arnaldo357
profili

  • 14 mayıs 2021 kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısı

    https://twitter.com/…luk/status/1393198088257515521

    kılıçdaroğlu : ''türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. seçim! hemen! ''

    dört gözle bekliyoruz akp nin milletin yakasından düşmesini. korkmuyorsanız seçime gidin. ülkemizi 19 yılda gelip gelebileceği en berbat noktaya getirenlerle sandıkta hesaplaşacağız.

  • 23 kasım 2020 dolar kuru

    reel enflasyon yüzde 40 ın üzerindeyken hiç kimse yüzde 15 faizle türk lirasında kalmaz. bunların reform yapacağı falan yok milleti uyutuyorlar.

    en büyük reform ülkeye hukuku geri getirmek olur. bunun için de tek adam rejiminin sona ermesi gerek. bunu istemezler.

  • fatih altaylı

    buna bir cesaret gelmiş hayret.

    güzel saydırdı akp ye...corona sürecindeki beceriksizliği ve bakanın yalanlarından bahsetti, açıklanmayan gerçek sayılardan bahsetti. aferin fatih cesur ol böyle. yalancıları ifşa et.

    vitesi fazlasıyla yükseltmeye başladı.akp ye gidici gözüyle bakmaya başladı herkes.

  • nuri bilge ceylan filmlerinin genel özellikleri

    neredeyse hiç müzik olmaması.
    bir sahnenin 20 dakika sürebilmesi.
    diyalogların abartısız ve doğal olması.

    seviyoruz tabii bunları. yeni film yap da izleyelim nuri.

  • bilgisayar fiyatlarının uçması

    lan yeter artık bu nedir, ortalama sıradan bir bilgisayar 10 bin lira olmuş. 10.000 türk lirası.iyi bir şey alayım dersen 15-20 bin lira. laptop lan bu laptop. adamlar bu paraya son model araba alıyorlar almanyada kendi para birimleriyle.günümüzde en ihtiyaç duyulan şey bu. lüks falan değil. herkeste olması gereken en önemli ihtiyaçlardan biri artık. o lüks bu lüks diye diye ihtiyaçlarımızın adını lüks yaptılar. telefon lüks, araba lüks, bilgisayar lüks, tatile çıkmak lüks, et yemek lüks...e ne yapalım biz o zaman !

    bir şey almasın mı lan artık bu millet ne hale getirdiniz bizi yeter ! paramızın değeri daha ne kadar düşecek, alım gücümüz daha ne kadar azalacak ?

    yazıklar olsun emeği geçen herkese. bir kaç kişi zengin olacak diye milyonlarca insan fakir olmaya mahkum edildi, yazıklar olsun. venezuella gibi olmak lafı artık hiç uzak gelmiyor.

  • 3 kasım 2020 euro'nun 10 lira olması

    herkese hayırlı olsun. malum şahıs ve damadının başarısı.

    milyonlarca insanın geleceği nasıl çalınır, çok güzel gösteriyorlar bize.

  • imamın maaşını cemaat ödesin

    kesinlikle olması gereken.

    din görevlisi adı altında para karşılığı görev yapan herkes din tüccarıdır. islamda bunun yeri yoktur. mescidlerde ücretli din görevlilerine gerek yoktur.

    imam isteyen, ben imamsız yapamam diyen herkes imamını tutar, ücretini kendisi verir. toplumda diğer dinlerden olan, ateist olan, camiye gitmeyen, yani kısacası bu imamlarla işi olmayan milyonlarca insan var. bunların vergileriyle bu din tüccarlarının maaşlarının ödenmesi büyük bir haksızlıktır.

    kaldı ki burada bir ikiyüzlülük de söz konusudur. devlet sünnilik dini için görevlendirdiği imamlara ücret ödüyor ama papazlara, hahamlara veya başka din görevlilerine, başka mezhepten olan dini yapılara maddi bir imkan sağlamıyor. onun için yok bu gerekli bir şey falan filan ayaklarına girmeyin hiç. gerekliyse ya bunu herkes için yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın. doğru olan hiç yapmaman tabii ki. bugün imamlık mesleği ortadan kaldırılsa bu söylediklerim yapılsa ayaklanırsın ama senin hakkından yararlanamayan milyonlarca kişi için sesini çıkarmazsın değil mi sözde müslüman kardeş !