xomiakubiytsa8
profili

  • 4 mayıs 2021 manchester city psg maçı

    --- spoiler ---

    başlığın altı pep guardiola hayranlarıyla dolu. inanılmaz bir durum. futbolu son 10 yılda geriye götüren, maçlardaki heyecan ve merak ögelerini öldürenlerin başında gelir.
    --- spoiler ---

    ceza sahası kuralının getirilmesini sağlayan, pasör kalecileri dünya futboluna armağan eden, stopersiz futbol oynatan, 4-6-0 gibi forvetsiz taktik ile gol rekorları kıran adam, lahm'ı dünya çapında ön libero ve bu yüzden sağ bek joshua kimmich'i de dolaylı yoldan ön libero yapan, alaba'yı stoper oynatan adam futbolu geriye götürmüş. daha neler neler yaptı.

    10 yılda yaptıklarıyla futbolda devrim yapan adam kupa alamadığı için kötü teknik direktör olmuş. 16-17-18 yıllarında üç sezon üst üste şampiyon olan real madrid o 3 sezonun da en iyi futbol oynayan takımı değildi.

    sözlük böyle bir yer işte. bu olmaz ama sen cahil olursun bu mecrada.

    manchester city'nin 51 yıl sonra şampiyonlar ligi'nde finale çıktığı karşılaşma.

  • akp'nin yayınladığı 128 milyar dolar videosu

    utanmadan sıkılmadan koskoca devlet kanalının bir hükümetin propagandasını yaptığı video.

    rezillik diz boyu. utanmazlık seviyesi arşa çıkmış.

    (bkz: yargılanacaksınız)

  • fenerbahçe

    çok çok büyük bir hatanın eşiğinde olan takım.

    transferin son gününde irfan can değil mutlaka bir tane forvet transferi yapması gereken takım.

    irfan'a teklif edilen o paranın mutlaka harcanması gerekiyor. bu yüzden irfan can'da ısrarcılar. o para yaz döneminde kullanılamayacak bu yüzden o paranın harcanması gerekiyor.

    biz de diyoruz ki, irfan'ı bırakıp, o parayı da samatta tarzı santrfor alışkanlığı olan güçlü ve sırtı dönük oynamayı bilen bir forvete verebiliriz. böylelikle özil'le beraber çok büyük bir uyum yakalamış olur takım.

    ozan tufan-mert hakan yandaş varken neden bu takımda banko ilk 11 oynamasının bile kimilerine göre soru işareti olduğu irfan ısrarı var anlaşılamıyor. ayrıca oyuncunun da aklı varsa zaten daha garanti oynayacağı takıma gitmek ister. fener'de forması garanti değil. emre ona bazı sözler verirse orası başka konu.

    bir tane forvet oyuncusu ya da 5'er miyon euro'dan iki tane oyuncu alınıp yaz döneminde de oyuncu satılarak düzgün bir transfer kapanışı yapılabilir.

    bana öyle geliyor ki, emre belözoğlu'nun ısrarı takımı yakacak gibi. çünkü irfan can transferi son dakika yatarsa, o para kullanılamayacak ve yaz döneminde sıfırlanacak.

    fenerbahçe taraftarı'nın yarısı irfan can'ı ister bunda hemfikiriz. ancak bugün anket yapsanız diğer yarısı kesinlikle o parayı başka bir transfer için kullanmak isterler. ben bu konuda yalnız olmadığımı düşünüyorum.

    tanım: 1907 yılı kuruluşlu spor kulübü.

  • fenerbahçe

    yeni yılın ilk entrylerinden birisini bu başlığa giriyorum. tarafımız belli olsun.

    cihatlar lefterler canlar fikretler...

    fenerli dostların yeni yılını kutlarım.

    2020-2030 arasının güzel geçmesi dileğiyle.

  • christoph daum denilince akla gelenler

    gol makinesi bir fenerbahçe.

    ligde ezeli rakibi galatasaray ile oynadığı** toplam 4 sezonda 8 maçta tam 6 galibiyet, yalnızca 1 mağlubiyet ile bugünkü derbi üstünlüğünün devam etmesinin en büyük sebeplerinden birisidir herr daum.

    fenerbahçe'de ligde 4 sezonda 136 maçta toplam 310 gol.

    beşiktaş ve fenerbahçe'de toplamda 6.5 sezonda 3 şampiyonluk, 2 tane son maçta 1(yazıyla bir) gol atamadığı için 2. bitirilen sezonlar.*

    duran top organizasyonları ile erkenden koparılan maçlar. bugün jürgen klopp taç hocası aldığı için övülüp takımı şampiyonlukları duran toplarla koparınca sayfalarca övgü dizilirken bunu 15 yıl önce yapan bir teknik direktördür daum. duran topta basketbol oyunu setleri gibi çizilmiş hücum setleri. yıllar boyu çözüm üretilemedi bu setlere. 2005-2006 sezonu'nun gollerine bakın 90 golün mutlaka en az 40'ı duran top organizasyonundandır. o takım durdurulamıyordu. son maçta kendisi rakibine hediye etmişti o şampiyonluğu.

    ayrıca 2001 ve 2003 arasında 2 sezon şampiyonluk göremeyen fenerbahçe'yi geldiği gibi uçurmuş, üzerindeki ölü toprağını atmış bir takıma dönüştürmüş, 3 sezonda takımı bambaşka bir mertebeye getirmiştir. şöyle bir düşünüyorum, fenerbahçe'de avrupa kültürü olsa ve daum'a toplam 10 sezon emanet edilseydi acaba kaç kere şampiyonluk alırdı? bence minimum 6 şampiyonluk alırdı. zaten 2 sezon takımın son dakikada şampiyonluk kaçırması onun 4 sezonda 4 şampiyonluk alamamasının en komik ayrıntısı ve bunun en büyük kanıtıdır.

    futboldan keyif alan fenerbahçe taraftarının 1 numaralı teknik direktörü daum'dur. aksi düşünülemez.

    edit: istatistik düzeltmesi

  • 18 ekim 2020 göztepe fenerbahçe maçı

    --- spoiler ---

    bu sene şampiyonu belli etmişler beyler izlemeye gerek yok fener'i yapacaklar.

    --- spoiler ---

    son 5 sezondur fb için kurulan cümle ama kimlerin şampiyon olduğu tarihte yazılı. bu sezon tutarsa ''biz demiştik'' diyecekler. amip olmak bunu gerektirir çünkü.

    bir futbol maçı.

  • türk edebiyatının en iyi romanı

    sözlükteki ilgi orospusu kategorisindeki başka bir yazarın açtığı başlık.

    türk edebiyatının en iyi romanı isimli başlık yetersiz olmuş olacak ki, görüşünü oraya yazmak ya da orada yıllar boyu yazılan entryleri okumak yerine, burada yeni bir başlık açıyor ve zekası ile alakalı problemler olduğunu fark ettiğim yazarlar da altına beğendikleri kitapları yazıyorlar.

    (bkz: ekşi sözlük)

    edit:anlaşmazlık yaşayacaklar için, başlığın önceki hali başkaydı. sonra buraya taşındı.

  • cennetten indiği düşünülen melodi

    (bkz: bach)
    (bkz: air)

    on the g strings