binkereolsemyinedonerim20
profili

  • dükkana sıçtığı için ırkçılığa maruz kalan kadın

    bu bana bi yerden tanıdık geldi. her türlü pisliği yapıp tepki gösterince mağdura yatma olayı. nerden acaba?

  • bir senede on üç milyon insanı sınır dışı etmek

    bitmiş tükenmiş ülke lübnan bile yaka paça kelle avına çıkarak topladı göçmenleri. onun kadar bile devlet olamayacaksa bu ülke zaten hiç konuşmaya gerek yok.
    polis kontrol noktalarında günde yirmi kere türk vatandaşlarına gbt ve çevirme yapılabiliyorsa bu güruhu tespit edip toplamak çok zor olmasa gerek.

  • kılıçdaroğlu'nun döküntü mutfak konsepti

    altın varaklı falan olmadığı için mi döküntü oluyo? ne var işte normal mutfak.

  • sadece yalnız yaşayanların bildiği şeyler

    yalnız yaşamakla kapının telefonun çalmamasının nasıl bir ilgisi var ki? yalnız yaşamak arayanın soranın olmaması demek değil ki.

  • sanayide çalışmak zorunda kalan çocuğun isyanı

    anlattıklarından daha kötüsü şu: bu çocuğun bir yetişkin olduğunda meslek sahibi olmasının belki de en iyi yolu şu an o sanayide çalışması. çıraklık yapmayıp okula, üniversiteye filan gitse zaten 25 yaşından sonra yüksek ihtimalle işsiz kalacak. mesleki eğitime yönlendirme, ara eleman yetiştirme aslında tabi ki önemli şeyler ama bu şekilde eğitimin değerini sıfırlayarak, belki de çok zeki çocukları çalışmak zorunda bırakıp eğitimden kopararak, herhangi bir denetim mekanizması kurmadan ustaların vicdanına teslim ederek yapılmaz ki bu.

  • mühendislerin keşke doktor olsaydım pişmanlığı

    üstteki entryi yumurtaaki mı bergamot mu diyerek okudum, bergamotmuş. gerçi her troll bunlar gibi olsa keşke, iki goygoy oluyo işte. kimseye zararları yok.

  • george clooney'in thy reklam teklifini reddetmesi

    o değil de thy bir reklama 35 milyon dolar nasıl öder ya? nasıl paralar bunlar? yıllık karı ne ki bu şirketin? bu da mı bizim vergilerden çıkıyor?

  • türkiye'de üretim yapılmamasının nedeni

    çünkü bilinçli ve planlı olarak bitirildi. cumhuriyet kazanımı köklü fabrikalar babalar gibi satıldı. yabancı yatırımcı ürkütüldü, az sayıda yabancı girişim de ülkeden kaçırıldı.

  • lütfü türkkan'ın 36 milyar $ ziraat bankası borcu

    banka devletin değil mi? varsa borcu takip işlemlerini başlatıp gereğini neden yapmıyorlar? parayı tahsil etmek devletin görevi olduğu halde bunu yerine getirmeyip kamuoyuna açıklama yapmak ne işe yarıyor? ne yapalım şimdi biz bu bilgiyle? gidip biz mi tahsil edelim borcu?

  • tam kapanmayı özlemek

    istanbulda ofise gitmeli iş hayatı o kadar insanlık dışı ki, ev hapsini bile özletiyor insana malesef evet..

  • youtuber'lara yüzde 15 vergi gelmesi

    maaşlılara yüzde 28(ortalama), youtuberlara yüzde 15, herşey gibi bu da çok adil.
    edit: gelen onlarca mesaj üzerine(ne çok youtuber seveni varmış) ekleme yapayım: youtuberlar zaten %18 kdv + %20 gelir vergisi ödüyormuş. bu yasa 300, 500 tl kazanip, sirket acsa geliri giderini karsilamayanlar icin defter zorunlulugu olmadan direkt kesinti icin konulan bişeymiş. tam anlamadım ama zaten mevcutta olan bir verginin üstüne eklenmiş sanırım. ama tüm maaşlı kesim vergiyle ezim ezim ezilirken bu çok da tuhaf değil. üstelik bu internetten para kazanan tayfası yıllarca gerekli düzenleme yapılmadığı için vergi filan vermedi. hoş, habire vergi borcu affedilen işadamı(!) tayfasıyla futbolcu şarkıcı tayfasının yanında onlar yine çok masum kalıyor.

  • tüm bu olanlara rağmen türk halkının ayaklanmaması

    ayaklanmayı bırak seçim olsa iktidara en az yüzde 30 oy çıkar yine. asıl inanılmaz olan bu.

  • apartman girişine asılan aidat borcu listesi

    ödememek, diğer apartman sakinlerinin üstünden geçinmek ayıp değil, ifşası mı ayıp? kişisel bilgi falan da değildir. ortak kullanımda aptal yerine konulup konulmadığını görmek istemek tüm daire sakinlerinin hakkıdır. hoş utanmaz insanlar ifşa edilseler de yüzleri kızarmaz, ödememeye devam ederler.
    edit: “yasal yolla tahsil edilir, nasıl başkalarının üstünden geçinmek olabilir ki?” diyenlere toplu yanıt: apartman yöneticisi bu aksiyonu almazsa bal gibi de ödeyenlere kalıyor ihale. ha ödediği için aptal yerine konulanlar uğraşabilir tabi ama burası türkiye can güvenliği bile tehlikeye girebiliyor insanların apartman kavgası yüzünden. üstelik uğraşmak sağlam sinir, para ve zaman isteyen bişey. bir iki ay zor durumda olduğu için ödeyemeyen insanca açıklama yapanlara tabi ki insanlık gösterilir. ama göstere göstere yüzsüzce ve yıl boyunca ödemeyenler mümkünse apartmanda yaşamasın.

  • kadınların çok açık giyinmesinden rahatsız olmak

    isteyen istediğini giysin buna laf söylemek kimsenin haddi değil. ama bu konuyla ilgili benim başka bir derdim var. moda akımı bu yönde olduğundan kıyafet bulamıyorum. bir elbise almaya kalksam ya bacağında kıçına kadar yırtmaç ya da göğsünde göbeğe kadar dekolte oluyor. ya da bi tişört bluz baksam boyu dört parmağı anca buluyor. az usturuplu olsun rahat giyeyim diyince kalan modeller ya babaanne ya da türbanlı tarzı oluyor. yok mu bunun arası?

  • ahaber'in en iyi haber kanalı seçilmesi

    ahahaha dünyanın en kısa fıkrası.

  • muayene edilmeyen savcının neden olduğu rezalet

    sırada bekleyen hastalarının hakkını yedirmeyen doktora helal olsun. ülkenin böyle yürekli insanlara çok ihtiyacı var.
    normal çalışan bir hukuk sisteminde hsyk’nın bu ve benzeri durumlarda (halı saha maçında öğretmenleri gözaltına aldıran savcı https://eksisozluk.com/…retmenin gözaltına alınması - link için @mavibalinahemdeminik’e teşekkürler) gerekli adımları atması gerekirdi.
    edit: hsyk değil hsk imiş. “yüksek” ibaresi son referandumla çıkarılmış. @kafto’ya bu bilgi için teşekkürler.

  • 27 aralık 2020 egm'nin özür dilemesi

    ne diyelim bu da bişeydir. sosyal medya olmasa imkansızdı da..

  • mesajlaşılan kadının 45 yaşında olduğunu öğrenmek

    sosyal medya sağolsun, baya nazi bakışı hakim oldu artık insanlığa. 40 yaşını geçtin mi, öl; çirkin misin, öl; yeterince havalı değil misin, öl. ortalıklarda dolanıp göz zevkimizi bozma. yaş almak suç gibi görülür oldu, baya mobbinge uğruyor yaş alanlar. iş ortamlarında bile. tüm dünyada böyle de, bizde bi tık daha fazla sanki. herşeyi görsellikten ibaret sanan sığ ortadoğululuktan sanırım.

  • kafatası parçalanan gazi

    twitter’da gördüğüm içimi parçalayan gencecik gazimiz. hayatı mahvolmuş vatan uğruna ve nedenini tam anlamasam da yardıma muhtaç hale gelip sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışmak zorunda kalmış. bu da bizim ayıbımız olsun. binlercesi gibi.. https://twitter.com/…tatus/1270006003459854341?s=21
    alttaki entrylerden gördüm, devlet kendisini gazi olarak tanımıyor ve özlük haklarını vermiyormuş. (bkz: #108574412)
    gazi olarak tanınması için daha ne olması gerekiyor?!??

  • seda sayan'ın instagramda takipçisine küfür etmesi

    küfürden çok “allah bu vatanı sizin gibilerden korusun” lafı dikkatimi çekti. vatanı sahiplenmiş, beğenmediklerini de istemiyor vatanında. artık nerde görüyorsa kendini..