golorucu8
profili

  • anderson talisca

    fenerbahçeliyim umarım devre arasında ligimize döner.

    benim futbol mantığım vasatta değil,kalitede birleşmektir. rakiplerde de bizde de seyir zevki veren futbolcular olsun.

    bizde alex olsun appiah olsun

    galatasaray'da sneijder olsun drogba olsun

    beşiktaş'ta gomez olsun talisca olsun

    trabzonda jaja olsun fatih tekke olsun.

    eskisi gibi heyecan olsun,kalite olsun.

  • 2.5 milyar piksellik orion fotoğrafı

    5 yıllık süreçte oluşturulmuş fotoğraf

    merak edenler için fotoğrafın hikayesi

  • ekşi itiraf

    geçenlerde aşık olmak başlığını gördüm sen aklıma geldin. keşke görmeseydim sonucunu görünce daha da üzüldüm.

    keşke o gün durup dururken kafama vurmasaydın,keşke o gün dönüp sana bakmasaydım.keşke zaman o yıllarda durup kalsaydı.sırf seni değil, o yıldaki beni de özlüyorum çünkü. ayrıldıktan 5 yıl sonra yolda gördüğünde yanağımı sıkıp gülümsediğinde niye bir şey hissetmedim? nasıl bu hale geldim inan hiç bir fikrim yok.

    pinhani'nin dön bak dünyaya şarkısını dinleyebiliyor musun? beni hüzün kaplıyor. senin o masum hallerin,kırık dişin,kocaman gözlerin,ilk öptüğümde titreyişin aklıma geliyor.

    midemde kelebeklerin uçuşması değil direkt midemi kaybetmem,sanki dünyada tek kişi sensin de tüm çevrem figüranmış gibi görmem,erkeklerden korktuğundan uzunca bir zaman sabırla seni beklemem,ilk erkek arkadaşın olmam,ehliyet alışımız ve bir türlü arabayı süremeyişin,doğum gününde sırf seviyorsun diye fanatik fenerli olmama rağmen ali sami yen'e gitmemiz,ıssız adam filmine gittikten sonra ağlayarak söylediğin "biz böyle olmayalım lütfen izin verme bu duruma" sözlerin, babaannemin ölümüne benden çok üzülmen, annemle yaptığınız yemekler, galata'da kurduğumuz hayaller nasıl unutulur?

    sana ikizin kadar benzeyen boncuk yılmaz,hangi projede yer alsa hala arkadaşlarım seninki çıktı diye bana mesaj atıyorlar.yıllar geçse de kabullenemiyor insanlar benimki olmadığını.

    kışın o aldığın kazağı hala giyiyorum ama seni unutmadığımdan sanma, 2002 dünya kupası günlerini nasıl özlüyorsam,süper baba dizisini nasıl özlüyorsam seninle yaşadıklarımızı da öyle özlüyorum.

    şimdilerde gördüğüm kadarıyla görüşmediğin o iki çocukluk arkadaşın seni deli gibi kıskanıyordu. bana sırnaşarak gelip "çevrendeki kızlara niye bu kadar kapalısın diyorlardı" sana söyleyemedim içimde de kalmasın,toz kondurmuyordun onlara çünkü. benden karşılık bulamadıkça sinirleniyorlar,çünkü seni sevmiyorlardı. beni sana sürekli kötüleyip,dolduruşa getiriyorlardı.

    2 yıl önce anneni yolda görüp arabayla eve bırakırken nasıl iyi mi? diye sorduğumda annen iyi dedi. daha sonra inerken kısık bir sesle ve benle göz teması kurmadan "evlendi" dedi. ben etkilenirim diye mi yoksa mutsuz bir evlilik yaptın diye mi böyle dedi anlayamadım.halbuki ne güzel sayılı fabrikatörlerden birinin tek oğluyla evlenmişsin.butik açıp patron da olmuşun,ne kadar güzel.

    yalnız tek bir nokta beni düşündürdü bu yazıyı da bu yüzden yazmak istedim.oğluna ilk isim olarak fabrikatör dedenin adını koymuşsunuz da niye ikinci ismi benim ismim? tesadüf diye umuyorum. benim bir gün kızım olursa senin adının koymam çünkü.

    rahmetli anneannem hep "allah seni sevilmeyi hak eden ve hazmedebilen insanlarla karşılaştırsın." derdi. çok haklıymış.

  • yazarların favori ressam ve eseri

    -the anatomy lesson of dr. nicolaes tulp - rembrandt van rijn

    tabloda o dönem yılda sadece bir kere düzenlenen anatomi dersi resmedilmiştir.resimde 17. yüzyıl hollandasının ünlü cerrahlarından dr. nicolaes tulp tarafından düzenlenen bir anatomi dersi ve bir grup cerrah tasvir edilmiştir.
    üzerinde deney yapılan ceset bu olaydan bir gün önce silahlı soygunda yakalanarak idama mahkum edilen aris kindt'e ait.

  • 43 milyar piksellik nice fotoğrafı

    güney fransa'nın nice şehri

  • sevgili edinme konusunda hiçbir şey yapmayan insan

    önüne gelene aşık olmuyordur.sadece aşık olduğu kişiye yazıyordur.sevgili yapmak için ilişki başlatmıyordur.

  • radamel falcao günde 9 saat antrenman yapıyor

    o paraya ben 19 saat antrenman yapar üstüne tesisleri de silerdim,malzemecilik de yapardım.

  • türkiye'deki en güvenilmez meslek grubu

    güvenilir olanı yazsak daha kolay olur