aurora ve sahra12
profili

  • evcil hayvanlara çip taktırma zorunluluğu

    kötü yanlarının yanında tek iyi tarafı daha sütten kesilmemiş kediyi, köpeği sırf oğluşu mutlu olsun diye çeşitli bahanelerle anasının kucağından alıp biraz büyüyüp oğluşu ilgisini kaybedince sokağa atacak tayfanın bir taraflarından kan alacağını ümit etmem.

    bir hayvan sahiplenmemekten daha kötü eve alışmış bir hayvanı kapının önüne koymak.

  • trabzon arap emirliği

    araplardan önce oralardan kürtler yer alıp dükkan isimlerini kürtçe yapsa muhtemelen cam çerçeve bırakmazlardı. üstelik kendi insanımız olmasına rağmen.

    arap alınca kıçları başları ayrı oynamış. merak etmeyin satacak yerleri ve harcayacak paraları kalmayınca milliyetçi oldukları aklına gelir protestoya da başlarlar. şaşılacak bir şey yok bu dönemde milliyetçilik tam olarak bu demek.

  • hiç yurt dışına göç eden öğretmen olmaması

    öff bir bok bilmiyorsunuz bir de milleti küçümsüyorsunuz. cehalet çok güzel lan her şeyi biliyorsun. keşke köyünden hiç çıkmasa sizin gibiler.

    öğretmenlerin gitmesi daha zor çünkü mesleki denkliğin yanında istenen yerel dil seviyesi gerçekten çok yüksek. yani bir hemşireden sanırım b1- b2 yerel dil bilmesi yeterliyken gelebilmesi için, öğretmende kapıyı c1den açıyorlar genelde. bu zaten orada doğup büyüyen insana yakın demek. b2 bulabiliyorlarsa öpüp başına koysunlar. ingilizce yetmiyor yani.

    mesela mühendislerde çoğu zaman hiç yerel dil şartı istenmeyebiliyor.

    ve dil seviyesini yüksek istemeleri de normal yani o kitapları okuyacak, onları öğretecek adam lazım. eğitim sistemine yarım dil ile girilmez. zekayla falan alakası yok diğer meslek grubundan göçmenlerden de isteseler bu seviyeyi en az yarısı daha gitmeye çalışıyordu.

    olayın yetkinlikle alakası yok. sen türkiyede yarım türkçe ile çocuğuna edebiyat, matematik, tarih öğretsinler ister misin? valla sizin gibileri görünce ülkenin düştüğü seviyeye üzülemiyorum artık. valla sizin gibiler için bu seviye bile everesttir. şükre devam.

    not: bu entryde verilen dil şartı yurt dışı görevlendirmeler için değil yurt dışına temelli gidip çalışmak isteyenler içindir.

  • eşini ömründe bir kez bile aldatmamış erkek

    aynen kadınlar için de geçerli olur. mesela eşin vardiyalı işte çalışıyordur. o sıra acilen çiftleşmen gerekiyordur. eşini işinden edemeyeceğine göre hemen kasap, manav artık o an boşta kim varsa çağırırsın kadın olarak.

    normal yani cinsellik bir ihtiyaç.

    kocası özellikle şehir dışına bir kaç gün gittiyse acil bir işi çıktıysa* kadın ne yapsın? hemen o 3 günlük boşluğu bir erkek ile doldurmalı. o sırada eşi hamile ya da regl olan bir adamı çağırmalı
    kadının da ihtiyaçları önemli. çocuk mu? korunurlar canım bir şey olmaz.

    tanım

    mezhebinde at koşturanların normalleştirdiği iddia

  • mcdonald's çağrı merkezi çalışanının küfür etmesi

    az evvel bir insan siparişi yanlış geldi diye hakkını aradığı için küfür yedi diye "ağzına sağlık" tepkisi gördüm. gördüm bunu.

    çomaristanda sıradan bir gün.

    böyle bir topluma dışkı yedirsen bile tonlarca para verip üstüne teşekkür eder bence. çok onurlu bir tepki gerçekten. neden bu kadar yemek zinciri olduğunu daha iyi anlıyorum şu an.

  • pazar sabahı erken kalkmak için bir neden

    varoş komşularımın* ısrarla titreşen telefonu. 6'dan beri titriyor şarjı da mı bitmiyor? şansıma hangi eve geçersem geçeyim bu hayvanlardan bir tanesine denk geliyorum ne kadar yaygın bir davranış - pardon terbiyesizlik bu?

    yalıtımı falan bahane etmeyin ben uyanıyorsam zangır zangır titremeye bu hayvan evladı nasıl uyanmıyor? kime sorsam ben değilim diyor.

    bütün hıyarları bu ülkeye mi toplamışlar anlamıyorum ki. patlasa da o telefon geberip gitseniz keşke. yarım saat oldu lan.

  • kim ki bana saldırıyorsa tc'ye saldırıyor demektir

    ne saldırcaz be sana! ay bu da iyice.

    kötü yönetiyorsun, başarısız buluyoruz onu söylüyoruz.

    o da mı suç oldu?

    yeter yahu! ülkeyi yönetmen için getirdi vatandaş seni oraya. aç bitap dolaşıyoruz bir de üstüne 7/24 trip yiyoruz. millet uygun fiyatta kiraya geçecek ev bulamazken, otele gidecek para bulamazken, kendi ülkesinde tatilin adını bile unutmuşken koskoca saraylarda oturuyorsun. yine suçlu biz oluyoruz.

    oldu o zaman.

  • ab ile vizelerin kaldırılması

    adam poşet dolusu vize parası ve aracı ücret parası alıp hiçbir eksiğin olmamasına rağmen "döneceğine inanmadık :/" diyip ret verip bütün paranı yakıyor, aklınla dalga geçiyor, sana terörist muamelesi yapıyor. vize almana bile izin vermiyor hepsini geçtim randevu bile vermiyor.

    sen de diyorsun ki vizeler kaldırılsın. sana vize bile vermeyen randevu alasıya, belgeleri toplayasıya ve mülakat yapasıya ağzına sıçan adam vizeleri kaldırır mı? hem de kerizlerden beleşe para toplarken musluğu keser mi? hem ret verip, hem hakaret edip, hem oluk oluk para akan kaç girişimcilik örneği var?

    %1 bile ihtimal yok. arada siyasi sebeplerden gündeme gelir. hatta bazen "vize kolaylaşacak" diye boy boy haberler yapılır. bu haberi görünce bilin ki vize almak daha da zorlaşacak ve vize ya da aracı kurum ücretine zam gelecek. yerini hazırlıyorlar.

    uyanın bu rüyadan. vizesiz seyahat istiyorsanız oturum kovalayın. türklere kıyamet kopsa bile vize serbestisi ya da ab üyeliği verilmez.

  • evli erkeklerin eşlerine tahammül etme sırları

    karşıdakinin de size sabrettiği gerçeğiyle yüzleşmek.

  • bayramda akraba arama eziyeti

    bayrama dair en kötü şey.

    ararsın karşı taraf sevmediğini, aramak istemediğini bilir. kimse tat alamaz bu konuşmadan. sinir stres yaptığınla kalırsın.

    aramazsın meksika dalgalanması gibi dedikodu direkt kulağına gelir. direkt kötü ilan edilirsin.hiç görüşmesen bile sinirlerin bozulur. es kaza bir yerde denk gelsen toplum içinde laf sokulur o gerginlik hissedilir falan.

    bu ülkede gerçekten akraba terörü diye bir şey var. bir çok insanı da bayramdan tiksindiren en büyük şeylerden biri. şuraya bak stresten sabaha kadar uyuyamayacağım galiba.

  • 5 mart 2022 marketlerde yağ kalmaması

    nasıl büyük konuştuysa birileri yıllardır daha beterini yaşıyor ve yaşatıyor.

    yaa! keser döner sap döner. gün gelir hesap döner.

  • pasaport + bilet + türkiye 1 x kaybetti paylaşımı

    yazılımcı ve sağlıkçı denmiş ama benim farkettiğim çoğu türkiyede bile bir yere gelememiş başka yol ile gidenler.

    mesleği, başarıları ile gidenler genelde kırgın yazılar yazıyorlar, ekşide türkiyeden siktir olup gitme başlıklarında. instagramda pek atarlı giderli yazıları yok.

    ama ne zaman ki erasmus, turist vizesi, ünivesite*/yüksek lisans eğitimi, aile birleşimi, sevgili vizesi, ab vatandaşlığı, iltica gibi aslında çok fazla kriter gerekmeyen gidişler var o zaman görürsün "türkiye sen beni kaybettin dön de bak kaybettiğine" tarzı yazılar. arka planda bir atarlı demet akalın şarkısı eksik bir tek. lan daha yabancılar dairesinin haberi yok uçağa bindiğinden.

    eğitimli, donanımlı, tecrübeli insanların böyle avam zevkleri yok. sessiz sedasız giderler genelde ve bizi yurt dışında başarılarıyla gururlandırırlar.