sjwlerinaminakoyum13
profili

  • 80 bin tl ile yapılacak en iyi yatırım

    edit: bak ön editten nefret ederim ama o kadar kötü fikirler var ki dayanamadım. az parayla çok risk alınmaz. tekrar ediyorum az parayla çok risk alınmaz. az paranız varsa önceliğiniz zengin olmak değil acil durumlarda elinizi attığınızda bulacağınız paranız olması. bir de yatırım yaptığınız enstruman %20 kazandıysa az para da koysanız çok para da koysanız %20 kazanacaksınız zaten. abi senin çok altının var sen %25 kazan demiyor kimse. tamamen saçmalık yani. şunu yazan insanların fikirlerini okumak zorunda kalmak mide bulandırıcı. tek istisnası mevduat faizi, o da %2-3 farkediyor max. nitelikli yatırımcı olduğunuzda (1m+) açılan enstrumanlar daha çok getirecek diye bir şey yok. gizli bir yatırım klübü değil yani orası. nitelikli yatırımcılık gerektiren enstrumanlar istediğiniz zaman satıp çıkamayacağınız veya çıkmak için ceza ödemeniz gereken şeyler. o yüzden herkesi sokmuyorlar. 2 kuruş paranız 5 yıl orda kitli kalmasın diye.

    yatırım yapmanın mantığı şu şekilde

    1)çok yüksek faizli borç varsa onu kapat

    2)acil durumlarda elini attığında bulabileceğin para yoksa (hastalık işsizlik vs) sabit getirili /düşük riskli enstrumanlarda değerlendir, kesinlikle acil durum parası borsaya
    veya cryptoya konmaz.

    3)bunların ikisi de okse altın/amerikan borsası (voo,vti) gibi fonlar. bunlar uzun vadeli yatırımlar fiyatı takip edilmeyecek sadece emekli olana kadar biriktirilecek.

    4)eğer borsada hatrı sayılır para varsa crypto gibi aşırı yüksek riskli yatırımlar olabilir.

    eğer düşük faizli kredi imkanı olursa 2 ve 3 arasına konut konabilir.

    burada önemli olan nokta yatırım yapmanın bir disiplin olması. para az diye beğenmeyen bir tırt gelmiş hemen mesela yatırım yapılmaz onla diye, yarrağımı yapılmaz. köylülüğün lüzumu yok, disiplinli bir şekilde değerlendirebildiğiniz her parayı değerlendireceksiniz. eğer parayı beğenmeyip ben bunu cryptoya basayım ya derseniz hayatınız boyunca beğeneceğiniz paranız olmaz. o yüzden başlığı açan arkadaş bu sikik cahillerin hevesini kaçırmasına izin vermesin.

  • evrim teorisi

    yine bir lise mezunu müslimanın "ulan acaba konunun uzmanlarından daha iyi bilmiyor olabilir miyim" refleksi olmadan çürüttüğünü sandığı şey.

    evrim üreyen popülasyonlarda alel frekanslarının nesiller boyunca değişmesi demek. telefon üreyen bir popülasyon mu? hayır. alelleri var mı? hayır. e telefon niye evrimsel mekanizmalarla oluşsun amına koyyim. gemiler ve uçaklar yolcu taşır, gemiler uçamaz, demek ki uçaklar da uçamaz. peak iq.

    ayrıca lise bilgisidir evrim bireyler üzerinde değil popülasyonlar üzerinde çalışır, bir tane bile karınca evrim geçirmiyor komik bir laf. keşke badelemek yerine biyoloji öğretselermiş.

  • atatürk'ün boyunun 164cm olması

    tinderda mı denk geldi napacaksınız adamın boyunu amk köylüleri ya. sen ülke kur moronun biri gelip boyuna laf etsin.

  • en iyi viski

    (bkz: talisker 18)
    (bkz: macallan a night on earth in scotland)

    bu tarz basliklara da artik kisiden kisiye degisecek viskidir gibi sikik sokuk seyler yazmayin ya, herkes sevdiklerini yaziyor iste amina koyyim bunlarin yazarin kisisel zevki oldugunu anliyor herkes.

  • 30 yaş üstü kadınların patatese dönmesi

    - yazari reddedildigi icin kuyruk acisiyla suclama

    -kadinlarin en guzel yaslarinin 35+ oldugunu iddia ederek belki kalbi kirilan birinden mesaj alirim diye olta atan ac kopekler

    -bir tane entry yuzunden erkeklerin kilosuna, boyuna, sacina, penis boyuna saldirip konuyla alakasi bile olmayan milyonlarca kisiye body shaming yapan kadinlar (sorsan hep kadinlara yapiliyor)

    -kokteyl ve kapanis

    yillardir sikilmadiniz bu donguden

  • 1 milyon liranın 33 bin lira faiz getirmesi

    papağan gibi reel faizden bahsedilmiş 14 sayfa boyunca. yani zaten kimse okumuyor yazılanı, herkes koşa koşa ilk aklına geleni yazma peşinde ama dayanamadım.

    evet açıklanan enflasyon %60 civarı, gerçek enflasyon %100 den fazla. haklısınız mevduata koyduğunuz para eriyor. problem şu ki dolar baskılandığı için ve türkiye'de serbest piyasa ekonomisi olmadığı için paranızı neye koyarsanız koyun eriyecek zaten. enflasyona dayalı getiri sağlayan bir tahvil yok, olsa da resmi sayılar yalan. tahviller bankalara ceza olarak kullanıldığı için komik getiriler veriyor. dolar baskılandığı için enflasyona karşı ilk akla gelen varlıklar hiç bir işe yaramıyor (altın, döviz cinsi yatırımlar). geriye sadece riskli yatırımlar kalıyor.

    buraya yazan onlarca insanın anlamadığı şey şu, riskli yatırımlar sabit getirili yatırımlara bir alternatif değil doğrudan. senin önünde belli bir vade varsa veya bir ödemeyi match etmen gerekiyorsa riske giremezsin. elindeki en iyi alternatif ne kadar kötü olursa olsun vadeli mevduat. herkes şey sanıyor sanırım, adamın eline şans eseri 1m geçmiş adam onu değerlendirmeye çalışıyor. böyle bir durum yok. konut tavsiyesi falan inanılmaz aptalca o yüzden. mevduat faizi konut fiyatlarını etkiler ama konut, mevduata alternatif bir yatırım değil.

    bu arada haberiniz olsun, fiyat endekslerine bakarsanız pek çok şehirde (mesela istanbul %67 getirmiş) konut da gerçek enflasyonu yenemiyor. kaldı ki o konutu alıp satarken vergisi var emlakçı komisyonu var, o fiyattan satamama riski var. benim takip ettiğim 1 2 konut var mesela aylardır aynı fiyatta duruyor. mevduata para koyan adam 1 2 ay sonra ihtiyacı olacak diye koyuyor sen adama ev al diyorsun akıl alır gibi değil ya.

    bu ayda %50 kazanan insanlara da cevabım: yarrağımı kazanırsın amk. ayda %50 kazansan 1 milyon 6 aya 25 milyon oluyor zaten, 2 3 seneye de milyarder oluyorsun. kafanız mı güzel sayıları mı bilmiyorsunuz bilmiyorum.

  • dilan polat'ı takip eden 7 milyon kişi

    bu tipleri takip edenler, futbol fanatikleri, astroloji fal bok püsür kovalayanlar aşı karşıtları derken insan ortalama iq nun 85 çıkabilmesine hayret ediyor.

  • kadınların hayatının çok kolay olması

    doğru mudur bilmem de bu kadınlar öldürülüyor goygoyu çok bayık ya, erkekler daha çok öldürülüyor çünkü. benim yolda yürürken ne baktın birader diye bıçaklanma ihtimalim daha fazla. yarak gibi heriflerle sevgili olmazsanız daha da fazla.

    edit: yine aynı zekasız erkekleri erkekler öldürüyor argumanı gelmiş. banane amk kim öldürüyorsa öldürüyor. siki var diye herifle aynı takımda mıyım ben? soyunma odasında bıçaklamanın kritiğini mi yapacağım adamla? benim bir erkek olarak öldürülme ihtimalim daha mı fazla? evet. kimin öldürdüğü relevant değil.

  • danimarka'da kutsal kitap rendeleyen iranlı kadın

    kuranın sansürlenmesine sesli güldüğüm vidyo. olm kitap lan o kitap. gayleri öldürün kafirleri öldürün falan diyor işte.

  • 16 mayıs 2023 fatih altaylı'nın istifa etmesi

    televizyonda izlenecek sike sürülür tek yayını yapan kişinin istifasıdır.
    üzücü.

  • bugünkü bilgi ile 2000 yıl önce yaşamak

    çok bir sike derman olmayacak şeydir.
    bırak 2000 yıl öncesini git bağcılara anlat bildiklerini bakalım ne olacak?

  • ciddi ciddi nagehan alçı'yı güzel bulan tip

    (bkz: hatefuck)

  • yeni iktidarın 18+ siteleri ne yapacağı sorunsalı

    (bkz: #149666311)

    geri zekalılar hemen gelmiş en büyük derdimiz bu mu demeye, evet en büyük derdimiz bu. ülkenin en büyük derdi ahlak adı altında insanların hak ve özgürlüklerini kısıtlayan arap dölleri. keyfi olarak insanların özgürlüklerini kısıtlarsan, bir grup embesil de çıkıp bunu desteklerse 10 sene sonra böyle çıkarlar tepenize.

    legal olan tüm sitelere erişimi açmak yapılacak ilk işlerden biri olmalıdır.

    hala inatla bunun önemli olmadığını savunan insanlar var aklımı oynatacağım, hepinizi mi ekmek arası patatesle büyüttüler arkadaş?
    herifin yazdığına bak
    --- spoiler ---

    ülkede senin otuzbir çekme özgürlüğünden çok daha fazlası yitirildi genç arkadaşım. gülücüğe odaklan.
    --- spoiler ---

    ulan 31 çekme özgürlüğünün alınmasına ses etmediğin için çok daha fazlasını yitirdik işte. allahım sen sabır ver.