zankaraz9
profili

  • mansur yavaş

    mansur yavaş’a iftira atan necmettin kesgin’in avukatının aynı zamanda şule çet’in sanığının avukatı olduğu ortaya çıkalı birkaç saat, sanık avukatı, şule’nin bakire olmadığını, kızlık zarında eski yırtıklar olduğunu söyleyeli birkaç hafta oldu. tweet

  • tabana yayılmış adaletli bir vergiye geçeceğiz

    hazine ve maliye bakanı berat albayrak vergi konseyi'nde ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. albayrak, "tabana yayılmış daha adaletli bir vergi sistemini en kısa zamanda hayata geçirmeyi arzuluyoruz" diye konuştu. haber

    --

    dikkat edin tavana değil, kendi suçları olan ekonomik krizin faturasını zaten sürünmekte olana tabana yani garibana kesecekler.

  • portakal yiyerek fatih portakal'ı protesto etmek

    hayret bu sefer bıçaklamamışlar.

    işte bunlar hep ekonomik krizin etkileri. demek ki portakallara kıyamadılar ve protesto etmek için yediler şark kurnazları.

  • 11 ağustos 2018 saray inşaatlarının durması

    düzeltme: arkadaşlar, firmanın adının rönesans inşaat olduğunu mesajlarıyla ve konunun altına yazdıkları yorumlarla bana bildirdiler.

    -

    o görkemli, oda sayısının binli rakamlarla ifade edildiği, "itibar" için hiçbir masraftan kaçınılmayan ankara'daki sarayı bilirsiniz. çankaya köşkü'nün yerini alan!.. projeye göre, sarayda bazı inşaatlar hâlâ devam ediyor. aslında "ediyordu" demek daha doğru. çünkü, önceki gün hâlâ devam eden saray içi inşaatlarda çalışan işçilerin yüzde yetmişinin işine son verildi. nedeni ise ödeneksizlik. saray inşaatlarını yapan r... inşaat firması ödenek alamadığı için işçilerine yol verdi. biraz daha örnekleyelim;

    r.... inşaat sarayın ana kompleksinin hemen birkaç yüz metre ötesindeki millî kütüphane inşaatını da yapan firma. ilk başta az bir ödenek almış, sonra para musluğu kesilmiş. aynı firma, r. erdoğan için marmaris okluk koyu'nda yaptırılan 300 odalık sarayın inşaatını da yürütüyor. saray kaynaklarından aldığım bilgiye göre, firma ödeneklerini tahsil edemediği için orası da durma noktasında.

    ne kadar acıdır ki!.. seçimde önce saray inşaatlarında çalışan işçilerle yapılan toplantılarda, "oyunuzu cumhurbaşkanımıza ve cumhur ittifakına kullanmazsanız kim gelirse gelsin inşaatı durdurur işsiz kalırsınız" deniyordu. şimdi, kapının önüne konulan o gariban işçiler dertlerini anlatacak yer bulamıyor.

    eğer, r. erdoğan da ekonomin gerçek durumunu merak ediyorsa çok fazla uzağa gitmesine, ekonomi kurmaylarını toplamasına gerek yok. saraydaki odasından çıkıp nizamiyeye kadar gelmesi oradaki kayıtlara bakması yeter de artar. "yok oraya kadar gidemem. yorulurum" diyorsa, saraydaki taklacılardan 3 gün önce saray inşatlarında kaç işçi çalışıyordu bugün kaç işçi çalışıyorun kayıtlarını istesin ve de sorgulasın...

    sarayda durum böyle... varın gerisini siz tahmin edin!.. belki de saray işçileri iç ve dış mihrakların hain oyunları yüzünden işsiz kalmışlardır!..

    bu sefer teğet geçmedi - ahmet takan

  • 3 temmuz 2018 ötv zammı

    tatmin etmemiştir. halkımız daha fazlasını istiyor.

    şaşkınlık notu: yuh lan, suya bile %10 ötv getirmişler. su lan bu, su. içmezsen ölürsün. bunun neresi özel.

    -

    sadece paramıza çökmüyorlar, onurumuza da hakaret ediyorlar. sırf onlara oy vermediler diye trakyalılara, egelilere ve muhacirlere hakaret yağdırmışlar. şükrü alnıaçık, mhp ankara 3.bölge milletvekili adayıymış, kazanamayınca basmış hakareti.

    (bkz: 3 temmuz 2018 mhp'li şükrü alnıaçık'ın hakaretleri)

  • 1 temmuz 2018 doğalgaza zam müjdesi

    enerji günlüğü'nden mehmet kara'nın haberine göre doğalgaz piyasasında botaş'ın 1 temmuz 2018 tarihinden geçerli olmak üzere doğalgaz tarifelerine zam yapacağına yönelik beklentiyi doğrulayan bir gelişme yaşandı. botaş, dengeleme gazı fiyatlarında geçtiğimiz aya göre yüzde 20'lik bir artış yapıldığını duyurdu. piyasa aktörleri bu artışı, 1 temmuz 2018 tarihinde doğalgaz tarifelerine yaklaşık aynı oranda (veya en az 50 tl) zam yapılacağının işareti olarak değerlendiriyor.

    kaynak

    eveeet, seçimler bittiğine göre (bkz: 1 temmuz 2018 motorin zammı) ardından doğalgaza da zam geliyormuş. akp'lilerin ve mhp'lilerin bu müjdeye kayıtsız kalmayıp konvoy yaparak ve havaya silah sıkarak kutlayacağına dair bir şüphem bulunmamaktadır.

    darısı nice zamlara...

    bunu siz seçtiniz akp ve mhp seçmenleri. ne yazık ki sizin hatalarınızın bedelini biz de ödeyeceğiz.

    not: bunu sadece evde kullanılan gaza zam gibi düşünmeyin. sanayide üretim için ve elektrik üretiminde de doğalgaz kullanılıyor. üretim maliyetinin artması ve 1 temmuz 2018 motorin zammı ile lojistik fiyatlarının da yükselmesi ile a'dan z'ye her şeye dehşet zamlar gelecektir.

  • liseler meb kontrolünde kendi sınavlarını yapar

    "liseler milli eğitim bakanlığı'nın kontrolünde kendi sınavlarını yapar" demiş erdoğan.

    en doğuda oturan biri gelip istanbul'da ki sınava giremez, ya da başka yerlerdeki. bunun maliyeti korkunç olur. zaten hali hazırda sadece bir sınav için ödenip tüm türkiye'de geçerli olan bir sınav var. (adı zaman içinde devamlı değişip dursa da).

    böylece kendi belirledikleri okulda, kendi belirledikleri yandaş çocuklarına soruları verip okula sokacaklar.

    ayrıca sınava girmeyen, giremeyen öğrencilere ne olacak? onlar ortaokul mezunu olarak mı kalacaklar? ya da sınava girmeyenler imam hatip'e direk mi alınacak?

    eğitim seviyesini düşürüp, cahil nesil yaratıp iktidarda kalmak için ülkenin geleceğini dinamitliyorlar. ondan sonra niye beyin göçü oluyor? adam beynini kullanıyor, göçüyor. niye tımarhanede kalsın ki?

    (bkz: parlak beyinlerimizi batıya kaptırıyoruz)

    sadece batı değil, bu gidişle doğu yani çin dahil her yer bizim parlak beyinlerimizi kapacak.

    kaynak

  • yunanların aydın'a bağlı eşek adası'nı işgali

    osmanlı'nın ilk fethettiği yerler hep batıydı ve bu sayede doğunun ve diğer müslümanların saygısını kazanıp desteğini alıyorlardı.

    bugün akp'ye baktığımızda ise devamlı doğudaki müslümanlara karşı batı ile ittifak içinde olduğunu görüyoruz. dahası bizim olan ege'deki adaları ise yunanistan'a hediye ediyorlar. bu vatana ihanettir.

  • hollanda'nın 94 milyar euroluk tarım ihracatı

    hollanda’nın tarım ve gıda ihracatı 2016 yılında rekor seviyeye ulaşarak 94 milyar euro oldu. hollanda geçen sene 90 milyar euroluk tarım ihracatı yapmıştı. ülkenin tarım ihracatı 85 milyar euro olurken tarım teknolojisi ihracatı 9 milyar euro oldu.

    türkiye 2016 yılında 17.1 milyar euroluk tarım ürünü ihraç ederken hollanda'nın yüz ölçümü konya'dan sadece 3 bin kilometrekare daha büyük. hollanda’nın yüz ölçümü sadece 41 bin kilometrekare, türkiye’de sadece konya’nın yüz ölçümü ise 38 bin kilometrekare.

    kaynak