creeping dutchman9
profili

  • 1296 üründe haksız fiyat artışı tespit edilmesi

    24 ocak kararları ile ülkemiz serbest piyasa ekonomisine geçmiştir. unutmadan belirtmek lazım kararlar 1980 yılına ait, ön planda demirel, beyin takımında ise özal var. serbest piyasa ekonomisinde alan ile satan arasındaki kurallara devlet kesinlikle müdahil olmaz. ürünlerin fiyatları piyasa koşulları içerisinde oluşur. yani ben bir kaşığı 5tl'ye maledip 500 bin tl'ye satabilirim. alan olur veya olmaz buna kimse karışamaz.

    bir başka söylenmesi gereken ise serbest piyasa ekonomisinde stokçuluk kesinlikle suç değildir. kişi bir ürünü stoklayarak bir yatırım gerçekleştirir ve istediği zaman istediği fiyattan satışa çıkarabilir. burada soğuk hava deposu olan birini düşünelim. elma yılda 2 ay toplanan bir meyvedir. eğer stokçular olmasa o iki ayda elma fiyatı inanılmaz düşerdi ama stokçu elmaları satın alıp yıl boyunca stoktan piyasaya sürerek kar etmeye çalışır. böylece üretici de mağdur olmamış olur.

    şimdi gelelim asıl meseleye, fiyat yükselten adamların peşine kolluk kuvvetlerini koşturursan ne olur? sermaye ve para dünyadaki en ürkek şeydir. tavşan gibidir rahatsızlığa gelemez ve kaçar. sermaye ve para seni terkederse 1994 gibi 2001 gibi ve yine bu yıl ağustos ayında yaşadığımız gibi sorunlar yaşanır. yani sermaye serbest piyasa kurallarının işlemediği yerde durmaz. devletimiz sermayeyi kaçıracak aksiyonları bir bir uygularken vatandaş bile serbest piyasa kavramından bihaber. yazık.

    not: devlet serbest piyasa ekonomisinde sadece tekelleşmeye karşı mücadele verir.

  • ismailağa cemaati'nden skandal kitap

    kadın değil de erkek hayal ederse erken boşalmanın önüne geçerek faydalı olacağını düşündüğüm tavsiye.

    not: çok fazla düşünmek ereksiyonu kaybına neden olacağından iyi ayarlamak lazım. başarılar.

  • dindar ve muhafazakar gençlerin ateizme kayması

    son zamanlarda çok miktarda gündemi meşgul eden analizlerden birisi. ben bunun bilinçli olarak gündeme sürüldüğünü düşünmeye başladım. bunların çeşitli kesimlere vermeye çalıştığı mesajlar var.

    laik kesime,

    "korkmayın la, toplum çok da dindarlaşmıyor aslında"

    dindar kesime,

    "toplum yeterince dindarlaşmıyor, safları sıklaştıralım"

    not: belki de sayko bir paranoyağım.

  • soyadı şehir ismi olan kişiler

    (bkz: baykal kent)

    olmadı galiba lan.

  • 10 şubat 2017 cebeci kampüsü olayları

    "polis ile sorun yaşıyorlarsa teröristtirler" zihniyetindeki biri tarafından açılmış başlık.

    tanım: kimsenin canının yanmamasını dilediğim olay.

  • konyalı teyze'nin isyanı

    teyze nöbet geçiriyor kimse yardıma gelmiyor, yazık insanlık ölmüş.

  • tayyip erdoğan'a yazar kasa fırlatacak esnaf

    şüphesiz ki, fırlatmaya tuğralı doblosu ile gelecektir.

  • ilköğretim öğretmeninin twerking görüntüsü

  • tıra giren ferrari'nin altına inşaat tahtası koyma

    zenginliği özümsememiş insan davranışıdır. şöyle bir örnek var efendim anlatmadan bırakmam.

    ronaldinho zamanında ilk kontratını yapmış eşek yüküyle parayı indirmiştir. ancak o döneme kadar ise ailece varoş hayatı yaşamışlar fakirliğin kralını görmüşlerdir. ronaldinho hayırlı evlat, ilk iş ailesine şöyle afili, en lüksünden havuzlu bir villa alır. aile orada yaşamaya başlar.

    ronaldinho'nun babası bir gün havuzdaki lambalardan birinin patlak olduğunu görür ve bakkaldan ampul alıp tamire girişir. ıslak ortamda gerçekleşen bu tamirde elektrik akımına kapılan baba ölür.

    şimdi efendim, kökten zengin olaydılar gider bir elektrikçi çağırır tamirlerini yaptırırdılar. alışmamış götte don durmaz anlamında serin bir hikaye de benden geldi.

    edit: sağolsun @kedizekali uyardı. ben bu hikayeyi bir spor programında mehmet demirkol'dan dinlemiştim. ronladinho'nun babası havuzda boğularak ölmüş. ronaldinho o dönemde 8 yaşında ve villa ronaldinho'nun futbolcu olan ağabeyi için aileye tahsis edilmiş.