miswi6
profili

  • ermeni askerlerden azerbaycan şehidine barbarlık

    azeri askerler de ermeni sehidine aynisini yapiyodur. yapmiyo mudur sence? yapiyodur tabii ki. dunyanin her yerinde tum askerler dusman sehidine yapiyo bunu. bu davranisa karsi olmak bi sey ifade etmez, savasa karsi olmak gerekir.

  • meral akşener cemaatin desteklediği bir aday

    devlet bahçeli, tecavüzcülerin desteklediği bir başkan.

    bu, devlet bahçeli'yi tecavüzcü yapar mı?!

    meral akşener, cemaatin desteklediği bir aday.

    bu, meral akşener'i cemaatçi yapar mı?!

  • uçur beni kanzuk

    (bkz: kovmirem ulan kovmirem)

  • kediyle çok büyük bir sır paylaşmak

    (bkz: yavaş yavaş delirdim kimse fark etmedi)

  • 25 kasım 2015 vladimir putin açıklaması

    --- spoiler ---

    'türkiye yönetimi ülkeyi kasten islamlaştırmaya yönelik iç politika izliyor'

    "sorun sadece dün yaşadığımız trajediyle ilgili değil, çok daha derin. sadece biz değil tüm dünya görüyor ki, mevcut türkiye yönetimi uzun yıllardır ülkesini kasten ‘islamlaştırmaya’ yönelik iç politika izliyor. islam büyük bir dünya dinidir ve aynı zamanda rusya’daki geleneksel dinlerden biridir. biz de islam’ı destekliyoruz ve buna devam edeceğiz. ama burada söz konusu olan daha radikal bir islam’ın desteklenmesi. bu durum ilk bakışta pek fark edilmese de olumsuz bir atmosfer yaratıyor."
    --- spoiler ---

    (bkz: yalansa yalan de)

  • celal şengör

    "dışkı yedirmek işkence değildir" röportajın ilgi çekmesi için gazetenin veya gazetecinin attığı bir başlık.

    koskoca röportajdan sadece kesip bu cümleyi alıp, kişiyi yerden yere vurmak yeteri kadar yetersiz iken diğer yandan aslında röportajın tümünü okursanız celal bey'in kendisinin de bu dışkı konusu ile ilgili anlattıklarına zırva dediğini görürsünüz. (bkz: #56415787)

    --- spoiler ---

    kendisi de farkında saçmaladığının ki hemen sonrasında şöyle devam ediyor:

    "şimdi bak, bu zırva (zırva. zırva. zırva. zırva. zırva) sohbetin amacı aslında şuraya gelmek: bir ihtilalde işler her zaman kontrolden çıkar, ne yazık ki. esas olan ihtilale sebep olacak şeyleri yapmamaktır. ben 12 eylül döneminde yapılan pek çok şeyi rahmetli tahsin şahinkaya generalimle konuştum. kendisi dedi ki "söylenen işlerin çoğunu biz bilmiyorduk bile." tutuklamaları kim yaptı? valiler yaptı, yani siviller. gerçi askerlere tutuklattılar ama listeler valilerin elinde. sivil yönetimin elinde. ondan sonra kimin eline geçti bu yerler? polisler bu adamlara işkence ettiler, bilmem ne yaptılar falan filan. ha asker de vardır aralarında, eminim. ama senin milletin, kızı bir çocukla konuşuyor diye kızını öldüren bir millet yahu. içimizde var bu kötülük yapmak, işkence yapmak. ilkel bir milletiz. iş zıvanadan çıktığı zaman kontrol da edemezsin bazı şeyleri. bu, kenan evren "işkence edin" emri verdi demek değildir.

    fakat kötü şartlarda kaçınılmaz olarak olacak olan şeylerden biridir bu. e o kötü şartları kenan evren mi yarattı? hayır, hükümetler yarattı."

    not: savunmuyorum. sadece ifadelerin kesip bir bölümünü alıp ona göre eleştiri yapılmasının doğru olduğunu düşünmüyorum.
    --- spoiler ---

    kendisinin hayranı değilim (zira bilimle ilgili değilim yoksa eminim kendi alanında önemli başarıları vardır), savunmak gibi bir derdim de yok ama röportajın tamamını objektif bir şekilde okursanız size de katacağı şeyler var bu röportajın.

    hayatınızı ezbere yaşamayın: kemal sunal - mükemmel, kenan evren - o. ç., tayyip - o. ç., fatih altaylı - o. ç. şeklinde kodlayıp, ezberleyip bu ezberleriniz bozulduğunda da hemen rahatsız olup, saldırmayın. azıcık geniş bakmasını, farklı açılardan bakmasını bilin.

    yoksa celal bey de biliyor kemal sunal'a büyük komedyen, kenan evren'e faşist, altaylı'ya yalaka, tayyip'e hırsız demesini ama bunları papağan gibi tekrarlayarak ilerleme kaydedebileceğimize inanmıyor; inanmıyorum.

    sevgiler.