oric60
profili

  • dolar baskılanıyorcu tayfa

    soğan pahalı çünkü adi soğancılar stok yapıyor
    marketler pahalı çünkü marketçiler anlaştı
    kafeler pahalı çünkü p.venkler çok kazanıyor

    bunların hepsi ekonominin çivisini yerinden oynatan tepe yönetimin eserleri ve pompaladığı algılar, çünkü evet dolar baskılanıyor, evet enflasyon rakamları ile oynanıyor, bizi de birbirimize düşürüyorlar ki gerçek sorumluya kızılmasın

  • amanos dağları israil'in kuzey sınırıdır

    tüm yobaz iddiaları gibi mesnetsizdir. bu arada bu talebin türkiye'nin dörtte birini kapsadığı iddiası da coğrafya bilmemektir. haritayı açıp amanos dağlarının kuzeyde kaldığı bir çizgi çekince hatay ve çevresi etkileniyor. bir metrekare bile kabul edilir değil ama herseyi de abartmamak lazım

  • 28 eylül 2023 istanbul yağmuru

    şu an havadaki tozlarla beraber çamur olarak yağıyor, barajlara dolan sudan fazlası oto yıkamacılarda harcanacak

  • kuğulu park

    kuğulu park büyük olduğu veya eşsiz olduğu için sevilmiyor, 1960-70'lerin ankarasında, şehir çok küçükken insanların yoğun şekilde sosyalleştiği, anılar biriktirdiği yer olduğu için kollektif hafızada yer alıyor

  • üsküdar'da acemi sürücünün neden olduğu kaza

    hocanın ayağının altında gaz / fren yok mu diye sordurtan kazadır

    %100 hoca hatasıdır

    trafik eğitimleri şehir içinde verilmesin denmiş, hayır tam tersine buralarda verilmeli, hoca da üzerine gelen otobüsü görünce "gaza bas" dememeli

  • aktrollerin şimdi de zincir marketleri harcaması

    işin komik yanı bu zincir marketlerin ekseriyetinin muhafazakar ailelerce kurulmuş ve işletiliyor olmasıdır

    (bkz: birleşik islami marketler)

  • türkiye'nin çip üretmeye hazırlanması

    elindeki tüm yetişmiş mühendisleri ve bilim insanlarını düzenli olarak asml'e kaptıran türkiye, asmlin makinalarını alıp üzerine yüz milyonlarca dolar yatırım ve 20 yıl tecrübe ile üretim yapan tsmc ile rekabete hazırlanıyor.

    fıkra bu kadar

    edit: fabrika açıp o mühendisleri kaptırmamak güzel bir plan ama gidene bir sordun mu neden gidiyor ? parasından önce yaşam tarzına yapılan müdahale ve gidişatın daha da karanlık olmasından endişe ettiği için gidiyor insanlar.

  • mercedes'ten togg için türkiye'ye dönen mühendis

    linkedin'den baktığınız zaman 6 yıl tecrübeli bir arkadaş olduğu gözüküyor. project & knowledge management bölümünde çalışmış mersedes'te, sonra da kendi küçük işlerini kurmuş 2 yıldır da türkiye'de. pillerin geri dönüşümü konusunda çalışmış.

    gelsin tabii de bu kadar heyecan yapacak ne var o belli değil

  • ev kiralarında tavan fiyat uygulaması

    kiralık ev sayısında azalmaya yol açacaktır. "bu fiyata evim harap olacagına bos tutarım" diyecek cok ev sahibi çıkar. daha sonra "resmi fiyat + elden ödeme" sistemi bir takım kaporalarla devreye girer. yani elden ödemeleri yapmaması ihtimaline karşı en az 12 kira bedeli kapora olarak (gayrı resmi) istenir. enflasyon rakamlarının çarpıtılmasının acısı hep başka görüntülerle geri gelecektir.

  • damacana su fiyatları

    avrupa ve abd'de de şişelenmiş sular pahalı, çünkü musluk suları temiz, oradan içiyorsunuz. şişelenmiş sular "egzotik" reklamlarla pazarlanıyor, sürümleri az. bizdeki şişelenmiş su endüstrisi inanılmaz bir üretim ve lojistik gücüne ulaştı çünkü musluk suyunu temiz olarak ulaştırma yatırımı yerine mazot yakarak taşımak daha kolayımıza geliyor. alın size ekonomide verimsizlik örneği.

    (bkz: suyu boru yerine damacana ile taşımaya çalışmak)

  • rte'nin abd'de biden yerine destici ile görüşmesi

    görüşeceği kişiyi evden götürmesi iyi olmuş, dışarıdan gelenlerin içine ne konuyor bilemeyiz

  • 6 eylül 2021 okulların açılması

    (bkz: hoşgeldin trafik bebek)

  • bim çiğköftesi+bim ayranı+bim dondurması

    hamilelerde düşüğe sebebiyet verebilir

  • 24 mart 2021 istanbul kar yağışı

    tipi şeklinde devam eden yağış. damlar ve arabalar bembeyaz oldu

    edit: suyun her formu yağıyor. 1 saat sonra kar nerede diye kulağımı çınlatmayın. 24 mart tarihindeyiz.

  • 3 ağustos 2020 covid 19 vakasının 233.851 olması

    999.5 vaka mümkün olsa, olacak

  • saat tam 18.00'da mecidiyeköy'de olmak

  • kota aşımında internetin kesileceği iddiası

    (bkz: haydaaa)

    emeklilikte yaşa takılanlar'dan sonra yeniden kazanılmış bireysel hakkın iptali hadisesi. 25 yaşında o konuda bik bik ötenlere kapak olsun

    https://tr.sputniknews.com/…rk-telekom-yeni-tarife/

    "yeni uygulamaya göre, satışı durdurulan akn'li paketi kullanan aboneler 1 nisan'a kadar mevcut hızlarında limitsiz olarak hizmet alacak ancak nisan ayından itibaren paketleri 'kotasında duran'a dönüştürülecek. "

    edit: link eklendi

    edit-2: bireylerin kazanılmış hakları böyle yok sayılmaya devam ederse yarın öbürgün bankalar verdikleri tüketici kredisinin faizini de değiştirebilir (arttırabilir). sarı ineği vermeyeceksiniz bu konularda, emeklilik dersin 40 sene sonranın işi dersin 40 gün sonra başka yerden sokarlar böyle. afedersiniz

  • 2019 grip salgını

    başa edit: hastalığımızın virüsü h1n1 - diğer bilinen adıyla domuz gribi

    çevre ülkelerde de etkili

    swine flu causes death of two people in past two days - agenda.ge
    dec 25, 2018 - swine flu (h1n1) has caused one more death in georgia.

    flu in georgia: school semester postponed, 640 being treated in ...
    22 hours ago - according to official data 10 have lost their lives to the swine flu. ... been yet confirmed in a lab that the reason of the deaths was also swine flu.

    two people died from influenza virus - ajaratv
    dec 25, 2018 - yesterday one woman died in batumi. against this ... according to him, the death was caused by the high risk group patients. according to the ...
    ----------------------------------------------------

    şimdi gelelim korunma ve tedavilere

    korunmanın iki-üç basit yolu var

    1) aksırıp tıksıran insanlardan kendinizi izole edin (havadan bulaşma)
    2) elinizi burnunuza ve gözünüze sürmeyin (3'ü yapmamışsanız). açıklama, grip, nezle gibi hastalıkların virüsleri vücut dışında 4-6 saat kadar aktif durumda olurlar. bu süre zarfında hasta birinin bulaştırdığı virüsler elinizle dokunduğunuzda sizin derinizin üzerinde bulaşma potansiyeli ile konaklamaya başlarlar. burun veya göz çevresindeki deriden içeri girerlerse hasta olursunuz. o yüzden hepimizin bilmeden yaptığı elini suratımıza dokundurma hareketi büyük risktir. sabunlu su ile bu virüsler kolayca imha edilir.
    3) elinizi sık sık sabunla yıkayın (temasla bulaşma)

    vücut direnci için:

    kışın d vitamini eksikliği bağışıklığınızı bozar

    devit-3 gibi takviyeleri her ay veya 2 ayda bir, birer ampül kırıp içerek halledebilirsiniz. d vitamini sandığımızın aksına c vitamininden daha çok işe yarar. c vitamini tamir edicidir, bu doğrudan duvar örüyor.

    ekleme:

    eğer serum takıldığında ayağa kalkıyorsanız aslında yeterince iyi beslenemiyorsunuz veya vücudunuz yeterince iyi şekilde besinleri alamıyor demek olabilir. hastaneye kadar gidip sefalet yaşayacağınıza, neticede taktıkları serumda mucize bir ilaç yok, mikropları öldürmüyor, elektrolit dengenizi iyileştiriyor, ağrı kesici eklemişlerse biraz ateş düşürüp ağrı kesiyor)

    1. kemik suyuna çorba yaptırın/için (kemikleri 4-5 saat kaynatsınlar sonra o suya sevdiğiniz sebzelerden çorba yaptırın, çok fazla şehriye vs. koydurtmayın)
    2. azar azar ceviz, fındık
    3. limon suyu ve elma sirkesinden tonik. yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı sirke üzerine de 6 bardak su ile karıştırtıp bir tutam tuz ekletin. susadıkça bunu pipetle için

    bunları yapın vallahi oric doğru söylemiş dersiniz

  • erdoğan'ın bilim insanları yurda dönsün çağrısı

    insanlar sokaklarda gösteri yapmadan, huzuru kaçırmadan gayet net bir protesto yapıyor. senin hükümetine vergi ödemiyor, ürün geliştirmiyor, katma değer yaratmıyor. "eski türkiye ne yaptı ki 90 senede ?" diye sayıklayanlar, bakın cumhuriyet bu insanları yetiştirdi, şimdi anladınız mı yol yapmakla insan yetiştirmenin farkını ?

  • liveuamap.com'un engellenmesi

    orada yorum yazan tüm türklerin engellenmesi manasına gelecek yasak. artık dünyadan bu siteye bakanlar bol bol terörist yorumu okurlar.