cathars111
profili

  • cem özkök'ün işbirliği için 750 bin lira istemesi

    https://twitter.com/…dam/status/1768317640840245659

    sosyal medyada tuhaf tuhaf hareketler yapıp takipçi topladıktan sonra ülkenin en kalifiye, en iyi yetişmiş beyinlerinden daha fazla para kazanıyorlar. bir mühendisin 1 yılda zor kazanacağı parayı 2-3 dakikalık saçma sapan bir videoyla kazanıyorlar.

    ülke ekonomisi zaten kötü yönetilirken gelir dağılımı adaletsizliğine bir katkı da buradan geliyor.

    aslında "influencer" adı verilen bu vasıfsız tiplere reklam veren, para kazandıran firmaları boykot etmek gerek ama boykot kelimesi türkiye'de asla çalışmayan bir kavram. reklam verenler de işte bu yüzden rahatlar. dindar biri olarak gözüküp her fotoğrafta penisini göstermeye çalışan bu tiple çekinmeden anlaşma yapabiliyorlar. çünkü boykot korkuları yok.

  • 14 mart 2024 liverpool sparta prag maçı

    bakın bu bir dramdır amk hahahah: görsel

  • 7 mart 2024 union sg fenerbahçe maçı

    ortaya bir vizyon koyup ağırlığı konferans kupasına vermek gerekiyor. affedersin ama sıçarım lig şampiyonluğuna. şampiyon olursun 1 hafta sonra kimse hatırlamaz, kimsenin umurunda olmaz. ama bir avrupa kupası alırsan 85 yıl sonra bile adın tarihe kazınmış olur. bakınız galatasaray.

    şl gelirleri belki eksik kalacak ama kupayı alan takım da güzel paralar kazanıyor. ayrıca biz bir avrupa kupası gelirse taraftarlar olarak o eksiği tamamlarız. bir daha böyle bir fırsat, böyle uygun rakipler denk gelmez. ne sen böyle büyük paralar harcayıp güçlü kadro kurabilirsin ne de en büyük rakibin aston villa olduğu bir kupa şansı denk gelir. belki 30 yılda bir.

    30 yıllık fırsat fenerbahçe'nin ayağına kadar geldi.

  • satınalmacılar tedarikçilerden para yer mi

    türkiye’de bir yerde para yeme imkânı varsa o para yenir.

  • ali koç'un murat kurum açıklaması

    (bkz: fanatizmin bir zeka sorunu olması)

    "bu yarışta başarılar diliyorum" ve "murat kurum istanbul için bir şanstır"ı karşılaştıran varsa salaktır. biz salağa salak deriz.

  • feyza altun

    şu savunmalara ekonomiden %1 anlayan birisi bile kahkahalarla güler.

    görsel
    görsel

    dolar 2 lirayken mercedes maybach almayan kafama sıçayım ya. yanına da miami beach'ten 2 tane villa alsaydım keşke. aptal kafam.

    bu kadın bir de avukat. işi insanları savunmak yani.

  • misvak'ın hazırladığı murat kurum görseli

    görsel

    1 tane bile ağacın olmadığı görsel. cami ve betondan başka bir şey yok. zihniyetlerini çok güzel yansıtmışlar.

    (bkz: inşaat ya resulullah)

    kaynak tweet: https://twitter.com/…aps/status/1744088649115808026

  • fahri trafik müfettişi

    delilsiz ceza yazma işinin durdurulması lazım. fotoğraf veya video olmadan ceza yazılmamalı. kendisine yol vermeyen arabaya sinirlenen ftm bir sebep uydurup basıyor cezayı, hadi şimdi siktir git uğraş diyor. kötüye kullanıma çok açık bir durum.

    fakat ftm olduğum gün sapasağlam delillerle özellikle de kaldırıma park edenlerle ve ters yöne girenlerle bizzat mücadele edeceğim. her şey delilli ve ispatlı olacak. istersen aihm'e git amk. ftm olduğum an bütçe açığının %10'unu tek başıma kapatmayı vadediyorum. meclisten ek bütçe geçirmenize gerek kalmayacak. kabak gibi girilmez tabelasını görmesine rağmen bile bile girenler, kendini zeki zanneden çakallar hepinizi delirteceğim.

  • 1 aralık 2023 apple zammı

    “bugün dünden daha fakirsen tek sebebi erdoğan”

    (bkz: zam cumhuriyeti)

  • vergiyi tabana yaymak için çok ciddi adım atacağız

    mehmet şimşek'in biraz önce trt haber'de yaptığı açıklama.

    video: https://twitter.com/…nli/status/1730169693699276931

    kuyumcudan, yatlardan, müteahhitten, yandaştan vs. alınmayan vergiyi vatandaşa daha da yayacaklarmış. yani "çok kazanandan az, az kazanandan çok alacağız" diyor.
    tabana illaki bir şey yayacaksanız refah yayın vergi değil.
    (bkz: kulak arkamız kalmamıştır)

  • 2023 brezilya gp

    adam monaco'da doğmuş, dünya çapında tanınan ünlü bir yıldız, hesabında milyon dolarlar var, ferarri gibi bir markanın baş f1 pilotu, yakışıklı eli yüzü düzgün biri, muhtemelen elini sallasa milyonlarca genç kız peşinden koşar, "neden bu kadar şanssızım ben" diye isyan ediyor amk.

    he kanka çok şanssızsın, git kendini köprüden at da kurtul bu hayattan.

  • 25 ekim 2023 bist çöküşü

    festival basıp masum gençleri öldüren, birçoğunu da esir alan terör örgütüne "terör örgütü değil" derseniz yabancı yatırımcı da bir tepki verir doğal olarak.

    mehmet şimşek her gün dışarıda para bulmak için çırpınırken, kefen giyen 3 tane yarım akıllı aktroll mutlu olacak diye yine ekonominin yani vatandaşın canına okudular.

    yazık.

  • borsa istanbul

    --- spoiler ---
    faizin %50 olduğu yerde borsaya girmek
    allah akıl fikir versin
    --- spoiler ---

    enflasyonun %140 olduğu yerde %50 faize girmek
    allah akıl fikir versin

  • 2023 katar gp

    yahu serhan acar şu gereksiz, 5 yaşında çocuğun bile internetten bulabileceği şampiyon isimleri sayma huyun yüzünden son turdaki müthiş mücadeleleri kaçırdın. bize de zehir ettin. hamilton 2 tane ferrari'yi birden geçti mesela son turda. ama serhan efendi o sırada başka bir alemde kafa şişirmekle meşgul.

  • sebastian szymanski

    batak dönerciye bir selam daha yollayan modern 10 numara. iyi ki varsın.

  • 2023 hollanda gp

    - yarın dolar kaç para olacak stresi yok
    - yarın acaba hangi sikimsonik vergi çıkacak gerginliği yok
    - yarın faturaları nasıl ödeyeceğim korkusu yok
    - yarın acaba ev sahibi zam için arar mı stresi yok
    - yarın deprem olursa 30 yıllık evim yıkılır mı korkusu yok
    - yarın benzine yine zam gelir mi derdi yok
    - yarın acaba kaç tane afganlı, suriyeli kaçak görürüm derdi yok
    - yarın eve dönerken sokakta öldürülür müyüm korkusu yok
    vs…

    tabii mutlu olurlar amk. bizim gibi gelişmemiş üçüncü dünya ülkesinde yaşamıyorlar ki.

  • bakırköy'de köpek saldırısına uğrayan adam

    köpek değil, yaratık. canavar.

    bunların hepsi toplatılıp yok edilmeli. sahipleri de cinayete teşebbüsten yargılanmalı artık. sahiplere caydırıcı bir ceza verilmediği sürece bu olaylar artarak devam eder. ne güzel, canavarı sal adamın üstüne, adamı parçalasın, sen de elini kolunu sallayarak gez.

  • kamu bankalarının %1.20 faizli konut kampanyası

    akp'den zenginlere yeni bir kıyak.

    3 milyon lira krediyi 15 yıl geri ödemeli alırsanız aylık taksiti 40 bin lira yapıyor. toplam ödenen miktar 7,3 milyon lira yapıyor ki akp'nin yönettiği enflasyonist bir ülkede bedava.

    görsel

    burada sorun şu; aylık 40 bin lira taksit ödemesini gerçekten eve ihtiyacı olan, bugüne kadar ev alamamış olanlar ödeyemez. sıfır faizli versen yine ödeyemez. yine ihtiyacı olmayan, zaten zengin olan, birden fazla evi ve ödeme gücü olan tuzu kuru kitleyi bedavadan ilave ev sahibi yapacaklar. hem de barınma krizi yaşayan, eve gerçekten ihtiyacı olan kitlenin parasıyla.

    (bkz: servet transferi)

  • 5 haziran 2023 dolar kuru

    bu hafta muhtemelen cds'lerde bir miktar daha düşüş olacaktır. dış borç faizi için olumlu gelişme. fakat mehmet şimşek'in bir an önce yapması gereken değişiklikler var. öncelikle cds'in ne olduğunu tcmb başkanıyken öğrenen şahap ve bddk başkanından kurtulması gerek. sonrasında rasyonel politikalara geçiş sinyali için tcmb eliyle bir miktar faiz artışı gerek. zaten kısılmış kredilerin daha da kısılacağını düşünüyorum. resesyon göze alınarak bol para devri bitirilmeli. para arzı da aynı şekilde azalacaktır. kur istikrar kazandıkça volatilite ve müdahaleler azalacak, makaslar düşecek, döviz üzerindeki arbitraj fırsatı ortadan kaldırılacak, makroihtiyati tedbir kılıfı altında yapılan banka regülasyonları kademeli olarak kaldırılacaktır. önemsizleşen interbank alış kuru da tekrar itibar kazanmalı. bütün bunlar gerçekleştikten sonra yabancı yatırımcının gelişi konuşulmaya başlanabilir. bütün bunların sonrasında da öncelikli hedef tcmb net rezervini artıya geçirmek, daha sonra da swap hariç net rezervini artıya geçirme hedefi olmalı.

    kurun düşmesinden veya yükselmesinden ziyade bir an önce istikrar kazanması gerekiyor. belirsizliğin ortadan kalkması ve öngörülebilirlik için de bu şart. yabancı yatırım çekmek istiyorsan istikrarı ve güveni sağlamak zorundasın. riski bir şekilde fiyatlayabiliyorsun ama belirsizliği ve istikrarsızlığı fiyatlayamıyorsun. türkiye şu anda belirsiz, istikrarsız ve öngörülemez bir durumda. yani arjantin'leşerek 1 dolar bile çekemezsin. bilge yılmaz ne diyordu, "dövizi sıkıcı hâle getireceğiz". işte aynen bu yapılmalı. kkm'den kademeli güvenli çıkış için tl'nin cazip hâle gelmesi gerek ki para dövize kaçmasın.

    yalnız o kadar çok şey saydık ki, nass bahanesiyle ekonominin içinden geçmişler resmen. bu ülkeyi zamanında o kadar sağlam kurmuşlar ki ne olursa olsun yıkılmıyor.

  • fırıncıların ekmeğin fiyatı 10 lira olsun demesi

    ekmek üreticileri sendikası başkanının açıklaması. artan maliyetler sebebiyle en az 10 lira olmalı demiş. kendisine %100 katılıyorum 10 lira az bile. bayrak inse, ezanlar sussa daha mı iyi? bas ampule.

    https://twitter.com/…mtr/status/1664139711990964227

    (bkz: her millet layık olduğu şekilde yönetilir)