor çünkü türkiye'yi yöneten siyasi irade el bab ve suriye konusunda yeterince kararlı duramıyor.

    bu harekat her şeyden önce siyasi olarak yönetilemiyor. tarihte tüm askeri harekatlarda olduğu gibi siyasi olarak yönetilemeyen bir harekatta, askeri veya teknik düzlemde açığa çıkan tüm sorunlar büyüyor ve çözülebilecek problemler çözümsüz hale geliyor.

    akp her gün suriye siyasetinin değişmesi gerektiğinden bahsediyor ve üstelik bu doğrultuda adımlar da atıyor. ancak uluslararası kamuoyu dahil olmak üzere aslında kimse bugün akp'nin suriye politikasının tam olarak ne olduğunu bilmiyor. kürtlere veya suriye'deki başka güçlere karşı günlük veya kısa vadeli konumlanışlarla bir strateji oluşturulamıyor.

    böylesi bir stratejinin olmadığı, kurmay heyetin dahi uzun vadeli hedefin ne olduğunu bilmediği koşullarda bir ülkenin sınır ötesi bir askeri operasyon yürüttüğünü düşünün...

    sorun el bab'ın alınması değil. asıl sorun el bab'tan sonra ne olacağı... rusya, abd, kürtler, esad ve cihatçıların dahil olduğu bu karmaşık denklemde yönsüz kalan ve bu yönsüzlükten dolayı günü kurtarmak için siyaset yapan türkiye el bab'tan sonra ne olacağını bilmediği için el bab'ta zorlanıyor.

    el bab önlerinde çaresiz kalan akp aslında... dolayısıyla yaşanan tablonun sorumlusu da, türkiye'yi bu duruma düşüren de onlar. aynı nedenle fırat kalkanı hakkında akp'siz kurulan her cümle de yanlış olmaya mahkum."

    özgür şen
    http://haber.sol.org.tr/…-el-bab-caresizligi-184227

  • ateislerin müslümanları cahil sanması

  • 1 ağustos 2016 kılıçdaroğlu açıklaması

    “eğer bu devlet hepimizinse… bu devletin yeniden inşa edilmesinin yeri milletin oylarıyla seçilmiş parlamento olmalıdır. üç-dört kişinin kimseyle konuşmadan, kimseye danışmadan devleti yeniden yapılandırması kabul edilemez.
    ...
    bir sabah kalkıp ‘bundan böyle şu şekilde olacak’ denilerek bu iş olmaz. oturup birlikte tartışmalıyız. parlamento devre dışı bırakılamaz.”

    kemal kılıçdaroğlu

  • ilk kez otomatik vites araç süreceklere tavsiyeler

    kafayı patlatmamak için önce emniyet kemerini takın.

  • 26 kasım 2015 can dündar'ın tutuklanması

    "biliyorsunuz mit tırlarında silah taşındığına dair yaptığımız haberden dolayı bir soruşturma yürütülüyor. bizzat cumhurbaşkanı'nın şikayetçi olduğu bir soruşturma bu.

    başbakan yardımcısı tuğrul türkeş 'vallahi de billahi de türkmenlere gitmiyordu' açıklamasını yaptı. herhalde bizim soruşturmamızda gelip tanıklık yapacaktır. bugünkü hükümet adına o sözünü tekrarlayacaktır diye düşünüyorum.
    türkmenler'in de bize gelmediğini söylemeleri üzerine bu kez asıl suçluları değil, bu suçu ortaya serenleri soruşturma konusu yaptılar.

    biliyorsunuz bazı tırlar tekrar bombalandı rus uçakları tarafından. devlet birşey yapıyorsa milletin bunu bilmeye hakkı var. çünkü bu devlet bizim devletimiz. ve biz de gazeteci olarak milet adına kamuyu denetlemekle görevliyiz. bu kez karşılarında hemen sinmeye hazır gazeteciler yok. bu kez kararlılıkla bu işi takip edecek, dik duracak, sonuna kadar arkasında duracak gazeteciler var."

    can dündar

  • bebeği olmuş birine söylenmemesi gereken sözler

    (bkz: gözleri de aynı tüpçü)

  • akp-chp koalisyonu

    "akp ile aramızda, en ciddi sorun bir güven bunalımıdır. biz güvenmiyoruz. güven tesis edilmedi aramızda bugüne kadar. yani 2002’den bu yana akp ile aramızda bir güven sorunu var. en tipik örneği, tutuklu milletvekilleri ile ilgili olarak, biz oturduk cemil çiçek’in odasında protokol imzaladık ve yemin ettik. daha imza kurumadan “biz böyle bir protokol tanımıyoruz” dediler.

    dolayısıyla şimdi bize diyorlar ki “güvenin, bunlarla koalisyon kurun.” nasıl güveneceğiz? diyelim ki, önemli bir yasa geliyor... burada görüşülürken, bizim arkadaşlar diyorlar ki “şu 3-4 maddeyi çekerseniz, destek veririz, tasarı süratle yasalaşmış olur.”’ buna “tamam” diyorlar, komisyondan geçiyor, genel kurula geliyor. tam son maddeye gelirken, bir tekriri müzakere veriyorlar, geriye dönüyorlar. “biz bunları çıkardık, uzlaşacağız” dedikleri maddeleri tekrar yeniden koyuyorlar.

    böyle bir geleneksel yapıları var.karşıdaki insanı aldatmaya endekslenmiş geleneksel bir kültür anlayışları var."

    kemal kılıçdaroğlu