kozniku34
profili

  • çocuk doğuran hiçbir kadının pişman olmaması

    pişmanlığını dürüstçe itiraf eden arkadaşlarım, edemeyenlere kıyasla çocuklarına karşı çok daha sevecen ve yapıcı, sorumluluklarına sahip çıkıyorlar.

    genelleme tabi ki yanlış, bir üst jenerasyonda seni doğuracağıma taş doğursaydım diye terlik, azar yiyen arkadaşlarım da vardı ama o kadınlara sorsan pişman değiliz derlerdi.

    asıl terör pişman olduğu halde bunu itiraf edemeyen annelerden geliyor. yüzleşemiyorlar (gidip ikincisini yapan var) bazısının zaten söz hakkı bile yok; onları saymıyorum.

    tabi ki gerçekten mutlu olan ve pişman olmayan çok sayıda anne de var ancak abartılı sevgi gösterileri ve "anne olmayan anlayamaz" gibi ifadeler sağlıklı değil ve bir bastırma göstergesi, bizi değil kendilerini ikna etmeye çalışan kadınlar görüyorum.

  • togg fabrikasında seri üretime başlanması

    burada bu işle gurur duyanların hepsi aktroll değil. ciddi ciddi milli duyguları kabaran gerizekalılar var. tanıdıklarım arasında da var oradan biliyorum.

    akp'nin bir özel sektör girişimiyle övünmesi ne kadar saçma gelse de bunların tav olduğunu görünce kendileri açısından çok da haksız değiller diyor insan.

    togg'un ticari bir başarı yakalaması zor görünüyor, teknolojik olarak rakiplerinin gerisinde, fiyat olarak ilerisinde, türkiye dışında kim niye alsın anlamak zor. (o da denildiği gibi seri üretim sonuçlanırsa)

    bakım vs. o kadar dert değil elektrikli araçlar bu konuda çok daha az soeun çıkarıyor. ancak yine de bir servis ağı gerekir.

    ha bu konuda çalışmaya devam edilirse zaman içinde rekabette avantajlar yakalanır. ama bizim bu rekabette ar-ge'ye senelik 3-5 milyar dolar harcayacak kaynağımız var mı? ben söyleyeyim yok. (vw'nin arge bütçesi senelik 16 milyar euro, onu referans almıyorum)

    tabi õzel sektõr bu paraları harcamaz, vergi teşviği vs. ile bizim cebimizden çıkar. mevcut durumda bile bu şımarıklığın bize faturası kimbilir ne oldu.

    içişleri bakanı bir yandan depremzedelere kahvaltı için yardım dilenir, biz öbür taraftan aktroller şov yapsın diye milyarlarca vergiyi buraya peşkeş çekeriz. utanmadan da gelip seri üretim falan yazarlar. depremzedenin ayağına ayakkabı bulun önce orospuçocukları...

  • 2 mart 2023 kılıçdaroğlu adaylığına tepki bırak

    hayırli olsun.

    hayırlı olacak.

  • pfizer biontech covid-19 aşısı

    hiçbir istatistiğe göre ne kalp krizlerinde ne kanser vakalarında bir artış yok.

    ama zaten aşı karşıtının istatistikle, bilimle metodla ne işi olur?

    aynı kaynım, evet...

  • evrime inananların maymun görünce hissettikleri

    evrime inanmayın arkadaşlar okuyun anlayın ve evrimi öğrenin.

    evrim uydurmasyon bir tanrı gibi inanılacak inanılmayacak bir şey değildir. dinamikleri de kuantum fiziği gibi aklımızın sınırlarını zorlamaz.

    okursanız evrimin nasıl ve neden gerçekleştiğini anlayabilirsiniz. inanmaya vs. gerek kalmaz. o zaman maymuna bakınca ne hissediyorsanız kediye köpeğe domatese bibere bakınca da onu hissedersiniz.

  • bitcoin

    - "ileride dünyanın seyrini değiştirecek. her şey blockchain üzerinden dönecek vs. vs."

    e birader niye alıp satıyorsunuz o zaman bulduğunuz yerden alın, nasılsa 10 yüz milyon dolar olacak, bugünü trade kârları ihmal edilebilir o büyük kopuşun yanında. (bu arada btc'den 5-6 sene sonra çıkan bir sürü teknolojik ürün, app vs. btc'den misli misli fazla kullanıcı sayısına ulaştı, blockchain'in pratikte yaradığı bir iş halen yok)

    - "gelişmiş ülkeler fiat para basıyor, korkunç enflasyon olacak. btc hayat kurtaracak."

    para basan falan yok ama enflasyon coştu. enflasyon arttıkça btc düşüyor. bütün tezler yalan oldu. enflasyon düşsün de btc artsın diye dua ediyoruz.

    - "eft masraflı, swift zaman alıyor. büyük bankaların ödeme sistemi tekelini btc bitirecek."

    rusya tarihi ambargo yedi. trilyon dolar varlık dolduruldu. rus bankacılık sisteminin kolu bacağı kesildi. btc'nin suratına bakan yok. ruslar mallarını btc ile falan satamıyor. btc senaryoları burada da yalan oldu.

    bir de el salvador orta afrika cumhuriyeti gibi ülkeleri referans alıp btc rezerv olacak vs diyen var. arkadaşlar abd'de btc yatırımı yapan şirketler var bunlar bile bu ülkelerden daha muteber, daha fazla kaynakları var. onları örnek verin.

    el salvador'un başını çektiği bir akımdan kaçarsınız normalde, kendine hayrı olmayan bir ekonomi.

  • 16 mayıs 2022 rus ordusunun ağır kayıp vermesi

    (#137340368)
    ( #137375812)
    (#137342234)

    16 mayıs değil 11 mayıs'da yaşanan kıyımdır.

    görüntüleri ve haberleri günlerdir dolaşıyor, bilançonun çok ağır olduğu da biliniyor ama rakamlar tartışmalı. can kaybı tam bilinmiyor ama araç kaybı rusların bir defada yaşadığı en büyüklerinden; birliğin tamamı imha edilmiş.

    rus konvoyunun geçtiği iki köprünün hedef alınmasıyla onlarca zırhlı aynı anda sulara gömülmüş. nehri daha önce geçenler de rahatça avlanmış.

    edit: #137512892 şuradaki bilgiye göre 8 mayıs'da yaşanmış. bizim duymamız 11 mayıs'ı bulmuş.

  • rusya ukrayna savaşı

    burada nazi nazi diye sayıklayan gerizekalılar dünyanın her yerindeki aşırı sağ faşist hareketlerin rus propaganda aygıtı tarafından desteklendiğini ve fonlandığını muhtemelen bilmiyor.

    bilseler nick arkasından da olsa kendilerini bu kadar gerizekalı durumuna düşürmezler. rusların desteklemediği iki nazi grubu var, polonyalılar ve ukraynalılar; ikisi de kalıtsal olarak rus düşmanı çünkü.

    onun dışında rusya başta macaristan, almanya, italya, romanya, fransa, avusturya hatta ingiltere'de kimi gamalı haç da kullanan faşist gruplar, amerika ve brezilya'daki ırkçı oluşumların hepsi putin sevdalısı.

  • rusya ukrayna savaşı

    rusya saldırılarını en baştan beri donetsk ve luhansk ile sınırlı tutsa bu kadar büyük yaptırımlara uğramayacaktı.

    ukrayna'dan böyle bir göç yaşanmayacaktı.

    ukrayna batıdan bu kadar büyük destek alamayacaktı.

    en önemlisi de ruslar sahada bu kadar büyük can ve mal kaybı yaşamayacaktı.

    burada gözü yaşlı putin aşıkları asıl hedef kiev değildi diyedursun, eğer asıl hedef donbass ise, topyekün ukrayna saldırısının daha büyük ahmaklık olduğunun farkında bile değiller. ukrayna'yı yanıltmak ve ukrayna ordusunun lojistik kabiliyetini yok etmek için meğer trilyon dolarlık faturaya ve binlerce araçlık kayba katlanmışlar.

  • 11 eylül 2021 büyük uyanış mitingi

    katılımcılarının çoğunun özgürlükle hakla falan derdi yoktur.

    polis 8 mart'ta kadınlara, 1 mayıs'ta işçilere şiddet uygularken vur vur diye tempo tutan tipler iğneden korkuyorlar diye kendilerini özgürlük savaşçısı sanıyor. lan lideriniz abdurrahman dilipak, neyin özgürlüğü?

    vücut bütünlüğüne tecavüze karşıysanız yarın toplanmışken el kadar çocukların sünnet edilmesini de protesto edin.

    devlet dayatmasına karşıysanız, hazır bir aradayken zorunlu askerliği de kınayın.

    bunun için ilkeli omurgalı olmak gerekir. 3 cümlede 5 yalan söyleyen adamlarda ne ilkesi ne omurgası ...

  • 1923-1959 arası şampiyonlukların tescil edilmesi

    son kalenin savunuculuğunu abdülhamit hayranı vahdettin isimli biri yapıyor.

    teşekkürler son kale.

  • 1923-1959 arası şampiyonlukların tescil edilmesi

    yeter şart tff'nin düzenlemesi, ulusal olması ise, eleme sistemi oynanması ya da aynı sene içinde başka ulusal turnuva olması yıldız hesabına dahil edilmesine engel teşkil etmiyorsa, türkiye kupası'nı yıldız hesabından nasıl hariç tutacaksınız?

  • aşı oldum ama virüs kaptım diye tweet atan hemşire

    aşının amacı covid hastalığını engellemektir. virüs bulaştığı anda virüsü etkisiz hale getirmektir. bu olamıyorsa da, virüsün etkinliğini azalttığı ve yakalananların daha hafif geçirdiği söyleniyor.

    hemşire ise aşıdan sonraki 14 günlük etkinlik süresinin içinde, daha 1.haftada covid olmuş ki muhtemelen 2-3 gün önce bulaşmıştır. aşıdan sonraki 14 gün de korunmaya devam etmek gerekiyor.

  • kirk douglas

    başlıkta defalarca anılmış, yahudi asıllıdır.
    hollywood'da komünist avının ve çeşitli boykotların yaşandığı çirkin yıllarda, ispiyon mekanizmasına karşı durmuş, iş alamayan yazar ve oyunculara sahip çıkmıştır.

    john wayne , elia kazan , ronald reagan gibi isimlerin tersine gerçek sanatçı, gerçek kahramandır. hepimiz öleceğiz ama hepimiz yaşamayacağız, kirk douglas güzel yaşamıştır.

  • şaban vatan'ın gözaltına alınması

    80 milyon vatandaş, hiçbir siyasi yönü olmayan bir olayda 9 yaşında bir çocuğun hakkını koruyamayacaksak, bu ülkeyi kapatalım artık.

    bu kötülüğün izahı yok. sırf muhalefetin değil, en üçkağıtçı olan iktidar mensuplarının dahi tepki vermesi gereken şeyler yaşanıyor. artîk katilin kim olduğu ilgimi bile çekmiyor. hepimizi ters köşede bırakacak bir gerçek çıksa da önemli değil. bu gerçeği organize şekilde örtbas etmeye çalışanlar, katilden daha büyük kabahatlidir.

    muhalefet vekillerinden, konuda görev alan işbirlikçi savcı, hakim ve polisler için suç duyurusu bekliyoruz.

  • eşcinsel çiftlerin evlat edinme hakları

    (#93361833)

    "istatistikî verilere göre eşcinsel çiftlerin evlat edindikleri çocuklar, toplum ortalamasından çok daha yüksek oranda gay olma yüzdesine sahipler."

    uydur nasılsa yalancıyı sikmiyorlar.

    çocukları bunun gibi yalancılar yetiştireceğine eşcinseller yetiştirsin, en azindan ahlaklı olurlar.

  • de'lerin yazılışına takmış güruh

    kompleks demiş gerizekalının biri.
    bu insanlara teşekkür edeceğine gelip zırlayan tipler, hatalarının gösterilmesini kişiselleştirip problem yaparlar.

    özgüvenleri düşüktür. birisi tarafından hatasının gösterilmesini daha da büyük bir kişilik problemi haline getirirler. ben aslında umursamıyorum, istesem yapmam vs. tadında takılırlar.

    sen benim hatamı mı arıyorsun diye bozulurlar. halbuki düzeltenin umrunda bile değildir kim olduğu...

    gerçek hayatta bu insanların etrafındakilere allah sabır versin. göz göze gelip tebessüm etseniz çok mu komik sen aynada kendine bak falan derler.

  • ay'a hiç gidilmediği iddiası

    bu projede çalışan türklerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez, değişik milletlerden binlerce kişi çalışmış. yukarıda delikan76 katılan şirketleri listelemiş. nasıl bir yalan ki onbinlerce kişiden bir tane bile itiraf eden çıkmıyor.

    hakaret ediyormuşuz. gerizekalının yazdığı soruların cevabının fazlası sırf bu başlıkta var. okumamış. okuduğunu da anlamıyor, hala cevap verin diyor. bu konuda yazılmış, hakemli dergilerde yayınlanmış makaleler var. saatlerce süren kayıtlar var. sizin 3 kuruşluk bilginizle sorduğunuz soruların çok daha detaylı, çok daha sofistikelerini dünyanın her yerinden bilim adamları sordu, cevaplar aldılar. hiçbirini okumamış, okusa da anlamayacak cahil beni ikna edin diyor. sen kimsin düdük? alt tarafı 31 arası conspiracy sitesi okuyup yazıyorsunuz

    taş sahte çıkmış diyor. taşların sahtesini de hakikisini de satan olmuş. dünyada ay çılgınlığı yaşanmış, bütün diplomatik misyonlar örnek istemiş, bazılarına çürükleri sıkıştırmışlar. bunları nasa'daki amca oğlumuz anlatmadı, başlıkta da verilen ciddi kaynaklarda hepsi anlatılıyor.

    o kadar astrofizikçi, yazılımcı, mühendis, teknisyen, test pilotu, astronot yalan söylüyor siz doğru söylüyorsunuz.
    kaynak? kıçınız , düz dünya siteleri vs.

    edit: ruhi çenet entry'sini yanlış anladığım için günahını almışım.

  • orhan pamuk romanlarının zor okunma sebebi

    çıta orhan pamuk'a kadar düştüyse vah ki ne vah,
    hani proust, sartre hatta joyce falan deseniz anlayacağım da, orhan pamuk yaw pes...

    bir romanda ya da filmde hikayenin seyrine odaklanan insanların serzenişidir. genelde filmlerin sonunu doğru tahmin etmekle (ki kötü filmdir o zaman) övünürler.

    okuma alışkanlıkları yoktur, popüler oldu diye merak edip okumaya kalkmışlardır, sıkılırlar tabi. pamuk sokaktaki dükkanın tarihçesinden kızın ne olduğuna gelemez bir türlü... bir bakmışsın boğazdaki gemileri, yalının önceki sakinleri, televizyonun üstündeki dantel derken kitap bitmiş.

    edebi olarak insan orhan pamuk'u beğenmeyebilir, anlarım, ama zor okunuyor diyene teksas tommiks gibi resimli ve kolay okunan eserler daha uygun olur.

  • 13 yaşında çocuğa kilo vermezsen öleceksin demek

    çocuk doktoru ise pedagoji eğitimi de vardır diye umuyorum, ama yine de doğru iletişim mi bir şey diyemeyeceğim.

    ancak sirozun 3.safhasına gelmiş bir hasta için ailenin öncelikli endişesi çocuğun ağlaması ise 13 yaşında çocuğun 98 kiloya nasıl geldiğini anlamak zor değil.

    muhtemelen teselli için daha da tatlı yediriyorlardır. asiymiş ve söz dinlemiyormuş ya...

    edit: hekim dostumuz asklepius2'ye bilgilendirmesi için teşekkür edip temel müfredatta pedagoji eğitimi olmadığını ekleyeyim. aksi yönde bir varsayımım vardı.

    blind man chasing the cake de sağolsun anlatım bozukluğumuzu gidermeye yardımcı oldu.