dondurmayacipsbananadam22
profili

  • türkiye'de bir erkekle evlenmenin imkansızlaşması

    öyle dırdırcı, dedikoducu kadınlarla umarım hiç kimse evlenmez ve böylece soyları kurur. aferin beyler çok iyi yapıyorsunuz hak ediyorlar.

    edit: pelinsular ve meriçler ağlıyor, seri eksiliyorlar. üzülmeyin siz birbirinize yetersiniz. zaten pelinsular belli bir yaşa kadar alfa gördükleri birine kapak atamazlarsa siz meriçlere düşüyorlar merak etmeyin.

    edit2: hanımlar beyler, burada biz bizeyiz kimse kimseyi kandırmasın.

    hanımlar, gençliğinizde sizin için dağları delecek delikanlıların yüzüne bakmadınız bir kaç it kopuk serseri tip gözünüze maskülen geliyor diye. şimdi bu erkekler akıllarını başlarına aldılar, önceki nesillerin hatasını yapmıyorlar. evlilik düşünen erkekler bitmedi ama onları hak etmeniz, görmeniz gerekiyor. evlilikten kaçan erkekleri ise yıllarca yaptığınız eziyetlerle hak ettiniz.

    beyler, siz de huyu huyuma dediniz iyi birini beklediniz ama sürekli kandırıldınız, çok enteresan ilişki oyunlarının içine çekildiniz ve yoruldunuz. bunun üzerine kadınlara güvenmiyor, bağlanmak istemiyor, evlilik düşünmüyorsunuz ve sonuna kadar haklısınız. ama hala daha evlenmek isteyenler de var. pelinsuları şımartmayın sizler çok daha iyilerine layıksınız. bu tip kadınların peşinden koştuğunuz için kendilerini seçme yetisine sahip zannediyorlar ve daha da yükseliyorlar. bırakın evlenemeyip ortada kalsınlar.

  • 18 ağustos 2018 akp kongresinde açıklanacak süpriz

    "partiyi kapatıyoruz" dışında hiçbir gelişmenin sürpriz sayılmayacağı olay.

    ayrıca süpriz ne lan?
    (bkz: sürpriz)

  • berat albayrak'ın antipatik tavırlarının nedeni

    şımarıklık. adam padişah'ın kızıyla evli, her türlü güce erişimi var, sırtı asla yere gelmez gibi hissediyor. hamuru da iyi yoğrulmamış olduğu için bu güce erişmek onun yüzünün ortaya çıkmasına sebep oluyor.

  • 4 temmuz 2018 kanun hükmünde kararnamesi

    onlarda reichstag yangını
    bizde 15 temmuz 2016 darbe girişimi

    onlarda ermachtigungsgesetz
    bizde kanun hükmünde kararname

    onlarda 1934 almanya devlet başkanlığı referandumu
    bizde 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu

    ne demişler, tarih tekerrürden ibarettir. işbu entrydeki bütün hedeler dolu başlıklaradır. açılıp okunursa neler yaşadığımız daha iyi anlaşılabilir.

    son olarak da bunu bırakayım.
    edit: yoğun istek oldu bilgilendirme yapayım. en son bıraktığım görsel hakkında sözlükte zaten bir başlık bulunuyor. (bkz: faşizmin 14 karakteristiği)

    onedio bile bundan içerik yapmış. türkçe olarak incelemek isteyenler bakabilir: https://onedio.com/…ar-icin-14-derste-fasizm-229822

  • 24 haziran'da sandığa gitmeyecek sözlük yazarları

    "hiç kimseye yakınlık duymuyorum o yüzden adolf hitler gelsin hepimizin amına koysun bana ne?" diyen akıl bulanması yaşayan yazarlardır.

  • chp'nin cumhurbaşkanı adayı abdullah gül'dür

  • abdullah gül ile rte'nin farkı

    (bkz: hitler gitsin diye goebbels aday olsun isteyen tip)

    university of exeter bursuyla londra'da okumuş, fehmi koru ve hulusi akar'la çok eskiye dayanan derin bir dostluğa sahip, milli türk talebe birliği'nde yetişmiş, siyasal islamın en kilit isimlerinden abdullah gül'ü güzelleme şenlikleri başlamış. bu şahıs kesinlikle tayyip erdoğan'dan daha kötüdür.

    birisi direkt batı tarafından seçilip gönderilmiş, kullanılmış bir isimken diğeri bop eş başkanı olmak için yıllarca kendini yırtıp olmayınca onu güç sahibi yapanları ısırmaya çalışmış diktatör bozuntusudur. abdullah gül'ün sessizliği uzlaşmacı olmasından değil, pısırıklığı ya da öyle emredilmesindendir.

    bu ismin böyle bir seçim için anılması bile ne kadar boka battığımızı ispatlıyor. balık hafızalı olmayın.

  • zeytin dalı harekatı

    (bkz: 0din 666)

    türk isminin bütün kurumlardan kaldırılmasını destekleyen çünkü ırkçılık olduğunu düşünen birinin "türk milleti bu operasyona karşı" demesi ne ironik.

  • ypg ne ise bitcoin de odur

    bu adamın doçent olmasında emeği geçen herkesin, elinden öperim. helal olsun. ülkeye böyle değerli isimler lazım. süper bir bilim insanıymış iyi ki tanımış olduk kendisini.

    bu da benden gelsin: chp neyse nvidia gtx 1070 ti odur! mhp neyse intel hd630 odur!

  • dünya güneş etrafında tur attı diye kutlama yapmak

    başlığı görünce bir güldüm, güzel bir espri malzemesi olabilir bu dedim ve önüme dinci sıçmığı çıktı.

    (bkz: engelle)
    (bkz: başlıklarını engelle)

  • 21 aralık 2017 sözcü gazetesi manşeti

    devlet okulunda başta hristiyan ve yahudi ayinleri olmak üzere diğer dinlerin ayinleri de yapılmıyorsa gayet haklı manşettir.

  • 23 kasım 2017 askerin yemek duasının değişmesi

    türkçe olan tanrı birilerine batmış, arapça olan allah ile değiştiriştirilmiş. bu dincilerin "tanrı değil allah" hezeyanı düpedüz arapçılık ve arap emperyalizmidir. dinle falan alakası yoktur. neymiş islam arabistan'a geldiği ve muhammed peygamber arap olduğu için islam dili arapçaymış, 1400 yıl sonra da dünyanın neresinde olursa olsun bütün müslümanlar da arapça'yı benimsemeliymiş.

    hristiyanlık filistin'de kurulmuş olmasına rağmen bir hristiyan alman gott der, ingiliz ve amerikan god der, fransız dieu der, italyan dio der, portekiz deus der, leh bóg der, macar isten der, çek buh der, fin jumala der vesair vesaire. hepsi kendi anadilinde ibadet eder, duasını yapar. ancak kimse çıkıp demez ki hristiyanlığın asıl dili isa'nın konuştuğu dildir o yüzden herkes bunu kullansın.

    işte tam olarak bu islam'da olan garip bir durumdur. fas'tan malezya'ya herkes allah der, arapça dua eder, arapça namaz kılar. karşı gelen kafir ilan edilir. türkiye'de tanrı denilmesine de bu yüzden karşı çıkarlar. arap emperyalizminin en çok sekteye uğradığı yerlerden birisi atatürk'ün türkiyesi'dir çünkü. evet, atatürk olmasaydı afganistan-iran-suriye-ırak arası bir yapıda olacağımız için bu en temiz hali bile diyebiliriz.

    edit: sabaha bırak'tan yolladığım entry gözükmeyince manuel yolla demiştim. çift entry olmuş. bu saate kadar da sadece ibikli yumurta uyardı. sabah 5'e kadar paranoyak etti beni gitmiş mi gitmemiş mi diye bakındım.*

  • ege denizi'nde can veren 5 kişilik khk'lı aile

    üstedit: başlık bayağı karışmış ve en başta olduğu için burayı editleme ihtiyacı hissettim. öncelikle büyük bir kısmını okudum. çok büyük bir nefret suçu işleniyor. ölenleri doğrudan terörist ilan edenler, bu başlığa gelip sövmeyen herkesi terörist ilan edenler falan var. fırsat bulsam bir kova suda enikleriyle beraber boğardım deyip arkasına fetö propagandası yapmaktan yetkili yerlere bildiriyorum diyen meczuplar da var. adalet istiyoruz ama onun bunun için değil herkes için adalet diyoruz. sanıkların yargılanacakları yer mahkeme salonudur, ekşi sözlük değil.

    (bkz: tck 122. madde) https://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5237.html

    "kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yapan kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir."

    tabi ki normal zamanlarda bile uygulamada eksikliği olan, nefret suçuna ceza sunmayan bir adalet sistemimiz varken ohal döneminde bunun dikkate alınması büyük bir kamuoyu tepkisi olmazsa mümkün olmayacaktır.

    önüne gelen herkesi terörist ilan edip, fırsat bulsa insanları canice öldüreceğini itiraf eden tipler sanki bir yerden tanıdık geliyor değil mi? hani böyle, kendinden olmayan herkesi vatan haini ilan edenlere benziyor gibi. bu kadar nefretle dolmayın. 'allah düşmanımın başına getirmesin' denilmiş* boş değil. ilgili haber sitesi şüpheli, oranın incelenmesi ayrı konu. haberin yalan olup olmadığı ayrıca araştırılmalı. "haber yalan ya içindeki görseli arattım bak neler çıktı" diyen kişinin arattığı görsel haberde yok, ki arattığı görselde türk jandarmaları var. haberin iddia ettiği olayda çocukların cesetlerini yunanlar buluyor. bunu bu entryyi giren kişiye de yazdım ama oralı olmadı kendisi.

    -----------------------------

    ulan hadi adamla kadın fetöcüydü tamam*, 13 ve 10 yaşındaki kızları ve 7 yaşındaki oğullarının boğularak ölmesini nasıl gülerek kutlayabiliyorsun? üstelik bunu atatürk'ün adını anarak yapıyorsun... bu nasıl bir midesizliktir? "komple temizlenmişler içim rahatladı" diyebilecek kadar insanlığını nasıl kaybettin?

    (bkz: #72293819)

    https://i.hizliresim.com/vjly7r.png

    edit: sadece 3 entrysi var ve karması falan da yok. yeni nesil aktroll özel kuvvetlerinden olması muhtemel. atatürkçüler kafatasçıdır, nefretçidir imajı oluşturmaya çalışıyor olabilir. ölenler üzerinde böyle ithamlar yapılması çok yazık.

    edit2: ilgili entryyi 5 yazar ve 17 çaylak da favlamış. bu ışid'in başkalaşmış nefretçi versiyonu tipler aramızda yaşıyor.

    edit3: sözlüğe ancak girebildim. bu ne rezillik? 106 çaylak ve 34 yazar favlamış bu caniyi. bu kadar nefret doluysak zaten bitmiş bölünmüşüz.

  • türk kadınlarının % 91'inin kendini güzel sanması

    kendinizi güzel buluyor musunuz? sorusuna gelen evet cevaplarının ülke dağılımları şöyle olmuş:

    japonya: %26
    birleşik kralık: %29
    polonya: %40
    fransa: %41
    almanya: %53
    kore: %61
    abd: %65
    çin: %74
    rusya: %81
    türkiye: %91
    hindistan: %96

    liste kendi kendini izah ediyor sanki. türk kadınına bir şey demiyorum tabi ki. türk erkeklerine penis boyu anketi yaptıklarında ortalama +20 cm falan çıkıyor. çok matah değiliz anketler konusunda.

    edit: şuku sırasında en baştayız diye buradaki espriden gerginliğini atmaya çalışanlar var. sakin olun yahu, biliyorum hepiniz beyefendibadi centilmen külhanbeyisiniz. bazı şeylere gülüp geçmeyi bilin.

  • 7 kasım 2017 ajda pekkan'ın ölümsüzlüğü bulması

    hayret, 71 yaşında hiç parası olmayan, hiç estetik ameliyat geçirmemiş, eşi dostu akrabası dışında hiç tanıyanı olmayan birisi nasıl böyle bir fiziğe sahip oluyor aklım almıyor.

    edit: ajda pekkan'ın sesi, kariyeri, zenginliği, kişiliği, sporu, estetiği, şekli şemali başkasında olsaydı zaten o kişinin adı ajda pekkan olurdu. %99'umuz koca götlüler olarak kendisini çekemediğimiz babaannemizi eleştirince neden sinirleniyormuşsunuz orasını anlamadım ama.

  • 30 ekim 2017 ali türkşen'in odatv'deki yazısı

    hem kendisine hem de iyi parti'ye yönelik eleştiriler ve endişeler hakkında yorumlarının bulunduğu önemli yazıdır. parti programı, bir askerin siyasete girmesi, ülkeyi terketmek gibi konulardaki görüşleri takdir etmelik. okunması ve okutulması gereken yazıdır. bir paragrafın başında da dediği gibi insanlara umut aşılayacakken, umuda yola çıkanlara terslenmemek gerekir.

    kaynak

    --- doğrudan alıntı ---

    29 ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. 94’üncüsünü olabildiğince coşkuyla kutlamaya çalıştığımız güzel bir günün akşamında, kaç gündür elimde sallanan okuduğunuz bu yazı için masaya oturdum. iyi parti’yi nasıl anlatacağıma dair bir başlangıç noktası bulmaya çalıştığım sırada, yakın bir dostumdan, sevgili nihat genç ağabeyin ulusal kanal’da yaptığı bir programa ilişkin haber geldi.(https://www.ulusal.com.tr/…-ne-bir-sey-h179772.html)

    aslında kendisini düşünerek belirtmediğim bir görüşüme yönelik, “klasik nihat abi” üslubuyla verdiği cevabı birkaç kez izledikten ve notlar aldıktan sonra yazıma nereden başlayacağıma karar verdim. her zaman ufkumuzu açan görüşleri bu kez şahsıma yönelik sitem dolu olsa da kendisine saygılarımı sunuyorum. teşekkürler nihat abi.

    aslına bakarsanız hikaye, 21 nisan 2009 tarihinde başladı. kepçelerle ve iş makineleriyle mühimmat aranan poyrazköy kazılarıyla. şimdi tamamı ya hapiste ya da yurt dışında firarda olan yargı ve emniyet mensuplarının yönetiminde. tam 6 yıl boyunca hayatımıza sekte vuracak ve kalan ömrümüzü epey bir etkileyecek poyrazköy, balyoz ve bilumum kumpas davalarıyla bizleri de siyasete sokmayı başardılar sonunda. şahsım adına, önceleri mahkeme salonlarında fetö’nün yargı elemanlarıyla başlayan mücadele, devamında odatv başta olmak üzere çeşitli mecralarda yazılar yazmakla sürdü. hapislik süreme iki de kitap sıkıştırabildim böylece.

    tavrım, tarzım ve hayata bakışım belli. keskin yazıyor, keskin söylüyorum ki ihanetin büyüklüğü iyice anlaşılsın. bu nedenle çeşit çeşit davalarla uğraşıyorum bazen. kimisinden beraat, kimisinden ceza geliyor. bir tek gerçeği biliyorum kendimle ilgili, susmayı ve durmayı bilmiyorum. çünkü sevgili nihat abi gibi, yıllarca yüzbinler satan kitaplar yazıp, binlerce saat süren televizyon programlarının ülkemi güzel günlere taşımaya yetmeyeceğini biliyorum. sen gafulluklarla mücadeleden yoruldunsa, biz mücadeleye senin bıraktığın yerden devam ederiz nihat abi.

    biz de mücadeleyi bırakırsak, daha kaç 29 ekim’i “cumhuriyet bayramı” olarak kutlayacağımız belli değil çünkü nihat abi. olmaz ama, olur da bir gün elimizde bavul bilmem hangi ülkeye göçmeye çalışırken yolda rastlaşırsak, senin evladın sana; “ülke elden giderken sen ne yaptın baba?” diye sorduğunda, ben bu soru için kendi evladıma verecek cevabım olsun istiyorum nihat abi. çok güzel kitaplar yazıyorsun. neredeyse yazdığın her bir kitabın kütüphanemde. çok güzel konuşuyorsun. neredeyse her bir konuşmanı izlemeye çalışıyorum. ama sen yıllardır konuşmak ve yıllardır yazmaktan yoruldu isen, kendi deyiminle “kendi kendine konuşan deli” haline geldi isen, bizim suçumuz ne be nihat abi? ben de isterdim senin gibi okuyup-yazmayı, konuşmayı. ben de isterdim sadece yazarak ve konuşarak içimi rahatlatmayı. ama olmuyor, sen de bunu anla nihat abi.

    sen insanlara umut aşılayacakken, umuda yola çıkanlara tersleniyorsan, sana saygı duyan bir kardeşin olarak müsaadenle benim de iki çift lafım olur o vakit nihat abi. sayın meral akşener’in liderliğinde bir yola çıktık hayırlısıyla. türkiye iyi olsun istiyoruz. türkiye iyileşsin istiyoruz. çünkü buna hakkımız var. çünkü böyle yaşamaktan mutlu değiliz. çünkü bunu ancak siyasete girerek yapabileceğimiz biliyoruz nihat abi. ve sen de görüyorsun ki, son 15 senedir bir öpülmedik kulağımızın arkası kaldı, 2019 seçimleriyle de onu hedefliyorlar, farkında mısın nihat abi? ben artık öpülmek istemiyorum nihat abi. öpen olmak da istemiyorum. sadece huzur istiyorum. refah istiyorum. sükunet istiyorum. iyilik istiyorum nihat abi.

    demişsin ki: “pkk’nın, fetö’nün kucağına oturduktan sonra ne millilik kalır ne bir şey.”

    çok haklısın nihat abi. aynı doğu perinçek beyefendi gibi, sen de eksik bilgiyle yanlış değerlendirme yapıyorsun nihat abi. 24 ekim akşamı partinin kuruluşuyla ilgili evrakları imzalarken senin bahsettiğin hususun yer aldığı “eşit vatandaşlık” ifadesini içeren paragraf olduğu gibi çıkarıldı. 48. kez tadil edilen bu program partinin resmi yayın organları tarafından basına verilmediği için sizler hep önceki taslak üzerinden değerlendirme yaptınız. haksız değilsin. belki böyle teknik ve önemli bir resmi yayım hatasının ortaya çıkmaması gerekirdi ama tekrar ifade etmek gerekirse, partinin imzalanan programında böyle bir husus yer almamaktadır ve dolayısıyla kimsenin pkk’nın kucağına falan oturduğu yoktur nihat abi.

    nato ile ilgili iki paragrafı nasıl yorumlayacağın sana kalmış. sen orada yazanları; “nato’ya bağlılık, fetö’ye bağlılıktır” diye algılıyorsan, senin bileceğin iş. ama “özellikle kondu” diyeceksen, orada da kimseye haksızlık etmemeni rica etmek hakkımızdır diye düşünüyorum nihat abi.

    konuşmanda çok güzel bir ifade kullandın nihat abi. diyorsun ki; “türkiye bu hale, bilip de susanlar yüzünden geldi.” sen bildin ve susmadın da türkiye nasıl bu hale geldi o zaman nihat abi? ben sana nedenini söyleyeyim istersen; “türkiye bu hale, bilip de susanlar kadar, bilip de sadece konuşanlar, elini taşın altına koymayanlar yüzünden geldi” tıpkı sen ve senin gibiler sayesinde nihat abi.

    diyorsun ki; “artislik yapma. beni mi dövecen? terbiyesiz adama bak. pazusu büyük adamdan mı korkacağız?” benim bildiğim nihat abi, elbette ne pazusu büyük adamdan ne de başka kimseden korkar. ama benim bildiğim nihat abi, pazusu büyük adamdan korkmadığı gibi, yüreği büyük adamın da yoluna çıkmaz.

    sonuç olarak nihat abi, yorgunluğun her halinden belli konuşmanla, seni hedef almayı hiç düşünmediğim bir cevap yüzünden, demediğini bırakmamışsın bana. canın sağ olsun, sen yine de benim güzel bir abimsin, öyle de kalacaksın. ve fakat biz bir yola çıktık nihat abi. senin çıkmadığın bu yolda, gafullukla mücadele boynumuzun borcu olsun. sen yine bize güzel kitaplar yaz. sen yine es, gürle televizyon ekranlarından. sen yine konuş nihat abi. çünkü yazmayı ve konuşmayı iyi biliyorsun ama elini taşın altına koymuyorsun. yani kısaca; ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da lütfen bir zahmet ... git nihat abi. anlayacağın iyi parti, umudunu kesmeyenlerin, yorulmayanların, nereye gideceğini ve ne istediğini bilenlerin, kısaca elini taşın altına koyanların partisidir, bunu da böyle bilesin nihat abi. haydi kal sağlıcakla, benim okur-yazar-konuşur güzel abim...

    ali türkşen
    --- alıntı sonu ---
    edit: imla

  • elon musk'ın trafik sorununa yeraltı ulaşım çözümü

    burada mevzu bahis olan şey yeraltına tüneller açıp ulaşımı oraya aktarmak değil. asıl dikkat edilmesi gereken araçların üzerine konulacağı saatte 200 km hıza çıkan "elektrikli kaykay" podları. şehir içerisinde nereye saatte 200 km hız yapabiliyorsunuz ki adamı eleştiriyorsunuz?

    fikir güzel ama daha çok gelişmesi lazım. podların kullanımı, tünellerin giriş ve çıkışları yol kenarı gibi gösterilmiş. sırf bunlar için ayrı istasyonlar yapılması gerekir. istanbul gibi şehirlere yine çözüm olur mu bilinmez ama ulaşımda büyük bir hızlanma sağlayacağı kesin. daha bunun öncülü toplu taşıma için projeleri var.

    burada oturup "ya biz marmaray yaptık ya zaten bizi kıskanıyolar bizde de var bizi gömüp onları övmeyin yaaaa" demek alkışı hak ediyor. https://futurism.com/…nderground-tunneling-machine/

  • 27 nisan 2017 abd'nin türkiye'den gurur duyması

    başlık *türkiye ile olmalı.

    bu gurur hepsinin. 1950'den beri tek tük aralıklar hariç abisinin sözünden hiç çıkmayan bir iktidarlar zinciriyle yönetildik çünkü.

  • muş'ta kalaşnikof ile zorla evet verdiren adam

    şekilde gözüken şahıstır. yapmış olduğu şey büyük bir suçtur. açık bir şekilde demokrasinin katledilmesidir.

    muş'un hasköy ilçesine bağlı dağdibi köyünde insanlara zorla evet verdiren bu şahsın derhal tutuklanması ve yargılanması gerekir.

    yurdun dört bir yanından tarif edilemeyecek hileler, ali cengiz oyunları haberleri gelmekteyken, ysk'nın skandal uygulamaları tartışılırken böyle bir referandumu kabul etmek mümkün değildir.

    başlığın adı farklı ama içeriği aynı yönü olan başka başlık varsa birleştirilebilir.

    bibidibabidibu yeşillendirdi facebook profili burada. kendisini saklamadan önce gerekli yerlere şikayet edildiğinden emin olalım.

    silinme ihtimaline karşı ekran görüntüleri:
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9

    edit: insider bir suser şu bilgiyi aktardı aynen paylaşıyorum:
    "hasköy yiyicilerin olduğu yobaz bir kenttir. belediyede tonlarca işçi olmasına ragmen iş yerinde bulamazsın hepsi maaşını alır. okulların çoğu ihalelerde sömürü merkezi haline gelmiştir. şimdi böyle poz vermelerinin sebebi ise hasköy halkı biz pkk'lı değiliz diye cok övünür. böyle övünerek devletin yanında oldugunu hissettirerek dilediğini yapar. meydanlarında gece 12'de kangal dövüşleri yapılır her gece ama ne bi polis uğrar ne başkası. bütün açıköğretim sınavlarında kopya çekerler. müsaade etmeyenler de vardır elbet ama genel anlamıyla çekmesini bilen çeker. kontrol sıfırdır.

    hasköy şimdi nasıl akp'ye %90 bandında oy veriyorsa zamanında devleti daha iyi yiyebilmek için cem uzan'ın partisine firesiz oy vermiştir. artık ordan hesap edin ne kadar vatansever olduklarını."

    edit2: bir başka insider suser hasköy'den bildiriyor:
    "tarihin her aninda guc kimdeyse ondan yana olan bir ilce. en yalaka kim yarismasi yapilsa kimseye kaptirmazlar. gecen secimde akpli olmayan bagimsiz gozlemcileri darp etmis bir ilce. mhp milletvekilini dovmus bir ilce. sadece ben, haskoylu sandik gorevlisi birinin "bizden olmayan 60 oyu geçersiz saydim" dedigine sahidim onceki secimden. haskoy'de butun yönetici pozisyonlari haskoyluler arasinda paslasilir. hakkiyla bir yere gelen, isini hakkiyla yapan tek bi kisi geliyor su an aklima.

    ayrica acik öğretim sinavlarinda bizzat okul yoneticileri, ilce meb yoneticileri kopya verin, kopya cekenlere karismayin imasinda bulunurlar mutemadiyen. o kadar kopya veriliyor ki il disindan haskoy'de sinava girmeye gelen aday var oyle soyleyeyim. biz kopya tespit edip tutanak tutacak olunca hem halkin hem yöneticilerin mobbingine maruz kaliyoruz: "haskoyluler sizi seviyorlar ama siz belli ki jefret ediyorsunuz buradan" gibi fantastik beyanlar duyuyoruz. bakanliktan kontrole gelen mufettisler sınıflardan ciktiktan hemen sonra kas goz işaretiyle "yardimci olun hocam" olayina girebiliyorlar."

  • seksten zevkli aşktan güzel sevgiden değerli şey

    - uyku varken dalınan uyku.
    - susamışken içilen su.
    - açken yenilen yemek.
    - üşümüşken ısınmak.
    - sıcaktan bunalmışken serinlemek.
    - özlemişken kavuşmak.
    - yorulmuşken dinlenmek.

    çünkü hayatımızdaki şeylerin değerini olmadığı zaman anlarız. ihtiyacımız olduğunda değeri artar. üstte yazdıklarımın sadece fiilini ele aldığınızda o kadar da anlamlı olmadığını görürsünüz. aç değilken tıka basa dünyanın en kaliteli restoranında yemek yesen bile asla günlerce belki de haftalarca -mesela bir adada- aç kaldıktan sonra bulup yediğim her hangi bir yemek kadar haz vermez. o an bayat bir ekmek parçası bulsan bile aşırı değerlidir.

    2 litre su içtikten sonra içtiğin bir bardak su sadece seni şişirir. ama 12 saat hiç su içmedikten sonra içtiğin ilk bardak su sana dünyaları verir.

    edit: imla