wishit20
profili

  • 24 mart 2024 galatasaray'ın şike yaptığının ispatı

    ben galatasaray’ın artık aşırı güçlü bir oluşum olduğunu kabul ettim. yani penaltıyı veren hakem penaltı değil diye açıklama yapıyor, dünyaca ünlü denetçiler penaltı değil diyor, burada toplanıp pozisyon net penaltı diye bir yazar savunuyor ve bir türlü en beğenilen entry o oluyor. üzerine galataaray’ı savunan hakemler baskı görüyor diye yeni bir mağduriyet başlıyor, o da en begenilen.

    beşiktaşlı olarak söylüyorum, bu güce saygı duydum. organize olmak böyle bir olay. verin tüm kupaları bitsin bu iş artık.

    bir gün sonra ekleme: ekşisözlük çok ilginç bir yer. onlarca mesaj aldım, cidden sayamayacağım kadar. çoğu galatasaraylı. herkes kendi yorumunu veya benzer hatalardan bahsetmiş. ben zaten genelleme yapmadım konuyla ilgili gerçekten organize olma gücünden bahsettim. bu arada bir tane bile küfür eden olmamış, en ağır hakaret “bari ramazanda bırakın tineri“ olmuş *

  • yeterli para olduğunda alınacak ilk şey

    çok fazla teleskop yazan kişi olduğu için bir teleskop sahibi olarak durumu düzeltmeye geldim. olur da bu para elinize geçerse teleskop almayın. hayal ettiğiniz teleskoplar gördüğüm kadarıyla 3 ila 10bin dolar arası fiyatları olan teleskoplar. bunlardan birini alırsanız ne olacak anlatayım.

    teleskop alınabiliyor arkadaşlar, mesele teleskoptan sonra almanız gereken derin uzay kameraları, gezegen kameraları, yani cmos veya ccd kameralar. yaklaşık 4-5 bin dolarlık olabilirsiniz bu kameraları alırken. sonrasında mount, yani kundak. hadi 1000 dolar da ona yazalım. daha sonra narrowband filtre almanız lazım ki, 2000 dolar verdiğiniz siyah beyaz kameranın önüne oxygen-iii, hidrojen alpha, sulfur ve rgb filtre almanız gerekecek, bu sayede derin uzay objelerinin (nebula, galaksi vs.) gerçek renklerini yakalayabilesiniz. yaklaşık 1000 dolar da buna harcadınız hayırlı olsun.

    bitti mi? zor biter çok zor. odaklayıcı, güneş teleskobu, atmosfer etkisi düzenleyici, ilave mercekler (barlow), takip kameraları, görüntü birleştirici yazılımlar... saymakla bitmez.

    yani teleskop 5 birim para tutuyorsa, sonrasında almak isteyeceğiniz şeyler 10 birim para tutar ki hakkıyla bu işi yapasınız. ışık kirliliği düşük bir eve taşınmak veya geniş bagajlı bir araba ihtiyacını belirtmiyorum bile. zamanla bu arzularınız sizi darlamaya başlayacak.

  • 3 ekim 2019 marmaris depremi

    geçmiş olsun tüm ege sakinlerine. bu arada ne güzel iş be, biri fethiye’de yataktan zıplamış, biri bodrum’da korkmuş, datça’dan hissetmiş. bizde millet avcılar’da bağcılar’da, beylikdüzü’nde birbirini eziyor. afeti bile kalitesiz şehrin.

  • 21 eylül 2019 manchester city watford maçı

    7-0 bitse ahaha beşiktaşlılar boşa heveslendi diye, 8-0 bitse ahaha 8taş oldu diye, 9-0 bitse ahaha beşiktaşlılar çok mutlu diye makara yapılacak. bir beşiktaşlı olarak ömür boyu bunu çekicez herhalde mk. *

  • gamsız insan olmak için yapılması gereken

    saçma gelebilir ama öncelikle uzayı araştırın. en azından gezegen, yıldız, galaksi, evren, zaman gibi kavramların ne anlama geldiğini öğrenin. bu aşamada kazandığınız hiçlik ve bireysellik (yalnızlık) duygusu zaten belirli bir süre sonra gazınızı alacaktır. maddi durum olarak şansınız varsa teleskop alın, astrofotografçılık gibi hobiler edinin. bu sizi zaten günümüzün basit sorunlarına karşı umursamaz hale getirir.

    küçük olsa da bir arsa veya tarla alın. en azından kendi besin maddenizi yetiştirebilecek kadar toprakla uğraşmış olun. karnınızı doyuracak bir şansınız hep olacak, bu da bilinçaltınızı arka planda meşgul eden gereksiz endişelerden kurtaracak.

    çocuğunuz da yoksa dünya yansa umrunuzda olmaz.

  • nusret gökçe

    adam şampiyonlar ligi finalinde kupa töreninde sahaya giriyor. tahminen yakın arkadaşı benzema’nın daveti ile. liverpool oyuncuları sahayı terk ederken adama selam verip geçiyor. vip sayılabilecek bir tribünde olan bir türk “nusret abeyy” diye bağırıyor falan. çok enteresan bir toplumuz lan.

  • bitcoin

    korkunç derece tehlikeli boyutlara gelmiş para birimi. hemen homurdanmayın, fiyatlamasından veya potansiyelinden bahsetmiyorum. bu fiyatlamanın finansal piyasalara karşı olası risklerini dün yayınlanan deutsche bank 2018 riskleri raporundan okuyabilirsiniz. gelecek yıl sert fiyat dalgalanmalarının daha sistemik hale gelebileceğine ve kitlesel finansal kayıplara yol açabileceğinden bahsedilmiş.

    bu kısmı geçiyorum. yıllarını kapitalist piyasaların risk yönetimine vermiş kişilerden farklı bir yorum gelmesi anormal olurdu zaten. entry'nin bundan sonrası uzun, ancak teknoloji bilgisi sınırlı olan kişilerin özellikle okumasını isterim, bir iki kişi bile olsa kardır. belirtmek istediğim tehlike bu kadar özgür ve regülasyona tabi olmayan bir piyasadan haberi olan, bu sisteme dahil olan insanların profilindeki değişim ve getirdiği tehlikeler.

    bundan 6 ay öncesine kadar facebook'un ötesine geçemeyen mahallemin tekel bayisinin sahibi, margin ne demek lan diyen ekşisözlük yazarları, ingilizce bilmiyoruz nasıl alınacağını türkçe açıklayan link koyun diyen forum üyeleri, hala daha kağıt kalem ile altın fiyatı hesaplayan kuyumcular çarşısındaki esnaf abiler, yıllardır seramik işi ile uğraşan arkadaşım... çevremde denk geldiğim bir kaç örnek verdim sadece. bugün bu insanlar 14-16 bin dolar seviyelerinden bitcoin almaya çalışıyor, bir türlü de alıyorlar.

    bu işin güvenliğinden haberi olmayan binlerce insan hızla parasını bu piyasalara yatırıyor, arabalarını satanlar var. potansiyel olarak para kazanabilirler mi, belki. ama sadece o tuttukları bitcoin ve türevlerinin güvenliğini sağlamaları koşulunda. o bitcoin gittiğinde geri dönüşün yok artık.

    şimdi bu bitcoin olayının güvenlik risklerini iki boyutta düşünmek gerekir. öncelikle coinlerin tutulduğu platformların, yani wallet'ların güvenliği, ikincisi ise mining amacıyla saldırılar gerçekleştiren kişilere karşı kurumların ve kişilerin maruz kaldığı güvenlik riskleri.

    --- spoiler ---
    bitcoin güvenliği
    --- spoiler ---
    bu gözler şifresi bjk1903 olan adamın bilgisayarında içerisinde 2 bitcoin bulunan bitcoin core 'un yüklü olduğunu gördü. durmadan 8333 portu üzerinden dışarıyla haberleşiyor. gelin abicim ben buradayım, bu bilgisayarda bitcoin var diyor. kurbanlık koyun gibi bekliyorum diyorsun. böyle.

    bilgisayarında antivirus dahi bulundurmayı düşünmeyen kişilerin online wallet'lara para yatırdığına şahit oldum. giriş yaptığı wallet sitesinin şifresini tarayıcıya kaydetmiş, tarayıcıda "şifreleri göster" özelliği ile doğrudan şifresini alabildiğiniz kullanıcılar bunlar. fiyatı uygun diye adres çubuğu üzerinde session bilgisi taşıyan sikko wallet sitelerine paralarını yatırıp para kazanıyorum diyen kişiler. yani bir şirket ağından bile o wallet'a giriş yapmanız, o şirketi önceden hacklemiş kişilerin veya gittiğiniz adresleri görebilen ağ sahibinin elinizdeki tüm coin'leri geri dönüşü olmayacak şekilde alabilmesinden bahsediyorum. belirttiğim her riskin aslında ne kadar kolay istismar edilebileceğini onlarca farklı yöntemle açıklayabilirim.

    çok basitinden bir örnek vereyim, yüreği yeten deneyebilir elbet. dark web üzerinden çok cüzi fiyatlarla, geçmiş hack vakalarında sızdırılmış kullanıcı adı ve şifresi bilgilerini satın alabilirsiniz. cebinizde 50 dolar ile yola çıksanız yaklaşık 2 milyar adet kullanıcı adı ve şifre bilgisi elinize geçebilir. hangi sitelerde kullandıklarınız? örneğin linkedin, badoo, last fm, zomato, yahoo ve daha yüzlercesi. küçük bir deneme için buyrun kendi mail adresinizi dark web'e bile gerek kalmadan arayın. kaç platformda şifrenizin kırılmış olduğunu kendi gözlerinizle görün. şimdi bu platformda basitçe kurban gitmiş kişilerin güvenlik açısından bilgi eksikliğini düşünün. aynı şifreler ile wallet'lara girdiğini, bilgisayarlarını açtığını, mail şifrelerinin aynı olmasını vs. burada aldığınız bilgiler ile yazacağınız basit bir kod yardımı ile wallet'larda oturum açmayı otomatik olarak deneyebilirsiniz. işte artık buralarda ifşa olmuş kişiler, sonunu düşünmeden bitcoin piyasasına giriyor.

    e banane lan, akıllı olsunlar güvenliklerini sağlasınlar diyenler vardır mutlaka. o iş öyle olmuyor işte. durmadan bok attığımız bankalar, 5000 tl limitli sikko kredi kartımızın güvenliğini sağlamak için onlarca mühendis çalıştırıyorlar, denetimlere tabi tutuluyorlar, her yıl güvenlik testlerini geçmek zorundalar. hadi diyelim kartlarınızı çaldırdılar, her biri için size ödeme yapıyorlar, kullanıcının hatası olsa dahi bankalar itibar riskine karşı bir şekilde ödeme yapıyor. onu da geçiyorum, olası bir vakada kafalarına balyozla vurmayı bekleyen uluslararası kuruluşların baskıları var.

    konu bitcoin bile olsa, finansal bir piyasada yer alan para milli servete dahildir. kaptıran kaptırsın parasını diye bir bakış açısı olamaz, olmamalı. bu kadar yatırıma, personele, cihazlara ve regülasyona rağmen bankalar bile kolaylıkla hacklenebiliyor. bizim amca ne yapıyor, komisyonu ucuz diye dandik wallet sitelerinden bitcoin alıyor.

    daha basit bir örnek vereyim, öldün lan. dükkanı kapattın, yolda giderken öldün. 5 bitcoin ile öldün. kim bunun sahibi artık, şifreni bilen yok, karın çocuğun zaten resmi veraset işlemleri ile uğraşıyor. wallet sahibi firma kimse hayırlısı olsun, para da artık onların. yasal olarak kimsenin bir hak iddia etmesi mümkün değil. hatta yasa olarak, o bitcoin'leri alarak yarattığın kart borcu herhangi bir karşılığı olmadan karına çocuğuna devredildi, onlar ödeyecek.

    güvenlikle ilgili kurallar kan ile yazılmıştır. geçmişte yaşanan vakalar, çaldırılan bilgiler, kaybedilen paralar. hepsi yıllarca olgunlaşmış ve bugünkü halini almıştır. kişisel bitcoin'lerin güvenliği de aynı şekilde yazılacak. bak daha geçtiğimiz günlerde 80 milyon dolarlık bitcoin çalındı. toplu çalındığı için haber oldu, bireysel hırsızlıkların yüz milyonlarca dolar olduğu biliniyor.

    bu ne demek? piyasanın iyice halka inmesini isteyen güçlü hacker grupları bekliyor demek. ciddi bir söylenti de, bu fiyat hareketlerinin "gel bana, gel bana" amaçlı kötü niyetli kişilerce yapıldığı. ne kadar alt tabaka bu işe girerse, wallet'lardan yapılacak vurgunlar o kadar büyük olur. daha çok haber olsun, daha çok iştah açsın, daha çok kişi sisteme dahil olsun. yapılan vurgunun boyutları da tüm finansal sisteme zarar verecek ölçülere gelsin. bu amacı taşıyan kişiler kısmen aktivist zihniyetten türeyen hacktivist gruplar. kitlesel kaos oluşturma hedefi olanlar.

    bu sebeple, sadece fiyatlamalar sebebiyle değil, büyük vurgunlar ile de para kaybedebileceğinizi düşünün bu işe girerken. henüz regülasyon yok, hesap sorabileceğiniz merciiler kim belli değil, wallet diye bilgisayarınıza indirdiğiniz uygulamalar hangi güvenlik testlerinden geçti bilinmiyor, iletişim alt yapısını nasıl koruyorlar meçhul. eğer doğru yöntemlerle korunmuyorsanız, paranızı online wallet'a koymanız ile bilgisayar masanızın kenarına koymanız arasında hiçbir fark yok. bakın daha geçen gün çok sayıda hp bilgisayarda fabrika çıkışlı olarak kurulu olduğu belirlenen, basılan tüm tuşları kaydeden bir zararlı yazılım haberlere yansıdı. yani güvenlik sizde de bitmiyor. muhattap olduğunuz kurumların yaklaşımı önemli.

    --- spoiler ---

    bitcoin mining saldırıları
    --- spoiler ---

    ikinci konu daha teknik arkadaşlar için. mining amaçlı kurumlara ve kişilere yapılan saldırıların yöntemleri. bu kişiler başkalarının kaynaklarını kullanarak ekipman, lokasyon, elektirik gibi maliyetlerden kurtulmak amacıyla ele geçirdikleri sistemleri devasa mining ağlarına dahil ediyor.

    entry fazla uzadığından şimdilik kesiyorum, daha sonra bu alana edit gelecek. bilemedim belki de gelmez yeni entry yazarım. hatta durmadan referans link paylaşan andavallar sebebiyle birazdan bu entry zamanın ötesine gideceğinden yeni başlık açıp orada özet bir derleme yapabilirim. kurumların bilgi sistemlerini yöneten arkadaşlara bu gibi saldırıları tespit etmek ve engellemek açısından yol gösterici olabilir.

  • para sıkıntısı olmasa iştigal edilecek meslekler

    astrofotoğraf ile uğraşmak, yani gökyüzü fotoğrafçılığı. evet çok pahalıdır, ama zevkli bir hobidir. aynı zamanda işiniz de olabilir. bu işi hakkıyla yapan insanlar instagram'da yaptıkları paylaşımlarla meade, celestron, canon, nikon gibi firmalardan destek alıyorlar. uluslararası popülerlik kazanmak da mümkün. tabi ki çeşitli bireysel teleskop modellerine, kameralara, takip motorlu tripodlara, güneş teleskoplarına vs. ihtiyacınız vardır. fotoğraf editörlerine de hakim olmak gerekir. uzaydan, yıldızlardan, galaksilerden ve güneş sisteminde yer alan gezegenlerden etkileniyorsanız, canlı gözünüzle bir kere görmek bile sizi heyecanlandıracaksa bu işten para kazanılabilir.

    ayrıca bu işi new mexico'da falan değil de türkiye'de yapmak isterseniz, en uygun bölgelerden birinde ev sahibi olmanız gerekir. en uygun bölge ise yapılan araştırmalara göre akdeniz bölgesi ve güney ege'de kalan alanlardır. ekipmana harcadığınız yaklaşık 10-15 bin dolar paraya (amerika fiyatıdır, türkiye'de 20-30 diye düşünün) ilave olarak bulutluluk, rüzgar hızı, su buharı, şehir ışıkları gibi bir çok parametreyi hesaba katarak alacağınız kısa boylu ağaçlardan oluşan bahçeli, çevresi açık, sokak ışıklarına müdahale edebileceğiniz bir eve ihtiyacınız var. internetten bakarsanız yaklaşık 350.000 lira gibi bir para da bu koşullara uygun bir ev için gidecektir. bahçenize yine para harcayarak yaptırmanız gereken hobi amaçlı küçük gözlemevi (örnek) ve onun güvenliğini sağlayacak sistemlere de para ödemeniz gerekiyor.

    ekipman seçiminde ise, yukarıda belirttiğim gibi çeşitli çaplarda ve özelliklerde teleskoplar almanız ve üst limit olmaksınız minimum 10 bin dolar para harcamız gerekir. yapacağınız bu harcamalar görüntüleyebileceğiniz nebulaları, pleiades gibi takım yıldızlarını, andromeda gibi galaksileri, jupiter ve saturn gibi gezegenleri, hatta güneş aktivitelerinin detay seviyelerini belirler.

    çok güzel iş lan, çıkıp sağa sola atar yapan trump gibi organizmaların nasıl bir böcek olduğunu, dünya'nın ve insanlığın anlamsızlığını size hergün hatırlatacak bir iş. arada bir kadeh single malt viski koyup güzel bir puro yakıp evinizde bu işle sabaha kadar uğraşabilirsiniz. bu işle uğraşırken ulaşılmış kafa rahatlığı ve finansal güç sebebiyle viskiyi ve puroyu vurgulamak istedim. sevmiyorsanız açın bir kırmızı tuborg çekin resimleri. ben o seviyeye ulaşırsam viskiden devam ederim.

  • 23 ekim 2017 beşiktaş medipol başakşehir maçı

    tribünden izlenim aktarayım zaten maçla ilgili herkesin yorumu olmuş. özet, başakşehir'in tek pozisyonda 30 pas yaptığı anlar bile oldu, adamlar cidden çok iyi oynadı. pas yaparlarken kamera kadrajına girmeyen oyuncuların hali içler acısıydı. son 5 dakika baskılı oynadık diye galibiyeti kaçırmış olmuyoruz.

    herşeyden önce tiner mevzusuna gelelim. tinercilerimiz gerçekten var. talisca oyundan alındığı anda ilk tepki olarak adamı ıslıklayan bir 200-300 kişilik grup oldu. bu adamı ıslıklamak gerçekten tiner kafası ister. hayatımda bir insanın yüzüne baka baka ettiğim en sağlam küfrü 2-3 sıra önümde talisca çıkarken ıslıklamaya çalışan herifin tekine ettim. baktı baktı döndü şerefsiz. ulan çekinin resminizi atın instagrama siktirin gidin tribünden. bunu sadece bizim taraftara söylemiyorum, her kornerde elinde kamera pozisyonu çekmeye çalışan her takım taraftarına söylüyorum.

    ikinci konu caner erkin, geldiği günden beri rahatsızım. onun açacağı 2 ortayı beklemek için böyle bir adama tahammül edilmez. ligin ortalama bir sol beki bu adamı aratmaz. yaptığı terbiyesizliği tribünde biz yapmıyoruz. emin ol o hakeme beşiktaş taraftarı gereken tepkiyi verirdi. sen kimsin bizi rezil ediyorsun sürekli. beşiktaş klübünün kendisi ceza kesmeli, federasyon 2 verirse beşiktaş 3 vermeli.

    negredo, kahraman olmaya çalışmaya devam.şu entry'de söylemiştim, bu adamın yaptığını cenk tosun yapsa tüm tribün anasına söver adamın. o pozisyonlarda kaleye vurmuyordu bizim topçular 2 yıldır, en yakın arkadaşının önüne indirmeye çalışıyordu. sen bu takımdan illaki gidiceksin.

    topsuz alanda lens. topu almak için götünü yırtan bir quaresma var. ama top bizim ayağımızdayken kendi pozisyonunda olmak yerine sürekli ortaya geçip maçtan kaçan lens. kusura bakmasın 2015 sezonu fenerbahçe'si değil burası. takımın lideri falan olamayacaksın, trabzon maçında verdiğin 2 puanı unutmadı kimse.

    dakika 70, tam negredo oyuna girecekken adriano sakatlanıyor. 2 oyuncu değişikliği hakkımız varken negredo'yu oyuna almak yerine gökhan'ı çağırıyor. negredo tekrar ısınmaya gidiyor, gökhan da girmiyor. dakika 81, gökhan da negredo da oyunda. madem bu ikisini de oyuna alacaksın, dakika 70'de alacaktın şenol hoca. hep desteklerim kendisini ama kesinlikle yanlış yaptı.

    lig henüz kopmadı, bu takım ve taraftar akıllı olursa ilk yarıyı 3-4 puan geride kapatma şansı hala var. o zaman ikinci yarı bambaşka oluruz diye umuyorum.

  • tesadüfen izlenen muhteşem filmler

    allah herkese tesadüfen ve hiç yorum okumamışken godfather gibi bir filmi izlemeyi nasip etsin. ben tesadüfen denk geldiğim çoğu filmde uyuyakalırım. hatta film seçerken bile 30 dakika zaman harcıyorum. şanslı doğuyor bazıları.

  • ultraslan'ın selçuk inan hakkında açıklaması

    2:45'ten itibaren selçuk inan'ın açıklamalarını izleyin.

    şöyle diyor: ...ama bazen bunlardan da önemlisi vardır, adamlık vardır. ben her zaman adam oldum, adam gibi durdum. böyle kendi takım arkadaşımdan kaptanlık alacak bir adam hayatımda olmadım... dediğim gibi adamlık da önemli bir şey...

    üst akıl diye bir şey var diyorlar ya hep, bu adam kavramını kim getirdiyse bize üst akıl odur bence. bence cidden şaka yapıyorlar artık, bu kadar geyiğe sarışmış bir konunun üzerine gitmek gerçekten saçmalık. tamam kardeşim hepiniz adamsınız, adamlar, adamın tanımı, adamlığın kitabı, adamlığın kaptanı, kaptanın adamı.

  • 13 ağustos 2017 barcelona real madrid maçı

    ronaldo yine mütevazi adam. ben barcelona derbisinde öyle gol atıcam, öyle vücudum olacak, yemin ediyorum ptt faturası ödemeye üstsüz giderim; kimse de beni giydiremez. kart ne len, rengine bile bakmam. giymiyorum amk üstümü, cezası neyse yollayın derim.

  • 11-12 ağustos 2017 charlottesville olayları

    bu konu özelinde değil kesinlikle, bu olayın ne olduğunu bile kavrayabilmiş değiliz. ama dünya karışıyor ağalar. kim ne derse desin karışıyor. zamanın da yaratıldığı gibi enteresan liderler tekrar yaratılıyor. stalin, hitler, mussolini, charles de gaulle, chuchill vs... bugün bunlara karşılık kimi bulursanız yerleştirin, ırkçısı da var, milliyetçisi de. putin de var, trump da. kim jong-un da var, le pen de. diğerleri de var malum... durmadan never seen before diye tehdit savuran da, restine rest al sana nükleer diyeni de.

    bugün nat geo'nun çektiği, 6 saat olmasına rağmen şahsen çok özet bulduğum 2. dünya savaşı apocalypse belgeseline baktığımız da bile ilk 2-3 bölüm çekirdek çıtlatarak geçiyor. bu olayların 2. dünya savaşı olduğu yıllar sonra kabul ediliyor. hatta savaşın ilk 1-2 yılı "sahte savaş" olarak anılıyordu. böyle savaş mı olur amk, 3-5 manyak birbirine giriyor demişler meğer zamanında. bugün de böyle gibi. şuan kimse yıllar sonra aktif olarak 3. dünya savaşı tarihlerinde yaşıyor olmadığımızı ispatlayamaz. dünya'nın çeşitli ülkeleri karışık, yıllık gelirin 5.000 dolar olduğu yer de karışık, yıllık gelirin 100.000 dolar olduğu yer de.

  • bir erkeğin hazırlanıp evden çıkma süresi

    benim bir türlü kontrol edemediğim süredir. evimle işim arası 10 dakika, fazla uyumayı seven biri değilim, herhün 7'de saat çalar zımba gibi kalkarım. ama duş alma, evde tost hazırlama, biraz haber okuma falan diyince bir buçuk saati buluyor evden çıkmam. işe vardığımda saatlerdir yaşamış oluyorum, valla daha keyifli oluyor bak deneyin. öyle apar topar işe gelmiş bununla övünen berduşlardan olmayın.

  • atar yapıp dayak yiyen motorcu

    kimse kızmasın ama dayak atan adamın "kavşağa önce girenin yol hakkı vardır" kuralından haberdar olup saldırdığı izlenimi oluşmadı bende. kavşağa havadan inse bile o küfüre arabadan inecek bir abi izlenimi verdi bana.

  • hadise

    "şampiyona şeker geliyor, yıldızı var başında başım mı dönüyor" diye şarkı çıkarmış. bir kader var bilemiyoruz, arkadaşlar dalga geçti, git desemde zor gidersin gibi sözler de içerir.

    söz muzik alper narman ve onur özdemir deniyor. bence içerken makara yapmışlar, şarkı dönüp dolaşıp hadise'ye gelmiş. hadise'nin ablası hülya açıkgöz de şampiyon diye şarkı geldi madem, ponpon kızlı klip yapalım diye bilimsel bir yaklaşım sergilemiş. gurur duyduk bu kadar zeki insanın bir araya gelip ortaya koyduğu bu eserle, yüzde yüz yerli.

    gerçekten bu insanlar zengin, bodrum'da falan yatlarda geziyorlar, minimum 911 turbo'ya falan biniyorlar. bu kadar kolay bir ortamda para kazanamıyorsak cidden mallık bizde, kabullendim artık.

  • kurt yavrularına işkence eden adam

    ya okursa ümidi ile... ulan profiline de baktım, ya sen nasıl bir şerefsizsin, allah senin doğduğun gün cezanı vermiş zaten. köpeğe değil sana daha çok acıdım. o tipin, o <3 şekli yapan kıro cahil tavırların, buram buram yüzünden akan fakirliğin, o fakirlikten kurtulmanı hayatın boyunca engelleyecek cahilliğin, o cahilliğini hiç bir zaman geçiremeyeceğin zekan... yazık lan sana. seni karın falan banko aldatır, yukardaki tüm sebeplerden ayrı ayrı terk edilirsin piç kurusu.

  • 20 mayıs 2017 beşiktaş kasımpaşa maçı

    eline çarptığı için penaltı verdi hakem. biliyorsunuz fifa kurallarına göre penaltı olması için topu, süren oyuncunun ayağından eğilip iki elinizle almanız ve beşiktaş pazarında satmanız lazım. yine bizi koruyor hakemler.

  • 21 mart 2017 fenerbahçe maccabi fox tel aviv maçı

    maç başlamadan izmir marşları, mustafa kemal'in askerleriyiz tezarühatları havada uçuşuyor. evim de yakın, gidip ülker arena'da destek veresim geldi. basketbol taraftarı olayını fenerbahçe ve karşıyaka on numara yapıyor kim ne derse desin.

    kan grubu notu: siyah beyaz

  • unilever'ın türkiye'den çekilmesi

    t.c. merkez bankası'nın türkiye'den çekilmesi olasılığından daha düşüktür.