i dont give a fuck about the world5
profili

  • the economist'in 2024 yılı kapağı

    ertan özyiğit’e 6 ay konuşacak malzeme çıktı.

    sayfadaki her çizgiyi, bokunda boncuk bulmuş konspirisi teorist edasıyla inceleyecek.

  • sandıkları terk ettik

    yavşak bir aktrol dezenformasyonu.

    bas yarrağı geç.

  • ali yeşildağ

    video serisinin arasına dikey bir youtube videosu paylaştı. sahte twitter hesabından yapılan provakasyon paylaşımlarına açıklık getirdi. daha önce de söylediğimiz gibi(#152041916) bu twitter hesabının kendisinin olmadığını yineledi.
    hatta kendi adına hiçbir sosyal medya hesabı olmadığını yeniden tekrarladı.

    buarada, bi insan boomer olduğunu ancak bu kadar güzel anlatabilirdi. ulan insan şu telefonu yan çevirir geniş çerçeve alır. portrait video mu olur, tik tok mu burası. *

    neyse videonun içeriğine gelelim.

    1- hasan dağcı- zeki yeşildağ aynı evde kalıyormuş nişantaşı’nda. bu tek başına bir şey demek değil tabi ama, ali yeşildağ, bunların aşk yaşadığını iddia ediyor. başka bildikleri olduğunu söylüyor. hatta adamı ayağından iki kere vurmuş bu yüzden, silahla.

    pansumanlar falan yapılmış, tedaviye gelen doktor var, (teknik olarak şahit), ulus’taki restoran çalışanları şahit, cumhurbaşkanlığı çalışanlarının hepsi de biliyor diyor.

    2- kalyon inşaat. “baştan söyliyim size, kalyon inşaat diye bişey yok, bu tayyip erdoğanın şirketi”.

    böyle bir şirket yok. yani kağıt üzerinde var da. sahibi tayyip erdoğan. bu nedenle şirkete yağan ihalelerin sonucunda elde edilen gelirin bir vergi yükümlülüğü doğuyor. n’apılıyor? vergiler siliniyor.

    3- videoları neden cevheri güven yayınlıyor?

    adam güç bela hapisten çıktığı gün, hakkını aramaya başlıyor, yüzlerce mektup yazıyor. hakkımı verin diye. hiçbiri ya erdoğana ulaşmıyor, ya da ilgilenilmiyor. adam bu mektuplarda açıkça, hakkımı vermezseniz, çıkıp sosyal medyada her pisliğinizi anlatacağım diyor. hakkımı verin diyor. ciddiye alınmıyor.

    adam da gidiyor, youtube’ta en çok ses getiren youtube’çuyu buluyor videolarını veriyor yayınlanmasını sağlıyor. bu adam da videoları kesip biçmeden ham haliyle yayınlamış. yani cevheri de işin hakkını vermiş. ali yeşildağ burada özellikle teşekkür ediyor.

    videolar türkiye’de yayınlanamazdı. malum, tayyip.

    global youtube’ta bile devlet eliyle videolar birkaç saatte engelleniyor. türkiye’de herhangi bir gazetecinin bu videoları yayınladığını düşünün ne olurdu? adamın hayatı kayardı.

    (valla doğru).

    4- neden şimdi?

    burada sedat peker örneğini veriyor. adam bir sene önce yayınladı ne oldu? hepsi unutuldu. şimdi yayınlayabilir musunuz? hayır. o zaman şimdi neden yayınlanıyor sorusu anlamsız. adam mesajını tayyip’i duyurma derdinde. $35 milyonunu alma derdinde. seçtiği zamanın doğruluğuna diyecek sözüm yok. bence de olabilecek en doğru zaman.

    5- kış saati uygulamasına direnme!

    (bütün dünyanın uygulayarak kendi milli servetlerini koruduğu ve enerji tüketimini azalttığı bir uygulama)

    tayyibin neden yaz saati kış saati uygulamasında dünyanın tersine hareket ettiği net bir şekilde ortaya çıktı. daha az gün ışığı daha çok ışık yakma ihtiyacı doğuruyor. adam enerji şirketi kurmuş (üreticisi, dağıtıcısı hepsi kendi şirketleri) ve kendisi de ülkenin başkanı. kârı nasıl maksimize edeceksin? ülkede nüfus belli.

    böyle akılalmaz bir karar alıp ülkeyi daha uzun süre karanlıkta bırakarak. ne güzel iş aq. bir kararnameyle kendi enerji firmalarının kârını böylelikle tavan yaptırıyor.

    (içim daraldı aq, bu nasıl bir ülke başkanı).

    6- oy vermek onay vermektir! ben size söyliyim!
    kuranda yazıyor. bir suça vesile olmak o suça ortak olmak demektir.

    bunları bile bile oy veren bu suça ortaktır.

    7- tayyip abinin meselesi:

    “tekrar iktidarda kalayım, 85 milyonun parasını çalmaya devam edeyim. tek derdi bu!”

    8- değerli gazeteciler tekrar söylüyorum. videolarda benim ne söylediğimle ilgilenin. nerede yayınlandıyla değil. başkasına versem, ona da kulp takacaklardı.

    “bunların işi bu ya! siz de bu oyuna geliyorsunuz!” yani siz bunların ekmeğine yağ sürüyorsunuz! ya ben ne diyorum, siz ona bakın. ben ne anlatıyorum, ben konuşuyorum orada ya, ben!

    ben cevheri güveni izlemem takip etmem. vallahi teşekkür ediyorum ya, videolarımı kırpıp bölüp araya kendisini sokmak falan hiçbirşey yapmamış.

    oranlara baktım, en çok izlenen o, sosyal medyada, şuna niye vermedin buna niye vermedin diyorlar, ya adam 3 bin kişi - 5 bin kişi izlenen hesaplar. ya kardeşim benim bi derdim var! ben bunu bütün türkiye’nin duymasını istiyorum. tamam mı? bunların ne kadar aşağılık şerefsiz olduğunun, bilinmesini istiyorum.

    (burada infazının yeniden yakılıp, cezasını ödediği suçtan yeniden kendisinin infazının yakılıp hapse nasıl atıldığını anlatıyor, önceki videolarda detaylar var. - bu yeniden infazın yakılması meselesi - ali yeşildağ’ın pandemi sonrasında hapisten çıkıp, alacaklarını istemeye başlamasıyla başlıyor. fahri kasırga (pis işlerin hukuki kılıfa uydurulması uzmanı) - hemen bu sorunu tayyip erdoğan için çözmeye karar veriyor ve ali yeşildağ’a hakkı olan (10 yıl önce ödenmesi gereken) 35 milyon doları ödemek yerine, türk yargısını kendi pis işlerine alet etmeyi daha uygun görüyorlar. düşünün bu adam bir ara geçici bir süre adalet bakanlığı yapmış.!

    20-30 yıl önce de hasan yeşildağ türkiye topraklarında bombalama işleri yaparken, (türk vatandaşlarının bombalanması) bombalama sırasında erkete bekleyip, sonrasında da olay yerinden kaçıran adam. bu yaptığı hizmetler çok beğenilmiş olacak ki, bugün cumhurbaşkanlığı baş danışmanı.

    9- “bunu fetöcüler kaçırmış, konuşturuyor” iddiasına verdiği cevap. dakika 32:28 - 33 arası. anlatılmaz yaşanır. lütfen izleyin. alıntılamakla açıklanamaz.

    10- son olarak, gazeteciler sizden istirham ediyorum, lütfen burada konuşan benim.

    yapmayın, lütfen değerli gazeteciler, n’olur! benim söylediklerimle ilgilenin. bu işi farkında olmadan sulandırıyorsunuz. sizi yönlendiriyorlar farkında değilsiniz. orada konuşan benim ya, samimi söylüyorum bak.

    hepinize teşekkür ediyorum. hoşçakalın! (sağ el kalkıyor klasik içten ali yeşildağ selamı). son.

  • ali yeşildağ

    ali yeşildağ gerçek bir efsane.

    --- spoiler ---

    3ncü videonun sonunda söylediği gibi, tayyip erdoğan gerçekten dünyanın en etkili çetesini kurdu.
    --- spoiler ---

    doğru söze ne denir, al capone ve lucky luciano örneklerini verdi, ama abd’li bu mafya babaları devlete karşı mücadele ediyordu, enselendiklerinde, game over.

    tayyip erdoğan çetesi ise yönettiği ülkeyi soyduğu için, 20 yıldır sol cebinden alıp sağ cebine koyma rahatlığında ülkeyi soyup soğana çevirdi.

    normalde bununla mücadele etmesi gereken meclisi sembolik hala getirdi, yargıyı oyuncağı yaptı, orduyu kontörlü altına aldı. geriye ne kaldı? hırsızlığa kim dur diyecek?

    sen ve ben, sandığa attığımız oyla.

    mesela yurtdışı seçmeni olarak ben an itibarıyla dur dedim.

    şimdi sıra sizde.

  • söylenince varoş havası estiren kelime

    mayışlar ne zaman yatıyo?

    maaş yerine mayış demek, sempatik bir varoşluktur.