okumluyorum6
profili

  • yeni akm projesi

    güzel görünüyo lan. ama hayat boyu tecrübelerim bana şunu öğretti ki siyasal islamcının ne söylediği lafa, ne vaatlerine, ne de gösterdiği projeye inanacaksın. sadece yaptığı işin reel ve somut sonucunu görünce yorum yapacaksın. yoksa siyasal islamcı sana öyle bir proje sunar ki, bugün kendini alkışlattırır, yarın da alkışladığın için seni pişman ettirir. hatta sonra da alkışladığın sahneleri kesip biçip seçim propagandasında kullanır, "bakın falanca kesim de bizi alkışladı, teşekkür ediyoruz," falan der. bunun en güzel örneği yetmez ama evetçilerin içler acısı hazin sonlarıdır. ha bir de bu akpli tayfanın malum restorasyon projeleri var biliyorsunuz; adam sana öyle bir proje çizip gösteriyor ki, ooo yeee harika, çok güzel lan diyorsun, sonra proje bitiyor, bi bakıyorsun, adam güzelim kaleyi sünger bob'a dönüştürmüş. bunun gibi bir sürü vaka var.

    o yüzden hemen heyecanlanmayın, sonucu bekleyin.

    eğer cidden bu şekilde yapacaklarsa baya güzel olmuş ben beğendim. akm'nin yıkılmasına karşıydım ama bu aklıma yattı. çomar stayl değil en azından. proje bu şekilde biterse, sigara yasağından sonra akp tarafından geliştirilip tarafımca desteklenen ikinci proje olacak bu.

  • üniversite sınavında 15dk kuralının kalkması

    geçen mart ayında ygs'yi 1 dakikayla kaçırdığı için sınava alınmayan ve bu sebeple intihar eden büşranur kalaycı'yı hatırlayan var mı?

    https://www.birgun.net/…ur-intihar-etti-153458.html

    (bkz: ygs'yi 1 dakika ile kaçıran öğrencinin vefatı)

    bu gencecik kızın günahı neydi?

    --

    bonus:

    bu da, ayni durum bi akp'linin cocugunun basina gelince uygulanan muamele: (bkz: akp'li başkanın kızının geciktiği ygs'ye alınması)

    allah belanizi versin.

  • türkiye'de minibüslerin kaldırılması

    küçük şehirlerde çok zor fakat istanbul için söylüyorum: kesinlikle minibüs hatlarının iett'ye devredilmesi ve belli duraklar haricinde durmalarının yasaklanması gerek. ayrıca minibüs şoförleri de otobüs şoförleri gibi temiz giyinmeli, araçta müzik veya radyo çalmamalı.

    mesela şu an bakırköy-bağcılar metrosunun inşaatı devam ediyor. bence bu metro bittiği zaman bakırköy-bağcılar minibüsleri tamamen kaldırılmalı. incirli, çalışlar ve haznedar-güngören trafiğini felç eden bu minibüslerin faydadan çok zararı var. zaten şoförleri de saygısız ve serseri tipler. ne zaman binmek zorunda kalsam sinir krizi geçiriyorum bu minibüslerde.

  • 5 saatten fazla süren yere arabayla giden ırgat

    o da bi şey mi, ben bisikletle gidiyorum.

  • prada'nın 185 dolara ataş satması

    bu money clip denen dalga tam bir görgüsüz ekipmanı. eskiden çalıştığım dükkana bi herif gelmişti, cebinden cüzdan yerine bundan çıkardı. iki yüz liralık 8-10 banknot sıkıştırmış, bir de ehliyet ya da ona benzer bi kimlik belgesi.. o görüntü aklıma geldikçe başkaları adına utanma denen duyguyu yaşıyorum valla.

    yine de meraklısı için not: aliexpress'ten 1-2 dolara temin edilebilir.

  • hala lost'tan iyi dizi yapılamaması

    lost'un bölüm bölüm yayınlandığı o şaşalı yıllarda lost övmek modaydı. lost izlemeyenler itin götüne sokulurdu. lost'u günü gününe takip edebilecek kadar internet bilgisine ve geniş bant bağlantıya sahip olanlar ise bunun ekmeğini ortamlarda yerlerdi. hiç unutmuyorum lost'u emule ile indirirdik. emule kullanmayı bilmeyen bir yığın sığır vardı. şimdiki gibi online dizi izleme siteleri revaçta değildi (belki o zamanlarda da vardır bilmiyorum ama tercih edilmiyordu). lost'un her yeni bölümüne ulaşmak heyecan dolu bir bekleyişle mümkündü. bir de altyazı mevzusu var tabii. dizi çıkar çıkmaz hemen çevirip koyarlardı divxplanet'e, allah razı olsun.

    yani anlayacağınız lost, yayınlandığı dönemde ortamların vazgeçilmez mevzusuydu. lost'u kötüleyenler şimdiki gibi prim yapamazlardı, aksine dışlanırlardı. mal gözüyle bakılırdı bunlara.

    şimdiyse, dizi yayınlandıktan 10 küsur yıl sonra, işler tam tersine döndü. artık lost'u kötülemek prim yapıyor.

    ben bu diziyi baştan sona, yani 6 sezonunu birden, tam 4 kere izledim. her izleyişimde şaşırmaya devam ettim. gözden kaçan detaylar, unuttuğum kısımlar falan beni tekrar tekrar şaşırttı. bu etkiyi bugüne kadar başka hiçbir dizide yakalayamadım. beni bu kadar kitleyen ve her seferinde, her bölümünde şaşırtan başka bir dizi olmadı.

    yani sen oturduğun yerden sırf bugünün modası böyle diye, lost'u kötülemeye devam et kardeşim. belki ekmek çıkar, haklısın. prim kasmaya devam et.

    ama o günleri yaşadıysan, emule başında download hızını takip ettiysen, bi yandan da divxplanet'e altyazı düştü mü diye refresh butonuna abanıp durduysan, yeni bölüm çıkar çıkmaz hemen ertesi gün yakın arkadaşlarınla oturup kritik yaptıysan, lost için açılan teori-yorum sitelerini takip ettiysen ve çözmek için kafa patlattıysan, lost'u kötülemen her şeyden önce ayıp.

    tamam finalini beğenmesen bile bu dizi seni 6 sezon boyunca kitledi resmen. başka hangi dizide bu kadar kafa patlatabildin?

    senin çapın, bu efsaneyi gömmeye yetmez.

    lost, kendi türünün zirve noktasıdır.

    git primini başka başlıkta kas.