hehe13
profili

  • 50 liralık yakıt alıp küçümsendiğini düşünen kadın

    son zamanlarda gördüğüm en haksız kadın. videoyu sonuna kadar izlemek cesaret ister, kulaklarım kanadı. özetle, 50 liralık yakıt almış ama benzin ışığı sönmemiş, pompacı abimiz de "50 lira az olduğu için söndürmemiş olabilir" demiş. bu yüzden dakikalarca nefret kusuyor pompacıya, beni aşağıladı diyor.

    -ablacım öncelikle dizel arabaya beeğnzin koyulmaz bunu öğren. mazot diyebilirsin.
    -50 liralık mazot ibreyi yarıya getiremez, dizelin litresi 6,7 lira ortalama 7 litre yakıt alırsın 50 lirayla. 15 litre mi depo?
    -pompacı abi gerçekleri söylemiş, benzin çok az kaldıysa 7 litre doldurduğunda benzin ikaz uyarısı sönmeyebilir. 100 km falan götürecektir 7 litre çünkü, araçlar da 100 km civarlarında ikaz ışığını yakar genelde.

  • netflix

    kişiselleştirme adına hiçbir yenilik yapmayan servistir.

    örneğin:
    -ayrı ayrı listeler oluşturmak istiyorum ama sadece tek liste var. dizi listesi, film listesi şeklinde bile ayıramıyorsunuz, tüm ekledikleriniz tek bir listeye karışık şekilde ekleniyor, sırası da yok.

    -ben filmlerin orijinal isimlerini görmek istiyorum. demir adam, siyah kristal gibi çevirileri görmek istemiyorum, orijinal adı neyse onu görmek istiyorum ama böyle bir seçeneğim yok. (dili ingilizce yapmak sorunu çözüyormuş ama bu bir seçenek değil maalesef, hem türkçe kullanıp hem orijinal dil istiyorum)

    -uygulamayı açtığımda anında bir bölümün otomatik oynamasını istemiyorum, bazen izlediğim dizinin ileriki sezonundan bir sahne oluyor ve spoiler içerebiliyor.

    -daha önce izlediğim bir içeriği izledim olarak işaretlemek istiyorum ama bu seçenek de yok. her gün önüme izlesene izlesene diye öneriyor, halbuki seneler önce izledim istemiyorum izlemek. eğer tıklarsanız daha fena, izlemeye devam et listesine giriyor ve hep orda görünüyor. (izlemeye devam et bölümü viewactivity kısmına girip silinebiliyor ama tarayıcıdan girip kaldır falan demek gerekiyor, yine kullanışlılıktan çok uzak)

    -dizi bölümlerinin açıklamalarını ve fotoğraflarını görmek istemiyorum. diyelim ki bir dizinin 4. bölümünü izliyorsunuz, tam sonunda adam ölmek üzere bitiyor. acaba ölecek mi diye merakla diğer bölümü açacağınızda adamın hastaneden kocaman bir fotoğrafını görüyorsunuz. resmen tek fotoğrafla spoiler verebiliyor. trakt.tv adındaki sadece izlediğiniz bölümü işaretlediğiniz site bile bunu düşünüp kapatma ayarı koymuş, siz düşünememişsiniz pes. (2 sene önce bu konuda defalarca destek ekibine mesaj attım, ilgileneceklerini söylemişlerdi ama değişen yok)

    bunun gibi kişiselleştirmeleri yıllardır yapmayarak ne amaçlıyorlar bilmiyorum, insanlar kolay erişebildikleri için kullanıyor bu uygulamayı. bir süre daha inat ederlerse rarbg'ye geri döneceğim gibi görünüyor. izlediğim filmi diziyi de itunes'tan kiralayarak parasını öderim, korsancı olmamak adına.

  • 14 ağustos 2018 %20'lik otomobil zammı

    toyota, renault, honda, fiat, dacia gibi otomobil firmalarının sitelerinden duyurdukları zamdır. düne göre %10 ile %20 arasında zam mevcut, çoğu firma da fiyatları kaldırmış güncelleyeceğiz diye not düşmüşler.

    dün 90.000 lira olan araçlar bugün 105.000 civarına yükselmiştir. bir günde 15.000 lira zam, harikayız türkiye.

    örnek:

  • bedelli askerlik yapacağına kestir kadın ol

    bu kadar hevesliysen biz verelim 10 bin lira erkek ol, git yerimize askere. uyar mı kardeşim?

  • en başarız akp bakanları

    tartışmasız ismet yılmaz ismindeki sözde milli eğitim bakanıdır. meb bugüne kadar bu kadar büyük rezaletleri üst üste asla yaşamamıştı. ülkenin yüz karası.

    yaptığı rezilliklerden bazıları

    öğretmen atamalarına da mülakatı getirdi. kpss puanının önemini azalttı. torpili olanlar 60-70 kpss puanı olmasına rağmen kpss'den yüksek alarak atanabildiler. *

    kadrolu öğretmen atamasını kaldırıp sözleşmeli öğretmenliği getirdi. 6 sene atandığın yerde kalma zorunluluğu getirdi. eş durumu, sağlık gibi nedenlerle tayin isteme hakkını bile elinden aldı. bunla ilgili ya eşini ya işini tercih edeceksindedi.2017 mayısayında yapılan kpss ile2017 eylül` ayında yapması gereken atamayı önce şubat 2018'e erteledi. süreci yetiştiremedi ve mülakatlar 8 mayıs 2018'de bitti. en geç 15 mayıs'ta açıklanması gereken sınavın sonucunu siyasi nedenlerle seçim sonrasına bıraktı. 2017 mayıs'ta sınava girenlerden 1 kişi bile atanmadı yani. hâlâ bekliyoruz.

    çocuklar sınav stresi yaşamasın diyerek teog'u kaldırdı fakat yerine lgs getirdi, başvuru az olacak dedi fakat geçmiş yıllardan farksız bir sınav oldu.

    sürekli değişen müfredatları artık takip edemez olduk.

    insanlar gerçekten böyle bir milli eğitim bakanı görmekten bıktı. defalarca haberler yapıldı, defalarca şikayetler edildi ancak hiçbirine kulak asmadı. inşallah önümüzdeki dönem eğitimden anlayan bir bakan görürüz, hangi partiden olduğunun hiçbir önemi yok. eğitimden anlasın yeter ki, ismet yılmaz gibi olmasın.

  • taksicilerin uber çağırıp şoförü dövmesi

    şaşırtmayan taksicilerin yeni eylemi. bunlar böyle çıldırdıkça ben uber'i daha çok seviyorum. haber

    edit: 1300 fav olmuş, hey maşallah. uber'e yeni üye olacak biri varsa indirim kodu alanına u2j2z3q6ue yazarak 10 lira indirimli seyahat edebilir. hep referans paylaşanlara küfrederdim ama hak ettim şimdi lütfen, en azından bitcoin refçileri gibi sahte site linki değil direkt sizin için uber indirim kodu.*

    müşteri gibi telefonlarına uber yüklemiş sonra araç çağırmışlar. gelen şoförü de dövmüşler ve bu eylemi sürekli yapıyorlarmış... hizmet kalitemizi arttıralım, insanlar bize niye düşman diye düşünmek yerine tam da onlara yakışır bir davranışta bulunmuşlar, tebrikler.

    her gün zaytung haberi gibi birçok haber çıkıyor artık. önce dalga geçiliyor sanıyorum ama maalesef hep gerçek. zaytung'daki haberler daha gerçekçi artık.

    ekleme: bana göre bu haberler uber'in müthiş şekilde reklamına hizmet ediyor. ben bile uber'i daha önce görmüş olmama rağmen hiç kullanmamıştım ama taksicilerin ilk karşı çıktıkları zamanda kullanmıştım. karşı çıkıyorlarsa iyi bir şeydir diyerek denemiş ve çok memnun kalmıştım. bu haberler arttıkça uber yaygınlaşıyor, taksiciler kendi ayaklarına sıkıyorlar sağ olsunlar.

  • bitcoin

    dün deneme amaçlı 2000 liralık alıp bugün 2127 lira olarak geri çektiğim ilginç şey. gerçekten yapılabildiğine inanmıyordum ama, şu an resmen 1 günde 127 lira kâra geçtim. bankada 2000 lirayı tutsan %14 faizle 181 gün sonra falan 127 lira veriyor. farka bakın.

    bir de 200 bin lira yatırdığınızı düşünün. bir günde 12 bin lira kâr olur. ulan zengin olmak için bile önce zengin olmak lazım. 200 bini nasıl yatıralım. :(

  • periscope'u açık unutup osurarak uyumak

    (bkz: habire götten zarto)

    şu başlığın da engellendiği gün hayatımın en büyük kahkahasını atacağım. davada bu sözün söyleniyor olduğunu düşündükçe gülme geliyor.

  • 29 nisan 2017 büyük internet protestosu

    1 mayıs'a 2 gün kala hızlarımızın artacağını beklerken, 50 gb kotadan sonra her 1 gb için 1 tl ödeyeceğimizi öğrendikten sonra başlayan protesto. internette kotaya hayır topluluğu tarafından başlatıldı, ekşi'nin de destek vermesi gerektiğini düşünüyorum.

    twitter etiketi: #internettekotayahayır

    olayın özeti şu: 1 mayıs'ta btk kararıyla firmalar akk sonrası hızlarımızı düzeltecek ve 2019 yılında akk'yi kaldıracaktı. ancak bunun yerine firmalar 50 gb, 35 gb gibi kotalar koyup bu kotayı aştığınızda her gb başına 1 lira alacaklarını söylüyorlar. buna karşı çıkıyoruz.

    50 bin mesajlı donanımhaber konusu
    facebook sayfası

    güncelleme: turkcell genel müdürü kaan terzioğlu, kampanyayı başlatan kotayahayır hesabını twitter'dan engelledi. *

  • ubisoft'un 7 pc oyununu ücretsiz verme kampanyası

    ubisoft'un çıldırdığını gösteren kampanya. oyunlar çok eski değil, çoğu da güzel ve beğenilmiş olan oyunlar. yapmanız gereken ubisoft'un oyun platformu olan uplay'i indirmek ve giriş yapıp "get 7 free games" yazan yere tıklamak. direkt olarak oyunlar sizin oluyor. tamamen bedava.

    oyunlar: (normal fiyatları toplamda 201 lira yapıyor)
    assassin's creed 3 (steam'de 45 lira)
    the crew (steam'de 68 lira)
    far cry 3 blood dragon (steam'de 20 lira)
    prince of persia the sands of time(steam'de 15 lira)
    tom clancy's splinter cell (steam'de 15 lira)
    rayman origins (steam'de 23 lira)
    beyond good & evil (steam'de 15 lira)

    not: uplay, aynı steam gibi bir oyun platformudur.
    not2: benim ubisoft'la hiçbir bağım yok, uplay kullanırken kampanyaya rastladım paylaşayım dedim.

  • milli eğitim bakanlığının yazım yanlışı yapması

    bugün yayınladığı sözlü sınav değerlendirme formunda yaptığı yanlıştır. haber niteliği yapan durum ise, yazım yanlışının geçtiği cümledir.

    yazım yanlışının geçtiği cümlede istenen özellik, adayların türkçe dil bilgisi kurallarına uygun konuşabilmesidir. daha kendisi "dil bilgisi" yazamayan ve "de, da"yı düzgün yazamayan bir kurumun böyle istekleri adaylardan istemesi, kurumu komik duruma düşürüyor.

    ayrıca sözlü sınavla öğretmen mi atanır? genel kültür genel yetenek yetmiyor eğitime giriyorsunuz yetmiyor alan sınavına giriyorsunuz yetmiyor sözlü sınava giriyorsunuz. daha kaç sınav gerekli, benim seni unutmama meb?

  • bu sevabı kaçırmayın

  • yaran facebook durum güncellemeleri

    "tüm islam aleminin bayramını kutlamak için bana niye mesaj atıyorsun kardeşim?"