bu dakikalarda gelecek bir gol6
profili

  • 20 haziran 2019 öcalan'ın açıklamaları

    etkisi olmayacaktır.
    selo reisin dediği olur.
    her şey güzel olacak.
    not: hdp
    edit: (bkz: sabah'ın seçimler için apo'dan yardım istemesi)

  • binali yıldırım şimdi ne iş yapacak sorunsalı

    zabahtan beri düşünüyorum.
    meclis başkanlığından istifa etti, maaş alamayacak büyük ihtimal.
    ama emekli ulaştırma bakanı olduğundan , oradan bir maaşı olacak büyük ihtimalle
    bir de milletvekilliğinden emekli, oradan da bir maaş gelir. ama hazıra dağ dayanmaz, ek iş şart gibi. bir de insanın canı sıkılır evde.

  • robert de niro'nun trump'a küfür etmesi

    özgürlüğün gözünü seveyim.
    adam dünya başkanına küfür ediyor. alkış kıyamet gırla.
    biz bir trafik polisine küfür etsek, yedi sülalemizi sikerler.

  • markaların kaşar peynirinde yaptığı sahtekarlık

    eritme peynirleri kaşar peyniri ambalajı gibi satışa sunan firmaların yaptığı sahtekarlıktır. bilindik en baba firmalarda bu sahtekarlığın içindedir.
    öncelikle 1 kg kaşar peyniri elde edebilmek için tahmini 10-11 kg süt kullanılmaktadır. protein ve kalsiyum açısından çok zengindir. eritme peynir içinse yaklaşık 5-6 kg süt kullanılmakta 1 kg için.
    eritme peynirin yapımında 2. kalite peynirler, marketlerden iade dönen peynirler, üretim hatası ve sorunlu ürünler fosfat ve sitrat tuzlarıyla ısısal işlem sonucu eritelek kaşar peynirine çok benzeyen ürünler yapılmakta. ısı işleminden sonra ortaya çakma kaşar peyniri çıkıyor. ambalajını da kaşar peyniri gibi yuvarlak veya baton yapıyorlar ki görüntü olarak insanlar alsın ve kullansın diye. ambalaj üzerine ise "tost görselini " ekliyorlar ki insanlar kaşar peyniri sansın. ama içindekiler kısmında ürün adına "eritme peynir" yazıyorlar.
    şimdi görsellerle bu yazımızı destekleyelim. lütfen görsellerdeki içindekiler bölümünü iyi okuyun, bir ben eksiğim içinde amk.

    önsöz editi sözlükten birkaç hukukçuyla görüştüm. firmaların ilgili görsellerini paylaştığım için hukuki sonuçlar doğurabileceğinden bahsettiler. şimdilik ilgili görselleri kaldırdım. marka isimlerini kapatıp tekrar editleyeceğim.

    ayrıca belirtmeliyim ki; tüm üçgen peynirler ve krem peynirler de bu eritme peynirlerin içine giriyor. yani krem ve üçgen peynirler de kalitesiz veya iade edilen peynirlerin ısısal olarak işlenmesiyle elde ediliyor.

    edit 0 ilgili görseller ankara'da onlarca şubesi olan altunbilekler, yunus marketler ve çağdaş marketlere ait. ürün etiketlerin de görüleceği üzere adamlar bunu kaşar peyniri diye satıyor. bu üretici firmayı bağlamaz veya üretici firmanın haberi yoktur diyenler olabilir ancak aksine haberi var firmaların. çünkü her hafta sipariş almak için personelleri gidiyor ilgili mağazalara. hatta haftanın birkaç günü firma mörşleri raftaki ürünleri düzeltmek için markete uğruyorlar.

    edit 1 türk gıda kodeksinin eritme peynir mevzuatı : "eritme peyniri: telemenin, bir veya bir kaç çeşit peynirin, doğrudan dogruya veya bu ürünlere gerektiginde süttozu, peynir altı suyu tozu, tereyagi, krema gibi süt ürünleri ile emülsifiye edici tuzlar ilave edilerek elde edilen karışımın pastörizasyon normunda veya daha yüksek sıcaklıklarda ve sürelerde ısı işlem uygulanmas ile elde edilen, dilimlenebilir veya sürülebilir nitelikler gibi çeşidine özgü karakteristik özellikler gösteren peynirdir"
    yani bakanlık demiş ki elinde değerlendirebileceğin ne kadar artık malzeme ıvır zıvır varsa eritme peynir yapabilirsin.

    edit 2 aşağıda bilimsel verilerin olmadığından bahsedilmiş. kısa bir araştırma yaptıktan sonra: ege üniversitesi ziraat fakültesi süt teknolojileri bölümü'nün türkiye 9.gıda kongresinde yapmış oldukları araştırma ve makaleye ulaştım. fiziksel olarak iki ürünün çok benzer olduğu ama içerik bakımından çok farklı olduğu belirtilmiş ve eritme işlemi sırasında %15 20 ye yakın iade ürün eklendiğinin altı çizilmiş

    edit 3 bir arkadaş yazmış aşağıda; adamlar bunu kaşar peyniri diye satmıyor, çok istiyorsan git kaşar peyniri al diye. şimdi sen bir peynir üretiyorsun, görselinden ürünün rengine kadar kaşar peyniriyle bire bir aynı yapıyorsun, sonra market rafında kaşar peynirlerinin arasına bu eritme peynirleri yerleştiriyorsun, ürünün üstüne de tost, erimiş kaşar görseli koyuyorsun, sonra da sik kadar içindekiler yazısıyla eritme peynir yazıyorsun, sonra efedim adam bunu sana kaşar peyniri olarak zorla satmıyor diyorsun. ulan bu kadar emeği kaşar peynirine harcasalar firmalar bizde bu kadar götümüzü yırtmayız insanlar bilinçlensin, bu konuya dikkat çeksin diye.

    edit 4 birçok mesaj geldi hangi marka kaşar kullanalım diye. sek ve sütaşın eritme tost peyniri adı altında ürünleri yok. direkt olarak kaşar peynirleri mevcut. kaşar peyniri olarak bu markalar tercih edilebilir. ( öğrendiğim kadarıyla bu markalarında eritme peynirleri mevcutmuş, dikkat edip taze kaşar yazan ürünleri tercih edebilirsiniz)

    ben biraz daha yerelci olduğum için peynir çeşitlerinde trakya bölgesinden bir marka tercih ediyorum. marka ismini yazmıştım ama reklam olduğunu düşünmüşler, bu sebeple kaldırdım. merak eden olursa mesaj yoluyla söylerim.

    edit 5 "siz kaşar peynirinin ne kadar pahalı olduğunu biliyor musunuz. kaşar peyniri eritme peynirden çok pahalı " olduğunu söyleyenler var. bu görseller onlara geliyor.
    i
    çoğu yer de kaşar peyniri ile kaşar görünümlü eritme peynirlerin fiyatı başa baş. ancak tahminime göre firmaların birim miktardan ettikleri kâr, eritme peynirde daha yüksek, maliyet ise daha düşük.

    edit 6 başlığı sahtekarlık olarak açmama takılanlar olmuş. kusura bakmayın ama siz görsel olarak bire bir aynı ürün yapın, algı oluşturun, kaşar peynirlerinin arasına dizin sonra sahtekarlık nerede diyin? yap o zaman hafız bu eritme peynirleri silindir şeklinde, görselini kaşar peynirine benzetmek için bu kadar uğraşma ve özenme. biz de diyelim "helal olsun, adamlar yeni güzel bir peynir yapmışlar" diye.

  • fridanin parcalanmis omurgasi'nin özür dilemesi

    özrü bile copy paste amk.

    edit: aslan cegonun terollemesi, tebrikler kendisine. olmayan özür aslında.

  • çevre bakanlığı'nın volkswagen açıklaması

    volkswagen’in emisyon skandalıyla ilgili reuters'a konuşan çevre bakanlığı yetkilisi şunları söyledi:

    "volkswagen (vw) olayı yeni bir süreçtir. egzoz ölçümleri bizde genelde araç muayene istasyonlarında yapılıyor. yaptığımız ölçümlerde, diğer araçlar gibi vw marka araçlar da sınır değerlerini sağlıyor. gelen haberlere göre amerika'daki kurum hem seyir halinde, hem de rölantide emisyon ölçümü yapmış. ve bu ölçümlerde ikisi arasında kırk kat fazla değer ortaya çıkmış. bu ölçüm bizlere ve dünyaya, egzoz ölçümlerini araç hareket halinde ölçmek gerçek sonucu yansıtır, diyor. biz de süreci izlemeye aldık. eğer hareket halindeki değerlerle sabit değerler arasında böyle farklılıklar varsa biz dahil bütün ülkeler egzoz ölçümünde yeni konsepte geçmek zorundayız."

    özet olarak demiş ki bakanlık: bizim bir şeyden haberimiz yok, egsoz emisyonunu önceden devlet yapardı, sonra onu özelleştirdik ve yandaşa verdik, zaten egzoz emisyon ölçümü dediğiniz şeyi en dandik benzin istasyonunda bile yaptırabiliyorsunuz. araç giderken ölçüm olayını da bilmiyorduk yeni öğrendik.