raki kadehindeki balik9
profili

  • kızılay'ın düşürüldüğü acınası durum

    adı yolsuzluk skandalına karıştıktan sonra nakdi yardımların kesildiği, kurban bağışlarının iyice düştüğü kızılay artık belki de bu ülke için yaptığı en hayati görevlerden birisi olan kan ihtiyacına bile cevap veremez hale geldi.

    bu kurum savaş ve doğal afet gibi sıradışı olaylarda halka yardım edebilmek için var iken, böylesi durumlar için sürekli olarak maddi ve tıbbi yeterliliği en üst düzeyde olması gerekir iken, çalışanları bu durumları yönetecek kadar donanımlı ve tecrübeli insanlar olması gerekir iken gün itibarıyla insanların gidip kanını bile emanet etmek için güvenmediği aciz bir kurum haline gelmiş.

    az önce bulunduğum yerde belediye hoparlöründen kızılay'a kan bağışı yapılması için adeta yalvarır bir içerikle anons yapıldı ve bu benim içimi acıttı. bu kurumun asıl işi yardım fakat gidip bu kuruma para emanet etme fikri kendimi aptal gibi hissetmeme sebep oluyor ve vazgeçiyorum. düne kadar güven veren o kırmızı renkli hilal artık bana sadece acizlik ve tiksinti hissettiriyor. yarın kaza geçirsem ve kan ihtiyacım olsa bulamayacağım belki... bunu bildiğim halde kızılay'a gidip kan vermek içimden gelmiyor. o beyaz renkli kan toplama aracının içinde biri sanki "allah'ın salağı biz sana neler yapıyoruz sen hala mal gibi gelip kan veriyorsun. sen adam olmazsın." diye bıyık altından gülüyor gibi geliyor.

    hangi insanlıktan çıkmış insan toplumun ortak değeri olan bu tür oluşumlara leke sürmeye cürret edebilir, hangi adalet mensubu bu olanları araştırıp bu kurumlara kaybolan itibarını geri vermeye çalışmaz, hangi devlet kendi ülkesinin yüz yıllık birikimlerinin bu şekilde bozuk para gibi harcanmasına müsaade eder???

    ama ayasofya ibadete açıldı... şimdi kan stokları kendiliğinden dolacak değil mi?

  • 19 ekim 2019 ahmet ercanlar'ın yazısı

    adam 35 sayfa yazı yazmış ve bu yazının tamamında olmayan kural hatasını varmış gibi gösterip bunu kabul etmeyenleri ahlaksızlıkla, sahtekarlıkla suçlamış.

    amcaoğlu kural hatası yok yok... sizin kalın kafanız bir bunu almıyor. bilmem kaç kişi kural hatası demişmiş...

    dövsen bela, sevsen zina.

  • otobüste taciz eden kişinin linç edilmesi

    eğer bir ülkede hukuk yoksa bu tip hadiseler daha çok yaşanır. dua etsin karakola canlı ulaşabilmiş. devlet bu tiplere gereken cezayı vermemeye devam ederse yakında vatandaş kendi cezasını vermeye kalkar, karakol yerine morga çeker otobüsü. sonra bir yerlerde ayten kızımız bunu fırsat bilip kurtulmaya çalıştığı erkek arkadaşına tezgah kurup otobüste linç ettirmeye kalkar, adam b.k yoluna gider falan...

    işte bunlar hep ortadoğu...

  • arda turan'ın beşiktaş'a transferi

    beşiktaş sanırım futbol için takım kurmak yerine kavga için adam toplamaya çalışıyor.

    ihtimal vermediğim ama gerçekleşirse g.tümle güleceğim transferdir.

    not: allaaahım goool spor

  • dolar 5 lira oldu diye sevinen muhalif

    yıllar önce muhalif denilen insanlar "yanlış yapıyorsunuz, betonla ekonomi dönmez, üretim lazim" dediğinde, "ekonomi çok iyi, 3. havalimanını almanlar kıskanıyor, dünya lideri, super güç olduk" diye böğüren ve muhalefet eden herkesi fetöcü, pkklı ilan edenlerin bu başlıkta duyar kasmaya hakkı yoktur. kaldı ki kimsenin ülke batıyor diye sevindiği de yoktur. işler iyiyken, küp dolarken aynı gemideydik de şimdi biz muhalifler filikalara mı doluştuk. beraber batıyoruz.

    tanım: yüzsüzlük barındıran ifade.

  • anıtkabir'in dozer ve kepçelerle yıkılacağı gün

    sahibinden.com'da (bkz: keyfekeder göte sokulmuş dozer) başlıklı ilan açtıracak hareket olur.

  • ozan tufan

    --- spoiler ---

    fenerbahçe'deki performansını beğenmeyebilirsiniz, milli takım performansı sizi tatmin etmeyebilir hatta belki futbolunu hiçbir zaman üst seviyeye taşıyamayabilir
    --- spoiler ---

    o zaman milli takımda ne işi var amk.

  • chp pilavı çatalla yiyenlerin partisidir

    (bkz: yaman trollmüşsün delikanlı)

    türtosun neyse de örenceğiz nedir yahu!

    bu arada geleneksel ekşisözlük sazan festivaline hoşgeldiniz.

  • libidosu yüksek olduğu düşünülen ünlüler

    (bkz: billur kalkavan)