eurasia34
profili

  • 6 mart 2024 merkez bankası duyurusu

    siz bir de seçimden sonrasını görün.
    ---
    özetle bankalara diyorlar ki, şirketlere ve vatandaşlara daha az kredi verin.

    ticari kredi alamayıp borcunu çeviremeyen işletme bir süre sonra iflas eder ve işsizlik artar.

    ihtiyaç kredisi çekmek isteyen vatandaşa "altın ve döviz almayın ulan" diyorlar.

    taşıt kredisine dokunmamışlar ama onun oranı zaten düşüktü ve konut kredisi gibi alma şartları zordu.

    hiçbir şekilde tasarruf yapmayan devlet vatandaşın, esnafın ve şirketlerin tepesine çöküyor yani.

    ---

    yandaş şirketlerin her türlü vergi borcu silindiği ve bankalardan çok rahat, uzun vadeli ve düşük faizli kredi çekebildikleri için hatta borçları geri ödemeseler bile onlara bir şey olmadığı için onlara herhangi bir sorun ve dert yok.

  • murat kurum

    çok büyük suçları ve günahları olan kişi.

    (bkz: 13 şubat 2024 erzincan maden faciası)

    (bkz: imar barışı)
    (bkz: imar affı)
    (bkz: 6 şubat 2023 kahramanmaraş depremi)

  • japon çöpçünün suriyelilerle tartışması

    ümit özdağ da altına yorum yapmış: "daha bir şey görmedi japonlar" diye.

    görsel

  • iktidar chp'yi bitirme işini ümit özdağ'a verdi

    chp'yi kazanacak aday yerine kendi adaylığında direten kemal kılıçdaroğlu bitirdi. başkası değil.

    şu an chp bırak sol'u sağ bile değil. bildiğin şeriatçı, şeyh peşinde koşan, araplara burs veren, dinci eski akp artıklarını meclise sokan bir parti haline geldi.

  • zafer partisi'nin ege akersoy'a avukatlık desteği

    cumhuriyetin kurucu partisi chp'nin başındaki özgür özel şeyh, şıh peşinde koşuyorken, meral akşener'den hala hilafete karşı ses çıkmıyorken zafer partisi ege akersoy'un avukatlığını üstlenmiş.

    "1 ay sonra mezuniyet sınavları olan gencecik bir mühendis adayını bugün metris cezaevine gönderip bu vatana küstürmenize izin vermeyeceğiz.
    babası ile görüştüm ve ege'nin avukatlığını üstlendim.
    türk evlatları da sahipsiz değildir!
    @zaferpartisi @umitozdag" tweet

    tck 309
    hilafet isteyenin cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır.

  • ana vatanım kürdistan'ı türkler işgal etmiştir

    kürdistan dediği yer de eski bizans imparatorluğu daha öncesinde de roma imparatorluğu. güçlü olan savaşır alır. sizin gibi terörist saldırılar yapıp masum insanları öldürenlerin devlet kurma hakkı yoktur.

    kürdistan diye bir yer olmadı. büyük selçuklu devleti oldu, anadolu selçuklu devleti oldu, osmanlı imparatorluğu oldu ve küllerinden türkiye cumhuriyeti doğdu.

  • arap düşmanlarının genellikle ingiliz uşağı olması

    (bkz: lawrence of arabia)

    arapları en çok ingilizler sever.
    osmanlı'yı ingilizler arapları kullanarak parçaladı.
    araplar ingiliz altınları için müslümanları arkadan hançerledi.
    -
    ayrıca
    (bkz: engelle)
    (bkz: başlıklarını engelle)

  • 24 aralık 2023 büyük gazze yürüyüşü ve mitingi

    12 şehidin var türkiye.
    ne gazze'si ne filistin'i?
    siz önce kendi evlatlarınıza sahip çıkmayı öğrenin.

    (bkz: 24 saatte 12 askerimizin şehit olması)

  • 11 aralık 2023 gazze'den yardım isteyen akp'li

    kusura bakma gündemimiz somali.

    (bkz: somali sorusuna gündem filistin diyen bakan)

  • fatih terim fonu

    tuhaflıklar olan iştir.

    türkiye'de bugün herhangi bir bankaya gidip binlerce dolar yatırmak istersen paranın kaynağını soruyorlar. mesela başka bankadan parayı çekti isen para çektiğin bankaya ait dolar çekim banka dekontunu veya döviz bürosundan alacağın döviz alım satım belgesini tarayıp doları yatıracağın banka sistemine ekliyorlar. bddk bu parayı görüyor, hatta dolar olduğu için abd'de parayı görüyor. swift yaparsan zaten her şey kayıt altında olmuş oluyor. kara para ile mücadelede bu yöntem kullanılıyor.

    paranın gerçek olup olmadığı banka tarafından kontrol edilmek zorundadır. ben çantada, bavulda para getirdim al bunu demekle olmuyor o işler. veznede para yatırma sırasında dolarların kontrolü sadece para sayma makinesi ile yapılmıyor. dolarlar eski tip olmamalı, ayrıca dolarların üzerinde 3'ten fazla kalemle çizik/mühür varsa banka o dolarları kabul etmiyor. özellikle özel bankalar buna çok dikkat ediyor.

    bunlar ise bavulla dolar taşıyor. banka veznesinden imkanı yok milyonlarca dolar bir kerede çok çabuk geçmez. çok uzun sürer. o veznede iş uzunsa o sıradaki kuyruk başka veznelere kaydırılır. yani özetle siz bankaya gittiğinizde yüksek miktardaki doları yatırmanız o kadar kolay olmayacaktır.

    seçil erzan'a verilen paraların büyük kısmı banka dışında verilmiş. ayrıca paraların gerçekliği de kontrol edilmemiş. yani bu dolandırıcılık olayında paralar gerçek olsa bile bu dava uzun yıllar sürer. paralar gerçek mi? o paraların sayımı vezneden sayım yapıldığında otomatik sisteme işleniyor. bu da yok. herhangi bir bankacılık kaydı yok. kaptırılan paranın net miktarı ise iddiadan öteye gidemiyor. çünkü kayıt yok. her şeyden önce futbolcuların, paranın vergi verildikten sonra kalan kısmı olduğu ile temiz para ve paranın yasal yoldan kazanıldığını kanıtlaması gerekiyor. ayrıca futbolcuların saf ayağına yatması onların iyi niyetli olmadığını gösteriyor. bilerek ve isteyerek piyasa faizinden fazla bir getiri elde edip bankayı dolandırmak istemiş oluyorlar bu durumda. kayıt olmadığı ve şüpheli para olduğu için denizbank'ın eli daha kuvvetli gibi duruyor.

  • cumhurbaşkanı erdoğan'ın kiracıya ucuz ev bulması

    cumhurbaşkanı erdoğan:

    "dün bir vatandaşım, "kiracıyım, ev sahibi sıkıştırıyor, 2 bin 500 veriyordum, 7 bin 500'e çıkardı. 'ya verirsin ya çıkarsın' diyor." dedi.

    mecburen ilçedeki belediye başkanımızı aradım ricada bulundum. 'ya uygun kiralık bul ya bizim toki'den varsa imkan sağla' dedim.

    her şeyi devletten beklemek olacak şey değil.

    o ev sahibi şimdi dinliyordur beni. sende vicdan var mı? insaf ya.

    fahiş fiyat balonunu söndürecek uygulamalarda harekete geçiyoruz."

    haber

    ---

    boşuna sarı siteden kiralık ucuz ev arıyormuşuz.
    oysa ki cumhurbaşkanı erdoğan'dan rica etsek bize de ucuza kiralık ev bulurmuş.

  • ümit özdağ'ın attığı özgür özel tweet'i

    ümit özdağ: "13 milyon sığınmacı ve kaçağa karşı görüş açıkladıkları için tutuklu olan vatansever gençleri anmayan 2 siyasetçi atatürk düşmanı, cumhuriyeti düşmanı selahattin demirtaş’ı anmak konusunda yarışıyorlar. türk halkından kopuk, bölücülerin, saray artıklarının, siyaset tüccarlarının ve 5’li çeteden fonlanan yapıların oluşturduğu muhalefet değişmeden iktidar değişmeyecek. ak parti iktidarını değiştirmek için önce muhalefeti değiştirmek gereken bir yerel seçimlere doğru gidiyoruz.
    @zaferpartisi"

    tweet ve video

  • 5 kasım 2023 chp ile tekrar barışmamız gerektiği

    (bkz: kavala'ya demirtaş'a selam olsun) diyenlerle barışacak bir şeyimiz yok.

    özgür özel de kılıçdaroğlu'nun aynısı işte.

    ambalaj aynı ambalaj.
    siz kimi kandırıyorsunuz troller?

  • metin akpınar'ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızı

    1 kızı değil 2 kızı olmuş.
    çocuklar ikizmiş.
    duygu ve sevgi diye 2 kızı var.

    bu arada sevgi'nin de 2 çocuğu var diyorlar.
    yani metin akpınar’ın aynı anda hem 2 çocuğu hem de 2 torunu oldu.

    kaynak 1
    kaynak 2

    ünlü sanatçı metin akpınar’ın 35 yıl önce evlilik dışı dünyaya gelen ve antalya’nın akseki ilçesi’nin en sevilen eğitimcileri özdener ve emine çifti tarafından evlatlık alınan ikiz kız kardeşlerin babalık davasıyla başlayan hikayesi… akpınar’ın kızları duygu ve sevgi’yi evlatlık edindikten sonra baldızının vefatıyla ortada kalan yeğeni gamze’yi de evlatlık edinen ve büyüten antalya lisesi’nin yardımsever, vicdanlı öğretmeni özdener nebioğlu’nun insanlığını okuyacaksınız…

    ünlü sanatçı metin akpınar, 35 yıl önce istanbul’da tanıştığı bir kadınla birlikte oldu. evliliğinden hiç çocuğu olmayan akpınar, yaşamını sürdürürken birlikte olduğu kadın ikiz kız çocuğu dünyaya getirdi. anneleri tarafından bakılamadığından dünyalar güzeli ikiz bebekler yurda verildi.

    ikizleri ayırmadılar

    antalya’nın akseki ilçesi güzelsu köyü’nün yerlisi, antalya lisesi’nin efsane öğretmeni, yoksul öğrencilerin sahipleneni özdener nebioğlu ile yine kendisi gibi eğitimci eşi emine nebioğlu çocukları olmadığından devlete bir kız çocuğu evlat edinmek için başvuru yaptı. evlatlık olarak kendilerine verilecek çocuğun ikiz kız kardeşi olduğunu öğrenen özdener çifti, ikizleri ayırmamak adına duygu ve sevgi’yi ayırmadan evlatlık edindi.

    mutlu çocukluk

    gerek eğitim camiası, gerek antalya ve akseki halkı tarafından iyi eğitimci, vicdanlı insan olarak tanınan ve takdir gören özdener nebioğlu, eşi emine nebioğlu ile birlikte sanatçı metin akpınar‘ın ikiz çocuklarını gözü gibi büyütüp, okuttu. sevgi ve duygu kardeşler sevgi dolu bir ailede büyürken emine nebioğlu’nu kız kardeşi vefat etti. kız kardeşinin geride kalan gamze’yi de evlatlık edinen ve duygu ile sevgi’ye kardeş yapan nebioğlu çifti artık 3 kız evladıyla yaşamlarını sürdürmeye başladı.

    21 yaşında metin akpınar’ı öğrendiler

    bu süre zarfında öz anneleriyle görüşen duygu ve sevgi, 21 yaşına geldiklerinde öz babalarının ünlü sanatçı metin akpınar olduğunu öğrendi. 62 yıldır göksel özdoğdu ile süren evliliğinden hiç çocuğu olmayan metin akpınar’ın babası olduğunu öğrendikten sonra duygu nebioğlu, ünlü sanatçının bir gösterisine katılarak, onunla sohbet etti.

    gizlice saçından kıl aldı

    hayranı olarak yanına yaklaşan duygu nebioğlu, akpınar’ın saçından aldığı bir kılla dna testi yaptırdı. dna testinde öz babasının metin akpınar olduğu öğrendikten sonra antalya akseki adliyesi’nde ikiz kız kardeşi duygu nebioğlu katırcı ile birlikte babalık davası açan duygu nebioğlu, hukuk savaşını kazandı. gizlilik kararı olduğu için duygu nebioğlu katırcı’nın davası basına yansımadı. duygu ve sevgi’nin bu süreçte en büyük destekçileri başta kendileri gibi evlatlık kardeşleri gamze yüce erdem oldu. bu süreçte her zaman olduğu gibi özdener ve emine nebioğlu, emek verip büyüttükleri evlatlarının arkasında durarak bir kez daha türkiye’ye insanlık dersi verdi.

  • 8 ekim 2023 oğuzhan uğur açıklaması

    oğuzhan uğur:

    "filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş israil’e intihar saldırısı yaptı. bu defa kaybettikleri yalnızca üzerine bombalı yelek giydirdikleri fedaileri de olmayacak. israil bu defa bölgesel operasyonun ötesinde, dünyanın desteğini de alarak filistin halkına diz çöktürene kadar saldıracak. bir gün içinde kana, zulme, vahşete doydunuz; savaşın gerçek yüzüyle karşılaştınız. kaçırılan kadınları, kurşuna dizilen yaşlı insanları, doğranan gençleri izlediniz. içiniz acıya acıya sevdiklerinizi koydunuz onların yerine, korkuyu içinizde hissettiniz. ancak hazır değilseniz bilmelisiniz, önümüzdeki günlerde bu görüntülerin yenilerini, sıklıkla ve fazlasıyla göreceksiniz. dünya keskin bir viraja giriyor. ülkeler kime destek vereceğini açıklarken, satranç tahtası üzerindeki konumunu belirliyor. meselenin eskisi gibi dönemsel bir konu olduğunu düşünenler de var. kimileri de filistin’in tarih boyunca bize attığı kazıkları sıralayarak, kendi çığlığından kendini duyamayanlara laf anlatmaya çalışıyor. oysa bizim konuşmamız gereken, hangi tarafın daha az suçlu olduğu değil, israil’de kırılan fayın devamının tam da altımızdan geçtiğidir. evet, israil, filistin çatışmalarına çok aşinayız. önce yazılanla okuduk, sonra siyah beyaz kayıtlarla gördük. piksel piksel izledik sonrasında. acılar aynı, çığlıklar aynı, haksızlıklar aynı. şimdi naklen izliyoruz olanı biteni. yıllardır değişen tek şey görüntü kalitesiydi… ancak şimdi… filistin’in sesi, görüntüsünden önce geliyor istanbul’a. sokakta binlerce kişi, filistin bayrakları ile savaş çağrısı yapıyor. mehmetçik filistin’e diye haykıranların sesi, ülkemizde yaşayan ve tam olarak hamas yaşam tarzıyla yetişmiş, dağlar aşıp ülkemize sığınmış milyonların alkışıyla birleşiyor. savaş çığlıkları atanlar görmüyor, bizi savaşa göndermenize lüzum yok, savaş bize geliyor. partiler arası kronik sporumuz olan “haklı mıyız, haksız mıyız?” bölümünü geçelim millet. tüm partileri kapsayacak asıl soru şu, hazır mıyız? tarafınız ya da kime sempati beslediğiniz umrumda değil.
    mesele vatansa, gerisi teferruattır. dünya kaynarken elimizde tutmamız gereken tek bayrak, türk bayrağıdır. rabbim bu millete savaş yaşatmasın. "

    tweet

  • bu sefer konya'yı bile alacağız göreceksiniz

    "ama nasıl içkiliyim..."

  • 31 temmuz 2023 kredi kartı düzenlemesi

    yurt dışı tatili engelleme amaçlı çıkarılan düzenlemedir.

    (bkz: bodrum'da otellerin boş kalması)
    parayı türkiye'deki otellere harcayın diyorlar.
    ama yurt dışından çok sayıda yabancı turist geldiğinde ise türklere "siz bizim otellere gelmeyin" diyorlar.
    iki yüzlüler sizi.
    ---
    bonus haber
    (bkz: 31 temmuz 2023 bireysel kredi faizlerinin artması)

  • doları 23.6'da tutan güç

    yine aynı yanlış işler. yine ve yine. hiç uslanmıyorlar hatalarından.

  • kızılay

    kızılay, hastalar için bedava verdiğimiz kanları satardı şimdi de depremzedelere çadırları vermek yerine satmayı tercih etmişler. akp'nin mahvettiği bir devlet kurumu daha.
    bir de bu kızılay'a kurban bağışı yapıldığında o kurban etleri yoksulların evinden değil akp'li vekilin hotelinden çıkmıştı.
    (bkz: kızılay'ın kan satması)
    (bkz: kızılay etlerinin akp'li vekilin otelinden çıkması)
    (bkz: kızılay'ın ahbap'a 46 milyon liralık çadır satması)
    (bkz: 26 şubat 2023 ahbap tweet'leri)
    ---
    aslında böyle olacağı belliydi.
    (bkz: türkiye'yi anonim şirket gibi yönetmek istiyorum)

  • 10 eylül 2022 yunanistan'ın gemimize ateş açması

    aynı 100 yıl öncesi gibi. yunanistan yine emperyalist köpeklerin oyuncağı olmuş.

    şu an erdoğan dönemini türkiye'nin en zayıf dönemi olarak görüyorlar. sonuçta adalarımız işgal edilirken akp'den ve erdoğan'dan hiç ses çıkmadı. üstüne ekonomik kriz var. batı'dan destek alan yunan köpekleri yine salyalarını akıta akıta geliyor. madem öyle o zaman denize tekrar dökülmeyi de göze alacaksınız. sonra ağlamakta fayda etmez size. türk'ün eline düştün mü sizi elimizden kimse alamaz. 100 yıl önce ingilizlerin sizi kurtaramadığı gibi.

    edit: bazıları haklı olarak 100 yıl önce atatürk vardı? şimdi kim var diyor? şimdi sen varsın güzel kardeşim, ben varım, onlar var. gerektiğinde, zor durumda bir araya gelebilecek milyonlar var. kuva-yi milliye ruhu ölmediği sürece ve bizler atatürk'ün yolundan ilerlediğimiz sürece bu zor süreci de atlatırız. her şey önce inanmakla başlar. atatürk haricinde kimse tam kurtuluşa inanmıyordu, ama yapıldı, kazanıldı. evet bizler atatürk kadar akılllı değiliz ama onun yolundan ilerleyecek kadar akıllıyız. atatürk bize bir yol gösterdi. o yolun sonunda da tam bağımsızlık ve gelişmiş çağdaş bir türkiye var.