sapple6
profili

  • yerli savaş uçağımız tf-x müjdesi

    (bkz: uçak fabrikası olmadan uçak yapan ülke)

    bunların milli dediği parayı bastırıp yabancıya yaptırmak oluyor sayın seyirciler. savaş uçağını bırak, iç dekorasyonu dışında normal bir yolcu uçağının herhangi bir aksamını üretsinler o da yeter.

    edit: tamam, ben tatmin oldum. airbus'a taseronluk yapiyormus tai. yani, eline verilen dizayn semalarini kullanarak ucaklar icin yan sanayi urunleri tasarliyormus. yani kendi basina yaptigi ya da sifirdan urettigi bir sey yok. yani, ford'un turkiye'de fabrika kurmasi gibi bir sey. tek farki ford gibi kendi adiyla acmamis da adini tai koymislar. is gucu burda ucuz nasil olsa. ha bu arada unutmadan, iphone da made in china diyorlar, inanmazsan telefonun arkasina bak.

  • statik elektrik çarpmasından korkmak

    bundan 10 yil kadar once bu kadar fazla olmayan sorun. o zaman bu kadar statik elektrik carpmasi olmazdi da. arabaya binerken, kapi tokmagi tutarken tedirgin olmazdik. anca kazak falan giyerken hafiften carpilirdik ki o da normal. sonra noldu anlamadim, dunyanin statik elektrik dengesini mi bozdu insanlik 10 senede nedir, simdi her taraftan carpiliyoruz.

  • ahmet hakan'ın beni de kovun demesi

    irfan değirmenci'nin kovulmasına verilen cesur tepuhhhaha.

    nasıl desin ya, adamın önünde sıralı liste var: bekir çoşkun, emin çölaşan, mirgün cabas, can dündar, ruşen çakır, banu güven, uğur dündar ve daha niceleri. he ama tabi, aydın doğan varya aydın doğan, hökümeti devirmeye çalışıyorrr.

  • 26 ekim 2016 internet kesintisi

    nedense darbecilerin bile aklına gelmemiş yöntemdir. adamlar darbe yapmaya kalktılar ama interneti bırakın bir tv yayınını bile kesemedilier. oysa bak tayyip nasıl biliyor işi. protestolar başlayınca tak diye bütün bölgenin internetini kesiyor önce.

  • trt'nin güreş yorumcusu

    kelime haznesi allah, dua, bakanımız, milletimiz, rabbimizden ibarettir. güreş maçı mı yorumluyor başka bir şey mi anlamadım.

  • başarısız bir ayaklanmanın yıldönümünü kutlamak

    yıkılan bir imparatorluğun zamanında yaptığı fetihleri kutlayan dallamaların eleştirdiği şey.