jackdrill7
profili

  • yurtdışındakiler türkiye'ye dönmeyi düşünür mü

    buraya yazan yurt dışında kim varsa aklından geçirir. çok kopmuş olsan burada yazmazdın neticede.

    kur üzerinden millete şov yapmayın.

    not: yurtdışındayım

  • mohamed salah'ın ailesiyle birlikte noel fotoğrafı

    size benden bir tavsiye, gittiğiniz yerlerde oranın insanlarının keyif aldığı aktivitelerde yer almaya çalışın. türkiye’deyseniz ramazan panayırına gidin bayram kutlayın, abd’de iseniz noel kutlayın. bunlar insanları yaklaştıran pozitif şeyler.

    aksi halde uzaktan her şeye kulp takan yarrak gibi adam olarak parlıyorsunuz. kimse sevmiyor sizi, haliyle böyle toksik cümleler saçıyorsunuz.
    adamın teki mülteci yazmış. ben öyle bir şey göremedim. o senin leş algın olmasın?

  • ithal mallara ilave vergi gelirse ekonomi düzelir

    ithal ürünlere fon koyulması, ancak rekabetçi bir imalat sektörün varsa mümkündür. imalat sektörün hamle yapmıştır, fakat yurt dışı mallar pazarı domine etmektedir. bu sektör kalkınana, pazar gücü edinip yurtdışı pazarına açılmak zorunda kalana kadar fon uygularsın. kimi sektörlerde yapılıyor zaten bu işler. fon koyulan sektörler var.

    ama ülkenin imalatının geneli dışa bağımlıyken kalkıp genel bir fon koymaya kalktığın takdirde enflasyonu coşturma ihtimali kaçınılmaz. arz darboğaza düşecektir, iç piyasada mal olmadığından yine dış pazara muhtaç kalıp bu sefer de fon paralarını devlete yedirmek zorunda kalınır. devlet de bu fonları kredi olarak teşebbüslere dağıtıp lokomotifi hareketlendirebilir, ama bu sürecin en az iki üç seçim döngüsünü kapsayacağını rantçı kaşarların tamamı bildiğinden, bunu makul biçimde formüle etmezler.

  • tavuk döner semti

    sıhhiye köprüsünün altıdır.

    tüm türkiye tavuk dönere doyabilir sanırım.

    semt olarak sıhhiye de böylelikle bu gruba girer.

  • 3.5 milyona yakın gencin bedelli askerlik talebi

    askerlik gönüllü olsaydı eğer; bu başlıkta vatan millet ayağı çekenlerin yüzde doksanı gitmezdi.

    bildiğin zaman kaybı olan ve en aşağı 6 ay süren bu saçmalığa gitmek istemiyor diye mi bütün bu yaygara? kendimi hiç bir zaman asker gibi hissetmedim, öyle olsaydı zaten çoktan gitmiştim askerliğe. patates soyup, tuvalet temizlemenin, subay götü yalamanın adına vatani görev diyorlar buradakiler. sanki tüm askerliğiniz boyunca atış talimi yaptınız, eğitimden eğitime koştunuz. saz çalıp, türkü söyleyip taşak malzemesi hikaye biriktirdiniz işte. şimdi de ciddi vatanseverlermişçesine burada millete ulema tribi atıyorsunuz.

    bunları yazarken çatışma bölgesine gitmiş ve ağır eğitimden geçmiş olanları tenzih ederim ayrıca.

  • anıt falan istemiyorum

    kendini bilen insan söylemidir.

    ulan bir atatürk'e bak, bir de kendine bak.

    anıt layık olanda kalmalı.

  • 16 haziran 2016 almanya polonya maçı

    spiker hatası yoklamaktan maç izleyemeyen malların doluştuğu başlık, üstte birinin daha dikkatini çekmiş bu olay haklı adam. spiker onu dedi, yok bunu yanlış söyledi. yarrağım dedi aq spiker. yeter lan. andaval mısınız nesiniz, kısın sesi öyle izleyin madem.